Imi cer iertare ca ma bag si eu in discutie. Am citit mesaje postate pe acest subiect si mi s-a parut ca se se face o mare nedreptate acelor preoti care sunt cu adevarat slujitori ai lui Dumnezeu. Pentru ceilalti nu vreu sa vorbesc si nici nu ar trebuie sa o faceti nici voi asta doar daca nu vreti sa-I luati locul lui Hristos pe tronul de judecata. Pentru cei care cred cu adevarat, si marturisesc prin fapte dreapta credinta Ortodoxa stiu foarte bine ca nu avem noi dreptul sa judecat si datoria noastra este sa acoperim pacatele celui ce greseste nu sa le expunem si sa aratam cu degetul(mai ales pe slujitorii lui Dumnezeu). Pentru cei ce vor voi sa judece faptele altora ii aduc aminte de momentul din scriptura in care Mantuitorul le zicea celor ce adusese la el pe femeia prinsa in adulter:"cel ce este fara de pacat sa arunce primul cu piatra"..sau cuvintele :"cine esti tu sa judeci pe sluga altuia?"Si mai amintesc si faptul ca trebuie sa dispretuim pacatul dar persoana s-o iubim asa cum si Dumnezeu ne-a iubit si ne iubeste pe noi chiar daca suntem pacatosi.
Vreau sa va povestesc ceva din experienta mea si pe viitor sa nu se mai faca generalizari asa cum a facut fratele nostru Don Juan. Acum 3 ani am botezat un copil sarac. Stiam, si dupa cum era normal, trebuia sa platesc o anumita suma la biserica pentru botez in calitate de nasa. Eu neavand posibilitati prea mari si din dorinta de a ajuta mai mult familia nevoiasa am vorbit cu preotul (inainte de slujba)si i-am spus de situatie (ca vreau ca suma pe care ar trebui sa o dau la biserica sa o dau familiei pt a o ajuta ca mai mult nici eu nu avream).Dupa cum ma si asteptam parintele a fost intru-totul de acord si nu s-a simtit deranjat cu nimic. Au fost chiar doi preoti si au facut o slujba deosebit de frumoasa si au tinut si o predica extraordinara despre imporanta Sfintei Taine a Botezului( adica nu au scurtat-o si nici nu s-a grabit sau sa de-a semne de plictiseala pt ca nu primeau vro contributie financiara). Si ca cei doi preoti cunosc foarte multi si slava Domnului ca exista preoti minunati.
O singura rugaminte am pentru Don Juan ....Evita generalizarile! Dar mai bine.. Hai sa nu mai judecam! :)
Imi cer iertare pentru indrazneala! Doamne ajuta!
|