![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nu stiu daca solutia in viata este (numai) sa te uiti in jos. Da si aia trebuie, ca sa nu uiti de suferinta altora, dar trebuie sa te uit in sus, in fata, ca sa poti sa faci ceva bun intai pentru tine si mai apoi sa poti ajuta pe altii. Eu zic sa ne rugam: ori sa ne dea fiecaruia cat si ce are nevoie, sa ne dea cat sa ne ajunga noua si sa putem ajuta din surplus si pe altii. Daca eu n-am nimic si sunt amarat, cum sa pota ajuta pe altul? Nu pricep exact cum face Dumnezeu imparteala, dar de multe ori nu este dupa aritmetica oamenilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Să dai nu din ce îți prisosește ci din ce nu ai - aceasta este jertfă"spun Sfinții Părinți. Fiecare face cum crede că tot bine e.Oricum săracul are mai multe șanse de a moșteni împărăția cerurilor decât bogatul . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
si eu ma intrebam de ce se foloseste in canoane anumite interdicti ale VT... si numai referitoare la femei...????? dar cu siguranta in rai nu va fi descriminare,rautate ,vrajba ura,intrebari si sa ne rugam ca toti sa auzim glasul cel dorit...VENITII LA MINE CEI IMOVARATI SI OSTENITI SI EU VA VOI ODIHNI PE VOI....... Dumnezeu cautan la inima omului care se va lasa pe el pt aproapele sau...... credema ma invar in biserica din copilarie frecventam manastirile si eram la toate slujbele de la 10 ani cunosc foarta multa lume,oamenii foarte credinciosi si sus pusi si am apelat la un job pt ca provin dintr o familie saraca nu am relati si pile si e greu cu un job in ziua de azi eu terminand dreptul si masterul in administratie publica si mi a lasat un gust amar faptul caci am crescut in sanul biserici si tocmai acolo nu gasesc IUBIRE,pt ca nimeni nu mai face ceva daca nu are un interes la mijloc,am vreut sa plec in afara la munca oriunde dar am dat de refuzuri si in schimb au citatele sf parinti la degetul mic .....in zadar daca realmante nu il pun si in practica .......am ramas cu un gust amar si tind sa cred ca crestini de azi sunt ca smochinul neroditor le lipseste ESENTA credintei......dar bine ca stiu docma pe derost si post negru pana seara......dar ii inteleg ca tind spre desavarsire uitand ca drumul asta e greu si nu prin ai arata unuia citete din docma ci ai arata dragoste fata de semeni iubire de unde vine harul si viind harul va veni si restul..... totul e bun in crestinisul de azi pana a cere ajutorul......si fapta buna inseamna sa ajuti ope cineva care sti cu siguranta ca nu te va putea ajuta .....fericiii cei saraci cu duhul ca a celora va fii imparatia cerurilor..... Last edited by piedonee; 17.03.2010 at 22:02:25. |
|
|||
|
|||
![]()
Piedone, eu te pot ajuta, daca vrei, la ortografie.
|
|
|||
|
|||
![]()
...tocmai despre aceasta " iubire " vorbea piedonee, fie ea exprimarea saraca, numai cu duhul se poate intelege pe deplin ....dar, ce sa faci ? ", unde nu e intelegere..... nu e, si gata !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ori Piedone are nevoie de ajutor la limba romana! Exista aici o contradictie. |
|
|||
|
|||
![]()
@ Eugenia - repet, nu e vorba de impartasit la ciclu sau hai si la lauzie.
Exista preoti care gandesc altfel. @Jane - chiar nu intelegi ce spun eu, sau doar te faci? Ce legatura are mancatul aici. Este vorba de stare. Tu te simti pacatoasa, murdara sufleteste/moral, dupa ce ai avut relatii cu sotul?Trupeste te speli, dar se pare ca moral ramai murdar si de aia n-ai voie anumite lucruri. Spune-mi cum te simti? Nu e vorba numai de impartasanie cred. Cei casatoriti n-au voie sa faca nici alte lucruri in biserica din cate am inteles. Ca altfel n-ar mai exista monahism, ar fi toti casatoriti. Si nu vreau sa conving pe nimeni. Eu vreau numai sa clarific niste lucruri ca sa pricepem toti la fel. In rest fiecare face cum simte si crede si cum ii spune preotul.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 21.03.2010 at 20:33:24. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca nu tine de stare, ci de faptul ca in zilele de post incercam sa traim mai mult cu duhul si mai putin cu trupul (de trupesc tin si carnea, lactatele, ouale, sexul; o sa va multumesc ca nu puneti placa aceea cu vai, dar asa imi manifest dragostea, pentru ca 1. dragostea e vesnica, pe cand sexul e o treaba pe care o facem doar in starea cazuta in care ne aflam, inainte de cadere si dupa ce ne vom fi mantuit, da Doamne, nu vom mai face; 2. daca prin sex ne manifestam iubirea, ce se intampla cu toate zilele alea in care totusi nu-l facem pentru ca nu avem chef sau suntem obositi, ce, iubim mai putin?).
Ne infranam trupeste pentru a ne subtia duhul. Nu inseamna ca lucrurile de la care ne abtinem sunt pacate (ca vorba aia, la pacat nu avem dezlegare 2 zile din 7, sa fim seriosi, pacatul e pacat tot timpul).
|
|||
|
|||
![]()
Prea multe ganduri si interpretari duc direct in flacarile iadului, sa vedem cat de bine vom *GANDI* printre demoni incornorati arzand pentru eternitate in vapaile iadului, cred ca atunci vom gasi adevaratul inteles al invataturilor biblice.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ideea ca ar trebui inainte sa te impartasesti sa te abtii de la relatii cu sotul sau sotia nu vrea sa sugereze ca aceste relatii ar fi murdare, ci ca inainte de impartasanie se cere o anumita retinere de la lucrurile care ne-ar putea distrage de la Dumnezeu: de aceea nici nu mancam in ziua aceea; si mie, care am scris atata despre exagerarile care se fac, nu mi se pare o regula exagerata sau gresita. Greseala este artunci cand se numeste abstinenta sexuala 'a fi in curatie' sau 'a trai in curatie'. Mi se pare o exprimare gresita, care preteaza la confuzii - adica, opusul ar fi 'murdarie'.
intinaciune, moliftelnic, nastere, pacat |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta femeii in biserica | lore86 | Tinuta in Biserica | 469 | 04.08.2016 15:47:33 |
Discriminarea și prigonirea Ortodoxiei și a ortodocșilor de către catolicism | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 37 | 25.08.2013 15:06:04 |
Discriminarea - o boala a societatii in care traim - | razvan_andrei | Generalitati | 23 | 27.02.2012 12:47:06 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
|