![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, port....dar am lasat aurul la o parte, " sufera de uzura morala "....
Oricum , machiajul m-ar enerva destul de tare, uneori chiar am impresia ca ma imbatraneste si nu invers, il simt greoi si sleios , ma simt stinghera in prezenta lui, prin el, nu ma simt eu insami, asa cu buna si cu rele . Iar eu, care tin mult la perceptia prin atingere, iubesc finetea trasaturilor reale. Curateania si naturaletea unui om mi se par trasaturi seducatoare .
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 19.03.2010 at 01:17:39. |
|
|||
|
|||
![]()
eu nu port nici bijuterii...pt ce sa ma impodobesc ca un pom de craciun?sa am grija apoi sa nu le pierd?mai bine sa fiu curata,sa ma spal si in rest frumusetea data de la Dumnezeu...singurele lucruri la care tin foarte mult sunt 2 cercei dati de bunica mea dar atat,altceva nu port
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred totusi ca lupta cu problemele proprii trebuie sa o incepetm in alta parte, in interior. Si daca vom ajunge candva sa simtim ca nu mai avem nevoie de accesorii, foarte bine. Dar nu mi se pare totusi intelept sa incepem de acolo. Dar fiecare are calea lui. Dar cred ca mai este si alt aspect - pe mine ma intristeaza o femeie care nu se ingrijeste, care nu isi pune in valoare frumusetea, si ma bucura una care face asta. Nu imi plac in general machiajele si aranjamentele nenaturale, parul vopsit tipator, machiajul strident. Cred ca machiatul si bijuteriile asa ar putea fi vazute - ca un mijloc de a ne pune in valoare ceea ce am primit, nu de a fi nenaturale.
|
|||
|
|||
![]()
"Vanitatea, pacatul meu favorit".
VANITÁTE, vanități, s.f. Ambiție neîntemeiată; dorință de a face impresie; orgoliu, trufie, îngâmfare, înfumurare; (la pl.) deșertăciune, zădărnicie. - Din fr. vanite, lat. vanitas, -atis. Vanitate ≠ modestie, simplețe, simplitate http://www.archeus.ro/lingvistica/Ca...query=VANITATE Last edited by AlinB; 19.03.2010 at 14:03:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu ma machiez (decat foarte rar.. cand ies cu sotul si insista ca trebuie sa-mi pun masca de sotie dragutza). Dar ma vopsesc si ma gandeam: ca fac? O tin asa pana la 80 de ani? Cand o sa am curaj sa-mi vad parul carunt? Ca asta este situatia: imbatranim. Nu ca am acum un raspuns, ca sunt destul de lasa.. dar mi-a placut cum ai scris ca trebuie sa ne infruntam temerile (temerea de acceptare sociala). @ Fani.. sa vezi ce culoare naturala am la par ![]() (In opinia mea vopsitul parului este pacat clar... si din mai multe motive, dar asta este: ma insel cu gandul ca sotul meu a insistat sa trec la culoarea de primavara ca am fost prea mult timp bruneta... Deci un fel de ascultare, sa zicem.. vai mie!) Cat despre farduri.. ma gandesc ca la baza imaginii despre femei care se formeaza in mintea copiilor mei, sunt eu. Deci mai bine nefardata. (mama sotului se farda, lui ii plac femeile fardate.. maica-mea se farda deloc sau mult prea discret.. mie imi place naturaletea... ) Iar bijuteriile... zdranga, zdranga... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mda...majoritatea fetelor se machiaza, insa acest lucru nu ajuta la nimic inafara de faptul ca te face mai feminina. Machiatul inseamna bani cheltuiti aiurea, timp pierdut si poate chiar si punerea sanatatii in pericol (o matusa de a mea are o boala la piele din cauza fardurilor si daca nu e tratata in timp scurt risca sa ajunga la cancer de piele). Eu nu ma gandisem niciodata ca e chiar asa grav, recunosc si mie imi placea sa ma machiez inainte, dar asta pana sa intru in liceu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Mihnea Dragomir;225170]Bine, dar în aceeași logică de ce, dacă suntem bolnavi, să mai mergem la doctor ? Nu este aceasta revoltă la adresa lui Dumnezeu pe care, poate, îl mai acceptăm ca pe cel care ne-a dăruit trupul care, iată, nu ne mai place și vrem să îl îngrijim ? Eu cred că amândouă, suflet și trup, sunt daruri ale Domnului și pe amândouă trebuie să le îngrijim. Desigur, adesea vedem că există o eroare, adică îngrijirea trupului excede îngrijirea sufletului, raportul just dintre ele fiind invers: există un primat al sufletului. Asta, însă, nu înseamnă să nu ne îngrijim trupul de loc. Nu înseamnă să nu ne pensăm sprâncenele sau mustățile ori părul de pe picioare (sau să nu ne bărbierim, dacă suntem bărbați). Chiar și machiajul găsesc că e foarte potrivit să fie folosit: probabil că ați avut norocul să nu aveți fața ciupită de acnee: dacă ați fi avut-o, folosirea machiajului găsesc că ar fi OK.
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca multe din lucrurile lumesti, cred ca rele sunt exagerarile mai degraba. Iar ce este exagerare - trebuie sa-si dea seama fiecare, nu exista reteta.