![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Iată că mai avem trei zile și ajungem la finalul celor 4o de citire a Psaltirii.Deoarece ideia de a citi Psaltirea a fost a mea îmi permit să vă sugerez un mod de încheiere a acestei rugăciuni care cu ajutorul bunului Dumnezeu și cu multe ispitiri am reușit să o facem.
Toți acei care doresc se pot alătura nouă sâmbătă,indiferent de oră și putem citi ps.142(Doamne auzi rugăciunea mea...)și rugăciunile de la sfârșitul Psaltirii (Pomelnicul) iar duminică să dăm un pomelnic la Sf.Liturghie la bisericile și mănăstirile unde mergem cât mai mulți(ex"Miluește Doamne și mântuiește pe binecredinciosul popor român pe bâtrâni,pe tineri pe săraci,pe cei bolnavi,pe cei plecați prin lume ...și pe mine împreună cu familia mea). Dumnezeu să le dăruiască multe bucurii și împliniri în viața duhovnicească și ușurarea necazurilor celor care s-au rugat dar și celor care se vor ruga de acum încolo. Doamne ajută. Last edited by dorinastoica14; 25.03.2010 at 07:25:20. |
|
|||
|
|||
![]()
Deja a trecut? Eu ma gandeam ca o tinem asa pana in sambata Pastelui. Probabil voi continua totusi pana atunci, nu ca sunt mai cu motz, ci fiindca s-au intamplat atat de multe ca nu pot sa spun ca este de-ajuns, cel putin pentru mine. M-as simti ca si cum, dupa aceste 40 de zile, as incinge un gratar in gradina, sa simta toti vecinii ca pentru mine s-a terminat postul Pastelui!...
Nu stiu cum a fost pentru voi, dar cu mine s-au intamplat multe lucruri ciudate. Am inceput plin de entuziasm, iar pe zi ce trecea, parca eram mai agitat, mai sensibil, parca toate imi erau potrivnice, vedeam in fiecare doar defecte, iar calitatile le tratam cu superficialitate, cautam un fel de pace fortata mai ales cu cei foarte apropiati mie si parca si ei la randul lor nu mai vedeau la mine decat greseli pe care le exagerau si faceau din ele o adevarata drama... Totul a culminat cu venirea lui Danion Vasile in oras, cand si lui ii gaseam "nod in papura". Ciudat era ca parca cel ce facea toate astea, nu eram chiar eu; aveam un soi de vanitate si chiar rautate de care in mod normal nu ma stiam capabil... Nu ma mai intelegeam eu cu mine, si eram un zbucium continuu. Desi fusesem dupa primele doua saptamani de post la spovedit si impartasit, dupa aceste evenimente, am stat cateva zile si mi-am reanalizat intreaga viata, incepand cu varsta de 5 ani, apoi, am mers la duhovnic sa-mi dea dezlegare sa merg la manastire la un staret mai in varsta ca am multe de lamurit cu viata mea. Parintele nu numai ca nu s-a suparat, dar m-a binecuvantat si mi-a urat sa-mi fie de folos si sa fiu cu toate simturile deschise, fiindca multe vor capata un rost odata cu hotararea aceasta. Batranul staret m-a ascultat cu rabdare mai bine de jumatate de ora cum faceam bilantul vietii mele, fara sa leg pacatele mele de alte persoane ca si cum ceilalti se faceau vinovati de tot ce facusem eu rau in viata... Am descoperit astfel ca exista si canoane adevarate si cu aceasta ocazie am primit si eu unul care totusi nu mi se pare foarte drastic, judecandu-ma pe mine insumi. Marea majoritate a pacatelor le spusesem deja anterior duhovnicilor la vremea respectiva, fie ca era in Londra, fie in tara. Pe unele nu stiam daca le-am spus, iar altele din copilarie, probabil nu le-am spus niciodata, avand in vedere ca prima data m-am spovedit la 26 de ani cand toti credeau ca dau coltu, iar mintea mea de-atunci, rumega intr-un fel cu totul eronat notiunea de pacat!... Totusi, cu exceptia primei spovedanii cand am primit agheazma mare, si inainte de castorie tot agheazma mare, toti preotii nu s-au sfiit sa-mi dea dezlegare la Sfintele Taine, desi... nu s-ar fi cuvenit, mai ales ca nu prea stiam ce-i acela un canon... Intoarcerea de la manastire a fost unica. Nu eram vesel, nu eram trist, nu eram nimic! Parca toate simturile imi erau in stare latenta, ca intr-o semi-paralizie. Eram singur in masina si mergeam ca hipnotizat sau teleghidat. Nu stiu daca am depasit sau am fost depasit, nu stiu prin ce localitati am trecut, nu-mi amintesc decat ca mergeam mecanic, fara graba, respecatand instinctiv toate legile lumii, ca si cum nici nu mai conduceam eu, ci altcineva... Iar pacea aceea din suflet nu poate fi descrisa in cuvinte... Aveam sentimentul ca in acel moment sunt la o raspantie de drum si parca asteptam un semn de undeva sa mi se spuna, "Hai, ca ai terminat cu cele lumesti!" Nimic nu mi s-ar fi parut ciudat si in orice caz n-ar fi existat nici o unda de regret. Eu, in acel moment, nu-mi mai apartineam mie, ci altei lumi pe care nu o cunoscusem pana atunci, dar despre care citisem de atatea ori privitoare la altii care au suferit chinuri groaznice cu seninateate pe chip, sau chiar au primit moartea, fara nici o sfiala. Probabil cam asa se manifesta harul Duhului Sfant si imi pare rau ca nu a tinut la acea intensitate decat o zi. Da, a avut loc o schimbare profunda (probabil ati sesizat ca de o vreme nici n-am mai scris pe forum, fiindca ma tem de mult mai multe acum), dar ca sa ramai in acea stare, probabil ar trebui sa te rupi cu totul de lumea inconjuratoare si sa traiesti undeva izolat, tu singur cu rugaciunile tale... De aceea spuneam ca nu-mi vine sa renunt la ceea ce faceam pana acum, chiar si dupa trecerea celor 40 de zile. In orice caz, indiferent cate rugaciuni facem si in ce scop, cred ca cel mai important lucru pentru fiecare dintre noi este sa ne oferim o perioada de meditatie cu noi insine, avand in fata cateva indreptare de spovedanie, sa scriem pe hartie tot ceea ce am uitat sau n-am inteles sau din jena n-am spus niciodata duhovnicului, iar mai apoi, cautat pe cineva care sa stie si ce e rugaciunea adevarata si sufletul si slabiciunea, sa inteleaga daca te caiesti sau poate te mandresti cu palmaresul pacatelor tale, asteptandu-te ca Dumnezeu sa te bata pe umar si sa-ti faca complice cu ochiul!... Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe cei ce-L cauta, si sa le dea intelepciunea de a descoperi drumul spre a-L gasi cu adevarat! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din propria experiență am învățat că e bine atunci când ai trăiri speciale să nu le prea spui nimănui căci atâta așteptă vrăjmașul să vină să-ți fure tot ce ai lucrat bun și să-ți pună în suflet în loc de bucurie și liniște tulburare și chiar deznădejde. Dumnezeu să te răsplătească pentru ideia de a face o rugăciune pentru țară.Ar fi bine să continuăm în toate posturile așa cum bine sugera cineva. Săptămâna Patimilor este specială și destul de încărcată pentru creștinul care merge regulat la biserică și care mai are și serviciu. Deniile de seară țin destul de mult.joi este Sfânta Liturghie și dimineață, așadar este benefică pentru cei mai mulți încheierea citirii și de catismă sâmbăta aceasta când sunt 4o de zile. Fiecare face așa cum simte că este mai bine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Langu; 27.03.2010 at 13:09:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă cunoști altceva poți să ne spui și nouă! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O intrebare care ma tot framanta este, daca diavolul dupa mileniile in care a stat langa om si l-a vazut in toate ipostazele si i-a aflat toate gandurile (exprimate in vorba sau fapta) nu cumva poate sa intuiasca ce gandim, cunoscand undele cerebrale, bataile inimii, pulsul si feluritele manifestari subtile ale intentiei...sunt si oameni care pot sa ii citeasca pe altii, asa ca de ce nu si el.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi de pe data de 15 februarie până ieri sunt exact 4o de zile.Cine vrea poate citi în continuare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vreau să intru într-o disuție ateist științifică de aceia mă voi opri aici oricât de incitante vor fi întrebările cu care mă vei provoca,întrebări la care sunt convinsă că ai deja și răspunsurile. ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Salvati Copenhaga! | andreicozia | Generalitati | 7 | 03.01.2010 04:45:16 |
salvati o viata | andreicosminus | Umanitare | 0 | 30.12.2009 17:57:32 |
SOS!Salvati viata unui copil nou-nascut! | heaven | Umanitare | 8 | 10.09.2009 21:13:19 |
Salvati Iconostasul de la Cotroceni | simona76 | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 26.03.2009 09:56:37 |
salvati un suflet | bm | Generalitati | 18 | 02.09.2007 15:10:53 |
|