Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2010, 12:09:39
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
La concluzia asta am ajuns si eu ,nu a fost o credinta autentica.
Cei credinciosi cred cu tarie in spusele Mantuitorului si in sfintele Scripturi .
Aduc multa mangaiere si se dezvaluie multe adevaruri .
La fel Psalmii ,sunt o permanenta sursa de adevaruri ,relevatii :"Cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale mi-ai aratat Mie"
Aveti dreptate. Sunteti niste intelepte.
M-am trezit intr-o dimineata si cum nu aveam ce face, m-am gandit ca ar fi bine sa pierd vreo 12-13 ani, facandu-ma ca sunt credincios, ca merg la biserica, etc.
Toate, doar asa, ca tot la moda dupa revolutie sa te dai credincios.
Mare dreptate aveti.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 12:12:02
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Cred si eu ca e fantastic... Viata unui crestin e plina de lupta, plina de sacrificiu, jertfa, trebuie sa iti infrangi voia proprie si sa faci ascultare de ceilalti. Trebuie sa tii post, sa te rogi, sa lupti mereu cu ispitele, sa iti calci in pcioare mandria, sa ii iubesti si pe cei care nu te suporta, sa ii ierti pe toti, sa te priveasca toti ca pe un ciudat retard, daca faci toate aceste lucruri... Ne chinuim, asta asa e. Cine ti-a spus tie ca viata de crestin e roz si idilica?! Normal ca nu se compara...
Toate demonstratiile existentei lui Dumnezeu au legatura cu sentimentul uman.
Dar nici una cu logica si ratiunea.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 12:13:36
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Aveti bucurii ,foarte bine.
Implinirile materiale sunt vremelnice ,se pot narui intr-o clipa.
Si cele duhovnicesti. Ti-o garantez.
Dureaza doar o secunda. Si te-ai trezit singur.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 12:14:16
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Esti clarvazatoare sau vazatoare cu duhul?
De unde stii cum era credinta mea?
Din cand in cand

Domnule Dumitru, daca mergeti pe autostrada si va ciocniti de un munte, masina e ferfenita , dvs sunteti bulversat, dar la poalele muntelui gasiti o comoara din care puteti trai toata viata si sa lasati o mostenire imensa copiilor, mai puteti spune ca nu e nici un munte acolo, doar ca vi s-a parut?

Puteti spune, desigur, dar inima dvs va va spune intruna ca nu-i adevarat. Constiinta va va bate obrazul. La fel e si cu Dumnezeu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 12:30:01
Senior Member

Implicit

Citat:
Aveti dreptate. Sunteti niste intelepte.
M-am trezit intr-o dimineata si cum nu aveam ce face, m-am gandit ca ar fi bine sa pierd vreo 12-13 ani, facandu-ma ca sunt credincios, ca merg la biserica, etc.
Toate, doar asa, ca tot la moda dupa revolutie sa te dai credincios.
Mare dreptate aveti.
Una este sa crezi ce spun altii si sa militezi pentru asta [cum fac si membrii partidelor, ONG-urilor, etc] si alta e sa-l intalnesti pe Dumnezeu . Dumnezeu este o persoana, domnule Dumitru, nu un partid, denominatie sau concept. V-ati intalnit pana astazi cu persoana lui Dumnezeu?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 13.04.2010 at 12:38:43.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 12:40:16
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Din cand in cand

Domnule Dumitru, daca mergeti pe autostrada si va ciocniti de un munte, masina e ferfenita , dvs sunteti bulversat, dar la poalele muntelui gasiti o comoara din care puteti trai toata viata si sa lasati o mostenire imensa copiilor, mai puteti spune ca nu e nici un munte acolo, doar ca vi s-a parut?

Puteti spune, desigur, dar inima dvs va va spune intruna ca nu-i adevarat. Constiinta va va bate obrazul. La fel e si cu Dumnezeu.
OK, eu conduc in continuare ...
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 12:41:49
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Una este sa crezi ce spun altii si sa militezi pentru asta [cum fac si membrii partidelor, ONG-urilor, etc] si alta e sa-l intalnesti pe Dumnezeu . Dumnezeu este o persoana, domnule Dumitru, nu un partid, denominatie sau concept. V-ati intalnit pana astazi cu persoana lui Dumnezeu?
NU! Sau daca s-a intamplat, a avut grija sa fie atat de subtil incat sa nu imi dau seama de asta.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 12:47:54
Senior Member

Implicit

Citat:
NU! Sau daca s-a intamplat, a avut grija sa fie atat de subtil incat sa nu imi dau seama de asta.
La asta ma refeream, domnule Dumitru. Fiti linistit, va veni o zi in care Il veti intalni. Si atunci veti sustine existenta Lui chiar daca s-ar intoarce lumea cu susul in jos, v-ar aduce biblioteci intregi de dovezi sau v-ar da la moarte. Si veti cunoaste adevarata implinire si veti putea face diferenta.

Cu respect...
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 12:54:09
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
La asta ma refeream, domnule Dumitru. Fiti linistit, va veni o zi in care Il veti intalni. Si atunci veti sustine existenta Lui chiar daca s-ar intoarce lumea cu susul in jos, v-ar aduce biblioteci intregi de dovezi sau v-ar da la moarte. Si veti cunoaste adevarata implinire si veti putea face diferenta.

Cu respect...
Daca zici tu ...
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 15:04:04
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
1. de ce sa pierzi sufletul daca faci ceea ce trebuie sa faci pe pamint, sa-l cuceresti cm cu cm. Oare nu pentru asta au ales protoparintii sa locuiasca aici si nu in Rai?, pentru iubire pentru familie, pentru frumusetea acestui pamint?

De ce oare se vorbeste in termeni generali extremi, extremisti. Te-ai gindit la asta vreodata?

2. De ce sa fugim de intelepciune, de dovezi de confirmari si verificari?...de ce intelegerea lucrurilor este nebunie inaintea lui Dumnezeu?
Nebunie este sa adopti acest fel schizofrenic de a vedea lucrurile, la modul extremist.
Cel mai bine este sa spui ca exista o intelepciune, o morala, o pace interioara si exista si Dumnezeu!
Esti sigur ca gandirea ta e corecta? Nu spuneai tu ca liberul arbitru e o iluzie?
Oare ai scapat din lanturile inselarii de sine?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Unealta vrajitoriei - cositorul Alinutza Vrajitoria 65 08.02.2015 16:25:54
Parintele Themi, ateul devenit preot misionar in Africa dianagroza Preotia (Hirotonia) 12 11.03.2011 18:17:41
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
De ce este obligatoriu sa scrii cu mana dreapta? Bast-et Generalitati 11 09.07.2010 02:05:46