Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.04.2010, 21:01:50
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sau nu stiti ca "biserica" adventista a "excomunicat" "toate" "bisericile" (neo)protestante, pentru ca n-au primit "a doua solie ingereasca"?
Se pare că dvs nu știți. Confundați relațiile noastre cu ruptura de la 1054 când BO și BC s-au spurcat (este un regionalism care înseamnă "s-au împroșcat cu noroi"), anatemizat și afurisit reciproc.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 21:04:13
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Cred si atat? Exista mantuire fara un botez in Numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant? Exista credinta fara fapte? Exista mantuire fara respectarea poruncilor?...
Credinta adevarata este urmata si de ceea ce ai enumerat: botez (ca marturisire a credintei), fapte (generate de o credinta adevarata), respectarea poruncilor (ca o exprimare a dragostei fata de Dumnezeu)...

Altfel, nu este credinta crestina.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 21:06:52
Banned

Implicit

Citat:
Da, dar n-am gasit acolo interpretarea adventista a lor.
Până și Biserica Ortodoxă a început să interpreteze una din acele solii. E drept că s-a cam umplut de penibil anul trecut de când cu pașapoartele biometrice...

Citat:
Amuzant, adica tocmai Biserica care a dat Scriptura si in care Scriptura nu lipseste de la nici o slujba, "incearca sa-i faca pe oameni sa evite Sfanta Scriptura".
O ineptie mai mare sa zici nici ca se putea.
Adica stai, nu tin sa ma contrazici la afirmatia asta..
O asemenea gogomănie nu poate să nu fie taxată. Scriptura a dat-o Dumnezeu prin inspirația Duhului Sfânt, nu Biserica.
Cum adică "nu lipsește de la nici o slujbă", faptul că e pusă pe altar, ori că se recită câteva fragmente? Scriptura nu lipsește nici de pe măsuța ghicitoarelor, alături de globul de cristal...
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 21:11:21
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul

O asemenea gogomănie nu poate să nu fie taxată. Scriptura a dat-o Dumnezeu prin inspirația Duhului Sfânt, nu Biserica.
Cum adică "nu lipsește de la nici o slujbă", faptul că e pusă pe altar, ori că se recită câteva fragmente? Scriptura nu lipsește nici de pe măsuța ghicitoarelor, alături de globul de cristal...

Ignoranta, obraznicie si batjocura adusa Bisericii Ortodoxe, tipic neo-protestantilor, am crezut la un momendat ca ai mai invatat cate ceva de pe acest forum si ai scapat de unele stereotipuri dar se pare ca am fost naiv, defapt ati ramas cu totii in preconceptiile caracterisitice

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 21:13:38
Banned

Implicit

Citat:
Daca ai sa intrebi un protestant daca un copil de 12 ani se inscrie la credinciosi sau necredinciosi, la cei care pot primi botezul sau cei care sunt mantuiti "by default" (scrie asa ceva in Biblie?) ca deh, "sunt copii", nu o sa-ti poata raspunde.
Nu știu cine a scornit-o pe asta cu mântuirea by default prin botezul NP. Cred că este un complex ortodox, că doar ei sunt disperați să-și boteze pruncii "să nu moară nebotezați" deci nemântuiți.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 21:15:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Ignoranta, obraznicie si batjocura adusa Bisericii Ortodoxe, tipic neo-protestantilor, am crezut la un momendat ca ai mai invatat cate ceva de pe acest forum si ai scapat de unele stereotipuri dar se pare ca am fost naiv, defapt ati ramas cu totii in preconceptiile caracterisitice
Văd că te-ai enervat deja... Nu te supăra, dar obrăznicie este să afirmi că Cuvântul lui Dumnezeu este monopol ortodox și că ar fi opera Bisericii (Ortodoxe bineînțeles)!
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 21:18:45
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Văd că te-ai enervat deja... Nu te supăra, dar obrăznicie este să afirmi că Cuvântul lui Dumnezeu este monopol ortodox și că ar fi opera Bisericii (Ortodoxe bineînțeles)!
Poi ma enervez normal cand vad ipocrizie
sti si tu la ce se referea Alin cand a zis ca Biserica a dat Scriptura asa ca nush de ce in orice discutie despre spiritualitate faceti pe prostii intentionat, incepand de la cei de pe strada care au nesimtirea sa strige dupa noi ca l-am inlocuit pe Dumnezeu cu Maria

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 21:23:08
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Sf Scriptură a fost încredințată de Dumnezeu profetesei White, care, după întruparea ei în urmă cu 100 de ani, a predat-o adventiștilor. În primele 19 secole de după Cristos, Biserica Lui a evoluat incognito, iar astăzi este la lumina zilei la Adventiștii de Ziua a Șaptea, din cauză că Mileniul se apropie.
Despre asta, am să vă mai spun sâmbăta viitoare. La sinagogă.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 21:28:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Este ca un fel de "bilet la ordin" dacă vreți. Așa s-au mântuit toți drepții Vechiului Testament. În locul lor, Altcineva a garantat pentru ei și Altcineva a mărturisit pentru ei.
Ei, am trăit s-o văd și pe asta: nașul se substituie lui Hristos, garantând mântuirea bebelușului!
Am o întrebare: un ortodox/catolic nepracticant, care bineînțeles a fost botezat ca prunc, va fi mântuit? Că am văzut azi un procent (oferit de un ortodox) care m-a îngrozit: 10% ortodocși practicanți în România!
Reply With Quote
Vechi 13.04.2010, 21:30:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Poi ma enervez normal
Dacă te-ai enervat, te las să te calmez...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05