![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai este un aspect important care se opune acestei doctrine a imaculatei conceptii.
Dumnezeu s-a intrupat ca sa 'repare' natura umana (ca sa zic asa) stricata de pacatul stramosesc. Ca sa o repare, insa, El a trebuit mai intai sa o asume unind dumnezeirea cu aceasta natura umana. Deci, natura umana pe care a luat-o din Maica Domnului trebuia sa fie natura umana cazuta... Oricat de sfintita prin generatiile dinainte si prin sfintenia ei personala, Maica Domnului impartasea cu noi toti natura umana cazuta, la inceput.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Iar cand s-au apropiat de Ierusalim si au venit la Betfaghe la Muntele Maslinilor, atunci Iisus a trimis pe doi ucenici, 2.Zicându-le: Mergeți în satul care este înaintea voastră și îndată veți găsi o asină legată și un mânz cu ea; dezlegați-o și aduceți-o la Mine. 3.Și dacă vă va zice cineva ceva, veți spune că-I trebuie Domnului; și le va trimite îndată. 4.Iar acestea toate s-au făcut, ca să se împlinească ceea ce s-a spus prin proorocul, care zice: 5."Spuneți fiicei Sionului: Iată Împăratul tău vine la tine blând și șezând pe asină, pe mânz, fiul celei de sub jug". 6.Mergând deci ucenicii și făcând după cum le-a poruncit Iisus, 7.Au adus asina și mânzul și deasupra lor și-au pus veșmintele, iar El a șezut peste ele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Totusi, despre ce am ajuns sa vorbim. Daca Adam si Eva au avut buric. Credca andreicozia a vrut mai degraba sa rada de noi. Ideea este ca daca au avut burice inseamna ca au avut cordon ombilical candva..
|
|||
|
|||
![]()
am vrut sa ripostez la raspunsul tau, fani (adica sa zic ca nu suntem tampiti.. ne-am prins unde bate cu buricul!)
Dar mi-am amintit ca aceasta discutie cu buricul s-a mai purtat. Tot intre Andrei si Mircea Dragomir!!! Voi va dati seama cat batem pasul pe loc: tzop, tzop, tot pe loc, pe loc, pe loc.. aceleasi subiecte si aceleasi replici (cu iconografia!) parca am fi in ziua cartitei! |
|
|||
|
|||
![]()
As zice ca mai degraba invers.
Intrebarea/mirarea a fost f. serioasa raspuns e cel glumet. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu stiu ca nu sunteti tampiti, ca altfel nu mai faceam purici pe aici ;-)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
chiar o sa o caut.. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=34 Last edited by anna21; 14.04.2010 at 00:54:18. |
|
|||
|
|||
![]()
Vroiam sa zic: cam aceleasi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Urmând așadar Sfinților Părinți, noi învățăm într-un glas că mărturisim pe Unul și același Fiu, Domnul nostru Iisus Hristos, Însuși desăvârșit întru dumnezeire cât și întru omenitate, Însuși Dumnezeu adevărat și om adevărat din suflet rațional și din trup, de-o-ființă cu Tatăl după dumnezeire și de-o-ființă cu noi după omenitate, întru toate asemenea nouă afară de păcat, născut din Tatăl mai înainte de veci după dumnezeire și, la plinirea vremii, Același născut pentru noi și pentru a noastră mântuire din Fecioara Maria, Născătoarea de Dumnezeu, după omenitate, Unul și Același Hristos, Fiul, Domnul, Unul Născut, cunoscându-se în două firi, fără amestecare, fără schimbare, fără împărțire, fără despărțire, deosebirea firilor nefiind nicidecum stricată din pricina unimii, ci mai degrabă păstrându-se însușirile fiecărei firi într-o singură persoană și într-un singur ipostas, nu împărțindu-se sau despărțindu-se în două fețe, ci Unul și Același Fiu, Unul Născut, Dumnezeu Cuvântul, Domnul Iisus Hristos, precum [au vestit] de la început proorocii, precum El însuși ne-a învățat despre Sine și precum ne-a predanisit nouă Crezul Părinților. Sursa (ortodoxă) aici: http://www.credo.ro/sinodul-al-patru...c-calcedon.php Adesea vedem în Biblie că Domnul Cristos acționează uneori ca om, alteori ca Dumnezeu. În mod evident facultatea de a ierta păcatele este un exercițiu al divinității Sale, fapt pentru care Și-a atras antipatia arhiereilor și fariseilor, care nu îi puneau la îndoială umanitatea, ci divinitatea. Fiind un exercițiu al omnipotenței divine, iertarea păcatelor a putut-o face înainte de întrupare, deoarece Isus s-a născut ca Dumnezeu din preeternitate.
|
|||
|
|||
![]()
De fapt Andrei ne semnala singurul lucru neelucidat pe care il mai are: aparitia buricelor. In rest are raspuns la orice intrebare.
![]() Draga Andrei, Adam si Eva aveau si inainte de cadere buric, pentru simplul fapt, ca asa i-a facut Dumnezeu. Ei sunt protoparintii nostri, si nu aveau cum sa fi provenit din niste parinti, oameni ca si ei, caci nu existau altii inaintea lor. In rai ajung sa se vada dupa cadere, ca sunt goi, pentru ca prin pacat li s-a luat harul, care ii imbraca intr-o haina de lumina, pe care ei, spre deosebire de noi, o vedeau. Cand li s-a luat harul, si-au vazut goliciunea si a aparut rusinea. Erau oricum mai avansati decat noi, caci noi nu mai avem nici har, dar de goliciune ne rusinam tot mai rar, ba inca ne si mandrim cu ea, expunand-o oriunde si oricand. Suntem de plans. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
renuntare la religie | 111111111111 | Intrebari utilizatori | 30 | 08.08.2013 21:12:16 |
Religie alternativa | CristanN29 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 25.11.2010 12:05:42 |
Ce fel de religie sa imi doresc? | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 42 | 18.10.2010 02:17:29 |
Religie | Darkanian | Pocainta | 4 | 07.12.2009 12:20:13 |
|