Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.04.2010, 12:03:54
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Sunt foarte interesata sa discut cu tine despre experienta ta... A mea nu este tocmai o experienta placuta si plina de bucurie, dar mi-am acceptat destinul si-I multumesc Domnului pentru tot, si bune si rele... Ma rog Domnului sa-mi dea putere si intelepciune si sa-mi arate Lumina lui pana la capat...
Doamne ajuta
Privind omeneste existenta mea a fost una dezastruoasa si suferintele mele greu de imaginat. Sa nu-ti inchipui ca mi-a fost usor sa gasesc singura "Casa Tatalui" fara sa fiu o prada usoara pentru orice fiare salbatice care , pe orice cale, stau gata sa inghita un biet suflet.
Totusi este importanta nu scoala in sine, ci rezultatul.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 12:54:36
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Privind omeneste existenta mea a fost una dezastruoasa si suferintele mele greu de imaginat. Sa nu-ti inchipui ca mi-a fost usor sa gasesc singura "Casa Tatalui" fara sa fiu o prada usoara pentru orice fiare salbatice care , pe orice cale, stau gata sa inghita un biet suflet.
Totusi este importanta nu scoala in sine, ci rezultatul.
Imi imaginez... Ma bucur ca Dumnezeu ti-a aratat calea spre Casa, te-a indrumat sa iesi dintre oile ratacite si de a te alatura turmei... Doamne ajuta
Vechi 14.04.2010, 13:13:24
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
restrictiile culinare (despre care, de altfel, inteleg ca nu ar constitui pentru adventisti o problema de dogmatica, ci de disciplina, in sensul catolic al termenilor).
Întrucâtva, deși eu mai degrabă aș introduce postul printre disciplinele spirituale. Abținerea de la anumite alimente (alături de alte elemente spicifice modului sănătos de viețuire) ține mai mult de tratarea corpului ca sediu al Spiritului Sfânt.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 13:32:10
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Întrucâtva, deși eu mai degrabă aș introduce postul printre disciplinele spirituale. Abținerea de la anumite alimente (alături de alte elemente spicifice modului sănătos de viețuire) ține mai mult de tratarea corpului ca sediu al Spiritului Sfânt.

Eu vad postul ca o "jertfa" adusa Domnului, de curatire a trupului, cat si a duhului. Multi sunt cei ce vad postul ca o "abtinere de la anumite alimente", dar postul implica mult mai mult de atat... As fi curioasa cati adventisti sau penticostali au taria sa posteasca asa cum postim noi?
Vechi 14.04.2010, 13:49:33
Banned

Implicit

Citat:
Eu vad postul ca o "jertfa" adusa Domnului, de curatire a trupului, cat si a duhului. Multi sunt cei ce vad postul ca o "abtinere de la anumite alimente", dar postul implica mult mai mult de atat... As fi curioasa cati adventisti sau penticostali au taria sa posteasca asa cum postim noi?
Foarte mulți adventiști postesc în felul ortodox (fără carne), și nu doar câteva zile pe an, ci toată viața! Dacă te referi la "postul negru", majoritatea adventiștilor postesc și în felul cesta.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 14:07:18
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
As fi curioasa cati adventisti sau penticostali au taria sa posteasca asa cum postim noi?
Foarte puțini penticostali postesc așa ca ortodocșii.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 14:13:05
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Foarte mulți adventiști postesc în felul ortodox (fără carne), și nu doar câteva zile pe an, ci toată viața! Dacă te referi la "postul negru", majoritatea adventiștilor postesc și în felul cesta.

Ma refer la adevaratul post.... pentru ca el nu inseamna doar ce mananci
Vechi 14.04.2010, 14:49:43
Banned

Implicit

Citat:
Ma refer la adevaratul post.... pentru ca el nu inseamna doar ce mananci
Ai drepate, postul este și o aplecare spre cele spirituale, e însoțit de rugăciune, iar în exterior se manifestă așa cum spune Isaia prin "sfărâmarea lanțurilor răutății". Acesta este adevăratul post plăcut lui Dumnezeu. Cred că am răspuns la întrebare...
Reply With Quote
Vechi 14.04.2010, 15:53:37
maria12021974 maria12021974 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NTatiana Vezi mesajul
Isus Cristos a spus ca trebuie sa avem cu totii ( se referea la adulti ) inima si sufletul curat al uni copil...nu-i asa ? eu nu sunt sectanta , sunt crestin-ortodxa , dar cred ca Isus stia ce spune...stia ca toti copiii se nasc curati, ei nu au pacate savarsite care sa ii apese...dar in cativa ani ( cam in 6-7 ani) sufeltele lor incep sa fie pervertite de adultii din jurul lor ...de situatiile la cere ei sunt martori cu sau fara voia lor; putem noi , adultii nega acest lucru ??? nu cred...chiar parintii gresesc, chiar fara sa isi dea seama ...si copiii lor vad , si asculta si invata...invata mai mult rau decat bine ...din pacate...; e normal ,ca dupa vreo cativa ani de viata a micutilor printre adulti , sa trebuiasca sa fie invitati la Sfantul Botez pentru a li se aduce aminte de lumea lui Dumnezeu, de faptul ca spiritele acestor copii au nevoie de o reconfirmare ca Dumnezeu exista si Isus Cristos deasemenea si sa isi ia asupra lor numele lui Isus Cristos si sa isi inceapa, de data aceasta constient, viata spirituala ...poate gresesc eu ...si sa ma ierte Bunul Dumnezeu daca gresesc gandind asa,dar eu stiu ca El imi cunoaste inima si gandul si tot ceea ce fac...
Cu tot respectul un crestin ortodox trebuie sa stie sa scrie corect "Iisus Hristos".
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 09:52:39
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Implicit

Citat:
Din DEX: "SÉCTĂ s.f. Grup de persoane formând o comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială; (p. ext.) grup de adepți ai unei doctrine.  grup de persoane care s-au închis în cercul intereselor lor mărunte"

Unde e greseala? Sau de ce va intriga atat de tare catalogarea asta?
Partea cu "interese marunte" are o tenta ofensatoare:P
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05