![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
În prealabil postat de FiulRisipitor
![]() de ce ii trebuie o limba speciala sa vorbeasca cu Dumnezeu? Fiule Risipitor la acest tip de întrebări nu știu să răspund. Motivația pentru care Dumnezeu a hotărât să dea darul vorbirii în limbi creștinilor, probabil că El o știe cel mai bine. Dumnezeu nu are nevoie de o limba speciala.Noi avem nevoie de vorbirea in limbi(adica am avut).Pentru ca vorbirea este pentru necredinciosi.Adica este cea care acorda credinta.Un imobil al credintei, a fost vorbirea in limbi pana la intarirea si cresterea Bisericii.Acum nu mai avem nevoie de vorbirea in limbi, pentru ca Sfanta Biserica e acum la maturitatea lui Hristos.Si adevarul deplin si credinta deplina se afla in Biserica, Biserica care hraneste pe fiii ei cu laptele duhovnicesc pana cand acestora le cresc dintii ca mai apoi sa le dea si carne. |
|
|||
|
|||
![]()
Am avut ocazia sa experimentez acest 'fenomen', desi baptistii nu agreaza aceste practici.Era dupa 89 cand tot felul de grupari ,mai ales carismatice, cu manifestari foarte puternice in timpul adunarilor lor, au inceput sa-i socheze pe neoprotestantii 'clasici'.
Am ajuns intr-un grup de rugaciune cu niste persoane pe care le cunoscusem ca baptisti.erau si persoane necunoscute acolo.intr-o predica cineva indeamna pe ceilalti sa-si foloseasca 'darul vorbirii in limbi'.Eu n-am inteles nimic ,dar am observat o exaltare, o manifestare de bucurie, de fericire chiar.Ma uitam cu mirare si admiratie la acesti oameni si mi se pareau cei mai daruiti si binecuvantati oameni.Ma gandeam:" acestea trebuie sa fie acele 'limbi ingeresti' amintite de Sf. Ap. Pavel .Nu semanau cu tipetele si strigatele din adunarile penticostale 'clasice' la care am asistat si care ma deranjau evident. La sfarsit am indraznit sa intreb cum de ei, ca (fosti) baptisti au primit asa ceva. Unul m-a intrebat:"Vrei sa primesti si tu darul acesta?" Eu am zis :"da", dar ma gandeam ca nu se poate pentru ca stiam de la penticostali ca asta e fooarte greu, trebuie post negru si multa staruinta ani de zile si nici asa nu e sigur ca primesti acest 'dar'. Numai 'alesii' au parte de asa ceva si cei ce il primeau erau considerati persoane superioare, cu un alt statul intre ceilalti, priviti cu admiratie si consideratie. Numai 'prorocii' erau considerati superiori, dar acestia erau foarte putini si de obicei proveneau dintre vorbitorii in limbi. Asa dar , stand in picioare, barbatul acela si-a pus mainile peste capul meu si a incepul sa spuna cuvinte ciudate pe care eu nu le cunosteam, tot mai repede si mai repede. Dupa pret de cateva minute s-a intamplat ceva straniu,fiind cu gura intredeschisa,limba mea a inceput sa mi se miste singura si acel barbat mi-a zis :"da-ti drumul" si atunci prin inspitratie si expiratie am inceput sa scot niste sunete care s-au unit intr-un fel de cuvinte necunoscute ,in care predominau anumite sunete, dar nu semanau cu cuvintele barbatului. Din cand in cand aparea un fel de 'haliluia'. Uneori erau un fel de versuri cu rima si ritm. Avea un fel de inflexiuni arabe,nu stiu sigur ca nu cunosc nici o limba araba. Acesta experienta m-a facut sa ma simt "in rand cu fratii", ca o 'onoare' pe ca mi-ar fi facut-o Domnul, m-am simtit iubita si rasplatita de Dumnezeu cu acest mare dar,ca si cand as fi primit "botezul cu Duhul Sfant ",ca si cum pana atunci n-as fi avut decat botezul cu apa. Intreba aici cineva care este scopul. Raspunsul este ( dupa parerea penticostalilor) adeverirea ca botezul cu apa a fost completat cu botezul cu Duhul Sfant si cu foc.Deci nu poti fi crestin complet daca nu ai si acest botez. Adica numai crestinii adevarati primesc 'darurile' Duhului Sfant. Iar cei ce nu le primesc sunt :sau impostori, sau inca nu sunt pregatiti sufleteste,adica mai au pacate ascunse. De aceea penticostalii ii considera 'incompleti 'pe baptisti ( pe care ii considera cei mai apropiati) pentru ca acestia din urma nici macar nu cer acest dar( sau celelalte) de la Dumnezeu, de frica sa nu ispiteasca pe Domnul cu "staruitele"lor.Iar baptistii ii considera cam deplasati pe penticostali pentru staruintele lor si ca acestia si-au facut un scop in sine de a primi 'daruri' . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Da, scrie bine Gabriella, se vede ca a umblat prin curti neoprotestante si acum vrea sa fereasca si pe altii sa ajunga pe acolo prin aceste dezvaluiri senzationale de care nu se stia pana acum nimic. Hotomanii astia de baptisti si penticostali au o tactica de te doare capul, adevarul este ca au si tine la fraieri care neavand nicio tangenta cu spiritualitatea in general au convingerea ca l-au prins de Dumnezeu de un picior intrand in aceste biserici care de multe ori nu doresc decat sporirea numarului de membrii. Dar, nu-i nimic, Dumnezeu nu se lasa batjocorit de cei care ii folosesc numele in diverse scopuri, oricare ar fi ei.
Cat priveste darurile penticostalilor, lasati mai bine un psiholog sa-si dea cu parerea, ar fi mult mai calificat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cap. 6 1. Îndrăznește, oare, cineva dintre voi, având vreo pâră împotriva altuia, să se judece înaintea celor nedrepți și nu înaintea celor sfinți? Nu este atat de simplu, pentru ca nu este o boala psihica si nici nu afecteaza intelectul sau discernamantul, este o 'forta', o energie care te domina.Am avut ocazia sa vad manifestari ale acestor 'forte' in momentul in care puterea Duhului Sfant atingea pe bietii oameni posedati.Interesant, n-ai fi crezut ca sunt in stare de asemenea manifestari pentru ca pana sa se roage preotul erau foarte 'decenti si cuminti'. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Terminati mai cu prostiile! |
|
|||
|
|||
![]()
Daca-i arat punctual unde a dezinformat, cu voie sau fara voie [sper] imi va zice iar ca ma tin dupa ea. Oricum, daca a fost cu voie, rusinica! Tehnica de a baga o fraza falsa intre 20 adevarate pentru a manipula e veche. Dupa cum vezi , poporul nu ia de bune pe cele 20 adevarate, ci pe cea care corespunde imaginii din mintea lui. Pacat de Adevarul pe care zici ca L-ai gasit...
De exemplu, eu am zis de atatea ori ca Duhul Sfant nu pune stapanire pe tine pentru ca Dumnezeu ti-a dat liber arbitru si nu ti-l calca. Dar ce mai conteaza ce zice o sectanta eretica [dar care a si experimentat lucrarea] daca vine o ortodoxa de-a noastra si ne canta ce vrem sa auzim? Gabriela, eu cred ca nu din reavointa faci asta. Sau macar nu-ti constientizezi reaua vointa. Recomand ca inainte de a apasa "trimite" sa citesti pe litere ce ai scris, caci vom da socoteala de orice cuvant nefolositor spus de noi, d`apai de cele mincinoase...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 27.04.2010 at 10:39:56. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Scopul vorbirii in limbi este clar si a fost expus in repetate randuri pe topic: zidirea (intarirea, fortificarea, consolidarea) credinciosului si a bisericii (atunci cand e urmata de darul talmacirii). Citat:
Ei ii considera nedesavarsiti pe toti crestinii, inclusiv pe ei. Doar Iisus este complet. Noi toti ceilalti suntem intr-un proces. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stii foarte bine ca ce a spus Gabriela, am spus si eu de multe ori. Mai ales faptul ca cel ce "vorbeste in limbi" e considerat "cel mai tare din parcare" (si astfel intervine mandria... celui in cauza). In afara faptului ca duce la fanatism si la mandrie desarta, nu vad nici o zidire... nici a credinciosului si nici a bisericii. Zidirea cred ca vine (cel putin in vremurile pe care le traim) dintr-o smerenie deplina, dintr-o iubire profunda catre Dumnezeu si catre semeni. Si hai sa fim seriosi, voi va considerati singurii mantuiti... Nimeni altcineva nu are nici o sansa in afara de voi... Recunoaste ca avem dreptate
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A te mandri cu vreun dar pe care l-ai primit de la Dumnezeu, e o dovada clara esti imatur spiritual. Citat:
Astea-s povesti spuse de oameni, Lacrimi. Asa ne place noua, tuturor sa ne mandrim: "eu sunt mai mantuit ca tine!", "noi suntem mai buni crestini ca voi!". Dar chestiile astea le zic copiii in fiecare biserica, nu doar la penticostali. De altfel mantuirea nu are de a face cu apartenenta la o confesiune religioasa. Are de a face cu iubirea de Dumnezeu, cu credinta adevarata, cu viata plina de fapte bune. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|