![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Deci Dzeu singur pentru tine e nimic...
Hm... Si pentru mine :) se vede ca nu esti creationist :) Citat:
Citat:
Important e ca spui ca sintem liberi, ca nu se baga, dar esti impacat cu faptul ca peste putin timp nu vom mai fi, ca se va baga. Libertatea pentru o perioada scurta nu e tipul de libertate pe care mi-l doresc (ca in bancul cu indianul talpa iute) Citat:
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Daca El zgaltaie in mod inteligent stringuletele (la modul teoretic stringulete) ca sa formeze materia si celelalte forme de energie, inseamna ca El devine materie? Nu, doar o aduce la existenta. Cum? Habar n-avem si nu o sa avem vreodata.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 28.04.2010 at 12:57:43. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Imi place optimismul tau :) |
|
|
||||
|
||||
|
Am cam pierdut firul dar am impresia ca si topicul a deviat putin....
Sacrificiul.... Citat:
Citat:
Citat:
Lumea e nasoala nu din cauza credintei, lumea e nasoala ca asa a ajuns din cauza omului. Imagineaza-ti o lume in care toate principiile crestine sunt respecate si o sa vezi ca nu crestinismul e problema ci omul. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Bineinteles ca nu credinta e cauza, dar nici nu o rezolva. Cauza e indiferenta universului fata de om. Da, imi imaginez. Si vad societatea multilateral dezvoltata, daca intelegi ce vreau sa spun. |
|
|
||||
|
||||
|
Da s-a intrupat fizic, dar fara sa dispara esenta divina. A fost Dumnezeu intrupat! Stiu ca pentru tine (sau pentru stiinta) asta e o aberatie de neconceput... dar asta o sa discute oamenii de stiinta direct cu Dumnezeu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ma intrebam daca Dzeu cu totul a devenit om. In sensul daca a mai ramas cineva la haturile universului :)
|
|
|
||||
|
||||
|
Mai exact Cineva.
Dragostea presupune o jertfa si pentru ingeri: sa dai ceva in mod dezinteresat, sa iesi din tine spre comuniunea cu semenii tai, sa cresti inspre Dumnezeu raspunzandu-I pe cat posibil cu o dragoste asemanatoare cu a Lui. Smerenia este tot o jertfa: sa-i accepti pe ceilalti mai presus de tine, sa-ti convina starea in care esti adus la existenta, sa faci ascultare acordandu-ti ratiunea cu voia divina care este buna. Se vede ca unor ingeri nu le-a convenit modul acesta de a fi si le-a fost creata o alta imparatie, unde sa traiasca dupa placul lor. Numai ca si acolo trebuie sa respecte o ierarhie, sa se limiteze la anumite lucruri, deci sa traiasca tot o stare de sacrificiu, dar de data asta in jos, nu inspre Dumnezeu. True. Nu stim, dar credem. :P De unde? Din energiile Sale necreate. Unde? Aici, acum si in vecii urmatori.
|
|||
|
|||
|
Deci era Cineva si nu era Ceva. Si nu era bine. Si atunci a zis: Sa fie Ceva. Si fu Ceva. Si a vazut ca era bine. Corect?
Am inteles cum e cu dragostea care implica jertfa. Nu inteleg cum e cu dragostea lui Dzeu, ca spuneati ca nu se jertfeste !?! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Uiti de jertfa Fiului pentru Tatal, jertfa fara de care lumea noastra ar fi fost condamnata sa existe pentru totdeauna departe de Dumnezeu. Mai este si "tristetea" Lui Dumnezeu ca unele fiinte ii refuza dragostea - iata un altfel de sacrificiu pe care El il simte, ca sa zic asa, din cauza noastra si a altora care inteleg prost libertatea.