![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Daca El zgaltaie in mod inteligent stringuletele (la modul teoretic stringulete) ca sa formeze materia si celelalte forme de energie, inseamna ca El devine materie? Nu, doar o aduce la existenta. Cum? Habar n-avem si nu o sa avem vreodata.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 28.04.2010 at 12:57:43. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Imi place optimismul tau :) |
|
|
||||
|
||||
|
Am cam pierdut firul dar am impresia ca si topicul a deviat putin....
Sacrificiul.... Citat:
Citat:
Citat:
Lumea e nasoala nu din cauza credintei, lumea e nasoala ca asa a ajuns din cauza omului. Imagineaza-ti o lume in care toate principiile crestine sunt respecate si o sa vezi ca nu crestinismul e problema ci omul. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Bineinteles ca nu credinta e cauza, dar nici nu o rezolva. Cauza e indiferenta universului fata de om. Da, imi imaginez. Si vad societatea multilateral dezvoltata, daca intelegi ce vreau sa spun. |
|
|
||||
|
||||
|
Da s-a intrupat fizic, dar fara sa dispara esenta divina. A fost Dumnezeu intrupat! Stiu ca pentru tine (sau pentru stiinta) asta e o aberatie de neconceput... dar asta o sa discute oamenii de stiinta direct cu Dumnezeu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ma intrebam daca Dzeu cu totul a devenit om. In sensul daca a mai ramas cineva la haturile universului :)
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ti se pare foarte greu (ca sa nu zic imposibil) pentru Dumnezeu sa fie in acelasi timp si in "ceruri" dar sa fie in acelasi timp si Om pe pamant? Daca raspunsul tau e da, atunci cum ramane cu omnipotenta si omniprezenta? Nu stiu ce concept ai tu, sa nu zic despre Dumnezeu, ci despre divinitate. Ar trebui sa sti ca Dumnezeu nu este numai mai mult decat poate stiinta lumii explica ci chiar mai mult decat isi poate omul imagina. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Mai exact Cineva.
Dragostea presupune o jertfa si pentru ingeri: sa dai ceva in mod dezinteresat, sa iesi din tine spre comuniunea cu semenii tai, sa cresti inspre Dumnezeu raspunzandu-I pe cat posibil cu o dragoste asemanatoare cu a Lui. Smerenia este tot o jertfa: sa-i accepti pe ceilalti mai presus de tine, sa-ti convina starea in care esti adus la existenta, sa faci ascultare acordandu-ti ratiunea cu voia divina care este buna. Se vede ca unor ingeri nu le-a convenit modul acesta de a fi si le-a fost creata o alta imparatie, unde sa traiasca dupa placul lor. Numai ca si acolo trebuie sa respecte o ierarhie, sa se limiteze la anumite lucruri, deci sa traiasca tot o stare de sacrificiu, dar de data asta in jos, nu inspre Dumnezeu. True. Nu stim, dar credem. :P De unde? Din energiile Sale necreate. Unde? Aici, acum si in vecii urmatori.