![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
E foarte frumos ce spui, numai ca important este ca Domnul a inviat, nu cand a inviat. Asta e tot ce conteaza. Bine ca nu stim ziua cand s-a nascut, poate a fost miercurea, si aveam ziua asta de odihna acuma.
|
|
|||
|
|||
![]()
O data pe an doar, oricum cred ca e valabil si pentru unii care "tin" sambata, daca intelegi ce vreau sa zic.
|
|
|||
|
|||
![]()
Inteleg ce vrei sa zici, si,din pacate, cred ca ai dreptate.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu intelegeti ca ravna aceasta fata de Vechiul Testament va face sa pierdeti din vedere Invierea- temelia crestinismului. In Dumnezeu nicidecum nu este o contradictie- trecerea de la Sambata la Duminica a facut-o El insusi. Frumos spunea Sf Ioan Damascin: "Legea veche este asemenea luminatorilor de seara, iar legea noua este ca luminatorul zilei, cand se iveste acesta ceilalti nu se mai vad din cauza stralucirii lui, insa nu inseamna ca au disparut." De ce nu mai respectati si celelelate prescriptii- Circumciziunea, etc?????? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Dvs., care credeti in "nemurirea sufletului" si supravietuirea acestuia intr-o forma constienta, mai credeti in inviere? Ce rost mai are aceasta? Cititi 1 Corinteni cap. 15, incepand cu vers. 12. Vedeti ce frumos si convingator vorbeste Sfantul Apostol Pavel despre nadejdea invierii in credinta crestina (credinta de zi cu zi, nu numai de duminica). Citat:
Eu raman in ascultare de Dumnezeul care a sfintit si binecuvantat ziua a saptea si a scris-o ca lege (porunca) pe piatra. Citat:
"Taierea imprejur nu este nimic si netaierea imprejur nu este nimic, ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu" (1 Corinteni 7:19). Eu prefer sa pazesc poruncile lui Dumnezeu (prin puterea pe care o da harul Sau). Dvs., care respingeti poruncile (cel putin una), poate preferati taierea imprejur. Last edited by vasalie; 01.05.2010 at 18:41:12. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa vom continua la infinit. Un verset dumneavoastra un verset noi. Cred ca trebuie sa avem in minte indemnul Mantuitorului- Ce este scris? Cum citesti? Eu inclin spre o interpretare a Sfintilor Parinti- care au trecut de litera Scripturii si au interpretat-o in Duh. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa analizam ce scrie in Coloseni cap. 2 incepand cu versetul 14 pana la 17. Trebuie sa facem diferenta intre legile care erau date pentru a simboliza pe Domnul Iisus Hristos (legea jertfei, legea preotiei, etc) si legile care reflectau caracterul lui Dumnezeu (cele zece porunci). Primele au fost scrise, pe zapis, de Moise si au fost puse langa chivot. Celelalte, au fost scrise de Insusi Dumnezeu, pe piatra si au fost puse in chivot. In Coloseni 2:14-17 se vorbeste despre acele legi, care erau scrise pe zapis, il simbolizau pe Domnul Iisus Hristos, si "au fost pironite pe cruce"(vezi vers. 14). "A STERS ZAPISUL CU PORUNCILE LUI, care statea impotriva noastra si ne era potrivnic, PIRONINDU-L PE CRUCE. A sters domniile si stapanirile, si le-a facut de ocara inaintea lumii, dupa ce a iesit biruitor asupra lor prin cruce. Nimeni dar sa nu va judece cu privire la o mancare sau bautura, sau cu privire la o zi de sarbatoare, cu privirea la o luna noua sau cu privire la o zi de sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare, DAR TRUPUL ESTE A LUI HRISTOS"(Coloseni 2:14-17). Se vorbeste despre niste porunci scrise pe zapis, si care stateau impotriva noastra. "Luati cartea (ZAPISUL) aceasta a legii, si puneti-o langa chivotul legamantului Domnului, Dumnezeului vostru, ca sa fie acolo MARTORA IMPOTRIVA TA"(Deuteronom 31:26) In acea carte (zapis) erau scrise legi privitoare la sarbatori si ceremonii (care cuprindeau, printre altele, reguli cu privire la mancare sau bautura). Existau sabate ceremoniale, 7 sau 8 la numar. Ex: "Ziua Ispasirii",sarbatorita o data pe an,era considerata ca o zi de sabat (vezi Levitic 16:31) A nu se confunda cu sabatul zilei a saptea scris pe piatra de Insusi Dumnezeu. Nu se face nici o referire la CELE ZECE PORUNCI, scrise pe piatra si puse in chivot. Acestea nu simbolizau trupul lui Hristos. CELE ZECE PORUNCI, sunt legi vesnice, care reflecta caracterul lui Dumnezeu. Citat:
Citez dintr-o lucrare ortodoxa: "Acesti Sfinti si Părinti ai Bisericii au formulat uneori păreri personale care nu au coincis cu învătătura Bisericii, însă nu au făcut din ele dogme si nici nu le-au răspândit ca fiind neapărat adevărate. Există unele învătături gresite formulate de unii Părinti ai Bisericii, însă Biserica le-a trecut cu vederea întrucât autorii lor le-au prezentat doar ca păreri personale." Am copiat de aici: http://www.odaiadesus.ro/dezacorduri.html Acum, astept o interpretare a Sfintilor Parinti.Selecteza una care-ti convine, sa o verificam cu Sfanta Scriptura. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar acest duh le-a spus dansilor, oameni de biserica, profund inclinati inspre spiritualitate ca una dintre cele zece porunci nu mai e asa de importanta. Convingerea mea e ca nu au facut-o in mod constient, insa datoria urmasilor lor este sa mai cerceteze. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=6243 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=8583 http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=4265 |
|
||||
|
||||
![]()
Au venit sectantii sa ne invete pe noi ortodoxia! :))))
Pai de ce nu ati ramas voi in sanul Bisericii din care dati aceste linkuri, si le coaseti frumos cu ata alba, ca sa zapaciti crestinii? Daca asa zice Biserica noastra, cum ziceti voi, ca sambata e ziua odihnei, de ce v-ati lepadat de ea?!!