Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 21:24:53
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Da Vasalie, sa ne ierte Dumnezeu ca am "nascocit" inca 7 Sfinti Apostoli, cand ei erau numai 5 dom'le!
Ai dreptul sa pomenesti de 50 de ori acea gafa mea (facuta la graba si oboseala). Iti ajunge?

Cel putin eu recunosc imediat ca am gresit (chiar destul de grav). Tu, cand ai de gand sa-ti ceri scuze si sa retractezi nenumaratele "inventii" (ca sa nu le spun minciuni) spuse la adresa celor din alte biserici (pe care le numesti, in mod "crestin", ca fiind secte).
Vechi 04.05.2010, 21:47:06
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Ai dreptul sa pomenesti de 50 de ori acea gafa mea (facuta la graba si oboseala). Iti ajunge?

Cel putin eu recunosc imediat ca am gresit (chiar destul de grav). Tu, cand ai de gand sa-ti ceri scuze si sa retractezi nenumaratele "inventii" (ca sa nu le spun minciuni) spuse la adresa celor din alte biserici (pe care le numesti, in mod "crestin", ca fiind secte).
Pai stii cum e, ortodocsii sunt acuzati ca merg cu valul...insa eu consider ca nu am de ce sa imi cer scuze, ce sa-i fac, daca asta simt, ai vrea sa fac ceea ce faci tu, fara sa simt asta?

Care sunt nenumaratele minciuni spuse la adresa celor din alte Biserici, pe care eu le numesc secte...ca nu prea am memorie buna?

As zice ca ceea ce ai facut a fost o greseala, dar in acelasi timp ne-ai si acuzat pe noi de credinta in ceva fals, cand totusi raspunsul era in Biblie, Biblie pe care se presupunea ca tu o cunosteai, intelegere in baza careia ai ales un cult...si ai ajuns si la concluzia ca Biserica Ortodoxa nu stie ce e cu ea, si are nevoie de lumina!

Acum zi sincer, te-ai bucura daca noi toti ortodocsii astia de aici, fanatici...ne-am duce dupa Penticostalul mantuibil, sau Doriana...si nu dupa tine, sau de fapt tu ai vrea ca noi sa tinem Sabatul, sa nu mancam porc, si sa credem in moartea totala?

Fii sincer...te rog!!!
Vechi 04.05.2010, 21:50:38
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Acum zi sincer, te-ai bucura daca noi toti ortodocsii astia de aici, fanatici...ne-am duce dupa Penticostalul mantuibil, sau Doriana...si nu dupa tine, sau de fapt tu ai vrea ca noi sa tinem Sabatul, sa nu mancam porc, si sa credem in moartea totala?
Ar fi o mare realizare să ajungeți ortodocși adevărați. Domnul să vă ajute!
Vechi 04.05.2010, 22:08:10
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ar fi o mare realizare să ajungeți ortodocși adevărați. Domnul să vă ajute!
....dar daca as fi confuza in acest moment, si nu as sti ce sa aleg intre acestea: darul vorbirii in limbi, al interpretarii VS Sabatul, moartea definitiva, ce mi-ai spune ca e mai bine de urmat?
Vechi 04.05.2010, 22:12:35
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
....dar daca as fi confuza in acest moment, si nu as sti ce sa aleg intre acestea: darul vorbirii in limbi, al interpretarii VS Sabatul, moartea definitiva, ce mi-ai spune ca e mai bine de urmat?
Ce te învață Scriptura și Hristos prin ea.
Vechi 04.05.2010, 22:59:48
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ce te învață Scriptura și Hristos prin ea.
Conform invataturilor din Sfanta Scriptura, Penticostalulmantuibil, si Doriana cred ce trebuie, au ba? Bine...am inteles, voi nu folositi termenul eretic/secta, insa ceva trebuie sa credeti totusi despre cei care nu tin Sabatul, si cred in viata vesnica...deci nu au inteles cele scrise in Sfanta Scriptura cum trebuie, din spusele voastre.

Adica na, vorbim, vorbim, se dau versete, se aduc argumente...insa mai vine si momentul in care trebuie sa spunem lucrurilor pe nume, cu totii...
Vechi 04.05.2010, 23:08:10
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Conform invataturilor din Sfanta Scriptura, Penticostalulmantuibil, si Doriana cred ce trebuie, au ba?
Normal, sigur ca da, fara indoiala.

Dar tu ce vrei sa bagi zazanie intre fratele Trice si ei?
E greu, Doriana a afirmat deja ca fratele Trice e mai pocait ca noi
Vechi 04.05.2010, 22:08:06
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Pai stii cum e, ortodocsii sunt acuzati ca merg cu valul...insa eu consider ca nu am de ce sa imi cer scuze, ce sa-i fac, daca asta simt, ai vrea sa fac ceea ce faci tu, fara sa simt asta?
Simti nevoia sa spui minciuni? Nu este deloc bine. "Oridecîteori spune o minciunã, vorbeste din ale lui, cãci este mincinos si tatãl minciunii."(Ioan 8:44).

Citat:
Care sunt nenumaratele minciuni spuse la adresa celor din alte Biserici, pe care eu le numesc secte...ca nu prea am memorie buna?
Ai un exemplu de minciuna, putin mai jos, in postarea ta (cea pe care o comentez).

Citat:
As zice ca ceea ce ai facut a fost o greseala, dar in acelasi timp ne-ai si acuzat pe noi de credinta in ceva fals, cand totusi raspunsul era in Biblie, Biblie pe care se presupunea ca tu o cunosteai, intelegere in baza careia ai ales un cult...si ai ajuns si la concluzia ca Biserica Ortodoxa nu stie ce e cu ea, si are nevoie de lumina!
Uite aici minciuna (cat carul). AlinB mi-a pus o intrebare (cati apostoli au fost). Eu am raspuns foarte gresit. Asta a fost tot. Punct. Unde ai vazut tu "acuzatii de credinta in ceva fals" sau ...... (toate aiurelile tale)?

Citat:

Fii sincer...te rog!!!
Repet ce am mai spus de multe ori (inclusiv atunci cand aveam alte nume): dorinta si bucuria mea este ca oamnii sa cerceteze cu sinceritate Sfanta Scriptura. Apoi, sa se duca unde ii va mana Duhul lui Dumnezeu, sau sa ramana unde sunt.

Fiecare va fi rasplatit pentru credinciosia sa. Totul este sa fii sincer, sa cercetezi si faci voia Domnului (pe care El ti-a dezvaluit-o).
Vechi 04.05.2010, 22:51:32
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Simti nevoia sa spui minciuni? Nu este deloc bine. "Oridecîteori spune o minciunã, vorbeste din ale lui, cãci este mincinos si tatãl minciunii."(Ioan 8:44).
Vasalie, hai sa ...eu am spus ca nu pot sa imi cer iertare doar pentru ca imi sugerezi, sau faci tu asta, pentru ca de moment ce eu nu simt ca am de ce sa imi cer iertare...nu pot face acest lucru.
Citat:
Uite aici minciuna (cat carul). AlinB mi-a pus o intrebare (cati apostoli au fost). Eu am raspuns foarte gresit. Asta a fost tot. Punct. Unde ai vazut tu "acuzatii de credinta in ceva fals" sau ...... (toate aiurelile tale)?
Asta nu e minciuna, e supozitie doar, pentru ca de moment ce ai dat acel raspuns, s-ar fi zis si ca de moment ce cunosti Biblia bine de tot ( in timp ce asupra ortodocsilor te-ai pronuntat cum ca ar cam tine-o pe raft, si nu o citesc mai deloc)...ai fi cunoscut si raspunsul in urma cercetarii tale. Acum...eu m-am gandit asa, daca tu stiai in acel moment in care ai dat raspunsul ca numai 5 erau Apostoli, atunci credeai implicit si despre ortodocsi ca din acest punct de vedere cred gresit ca sunt 12...nu? Si daca ei ar fi crezut gresit, credeau si fals...tot pe acolo!

Dar repet, nu e minciuna, asa s-au invartit rotitele ..si a iesit ce a iesit.
Citat:
Repet ce am mai spus de multe ori (inclusiv atunci cand aveam alte nume): dorinta si bucuria mea este ca oamnii sa cerceteze cu sinceritate Sfanta Scriptura. Apoi, sa se duca unde ii va mana Duhul lui Dumnezeu, sau sa ramana unde sunt.
Pai cercetam cu bucurie, dar iaca-ta treaba e complicata aici.

Tu imi zici ca trebuie sa tin Sabatul, ca asa e corect, ca nu am voie sa mananc porc, si ca sarpele ne-a indemnat sa credem in viata vesnica, sau ca e ceva pur pagan...si pe partea cealalta Penticostalulmantuibil, si Doriana ma mana sa imi doresc darul ala minunat, si sa trec pe la ei ca e frumos si acolo, deci cum cercetam impreuna, cand de fapt e cam separat?
Citat:
Fiecare va fi rasplatit pentru credinciosia sa. Totul este sa fii sincer, sa cercetezi si faci voia Domnului (pe care El ti-a dezvaluit-o).
Da, bine...bine...am inteles ca totul e sa cercetez cu sinceritate, dar ca tine...sau ca Penticostalulmantuibil?
Vechi 04.05.2010, 23:41:16
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Asta nu e minciuna, e supozitie doar, ......... atunci credeai implicit si despre ortodocsi ca din acest punct de vedere cred gresit ca sunt 12...nu? Si daca ei ar fi crezut gresit, credeau si fals...tot pe acolo!

Dar repet, nu e minciuna, asa s-au invartit rotitele ..si a iesit ce a iesit.
Cand am dat raspunsul meu, habar nu aveam ce cred ortodocsii. Eu am dat un raspuns (gresit) la o intrebare clara, directa. Si cu asta am incheiat.

Incadreza tu singura, la ce categorie vrei, scornelile tale.

Citat:
Pai cercetam cu bucurie, dar iaca-ta treaba e complicata aici.

Tu imi zici ca ......sarpele ne-a indemnat sa credem in viata vesnica,
Poftim.Alta minciuna cat casa. Pe deasupra, este si o jignire grea adusa Domnului Iisus Hristos. EL ne-a invatat sa credem in viata vesnica:" Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoi."(Ioan 6:40)

Numai ca Domnul Iisus Hristos ne-a invatat sa credem in viata vesnica ce ne va fi daruita dupa inviere.

Sarpele va invata despre imposibilitatea de a muri :"Hotarat ca nu veti muri"(Facerea 3:4). Astfel de afirmatii am facut.

P.S. Tu ce crezi: ca vei mosteni viata vesnica dupa invierea pe care o va infaptui Domnul Iisus Hristos sau ca esti nemuritoare (cand mori, de fapt nu mori ci mergi in rai sau iad)?

Citat:
Da, bine...bine...am inteles ca totul e sa cercetez cu sinceritate, dar ca tine...sau ca Penticostalulmantuibil?
Nici eu nici penticostalul nu suntem etaloane. Cerceteaza cu inima sincera si dornica dupa adevar, gata de schimbari (radicale, daca este nevoie) si roaga-te Domnului sa te calauzeasca.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 21:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 22:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 22:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 14:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 15:24:13