Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 08:30:19
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
m-am dus ieri la cineva care este pocait ptr ca de ceva timp am probleme de sanatate si desi am luat toti preotii la rand, biserici, manastiti, eu cautam niste raspunsuri. Persoana respectiva incepe se roga la Dl Hristos cu lacrimi in ochi ptr mine sa ma ajute adica parea sincera, il chema sa ma ajute si la un momenta a inceput sa vb o limba ciudata necnoscuta noua. La sfarsitul rugaciunii am intrebat-o ce limba este si mi-a spus una ingereasca si ca d efapt nu ea vb ci Dl Hristos si ea imi traducea.
Ce parere aveti?
Daca CEVA este de la Dumnezeu,atunci totul este LIMPEDE,nu bolborosit.Ce cauti asta gasesti....Nu sint eu cea mai in masura sa vorbesc,insa as vrea sa-ti amintesc ca SATAN are multe fete,si ...Stie Scriptura de de rost.Nu cunosc alta cale de rezolvare a problemelor decit: RUGACIUNEA cu POST si MILOSTENIE.Cu precadere,RUGACIUNEA PERSONALA,caci,in umila mea parere,CRED,ca nimeni nu-ti poate prezenta ,la Dumnezeu ,durerea ,mai bine decit o poti face tu.Dumnezeu este STAPINUL DARURILOR.Cere-i,si-ti va da.Ofera si tu ceva la schimb.Ceea ce poti la masurile tale.Apoi nu uita ca Hristos a zis,ZICE(si astazi,Scriptura citeaza,adica): " SI CIND STATI DE VA RUGATI,Sa CREDETI CA CEEA CE CERETI ,PRIN RUGACIUNE,VETI PRIMI!"(citat din memorie)...Iarta-ma ca m-am aflat in treaba pe aici.Dar dac ti-am fost de folos ma voi bucura....
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 10:22:57
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Am nadejdea ca sfantul amintit de dumneavoastra a dat si invataturi duhovnicesti dar aceasta... nu prea e.

De fapt pare a fi chiar impotriva invataturilor lui Iisus
Daca ai cugeta mai profund ti-ai da seama ca sfantul are dreptate.
Ia gandeste ,incercand sa il ajuti de fapt te necajesti ca nu e cum trebuie ,judeci ,te gandesti mereu la asta ,ii impui felul tau de a vedea credinta.
Ne ajuta asta la mantuire?
Mai mult ne tulbura.
Si iti mai spun ceva.
Ai zis ca te intereseaza ca spun ceilalti penticostali daca vii la ortodocsi ,sau chiar nu se vor mai uita la tine.
In fata lui Dumnezeu la judecata noi vom fi singuri.Ei nu te vor ajuta cu nimic.
Ar trebui sa mergi duminica la o slujba la o biserica ortodoxa si vei vedea acolo traire si credinta.
Noi prin exemplul nostru ii ajutam pe ceilalti sa se schimbe ,incepand cu familia in primul rand.
Un ortodox practicant e bland ,smerit ,ingaduitor ,nu judeca.
Daca vii la ortodocsi ai sanse sa devii la fel.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 11:05:24
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Nu trebuie ascultat nici un sfant care spune ca nu trebuie sa vestim evanghelia semenilor nostri. Oamenii mai gresesc.
Iisus a spus sa o propovaduim. Iisus nu greseste.

Citat:
Ia gandeste ,incercand sa il ajuti de fapt te necajesti ca nu e cum trebuie ,judeci ,te gandesti mereu la asta ,ii impui felul tau de a vedea credinta.
Mai mult ne tulbura.
Gandim un pic diferit doamna, nu va suparati, este normal. Eu cred asa:
1. Nu trebuie sa fim egoisti si sa ne gandim doar la mantuirea noastra. Mantuirea semenilor este de asemenea importanta. Se merita sa te necajesti,sa te gandesti mereu la asta si chiar sa te tulburi si sa faci alte sacrificii.
2. Sa judeci sau sa impui cuiva felul tau de a fedea credinta este gresit dar sa prezinti evanghelia si sa te rogi pentru persoana respectiva este bine.

Citat:
Si iti mai spun ceva.
Ai zis ca te intereseaza ca spun ceilalti penticostali daca vii la ortodocsi ,sau chiar nu se vor mai uita la tine.
In fata lui Dumnezeu la judecata noi vom fi singuri.Ei nu te vor ajuta cu nimic.
Nu am spus asta doamna. Ceea ce am scris e mai greu de inteles si dumneavoastra ati citit superficial postarea. Poate o mai cititi o data mai cu atentie. De altfel eu am scris utilizatorului Costel. El a inteles despre ce e vorba.

Citat:
Ar trebui sa mergi duminica la o slujba la o biserica ortodoxa si vei vedea acolo traire si credinta.
Noi prin exemplul nostru ii ajutam pe ceilalti sa se schimbe ,incepand cu familia in primul rand.
Doamne ajuta!
Pai acum dumneavoastra incercati sa faceti exact ceea ce sfantul zicea sa nu facem. Exact ceea ce dumneavoastra spuneati sa nu fac eu . Dar asa suntem noi oamenii.

Insa eu va admir incercarile dumneavoastra de prozelitism (nu sunteti singura aici pe forum, mai toti ortodocsii practicanti fac prozelitism), pentru ca stiu ca Iisus ne-a poruncit sa facem asta.

Last edited by penticostalulmantuibil; 07.05.2010 at 11:09:02.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 13:43:24
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Nu trebuie ascultat nici un sfant care spune ca nu trebuie sa vestim evanghelia semenilor nostri. Oamenii mai gresesc.
Iisus a spus sa o propovaduim. Iisus nu greseste.

Hristos a spus sa nu aruncam margaritare porcilor si cu asta am spus totul.
Deci nu o propovaduim oricui si oriunde.
Noi ortodocsii ascultam de sfintii parintii iar sf.Ignatie a a fost un mare sfant ,foarte mare.
Voi ,protestantii va mantuiti singuri,nu aveti ajutor de experienta si de sfaturile nimanui.
Ti-am spus de ortodoxie pentru ca spuneai ca te interseaza.
Pe noi nu ne intereseaza sectele .
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 14:11:42
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Voi ,protestantii va mantuiti singuri,nu aveti ajutor de experienta si de sfaturile nimanui.
Pe noi nu ne intereseaza sectele.
Nu eu am intrat sa comentez spusele dumneavoastra, dumneavoastra ati inceput sa le comentati pe ale mele.

Si daca ai intrat intr-o conversatie, chiar daca nu ai argumente, nu e obligatoriu sa fii rautacios.

Nimeni nu se mantuieste singur. Daca va fi vreun protestant mantuit aceasta va fi doar datorita Crucii lui Hristos.

Citat:
Ti-am spus de ortodoxie pentru ca spuneai ca te interseaza.
Gresiti, nu v-am comunicat asta.
Mi-ati spus despre ortodoxie pentru ca ati incercat sa faceti prozelitism. Dar nu v-am judecat pentru asta, v-am felicitat.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 14:41:17
alinnasser2010 alinnasser2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
m-am dus ieri la cineva care este pocait ptr ca de ceva timp am probleme de sanatate si desi am luat toti preotii la rand, biserici, manastiti, eu cautam niste raspunsuri. Persoana respectiva incepe se roga la Dl Hristos cu lacrimi in ochi ptr mine sa ma ajute adica parea sincera, il chema sa ma ajute si la un momenta a inceput sa vb o limba ciudata necnoscuta noua. La sfarsitul rugaciunii am intrebat-o ce limba este si mi-a spus una ingereasca si ca d efapt nu ea vb ci Dl Hristos si ea imi traducea.
Ce parere aveti?

toti paganii,toate sectele lucreaza cu puterea diavolului...desi ei ced ca se roaga la Dumnezeu ca minunile se fac cu puterea lui Dumnezeu se fac cu puterea diavolului si asta doar pt a insela si a indeparta de la credinta ortodoxa
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 15:33:58
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alinnasser2010 Vezi mesajul
toti paganii,toate sectele lucreaza cu puterea diavolului...desi ei ced ca se roaga la Dumnezeu ca minunile se fac cu puterea lui Dumnezeu se fac cu puterea diavolului si asta doar pt a insela si a indeparta de la credinta ortodoxa
Nu ti se para ca Dumnezeu lasa ca oamenii sa fie inselati prea usor?
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 15:45:47
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alinnasser2010 Vezi mesajul
toti paganii,toate sectele lucreaza cu puterea diavolului...desi ei ced ca se roaga la Dumnezeu ca minunile se fac cu puterea lui Dumnezeu se fac cu puterea diavolului
Cuvinte mari...Oamenii cred ca se roaga lui Dumnezeu dar se roaga diavolului...cam pe dos lumea in care traiesti, nu? Daca te rogi lui Dumnezeu si iti raspunde satan ce rost are sa te mai chinui? Poate asa e in coltisorul tau, dar Dumnezeu a spus "daca ma vei chema iti voi raspunde".
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 15:48:07
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
Mai mult ne tulbura.
Si iti mai spun ceva.
Doamne ajuta !

Un penticostal, venind la mine pentru niste acte si vazandu-mi Biblia pe masa, m-a intrebat la sfarsit, foarte rusinat, daca nu as putea sa i-o imprumut, pentru ca el a citit o Biblie foarte veche si nu i se pare Biblia lui intocmai cu aceea. Ar vrea insa sa vada si cea ortodoxa cum e. Ideea e ca inainte sa plece m-a rugat si a insistat atat de mult sa nu spun o vorba sotului meu sau altui "frate" de-al sau... De ce, l-am intrebat. Voi impartiti Biblii peste tot, gratis si va asteptati ca noi sa le citim. De ce voi trebuie sa fiti rusinati pentru citirea uneia ortodoxe? (poate-mi raspunde penticostalulmantuit)
Vechi 07.05.2010, 16:47:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Voi impartiti Biblii peste tot, gratis si va asteptati ca noi sa le citim. De ce voi trebuie sa fiti rusinati pentru citirea uneia ortodoxe?
Cred ca-i era frica sa nu auda toata biserica.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42