Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 12:38:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu am analizat toate filmuletele de pe you tube, sa vad care sunt rele si care bune . Filmarile din biserici le cunosc doar prin bunavointa unor frati ortodocsi care au vrut sa rada de noi.
Cu riscul de a te dezamagi sunt expuse de niste "frati" neoprotestanti care nu inghit povestea cum ca manifestarile alea ciudate penticostale sunt "roada Duhului".

Citat:
Problema e ca, voit sau nu, penticostalii sunt confundati cu carismaticii si manifestaril lor. Ei au alt stil, dar si printre ei sunt curente si curente si nu trebuie sa generalizam.
Confundati? Greu de crezut, avand in vedere ca ei sunt de fapt penticostali.
Si cum iti explici aceste "curente si curente"?

Din moment ce au aceeasi invatatura ca si voi, au aceeasi "vorbire in limbi" ca si voi, doar faptul ca au putina brambureala in plus inseamna ca nu sunt autentici?
Vechi 07.05.2010, 12:41:01
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Noi ortodocsii totusi credem ca Biserica a ramas una.
Neoprotestantii sunt mai confuzi in privinta asta.
Sunt destul de putini NP confuzi in aceasta privinta. La ei se da multa invatatura si in general clara. Chiar daca, in opinia ta, cu unele mici greseli :).

Si opinia mea este ca Biserica este una pe intreg pamantul si in toate veacurile. In mai toate bisericile locale se spune insa ca numai credinciosii din confesiunea lor alcatuiesc biserica. Acesta, dupa parerea mea, este doar semnul unei imaturitati spirituale sau dorinta conducatorilor de a-si pastra oitele in staul. Aceasta dorinta nu este una rea.
Dar a afirma ca BO sau BC sau NP detin excusivitate asupra mantuirii sau a raiului, este, desigur, un neadevar.

Citat:
Nu si daca i se repeta obsesiv ca mantuirea vine prin credinte, nu prin fapte. Ca omul nu poate sa adauge nimic cu fapta la ceea ce este darul lui Dumnezeu.

Iti convine sau nu, asta e mesajul protestant. Tu poate n-ai cazut in capcana asta, dar mesajul din pacate exista.
Stiu ca exista si nu imi convine. Dar nu este generalizat. De multe ori in multe biserici se subliniaza importanta faptelor. Eu o subliniez.

Citat:
Depinde ce intelege fiecare prin "crezul apostolic".
Crezul Apostolic e atat de frumos si de clar...
Trebuie doar crezut, aproape ca nu mai are nevoie de explicatii.

Citat:
Noi consideram ca este imposibil in maniera penticostala, ca referire la cultul penticostal. :)
Este pozitia majoritara in crestinism. Fiecare biserica crede ca in celelalte e imposibil sa...

Stiu ca eu apartin unei minoritati care crede altfel: In afara de biserica mea, mai este posibil si in BO si in BC.
Vechi 07.05.2010, 12:42:40
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Te rog sa argumentezi cu pasaje din Sf. Scriptura definitia asta a ta cum ca Biserica vazuta, este "mireasa care merge in Cer" sau ceva de genul asta care tot repeti obsesiv pe urma mai discutam despre aspectul asta.
ok, nu o fi biserica vazuta, [care nu este nici macar obiectul studiului meu], dar cine este atunci Mireasa cu care Hristos face nunta in cer?

"Să ne bucurăm și să ne veselim și să-I dăm slavă, căci a venit nunta Mielului și mireasa Lui s-a pregătit,"

"Și a venit unul din cei șapte îngeri, care aveau cele șapte cupe pline cu cele din urmă șapte pedepse, și a grăit către mine zicând: Vino să-ți arăt pe mireasa, femeia Mielului."

"Și Duhul și mireasa zic: Vino. Și cel ce aude să zică: Vino. "
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 07.05.2010, 12:47:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Ai vazut cati tigani erau acolo si se rugau?
Unii dintre ei chiar au o viata complet schimbata. Sunt miracolele lui Dumnezeu. Asta si mie mi-a placut.
Depine.
Nu toate schimbarile morale se datoreaza lui Dumnezeu.
Si alte religii, crestine sau nu, reclama acest gen de schimbari.

Citat:
Stii, tipul de amvon, e unul din profesorii de la Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti dar merge printre rromii analfabeti si cauta sa le vesteasca Cuvantul.
Frumos din partea lor. Oricum banuiesc ca merge mai usor cu analfabeti decat cu profesori universitari.

Citat:
Macar ca mie imi place, stiu ca rugaciunea in comun creeaza discomfort celor care nu sunt obisnuiti cu ea.
De curiozitate..iti place din ce motive?

Citat:
Rugaciunea in comun este o particularitate acceptabila (din punctul meu de vedere) a bisericii penticostale. Ea, de multe ori frapeaza observatorul neinformat dar la fel se intampla si cu, de exemplu, sarutarea moastelor la ortodocsi. Daca intelegi motivatiile nu ti se mai pare nimic straniu.
Acceptabila din punctul tau de vedere? Mai sus ziceai ca iti place, cee ce cred ca intelegem amandoi ca inseamna mai mult decat acceptabil.

Chiar, motivatiile care sunt?

Citat:
Ideea este ca filmuletele americane de pe youtube nu ne reprezinta.
Nu reprezinta penticostalii din Romania sau pe cei din SUA?

Citat:
Pe deoparte pentru ca multe nici nu au de-a face cu penticostalismul ci sunt puse doar cu rea intentie,
Dar cu ce anume? Ce te face sa crezi ca respectivii nu sunt penticostali?
Si ei pun accent pe "manifestarea Duhului" care este tot atat de posibil a fi dovedit ca reprezinta o manifestare autentica a Duhului Sfant cat si vorbirea in limbi.

Citat:
si pe de alta parte pentru ca bisericile americane fac parte dintr-o alta cultura.
Deci consideri ca este legitima pentru ei o astfel de manifestare?

Citat:
Vezi pe youtube o biserica ortodoxa care nu are pictat nici un sfant pe bolta, pe pereti sunt foarte putini, nu are catapeteasma si seamana mai mult a biserica protestanta.
Poti zice: „ - Asa sunt si bisericile ortodoxe din Romania?”
Nu, in Romania este o alta cultura si aceasta se va regasi inclusiv in cat de simplu sau bogat este ornamentata biserica.
Exista si alte motive pentru asta.
Poate constructia n-a fost finisata.
Poate n-au gasit un pictor.
Poate e o biserica improvizata intr-un anumit cadru, cu caracter temporar.

Sunt unii care merg pe arhitecturi mai ciudate, chiar si la noi am vazut.
Dar chiar nu suporta comparatie cu cei care urla, se zvarcolesc si danseaza ca la discoteca pentru ca, nu-i asa, sunt cuprinsi de "duhul".
Vechi 07.05.2010, 12:48:44
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
48. Cine sunt membrii Bisericii?

Din Biserica fac parte toti cei botezati cu botezul crestin, adica in numele Sfintei Treimi, care cred in Domnul nostru Iisus Hristos, care marturisesc aceeasi credinta, care se impartasesc cu aceleasi Sfinte Taine, care aduc aceeasi inchinare lui Dumnezeu si stau sub carmuirea vazuta a aceleiasi ierarhii bisericesti.

Nu numai dreptii ci si pacatosii fac parte din Biserica; dar pacatosii sunt membrii sau madulare bolnave ale Bisericii. Si nu numai credinciosii vii ci si cei morti care au adormit in credinta sunt membrii ai Bisericii.

Nu mai fac parte din Biserica ereticii si schismaticii, pentru ca, desi au fost botezati, ei s-au rupt de Biserica prin credintele lor ratacite, prin invataturi desarte si prin neascultare de carmuirea Bisericii. Ereticii si schismaticii au parasit calea cea dreapta; ei sunt stricatori de Biserica si de aceea vor fi osanditi (Tit 3, 10-11; 1 Corinteni 3, 17).

Dintre membrii Bisericii de dupa moarte unii se deosebesc de ceilalti prin inaltimea la care s-au ridicat in trairea virtutilor crestine. Acestia sunt sfintii bineplacuti lui Dumnezeu. Ei sunt cinstiti in mod deosebit de Biserica.

http://www.credo.ro/catehism2.php?q=48

Doriana,
daca iti face placere cumva, si cei a caror gandire merge impotriva invataturii Bisericii, ar putea fi incadrati ca si schismatici, chiar daca n-au intrat intr-o secta si isi spun neaparat "baptisti", "penticostali", "adventisti", etc.

Sper ca macar acesta chestiune e lamurita.
Ai fost destul de clar: numai Biserica Ortodoxa este Biserica lui Hristos.
Si mai specific: doar o parte a Bisericii Ortodoxe.

Faptul ca este clar nu inseamna ca este si adevarat.

P.S. Frate Alin, stii ce mai intuiesc eu, ca de fapt in B.O. si daca ai crede altfel, e greu pentru cineva sa isi asume raspunderea sa o spuna. Dar asa-i si la NP.
Vechi 07.05.2010, 12:48:57
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Mare pierdere de timp si multe pacate castigate. Acesta e rodul discutiei cu voi. Poate si-o face Dumnezeu mila sa va lumineze. Cat despre preotii nostri, suntem foarte multumiti de ei. Lasati-ne sa ne ducem credinta asa cum am mostenit-o. Vedeti minunile care se petrec in biserica ortodoxa, jertfa sfintilor si nu mai huliti. Si inca o precizare: nu am fost membra de partid. Imi castig painea in mod cinstit si fata de voi, am o indeletnicire care aduce mult folos si crestere spirituala celor pentru care lucrez.
Vechi 07.05.2010, 12:54:19
Banned

Implicit

Citat:
Din moment ce au aceeasi invatatura ca si voi, au aceeasi "vorbire in limbi" ca si voi, doar faptul ca au putina brambureala in plus inseamna ca nu sunt autentici?
Pai, cam asta e, ca noi credem in vorbirea in limbi pentru ca e din Biblie, dar brambureala nu prea e, asa ca nu o acceptam.
Vechi 07.05.2010, 12:56:24
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Ai fost destul de clar: numai Biserica Ortodoxa este Biserica lui Hristos.
Si mai specific: doar o parte a Bisericii Ortodoxe.

Faptul ca este clar nu inseamna ca este si adevarat.

P.S. Frate Alin, stii ce mai cred eu, ca de fapt in B.O. si daca ai crede altfel, e greu pentru cineva sa isi asume raspunderea sa o spuna. Dar asa-i si la NP.
Pai chiar ca gandim altfel.

" Cred Doamne si marturisesc, ca Tu esti cu adevarat Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu, Care ai venit in lume sa mantuiesti pe cei pacatosi dintre care cel dintai sunt eu. Inca cred ca acesta este insusi preacurat Trupul Tau si acesta este insusi scump Sangele Tau. Deci ma rog Tie : Miluieste-ma si-mi iarta greselile mele cele de voie si cele fara de voie, cele cu cuvantul sau cu lucrul, cele cu stiinta si cu nestiinta si ma invredniceste fara de osanda sa ma impartasesc cu preacuratele Tale taine, spre iertarea pacatelor mele si spre viata de veci. Amin. "

Cand ne gandim ca nu e chiar asa si ca nici din BO nu se mantuiesc toti, ne gandim in primul rand la noi insine :) dar nadjduim in mila Domnului. Nu ceilalti zac in primejdia nemantuirii, ci eu insami.

Dar nu stiu daca pot sa-ti explic asta pe intelesul tau, sa pricepi ca intr-adevar BO este Mireasa dar nu stiu daca eu insami o sa fiu Mireasa sau fecioara nebuna fara untdelemn in candela.

Adica modul de raportare e complet diferit fata de ce se intampla la NP si nu stiu daca nu cumva tocmai am vorbit limbi straine :)
Vechi 07.05.2010, 12:58:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Mare pierdere de timp si multe pacate castigate. Acesta e rodul discutiei cu voi.
Sora Rodica ne-ai spus aceasta de multe ori dar vad ca tot citesti cu interes ceea ce scriem si ne tot raspunzi

Dar de hulit Biserica Ortodoxa, aceasta nu am facut-o niciodata, Slava Domnului.
Vechi 07.05.2010, 13:03:54
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Pai chiar ca gandim altfel.

" Cred Doamne si marturisesc, ca Tu esti cu adevarat Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu, Care ai venit in lume sa mantuiesti pe cei pacatosi dintre care cel dintai sunt eu. Inca cred ca acesta este insusi preacurat Trupul Tau si acesta este insusi scump Sangele Tau. Deci ma rog Tie : Miluieste-ma si-mi iarta greselile mele cele de voie si cele fara de voie, cele cu cuvantul sau cu lucrul, cele cu stiinta si cu nestiinta si ma invredniceste fara de osanda sa ma impartasesc cu preacuratele Tale taine, spre iertarea pacatelor mele si spre viata de veci. Amin. "

Cand ne gandim ca nu e chiar asa si ca nici din BO nu se mantuiesc toti, ne gandim in primul rand la noi insine :) dar nadjduim in mila Domnului. Nu ceilalti zac in primejdia nemantuirii, ci eu insami.

Dar nu stiu daca pot sa-ti explic asta pe intelesul tau, sa pricepi ca intr-adevar BO este Mireasa dar nu stiu daca eu insami o sa fiu Mireasa sau fecioara nebuna fara untdelemn in candela.

Adica modul de raportare e complet diferit fata de ce se intampla la NP si nu stiu daca nu cumva tocmai am vorbit limbi straine :)
Ai cam vorbit in limbi dar asta-i un semn bun: vei fi mantuita .

Si acum, ceva mai serios: deci, nici un credincios din Biserica Catolica nu face parte din Biserica lui Hristos?

Last edited by penticostalulmantuibil; 07.05.2010 at 13:12:34.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13