Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 19:50:10
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Exista o randuiala numita „disciplinarea credinciosilor”:
1. Pastorul sau un alt membru vorbeste in particular cu persoana in cauza.
2. Se vorbeste cu el la comitetul de conducere al bisericii si este avertizat cu privire la pacatul respectiv.
3. I se da o mustrare scrisa.
4. Daca nu asculta si persista in pacat i se retrag drepturile de membru pe o perioada determinata
5. Toate acestea au fost spre indreptarea lui. Daca nu vrea sa asculte i se retrag drepturile de membru pe o perioada nedeterminata.

P.S. Aaa, am uitat sa spun, cele de mai sus se aplica pentru pacate grave NU pentru ca citeste Biblia. Pentru citirea Bibliei (inclusiv a celei ortodoxe) este recompensat cu o bataie prieteneasca pe umar si un : „-Bravo frate!”.
Multumesc pentru explicatie.
Inteleg, insa raman cu nelamurirea: care sunt considerate pacate grave?
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 19:53:21
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dezamagit de ce anume exact?
Detalii pls
Pai, nu cadeau pe jos, nu faceau spume la gura, nu alergau besmetici dintr-un colt al bisericii in altul, nu tumbe, nimic.
Parca nici nu erau penticostali, frate.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 19:59:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Pai, nu cadeau pe jos, nu faceau spume la gura, nu alergau besmetici dintr-un colt al bisericii in altul, nu tumbe, nimic.
Parca nici nu erau penticostali, frate.
Probabil majoritatea erau romani si le era frica ca ii vede mama pe youtube..
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 20:00:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

P.S. Aaa, am uitat sa spun, cele de mai sus se aplica pentru pacate grave NU pentru ca citeste Biblia. Pentru citirea Bibliei (inclusiv a celei ortodoxe) este recompensat cu o bataie prieteneasca pe umar si un : „-Bravo frate!”.
Si daca unul citeste Biblia mai temeinic si incepe sa afirme in public cum ca cinstirea icoanelor este biblica iar opozitia fata de ele este anti-hristica, trece prin procedura sus enuntata?
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 20:01:53
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Multumesc pentru explicatie.
Inteleg, insa raman cu nelamurirea: care sunt considerate pacate grave?
Pai, din nefericire nu prea stam bine la capitolul asta.
Poate ar fi trebuit sa avem o lista (precum cea de sapte pacate capitale) dar nu o avem. Nu am auzit sa fie dat cineva afara pentru...lene, de exemplu, sau pentru barfa.

In general se iau masuri pentru: betie, curvie, doctrine false, dezbinari in biserica si altele asemanatoare.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 20:07:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai, din nefericire nu prea stam bine la capitolul asta.
Poate ar fi trebuit sa avem o lista (precum cea de sapte pacate capitale) dar nu o avem. Nu am auzit sa fie dat cineva afara pentru...lene, de exemplu, sau pentru barfa.

In general se iau masuri pentru: betie, curvie, doctrine false, dezbinari in biserica si altele asemanatoare.

"Doctrinele false" inseamna diferit pentru diferite culte. Ce inseamna in biserica penticostala doctine false?
iar in legatura cu celelalte pacate mai grave ca betie, curvie, dezbinari in biserica si altele asemanatoare, pe ce se bazeaza socotirea acestora ca pacate?

Last edited by maria-luisa; 07.05.2010 at 20:10:47.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 20:09:57
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si daca unul citeste Biblia mai temeinic si incepe sa afirme in public cum ca cinstirea icoanelor este biblica iar opozitia fata de ele este anti-hristica, trece prin procedura sus enuntata?
Cu chestia asta chiar ca sunt in sah.
Pai ar putea in urma citirii Bibliei sa ajunga la o asa concluzie?
Eu am invatat ca mai tarziu ceva au aparut icoanele.

Ce carte a Bibliei ar trebui citeasca pentru a ajunge intr-o asemenea ipotetica si de nedorit situatie?
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 20:13:42
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
"Doctrinele false" inseamna diferit pentru diferite culte. Ce inseamna in biserica penticostala doctine false?
iar in legatura cu celelalte pacate mai grave ca betie, curvie, dezbinari in biserica si altele asemanatoare, pe ce se bazeaza socotirea acestora ca pacate?
Cunosc un baiat care a curvit cu o fata. I s-a spus sa indrepte raul facut, anume sa se pocaiasca si sa o ia de sotie, altfel va fi exclus. A luat-o de sotie si a ramas in biserica . Acum au vreo patru copii.

Deci excluderea se face daca omul nu se pocaieste de pacatele lui si nici gand nu are.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 20:14:59
Senior Member

Implicit

Citat:
Cu chestia asta chiar ca sunt in sah.
Pai ar putea in urma citirii Bibliei sa ajunga la o asa concluzie?
Eu am invatat ca mai tarziu ceva au aparut icoanele.

Ce carte a Bibliei ar trebui citeasca pentru a ajunge intr-o asemenea ipotetica si de nedorit situatie?
Cum ar putea sa ajunga la aceasta concluzie? Ne poti spune, Alin?
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 20:19:38
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Cunosc un baiat care a curvit cu o fata. I s-a spus sa indrepte raul facut, anume sa se pocaiasca si sa o ia de sotie, altfel va fi exclus. A luat-o de sotie si a ramas in biserica . Acum au vreo patru copii.

Deci excluderea se face daca omul nu se pocaieste de pacatele lui si nici gand nu are.
este un exemplu, din care inteleg ca "doctrine false" inseamna lipsa pocaintei. Asta nu mi se pare diferit fata de niciun alt cult. Orice indreptare are la baza pocainta, deci recunoasterea greselii si dorinta de a o indrepta. Totusi cred ca " doctrinele false" inseamna altceva si sunt socotite diferit de catre diferite biserici. ma insel?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42