![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate diferenta intre una si alta este minora, atunci cand sunt limbi "nepamantesti".
|
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Oricum in cazul sus enuntat sunt suficiente ca sa se sara parleazul mantuirii in directia care nu trebuie. Dar espre confuzii vorbim mai pe larg in continuare.. Citat:
Care este definitia "bisericii locale"? Adica sa inteleg ca dupa intelegerea ta asupra Scripturii si istoriei crestinismului, in acelasi oras puteau fi 5-6 "biserici locale" dar cu invataturi profund diferite? Citat:
Scoate-le si inlocuieste-le cu "Adevarul de credinta" care (prevad miscarea) nu poate fi rezumat la ceea ce este comun la cele sa zicem 80% din cultele care isi zic crestine si le are si Biserica (Ortodoxa, desigur ![]() Citat:
![]() Citat:
Te referi cumva la "Simbolul de credinta" ortodox? Citat:
![]() Citat:
De ce? Personal cred ca se simt obligati la un soi de politete, pe urma se simt cam nasol sa conditioneze mantuirea de adevarul de credinta. Oare ca se simt cu musca pe caciula? Dupa cum vezi, am convingerea ca NP sunt oameni foarte simtiti, chiar daca unii lasa alta impresie.. ![]() Citat:
Am expus doar credinta ortodoxa. Citat:
Desi ii ducem lipsa uneori, poate unele lucruri ar fi mai asezate. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca doar catolicii deja oferisera ce era mai bun: iertarea pacatelor (deci sanse substantiale ale mantuirii) pentru bani, protestantii trebuiau sa vina cu ceva "mai beton" pe piatza ca sa le detroneze monopolul. Asa ca au venit cu "mantuire moca", prin persoana numitului Luther care a strecurat discret in "traducerea" Scripturii cuvantul "numai" imediat inainte de "prin credinta", motiv pentru care, printre altele la fel de hilare, generatii intregi de (neo)protestanti ii sunt profund recunoscatori, batandu-i temenele pana in ziua de azi, chit ca nu-i mai dau dreptate decat poate 10% in ce a promovat fiind binenteles si categoric, 10% inspirat de Duhul Sfant neputincios de a restaura crestinismul-care-n-a-existat-niciodata in decursul unei singure generatii de naivi. Citat:
Adica l-au ingropat si au tras patul deasupra sperand sa se inmulteasca in timp ce dorm pentru ca, nu-i asa, nu trebuie sa faci nimic, credinta ca ai talantul e suficienta. Iar daca cateodata il mai bate pe naiv gandul ca totusi talantul cela nu se inmulteste singur, vine aceeasi doctrina si-l linestete: tu ai credinta, dormi linistit, Dumnezeu isi face lucrarea la talant, ca asa scrie in Scriptura, pasajul-cutare-si-cutare-scos-din-context. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca voi astia care va dati mari ca la voi "mantuirea" nu e "moca" spuneti si la altii ce faceti concret, ca e clar ca desfasurati o "activitate" de obtinere a mantuirii. In ce consta, cate ore pe zi? Mergeti pe carbuni aprinsi, urcati trepte fara numar, inconjurati locase de cult in genunchi, va autoflagelati, cam pana unde margeti pentru ca dumnezeului nemilos din capul vostru sa cedeze pana la urma si sa zica : Gata, pana aici, pofteste!
|
|
||||
|
||||
![]()
cred ca ne confunzi cu... catolicii medievali, la ei era autoflagelarea
2 de ce ne intreaba ce facem sa ne mantuim cineva care se considera gata mantuit, oare nu te cobori cand vorbesti cu niste bieti pacatosi ca noi? mantuirea nu se cere cu mandrie luciferica, ci cu inima smerita, ca vamesul din pilda Mantuitorului nu ca fariseul, de ce ar mai fi pus Iisus Hristos aceasta pilda daca nu aveam nevoie de pocainta, curatare de pacate si ajutorul lui Dumnezeu? Si-a batut El joc de noi? sau te inseli singur necunoscand scripturile, bazat pe fragile deductii pe invatarea pe dinafara a unor citate scoase din context si care de altfel daca citesti tot si ai o imagine de ansamblu au cu totul alt sens in scriptura spune Credinta fara fapte moarta este. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu s[un ca sunt nemantuit, dar nici nu afirm ca sunt mantuit...eu spun:incerc sa ma mantuiesc. Pt mine a fi mantuit inseamna a dobandi viata vesnica, a trai fericit impreuna cu Hristos dupa moarte. Ce inseamna mantuirea pt tine? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre semne si minuni si aparitii nici NP nu sunt straini: penticostalii bolborosesc, un baptist mi-a spus cum a stat pe cer un curcubeu cat a predicat pastorul... Iti mai spun eu o minune: o ortodoxa a trecut la penticostali, si dupa botez s-a paralizat si a murit: Minune D-zeiesca, NU? Lasa tu icoanele facatoare de minuni in pace...ce daca altii se vindeca este ceva rau in asta? pe la noi s-au adunat pastorii la o familie penticostala sa se roage pt mezina familiei care avea un defect din nastere. ...minunea a constat in faptul au lasat familia aproape pe faliment... Descantece si magii nu practicam...poate rautatea din cel care ti-a spus a vazut asta. Dar ce sa-ti mai spun: Ii place diavolului unitatea? nu, rezultatul il vedem la multitudinea de culte NP. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Astea sunt oare cuvintele unui mantuit cum se crede, sau cuvintele vrajmasului care doreste in orice fel sa injoseasca Biserica lui Hristos? Voi aveti un d-zeu care va mantuieste pe banda rulanta...va numiti pocaiti, desi pacaliti vi s-ar potrivi. Sunteti inselati incat nu va dati seama...pai diavolul si-ar strica imparatia? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iti spun sincer ca mie imi place pozitia smerita a credinciosului ortodox: eu voi trudi pentru mantuirea mea, sunt un mare pacatos, Dumnezeu va face ce va voi. Dar nu inteleg de ce acestea doar dupa moarte. De ce sa nu traiesc fericit cu Hristos inca de pe acum? De ce sa nu primesc iertarea de pacate inca de pe acum? De ce sa nu incep unirea cu Hristos inca de pe acum? De ce nu ar putea considera un credincios ca mantuirea a venit in viata lui, ca este pe calea mantuirii si ca, daca va face tot ceea ce trebuie facut, va fi mantuit? |
|
|||
|
|||
![]()
Daca nu acceptati dialogul cinstit..va mai treziti cu cate o piatra in cap..sa stiti ca noi nu avem putere sa judecam si sa lovim pe nimeni..dar ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa aiba mila de voi cand huliti cele sfinte. Cand sunteti intrebati, nu raspundeti..cand va mai mana vicleanul mai trantiti cate un verset, de oamenii pasnici va feriti..parca savurati conversatiile acestea care nu duc nicaieri.
Daca treceti pe drum si vedeti ca arde o casa..sa sariti in ajutor..si Bunul Dumnezeu va va rasplati..iar pedeapsa e pentru cei care vicleneste vor sa aprinda casa. Lumina dumnezeiasca e in dreapta credinta si focul potrivnicului nu are putere sa cuprinda lacasul sfant..biserica noastra este raul purtator de viata de la inceputul veacurilor. Va primim cu mare drag in lacasul nostru, la dreapta credinta..iar cei care au total alte interese, viclesuguri..nu lasati sa vina mania Lui Dumnezeu peste voi..caci a huli este atat de lesne(Almaris, Vasalie ..sa ma iertati, dar va rog sa va masurati cuvintele, mereu va scuzati dupa ce huliti.. este chiar un pacat foarte mare). Daca doriti sa va primim cu bucurie..sa ne spuneti cine v-a trimis, de unde veniti si incotro va duceti. Poate va putem chiar ajuta..iar daca nu aveti nevoie de ajutor..sa ne iertati noi primim oile pierdute ale lui Israel. Celelalte oi ascund multa viclenie..si suntem si noi cu multe nevointe..si pacate...si nu vrem cumva a le gresi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 13:22:20 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|