![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si mai bine ar fi sa constientizezi ca ai nevoie de acest lucru la orice pas nu doar in cazuri extreme. Citat:
Dumnezeu este Judecatorul. Insa el de obicei este mai tacut, nu sacaie si nu bate la cap "ai gresit" la fiecare pas. Adevaratul si primul martor (nu neparat cel mai obiectiv) este constiinta noastra. Care o putem considera aprioric intacta si sa ne multumim cu mesajele ei care pot fi de o indoielnica calitate (daca presupunerea noastra se dovedeste inexacta - ceea ce se intampla de cele mai multe ori) SAU putem apela la un martor obiectiv care sa aiba mult mai putine motive de a fi subiectivi in judecatile lor (Scriptura recomanda asta, cred ca stii). Citat:
Raspuns + explicatii te rog. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vad sa scrie undeva ca ar fi fost trimis la Dumnezeu pentru a primi iertarea, ci a fost mustrat in primul rand (pentru ca nu era constient de ceea ce facuse/incercase sa faca) si indemnat sa se pocaiasca, spre iertare, fata de Cel Caruia ii gresise - adica Dumnezeu. Asadar pana la urma, citatul adus de tine confirma de fapt necesitatea martorului obiectiv, care sa suplineasca rolul constiintei atunci cand functionalitatea ei este afectata de pacat. Citat:
Perfect adevarat, asa stau lucrurile si cu spovedania si iertarea care o da preotul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Pai ia sa vedem, daca ai practica parasutismul, atragandu-ti-se atentia ca prin constructie si rolul ei, parasuta principala este in general lipsita de securitate si ti s-ar recomanda si o parasuta secundara care datorita particularitatilor constructive este ceva mai sigura decat cea principala, fie ea sa zicem cu f. putin (ca sa-ti fac tie pe plac) dar in nici un caz infailibila cum iti place tie sa crezi ca este parasuta principala tu ce faci? In "intelepciunea" ta spui "nu mersi, pentru ca nu este 100% sigura, prefer sa sar doar cu asta care rational vorbind stiu cert ca este mult mai nesigura, dar am sa ma autosugestionez ca este foarte sigura si asa va fi?". Ia zii, daca cineva ar alege sa sara doar cu parasuta principala in baza unei astfel de logici, ai considera persoana respectiva intreaga la minte? Citat:
![]() Am spus/demonstrat doar ca martorul extern ( nu folosesc cuvantul obiectiv pentru a nu cadea in greseala de a confunda cu martor infailibil-obiectiv cum ai facut mai sus) este absolut necesar pentru o judecata obiectiva. Last edited by AlinB; 12.05.2010 at 00:03:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Numai ca darul de vindecare este specificat clar in Biblie printre cele noua daruri date oamenilor. Din lista cu daruri [si din Biblie de altfel] lipseste cu desavarsire darul de a primi spovedania altora. Aceasta e o obligatie crestineasca, nu o ungere speciala acordata anumitor oameni.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si asta ti-a scapat sau ai o alta interpretare a versetelor in cauza care cred ca au fost de altfel deja mentionat (nu am urmarit toata discutia). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, spusesem ca darul de iertare a pacatelor este dat , in context, ucenicilor, care nu erau numai cei 11 apostoli, ci mai multi barbati si femei ce Il urmau pe Hristos. La un moment dat se spune ca erau cam 120, ceea ce ne face sa credem ca iertarea este o misiune generala incredintata crstinilor. Prin cei ce sunt ai Sai Dumnezeu vrea sa ierte lumea de pacate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 13:22:20 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|