![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca eram legat de un cult, ramaneam ortodox.
Citat:
Citat:
Citat:
In "inflacarea" lor pentru cultul ortodox, multi il uita pe Dumnezeu si ii detesta pe ceilalti oameni (a se vedea expresiile folosite).Asta deranjeaza. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu le impune nimeni; pe mine parintii nu m-au obligat sa ma botez; m-au sfatuit sa o fac dar nu m-au obligat...si acum, sunt nebotezata.
|
|
|||
|
|||
![]()
Epic!=))
Simpatic mai esti:)) :)) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu critic botezul copiilor mici, chiar il inteleg si asa voi proceda si eu; dar la fel de bine pot sa inteleg si de ce neoprotestantii nu isi boteaza copiii, ci si-i binecuvanteaza. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
De fapt nu erai legat de nimic...asta fiind adevarul, si asta pentru ca erai tipul de crestin care nu era interesat sa afle ceva, si care asteapta sa fie pescuit.
Ai recuoscut de altfel singur...ca nu citisei Sfanta Scriptura inainte sa ti-o plaseze in mana pocaitii, este adevarat, sau nu? Citat:
Ma poti lamuri? Cand te-ai indragostit de Sfanta Scriptura, dupa ce ai vazut-o in mana pocaitilor? Pai atunci ce stiai tu inainte de fapt...si ce greutati intampinai...iti puneau piedica ortodocsii sa cumperi Sfanta Scriptura, te strangeau de gat, iti dadeau la tibie cand sa ceri Sfanta Scriptura, iti furau banii din buzunar/mana, iti trageau in cap?...zi drept care erau greutatile pe care le intampinai?...aaaa...bine eu cred ca cel cu coarne nu te lasa, pentru ca stia el ce planuri are cu tine....asemanatoare cu indemnul studiului Sfintei Scripturi in solitudine, dupa care nu stiai numarul Sfintilor Apostoli! ![]() Citat:
In caz ca vorbiti despre alte lucruri, e clar ca aveti o alta traditie, nu stii ce inseamna Sfanta Traditie, nu stii ce s-a intamplat inaintea aparitiei cultului tau...si Sfanta Traditie a fost inlöcuita cu profetiile-surogat! Daca ai afla ca cea care a afirmat ca ar fi primit "profetiile" nu le respecta, ce ai face...ai cauta mai mult, sau ti-ar fi teama? Citat:
Spune clar ce e negativ, si ce e adevarat din puzderia de minciuni...ca altfel nu spui nimic de fapt, si esti doar partizanul cultului adventist...care pentru noi e un cult dintre zecile de mii, si cam atat, bazat pe profetii, si iarasi profetii.. Citat:
Ce voi in cultul adventist discutati despre White, sau numai despre Sfanta Scriptura? Ce nevoie era de o femeie sa v-o explice, cand ai inteles-o si tu in solitudine, si fiecare adventist in parte o citeste singur, si nu are nevoie de interpretari? Acest principiu a fost introdus de Luther, deci pe el il respecti?...ca doar restul proorocilor pe el l-au urmat, nu au venit cu nimic nou, decat cu citirea Bibliei...care nu a fost scrisa de ei, si nici macar alcatuita de ei! Sau imi ceri cumva sa il respect si pe Parham, si pe John Smith, si pe Luther, pe Joanna Cuthbert, Edson, Miller, pe White, Branham? De ce nu mai respectati profetia legata de lungimea fustei lui White?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Știi tu ceva de lungimea fustei, însă nu e o profeție, ci un sfat al Ellenei White. Sfatul acesta era valabil acum 140 de ani, iar cele 3 principii (care stăteau la baza sfatului respectiv) sunt aplicabile și astăzi, chiar și în Biserica Ortodoxă - dar tu nu ai de unde să știi acest lucru (nu-mi cere să detaliez). Cele trei principii privitoare la îmbrăcăminte erau: -să fie comodă și adecvată. - să fie modestă (necostisitoare) dar cu bun gust. - să fie decentă. Contrar așteptărilor, White propunea să se scurteze fusta, nu să se lungească! Fustele purtate în acea vreme de doamne încălcau toate cele trei principii: erau incomode și ștergeau praful de pe jos prin lungimea lor, erau costisitoare prin excesul de material și panglici și zorzoane, erau indecente prin faptul că erau strâmte/mulate pe corp și cu decolteu. Sper că am fost destul de explicit, nemaifiind nevoie să repeți aspectul acesta; nu de altceva, dar te faci de râs față de cei care cunosc problema cât de cât. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Mai citesc o data ce era scris pe un site adventist, si nu pe peretele unui tomberon? ![]() Daaaa...da crezi ca ma intereseaza pe mine sabotajul tau, cum zic ceva...sari ca o cobra, de parca eu as as avea ( fi avut) viziunile! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Offline:
"Ellen White a fost intrebata odata daca lungimea de "noua inch de la pamant" a fustei era exact asa cum sustinea ca a venit din partea Domnului, sau pur si simplu aceasta a fost ideea ei. Ea a raspuns ca Domnul a facut ca trei grupuri de femei sa treaca prin fata ei in viziune. Cele din primul grup erau imbracate in moda specifica acelor zile, cu fuste excesiv de lungi care maturau murdaria strazii. In mod evident, din punctul de vedere al sanatatii, aceste fuste erau prea lungi. Femeile din cel de-al doilea grup care a trecut pe dinaintea ei, erau imbracate cu fuste in mod evident prea scurte. Apoi doamnei White i-a fost aratat cel de-al treilea grup de femei ce purtau niste fuste suficient de scurte pentru a se tine departe de murdaria strazii, insa suficient de lungi pentru a fi modeste si sanatoase. Aceste fuste pareau in viziune a fi cam de noua inci de la pamant si Ellen White le-a descris ca atare. Ingerul nu a specificat vre-o lungime in inci si, raspunzand la intrebarea unui cititor al periodicului Review and Herald, doamna White declara: Desi sunt dependenta de Duhul Domnului in scrierea relatarilor viziunilor, asa cum le-am primit, cu toate acestea cuvintele pe care le folosesc pentru a descrie ceea ce am vazut imi apartin, mai putin acelea care mi-au fost adresate de catre vreun inger, pe care intotdeauna le incadrez cu semnul citarii.[58]" Sursa:http://www.adventist.ro/index/convin...-opereaza.html Deci Trice, tu chiar esti adventist...sau iti bati joc de mine? Acum imi dai voie sa rad, de penibiliul acestor "viziuni de la Domnul"...si de faptul ca tu nu stii ce vorbesti, dar afirmi ca cele spuse de mine sunt penibile? Ar trebui sa tin Biblia deschisa, si sa tin 2 degete in sus...ca sa ma crezi, sa imi tin respiratia, sau sa afirm ca am avut un vis in timpul noptii? ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Însă în prealabil ar trebui să faci diferența între viziune și profeție, apoi între viziune și explicarea viziunii cu cuvintele proprii. Îți va fi de ajutor întreg materialul din care ai citat. Succes! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 19.12.2012 23:17:02 |
Atentie la sectanti | Bogdan N | Generalitati | 21 | 02.06.2011 20:22:05 |
o sa fim considerati teroristi? | knight2u | Generalitati | 3 | 28.10.2009 11:52:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|