Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.05.2010, 17:36:52
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ba esti legat de un cult!
Daca eram legat de un cult, ramaneam ortodox.

Citat:
.deci cat timp erai ortodox (!?!) nu aveai credinta, desi ai fi putut avea foarte bine...dar nu ai citit nici Biblia, nu iti placeau slujbele,
Este cam greu (cel putin, pentru mine) sa fii si ortodox si, in acelasi timp, sa respecti invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli (care se gasesc numai in Sfanta Scriptura). Ortodoxia urmeaza mai mult "sfanta traditie" decat Sfanta Scriptura. Iar eu sunt "indragostit" de Sfanta Scriptura.

Citat:
.insa acum iti place atmosfera din cultul adventist, si doar aici iti manifesti credinta( ceea ce inseamna ca esti foarte legat)...e asa, sau nu?
Nu atmosfera este ceea ce ma atrage la cultul adventist, ci modul cum trateaza Sfanta Scriptura.

Citat:

Dar eu te vad pe tine un partizan extrem de inflacarat al cultului tau,
Par un partizan din cauza puzderiei de minciuni spuse despre cultul adventis. Daca s-ar spune ceea ce este adevarat (si de bine si de rau) nu ar avea nici un rost sa fac pe partizanul.

Citat:
Cumva te deranjeaza inflacararea cu care afirmam noi ortodocsii, ca pastram credinta cea dreapta, sau ca Biserica Ortodoxa este singura Adevarata?.
In "inflacarea" lor pentru cultul ortodox, multi il uita pe Dumnezeu si ii detesta pe ceilalti oameni (a se vedea expresiile folosite).Asta deranjeaza.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 22:17:41
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
daca sectantul se boteza dupa ce facea 18 ani mai intelegeam.
dar la varste de 11-13 ani, orice ati spune, tot impunere e.
Nu le impune nimeni; pe mine parintii nu m-au obligat sa ma botez; m-au sfatuit sa o fac dar nu m-au obligat...si acum, sunt nebotezata.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 22:23:41
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Prima Evanghelie a fost scrisă de pictorul Luca
Epic!=))

Simpatic mai esti:)) :))
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 22:30:57
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Eu voiam sa arat ca acele critici ale protestantilor, asupra BO si BC, prin care se arata ca botezul copilului mic nu este corect pentru ca nu are discernamant, sunt false.
Daca s-ar boteza dupa 18 ani, as mai intelege. Dar cand iti botezi copilul la 11-13 ani, ce alegere mai poate sa faca acesta?

Eu nu critic botezul copiilor mici, chiar il inteleg si asa voi proceda si eu; dar la fel de bine pot sa inteleg si de ce neoprotestantii nu isi boteaza copiii, ci si-i binecuvanteaza.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2010, 12:33:59
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de RobertN Vezi mesajul
ia stai putin...grup de persoane formand o comunitate care s.a separat de biserica oficiala...care este biserica oficiala?...asta ar insemna ca si biserica ortodoxa este o secta pentru ca s.a separat de biserica catolica(biserica primara)...si in fond penticostalii aproape i.au ajuns ca numar pe ortodocsi...unu la mana..iar 2 la mana...biserica ortodoxa este impartita in mai multe biserici...cea rusa cea greaca cea romana....etc..si toate au practici diferite..printre care multe ritualuri pagane...Biserica Penticostala, Biserica Baptista, biserica Adventista, Cultul Crestin dupa Evanghelie, biserica Evanghelica Romana sunt biserici cu aceleasi drepturi precum Biserica Ortodoxa Romana...cultul ortodox este la fel ca orice alt cult crestin penticostal adventist etc...si cultul ortodox la fel ca orice alt cult crestin nu mantuieste...Doar credinta mantuieste:)
biserica ortodoxa a fost este si va fi biserica in viac. biserica,catolica sa desprins de ortodoxa introducind 'unele' in plus.altfel adunarile sectare nu sunt biserici iar cu paginismul las-o moale ca nu e de nasul tau cel lung mai roade ca sa cresti mare.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2010, 15:06:43
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Daca eram legat de un cult, ramaneam ortodox.
De fapt nu erai legat de nimic...asta fiind adevarul, si asta pentru ca erai tipul de crestin care nu era interesat sa afle ceva, si care asteapta sa fie pescuit.

Ai recuoscut de altfel singur...ca nu citisei Sfanta Scriptura inainte sa ti-o plaseze in mana pocaitii, este adevarat, sau nu?
Citat:
Este cam greu (cel putin, pentru mine) sa fii si ortodox si, in acelasi timp, sa respecti invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli (care se gasesc numai in Sfanta Scriptura). Ortodoxia urmeaza mai mult "sfanta traditie" decat Sfanta Scriptura. Iar eu sunt "indragostit" de Sfanta Scriptura.
Eu tot nu inteleg despre cine, si ce vorbesti tu aici..cum adica era greu pentru tine sa respecti invataturile Domnului Iisus Hristos, si ale Sfintilor Apostoli...si sa fii si ortodox, cand tu nu citisei Biblia, decat dupa ce ti-au pus-o in mana pocaitii?

Ma poti lamuri?

Cand te-ai indragostit de Sfanta Scriptura, dupa ce ai vazut-o in mana pocaitilor? Pai atunci ce stiai tu inainte de fapt...si ce greutati intampinai...iti puneau piedica ortodocsii sa cumperi Sfanta Scriptura, te strangeau de gat, iti dadeau la tibie cand sa ceri Sfanta Scriptura, iti furau banii din buzunar/mana, iti trageau in cap?...zi drept care erau greutatile pe care le intampinai?...aaaa...bine eu cred ca cel cu coarne nu te lasa, pentru ca stia el ce planuri are cu tine....asemanatoare cu indemnul studiului Sfintei Scripturi in solitudine, dupa care nu stiai numarul Sfintilor Apostoli!
Citat:
Nu atmosfera este ceea ce ma atrage la cultul adventist, ci modul cum trateaza Sfanta Scriptura.
Pai cum o trateaza, fa-ma sa inteleg...ai studiat Sfanta Scriptura si singur, ai cautat cultul cel mai potrivit in urma studiului...si nu s-a discutat despre Sfintii Apostoli, apai despre ce se vorbeste acolo...despre profetii, alimentatia potrivita, despre usa intredeschisa, perdele...sau numai despre Sfanta Scriptura?

In caz ca vorbiti despre alte lucruri, e clar ca aveti o alta traditie, nu stii ce inseamna Sfanta Traditie, nu stii ce s-a intamplat inaintea aparitiei cultului tau...si Sfanta Traditie a fost inlöcuita cu profetiile-surogat!

Daca ai afla ca cea care a afirmat ca ar fi primit "profetiile" nu le respecta, ce ai face...ai cauta mai mult, sau ti-ar fi teama?
Citat:
Par un partizan din cauza puzderiei de minciuni spuse despre cultul adventis. Daca s-ar spune ceea ce este adevarat (si de bine si de rau) nu ar avea nici un rost sa fac pe partizanul.
Te-am intrebat de mai multe ori care sunt lucrurile adevarate...de rau din cultul adventist, si nu mi-ai raspuns, deci crezi oare ca daca vii cu povesti de genul " toate sunt minciuni!" lamuresti pe cineva, sau de fapt intaresti convingerile tuturor...cum ca al tau cult e ceva obscur, asupra caruia nici macar adeptii nu se pot pronunta cu obiectivitate?

Spune clar ce e negativ, si ce e adevarat din puzderia de minciuni...ca altfel nu spui nimic de fapt, si esti doar partizanul cultului adventist...care pentru noi e un cult dintre zecile de mii, si cam atat, bazat pe profetii, si iarasi profetii..
Citat:
In "inflacarea" lor pentru cultul ortodox, multi il uita pe Dumnezeu si ii detesta pe ceilalti oameni (a se vedea expresiile folosite).Asta deranjeaza.
Nu Vasalie, se vede ca iti place sa eviti intelegerea afirmatiilor...si doar sa joci rolul martirului. Ereziile nu pot fi decat detestate, iar daca o detestam pe White, si profetiile ei...stai tu linistit, e doar un om...iar voi credeti doar in Sfanta Scriptura, si in nicio traditie...asa ca ce va deranjeaza asa de tare?

Ce voi in cultul adventist discutati despre White, sau numai despre Sfanta Scriptura? Ce nevoie era de o femeie sa v-o explice, cand ai inteles-o si tu in solitudine, si fiecare adventist in parte o citeste singur, si nu are nevoie de interpretari?

Acest principiu a fost introdus de Luther, deci pe el il respecti?...ca doar restul proorocilor pe el l-au urmat, nu au venit cu nimic nou, decat cu citirea Bibliei...care nu a fost scrisa de ei, si nici macar alcatuita de ei!

Sau imi ceri cumva sa il respect si pe Parham, si pe John Smith, si pe Luther, pe Joanna Cuthbert, Edson, Miller, pe White, Branham?

De ce nu mai respectati profetia legata de lungimea fustei lui White?
Reply With Quote
Vechi 29.05.2010, 16:00:55
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
De ce nu mai respectati profetia legata de lungimea fustei lui White?
Nu știu dacă ți s-a mai spus să te informezi înainte de a face afirmații penibile culese de ici-colo cu privire la perdele, uși închise, stridii, lungimea fustei. Văd că le tot repeți dând impresia unei persoane foarte bine informate, în realitate toate fiind pe lângă.

Știi tu ceva de lungimea fustei, însă nu e o profeție, ci un sfat al Ellenei White. Sfatul acesta era valabil acum 140 de ani, iar cele 3 principii (care stăteau la baza sfatului respectiv) sunt aplicabile și astăzi, chiar și în Biserica Ortodoxă - dar tu nu ai de unde să știi acest lucru (nu-mi cere să detaliez). Cele trei principii privitoare la îmbrăcăminte erau:
-să fie comodă și adecvată.
- să fie modestă (necostisitoare) dar cu bun gust.
- să fie decentă.

Contrar așteptărilor, White propunea să se scurteze fusta, nu să se lungească! Fustele purtate în acea vreme de doamne încălcau toate cele trei principii: erau incomode și ștergeau praful de pe jos prin lungimea lor, erau costisitoare prin excesul de material și panglici și zorzoane, erau indecente prin faptul că erau strâmte/mulate pe corp și cu decolteu.
Sper că am fost destul de explicit, nemaifiind nevoie să repeți aspectul acesta; nu de altceva, dar te faci de râs față de cei care cunosc problema cât de cât.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2010, 16:34:26
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu știu dacă ți s-a mai spus să te informezi înainte de a face afirmații penibile culese de ici-colo cu privire la perdele, uși închise, stridii, lungimea fustei. Văd că le tot repeți dând impresia unei persoane foarte bine informate, în realitate toate fiind pe lângă.

Știi tu ceva de lungimea fustei, însă nu e o profeție, ci un sfat al Ellenei White. Sfatul acesta era valabil acum 140 de ani, iar cele 3 principii (care stăteau la baza sfatului respectiv) sunt aplicabile și astăzi, chiar și în Biserica Ortodoxă - dar tu nu ai de unde să știi acest lucru (nu-mi cere să detaliez). Cele trei principii privitoare la îmbrăcăminte erau:
-să fie comodă și adecvată.
- să fie modestă (necostisitoare) dar cu bun gust.
- să fie decentă.

Contrar așteptărilor, White propunea să se scurteze fusta, nu să se lungească! Fustele purtate în acea vreme de doamne încălcau toate cele trei principii: erau incomode și ștergeau praful de pe jos prin lungimea lor, erau costisitoare prin excesul de material și panglici și zorzoane, erau indecente prin faptul că erau strâmte/mulate pe corp și cu decolteu.
Sper că am fost destul de explicit, nemaifiind nevoie să repeți aspectul acesta; nu de altceva, dar te faci de râs față de cei care cunosc problema cât de cât.
...era un sfat? Dar eu am citit ca era viziune/profetie...constituita din perindarea a 3 grupuri de femei, cu lungimi diferite de fuste...din care ea a selectat o anumita lungime.

Mai citesc o data ce era scris pe un site adventist, si nu pe peretele unui tomberon?

Daaaa...da crezi ca ma intereseaza pe mine sabotajul tau, cum zic ceva...sari ca o cobra, de parca eu as as avea ( fi avut) viziunile!
Reply With Quote
Vechi 29.05.2010, 17:06:02
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Offline:

"Ellen White a fost intrebata odata daca lungimea de "noua inch de la pamant" a fustei era exact asa cum sustinea ca a venit din partea Domnului, sau pur si simplu aceasta a fost ideea ei. Ea a raspuns ca Domnul a facut ca trei grupuri de femei sa treaca prin fata ei in viziune. Cele din primul grup erau imbracate in moda specifica acelor zile, cu fuste excesiv de lungi care maturau murdaria strazii. In mod evident, din punctul de vedere al sanatatii, aceste fuste erau prea lungi. Femeile din cel de-al doilea grup care a trecut pe dinaintea ei, erau imbracate cu fuste in mod evident prea scurte. Apoi doamnei White i-a fost aratat cel de-al treilea grup de femei ce purtau niste fuste suficient de scurte pentru a se tine departe de murdaria strazii, insa suficient de lungi pentru a fi modeste si sanatoase. Aceste fuste pareau in viziune a fi cam de noua inci de la pamant si Ellen White le-a descris ca atare.

Ingerul nu a specificat vre-o lungime in inci si, raspunzand la intrebarea unui cititor al periodicului Review and Herald, doamna White declara:

Desi sunt dependenta de Duhul Domnului in scrierea relatarilor viziunilor, asa cum le-am primit, cu toate acestea cuvintele pe care le folosesc pentru a descrie ceea ce am vazut imi apartin, mai putin acelea care mi-au fost adresate de catre vreun inger, pe care intotdeauna le incadrez cu semnul citarii.[58]"

Sursa:http://www.adventist.ro/index/convin...-opereaza.html

Deci Trice, tu chiar esti adventist...sau iti bati joc de mine?

Acum imi dai voie sa rad, de penibiliul acestor "viziuni de la Domnul"...si de faptul ca tu nu stii ce vorbesti, dar afirmi ca cele spuse de mine sunt penibile?

Ar trebui sa tin Biblia deschisa, si sa tin 2 degete in sus...ca sa ma crezi, sa imi tin respiratia, sau sa afirm ca am avut un vis in timpul noptii?
Reply With Quote
Vechi 30.05.2010, 00:06:10
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Ar trebui sa tin Biblia deschisa, si sa tin 2 degete in sus...ca sa ma crezi, sa imi tin respiratia, sau sa afirm ca am avut un vis in timpul noptii?
Dacă ții Biblia (de 5 Kg) deschisă timp de 2 ore, și-ți ții respirația în tot acest interval, să zicem că ar fi un prim pas...
Însă în prealabil ar trebui să faci diferența între viziune și profeție, apoi între viziune și explicarea viziunii cu cuvintele proprii. Îți va fi de ajutor întreg materialul din care ai citat. Succes!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05