Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2010, 20:50:27
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Se mantuieste cine doreste Dumnezeu, punct. Restu-i doar alta "discutie sterila" de doru' lelii...
Crezi in predestinare?

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Cum poti explica faptul ca faptele nu conteaza, dar totusi conteaza?
Domnule, eu nu am zis ca faptele nu conteaza,; ele conteaza foarte mult dar nu dau mantuirea prin ele insele, ci sunt o dovada a faptului ca Duhul Sfant locuieste in credincios.

Cu restul sunt de acord, mai putin cu faptul ca paganii se mantuiesc prin fapte. Atat timp cat Hristos a zis ca nimeni nu vine la Tatal decat prin El si ca mantuirea nu este prin fapte, ramanem la ce a zis Hristos si nu ne facem o alta Evanghelie. Daca mantuirea se putea obtine prin fapte nu mai era necesar sa moara Hristos. Dar aceasta jertfa atat de grea pentru Dumnezeu a fost necesara tocmai pentru ca nu era alta solutie.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 30.05.2010, 20:56:06
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Crezi in predestinare?

Domnule, eu nu am zis ca faptele nu conteaza,; ele conteaza foarte mult dar nu dau mantuirea prin ele insele, ci sunt o dovada a faptului ca Duhul Sfant locuieste in credincios.

Cu restul sunt de acord, mai putin cu faptul ca paganii se mantuiesc prin fapte. Atat timp cat Hristos a zis ca nimeni nu vine la Tatal decat prin El si ca mantuirea nu este prin fapte, ramanem la ce a zis Hristos si nu ne facem o alta Evanghelie. Daca mantuirea se putea obtine prin fapte nu mai era necesar sa moara Hristos. Dar aceasta jertfa atat de grea pentru Dumnezeu a fost necesara tocmai pentru ca nu era alta solutie.
Da cum de ai tras concluzia asta ? Hm, poate m-am exprimat eronat...Nu, nu cred in predestinare in ceea ce priveste mantuirea, cred ca avem "sanse egale" toti...cat despre celelalte aspecte ale vietii, cine stie ?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce este Isus fiul lui Dumnezeu? wassabi Generalitati 177 26.12.2013 00:05:33
Roaga pe Dumnezeu sa fie profesorul tau, sa te invete unde este adevarul spre_rasarit Generalitati 0 25.10.2011 16:49:22
Iisus Hristos=Fiul lui Dumnezeu? joshoo Generalitati 8 03.11.2010 14:02:11
Dl IIsus stia ca este fiul lui Dumnezeu? annajanette Generalitati 27 28.06.2010 15:03:42