Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.06.2010, 13:51:49
ViermeSiNuOm's Avatar
ViermeSiNuOm ViermeSiNuOm is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Religia: Ortodox
Exclamation Arhimandrit Cleopa Ilie: Mărturii ortodoxe - Sfaturi duhovnicești

Citat:
În prealabil postat de Neonila Vezi mesajul
Daca ortodoxul nu are voie sa aduca sectanti in casa asta inseamna ca nici cartile lor nu au ce cauta in casa in care sfanta cruce domneste pe perete alaturi de Maica Domnului si de Sfinti. Nu este asa?
Eu am astfel de carti primite sau chiar cumparate de mine din necunostinta de cauza cand eram copil.
Ce facem cu aceste carti?
Și dacă vin cu tot felul de cărți (sectanții), ce să facem cu ele?

"Pe foc, pe foc, pe foc ! Ei au diavoli numiți arhiconi, zice Sfântul Ioan Gură de Aur. Îi învață toată Scriptura pe de rost, dar pe dos, pe dos, pe dos. Le tâlcuiește toată Scriptura pe dos. Din Scriptură îți vorbește, dar pe dos, nu cum spune Biserica și dogmele Bisericii. Să nu vorbiți cu ei !"
Vechi 06.06.2010, 13:57:47
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ViermeSiNuOm Vezi mesajul
Și dacă vin cu tot felul de cărți (sectanții), ce să facem cu ele?

"Pe foc, pe foc, pe foc ! Ei au diavoli numiți arhiconi, zice Sfântul Ioan Gură de Aur. Îi învață toată Scriptura pe de rost, dar pe dos, pe dos, pe dos. Le tâlcuiește toată Scriptura pe dos. Din Scriptură îți vorbește, dar pe dos, nu cum spune Biserica și dogmele Bisericii. Să nu vorbiți cu ei !"
Si sectantilor, o Biblie Sfanta peste cap ca sa spulberam uneltirea dracului. De preferinta cu coperta de metal si cu text mare ca sa simta Cuvantul!

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 14:10:01
ViermeSiNuOm's Avatar
ViermeSiNuOm ViermeSiNuOm is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Si sectantilor, o Biblie Sfanta peste cap ca sa spulberam uneltirea dracului. De preferinta cu coperta de metal si cu text mare ca sa simta Cuvantul!
Bineînțeles dar numai cu credință de fier, dragoste fierbinte și fapte ale credinței ! Cu acestea să lovim pe sectanți, pe eretici sau atei ! Căci dacă nu se vor trezi din astfel de "lovituri" apoi nu se vor trezi nici folosind tot betonul și metalul de pe pământ !
Vechi 06.06.2010, 15:10:11
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Sunt simple ironii
Intrebarea mea catre penticostalulmantuibil este,daca si tu ,la fel ca si vasalie crezi ca pina la judecata suntem morti,ca sufletul intra in stand-by,si de abia atunci invie?Caci ortodoxi,cred in nemurirea sufletului,si judecata sa imediat dupa moartea fiecaruia.Nu ca aceasta ar fi asa important,caci nici unii nu stim adevarul,dar e important pentru ca se contrazicew astfel ajutorul care ni-l dau sfintii,aflati in ceruri
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 15:15:51
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Sa dea Domnul sa fie simple ironii, Iustin.

Ca sa raspund la intrebarea dumneavoastra: penticostalii cred ca sufletul este nemuritor.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 15:18:48
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Sa dea Domnul sa fie simple ironii, Iustin.

Ca sa raspund la intrebarea dumneavoastra: penticostalii cred ca sufletul este nemuritor.
Deci imediat dupa moarte exista o judecata ? Si credeti ca cei plecati dintre voi va aud,sau mai mult,pot interveni pt voi?ma refer desigur la cei mai sfinti.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 16:59:00
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Deci imediat dupa moarte exista o judecata ? Si credeti ca cei plecati dintre voi va aud,sau mai mult,pot interveni pt voi?ma refer desigur la cei mai sfinti.
Scuze ca raspund asa tarziu. Imi cam iesisem din dispozitiv si mi-a fost teama sa nu spun prostii si in conversatia cu tine.

Cred ca dupa moarte exista o judecata a credinciosului la scaunul de judecată al lui Hristos. 1 Cor. 5:10.

Cred ca cei plecati dintre noi sunt vii. Sunt constienti.
Nu stiu daca ne aud. Nu stiu daca pot interveni pentru noi. Insa nu exclud cu totul posibilitatea aceasta.

Stiu ca Iisus mijloceste pentru noi. Despre sfintii trecuti din aceasta viata nu am citit in Scriptura ca se roaga pentru noi.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 17:24:13
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Scuze ca raspund asa tarziu. Imi cam iesisem din dispozitiv si mi-a fost teama sa nu spun prostii si in conversatia cu tine.

Cred ca dupa moarte exista o judecata a credinciosului la scaunul de judecată al lui Hristos. 1 Cor. 5:10.

Cred ca cei plecati dintre noi sunt vii. Sunt constienti.
Nu stiu daca ne aud. Nu stiu daca pot interveni pentru noi. Insa nu exclud cu totul posibilitatea aceasta.

Stiu ca Iisus mijloceste pentru noi. Despre sfintii trecuti din aceasta viata nu am citit in Scriptura ca se roaga pentru noi.
O postare echilibrata. Mijlocirea Lui Hristos nu este sinonima cu mijlocirea sfintilor. Mijlocirea lui Hristos inseamna mantuirea pe care a realizat-o. Mijlocirea sfintilor inseamna staruinta lor in rugaciuni pentru noi- capitolul 8 din Apocalipsa. Exista o solidaritate intre lumea nevazuta si lumea vazuta, ca si relatia dintre madularele Trupului lui Hristos- daca unul sufera sufera tot Trupul- nu doar in viata aceasta ci in perspectiva vesniciei.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2010, 10:06:30
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec65 Vezi mesajul
Te crezi mai plin de Duh decat Sfintii Apostoli, de-ti permiti sa-i completezi?
Voi va credeti mai plini de duh decat BO. Si nu numai.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2010, 10:10:01
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec65 Vezi mesajul
In definitiv, si noi o cinstim pe Maica Domnului. Dar o facem cum spune Scriptura. Recunoastem rolul ei extraordinar (aceea de mama a pruncului Iisus). [/b].
O mica diferenta.
Maica Domnului este Nascatoare de Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cartile lui Charles Diehl si alte citate sophia Resurse ortodoxe on-line 7 08.04.2014 01:34:51
Cartile sfinte! miti29 Morala Crestina 3 30.10.2011 17:37:10
Cartile oracol cu ingeri, un pacat? AlinaEM Generalitati 38 14.03.2011 08:39:51
CARTILE - Bucuria mea! geo.nektarios Stiri, actualitati, anunturi 23 24.02.2009 01:00:06
Se schimba cartile de identitate Capy Generalitati 21 06.05.2008 18:59:20