Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.06.2010, 13:53:22
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Fecioara Maria este Nascatoare de Dumnezeu, nu doar de un simplu om. Cel ce ia firea omneasca din ea este Fiul lui Dumnezeu. E de inteles de ce teologia protestanta nu poate sa-i aduca o cinstire, caci ei sustin ca prin caderea in pacat natura umana a fost distrusa, ea nu mai poate fi indumnezeita. A afirma ca ea poate fi cinstita, ar insemna sa afirmi ca si alte persoane unite cu Hristos se pot bucura de cinstire. Ori acest lucru pentru gandirea protestanta este imposibil de acceptat.
nu zice nimeni ca nu poate fi cinstita. NP o cinstesc dar nu se inchina la ea. Acum nu mi-e f clar ce intelegi prin cinstire? Eu personal inteleg respect, recunoasterea rolului care l-a avut.
Iar NP considera ca orice om care se pocaieste are o natura schimbata, Dumnezeu e cel care il schimba. Intr-adevar, omul prin nastere are o natura pacatoasa, dar asta se schimba atunci cand omul se pocaieste si se intoarce la Dumnezeu. E un verset in 2 Corinteni cap 5 care exemplifica f fain lucrul acesta:
"Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi. "
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cartile lui Charles Diehl si alte citate sophia Resurse ortodoxe on-line 7 08.04.2014 01:34:51
Cartile sfinte! miti29 Morala Crestina 3 30.10.2011 17:37:10
Cartile oracol cu ingeri, un pacat? AlinaEM Generalitati 38 14.03.2011 08:39:51
CARTILE - Bucuria mea! geo.nektarios Stiri, actualitati, anunturi 23 24.02.2009 01:00:06
Se schimba cartile de identitate Capy Generalitati 21 06.05.2008 18:59:20