Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #31  
Vechi 20.06.2010, 15:08:04
Zarathustra_revenind Zarathustra_revenind is offline
Member
 
Data înregistrării: 14.06.2010
Mesaje: 91
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Personal nu ma intereseaza daca esti ateu sau altceva. Indiferent de te declari a fi esti tot om ca si noi. Deci te rog sa nu consideri ca ma cunosti inainte de a spune cine sunt.

Ideea este urmatoarea: daca noi , cei 700 de utilizatori ai forumului, plus cei ce umplu bisericile, ne inselam, iar tu ai dreptate, inseamna ca esti mult mai informat ca noi, mai bun si mai intelept. Tu te consideri capabil sa ne scoti din intuneric, altfel nu ai mai incerca. Spuneai de noi ca avem o parere prea buna despre noi? :)

Prostiile acelea facute dintr-o logica crestina sunt de fapt in afara logicii crestine. Atunci cand mesajul Evangheliei se combina cu rautatea omului da nastere fanatismului sau razboiului cu suport religios...nici o legatura cu Dumnezeu.

Si mai am o intrebare: spuneai ca astepti sa gasesti un crestin adevarat ca sa discuti cu el. Ce ai discuta cu acel crestin? Ai dori sa afli mai multe despre crestinismul lui sau ai vrea sa-i demonstrezi ca e nefondat?
Apropo, daca tu cauti crestini adevarati inseamna ca tu crezi in crestinism si ce poate produce el. Altfel ai cauta oameni morali sau corecti sau...mai stiu eu ce...
Pai nu cred in crestinism, crestin adevarat in sensul descris de mine la inceputul topicului. Nu stiu ce as discuta cu el, in primul rand nu prea cred ca exista asa ceva, cred ca e doar o utopie. Dar asta inteleg ca e crestinismul : o utopie (sau poate chiar distopie).
Si in ceea ce priveste faptul ca marea majoritate a populatiei tarii se insala, eu va propun sa trecem la majoritatea populatiei Iranului. 99.99% de oameni dintr-o tara nu se pot insela, nu?
Reply With Quote
  #32  
Vechi 20.06.2010, 15:12:07
Zarathustra_revenind Zarathustra_revenind is offline
Member
 
Data înregistrării: 14.06.2010
Mesaje: 91
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Păi dacă creștinii sunt niște impostori, înseamnă că sunt atei și atunci ce le reproșezi, că nu recunosc că sunt atei?

Ce vroiai de fapt, ca ei, creștinii să trăiască cu adevărat creștinește? Asta te-ar fi determinat să devii și tu creștin sau tot ateu ai fi rămas? Dacă răspunsul e a prima variantă, atunci impostorul ești tu, că nu faci ceea ce știi că e bine. Dacă răspunsul e a doua variantă, atunci ești un ipocrit, care pretinzi altora ceea ce nu crezi că e necesar.

Sper că ai băut ceva, că dacă scrii chestiile ăstea în stare de luciditate e grav.
Pai daca sunt impostori sunt impostori si cam atat. Isi imagineaza ca sunt altceva, ca nici atei nu sunt din moment ce afirma sus si tare ca ei cred si asa mai departe.
Si din nou sunt analizate motivele, persoana, ce m-a determinat, ce se intampla si asa mai departe. Intrebarea era totusi serioasa, vad ca nu se prea raspunde la ea.
Si reafirm ca cred ca crestinismul este o utopie, iar faptul ca crestinii NU POT de regula traii crestineste se datoreaza acestui lucru.
Reply With Quote
  #33  
Vechi 20.06.2010, 15:16:50
Zarathustra_revenind Zarathustra_revenind is offline
Member
 
Data înregistrării: 14.06.2010
Mesaje: 91
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu ti-a dat nimeni autoritatea morala sa judeci crestinii de pe acest forum. Pui intrebari pe care le pune duhovnicul ortodox la spovedanie. Chiar nu vezi ca devii penibil arogandu-ti un rol pe care nu ti-l propune nimeni? Am de la cine sa cer sfaturi si am cui sa-i destainui in ce masura sunt crestina.
Aha. Deci lucrurile astea sunt tabu. De ce? Ca asa zice Biserica probabil. Sau Biblia. Sau cineva.
Nu vroiam totusi spovedanii, imi pare rau ca nu va dati seama. Vroiam sa va dati seama totusi de impostura in care va aflati pretinzand ca sunteti ceva ce nu sunteti si asa mai departe. Acum daca nu intelegeti ce vreau defapt, cum sa va mai explic sa intelegeti? Pentru mine un preot e un om ca oricare altul. Deci pot sa pun si astfel de intrebari. Si tocmai ca nu le pune nimeni, de aceea le si pun. Ca poate va dati seama de ceva. Daca nu, nu, asta e.
Reply With Quote
  #34  
Vechi 20.06.2010, 15:17:35
Doriana Doriana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 2.619
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Zarathustra_revenind Vezi mesajul
Pai nu cred in crestinism, crestin adevarat in sensul descris de mine la inceputul topicului. Nu stiu ce as discuta cu el, in primul rand nu prea cred ca exista asa ceva, cred ca e doar o utopie. Dar asta inteleg ca e crestinismul : o utopie (sau poate chiar distopie).
Sa rezumam: cauti un crestin adevarat, dar stii ca nu vei gasi...atunci de ce mai cauti?

Citat:
În prealabil postat de Zarathustra_revenind Vezi mesajul
Si in ceea ce priveste faptul ca marea majoritate a populatiei tarii se insala, eu va propun sa trecem la majoritatea populatiei Iranului. 99.99% de oameni dintr-o tara nu se pot insela, nu?
Eu nu cred in adevarul majoritatii, dimpotriva, doar o minoritate cunoaste Adevarul. Ce voiam sa spun e ca tu te consideri mai bun ca noi in timp ce ne acuzi de mandrie.
__________________
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
  #35  
Vechi 20.06.2010, 15:19:52
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Mesaje: 491
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Zarathustra_revenind Vezi mesajul
Nu am sa continui postarile la topicul cu potopul. M-am cam lamurit cam ce si cum in ceea ce ii priveste pe diversi membri ai acestui forum. Deschid asadar un nou topic cu o intrebare capcana (asta ca sa nu mai fiu acuzat de viclenie, iata ca si recunosc ca e o intrebare capcana, dar nu cred ca veti descoperii si care e capcana, daca descoperiti va pierdeti credinta si va recastigati ratiunea).
Deci sunteti cu adevarat crestini? Fireste asta depinde de cum definim crestinismul, de altfel la cat de faramitat este cred ca s-ar putea aproape vorbi despre crestinisme. Dar sa incerc totusi o simplificare prin reducerea la cateva atribute de baza ale crestinismului ( aici sa ma corecteze cineva daca gresesc, dar nu cred totusi sa gresesc in ultimul hal) : credinta in Dumnezeu, credinta in viata vesnica si iubirea de aproape si de Dumnezeu.
Iar eu va spun ca voi nu aveti nici una din acestea. Da, ma puteti ataca acum cat vreti, asta nu va arata ca ati avea atributele enumerate.
Daca ati avea nu credinta cat un munte ci un dram de credinta in Dumnezeu, daca ati crede cu adevarat ca exista un Creator a tot ce exista in primul rand nu v-ati simtii atat de ofensati cand cineva spune ca nu exista. Si in loc sa il atacati cu inversunare unii din voi chiar l-ati compatimii ca el nu a descoperit un lucru atat de pretios precum cel descoperit fara putinta de tagada de voi. Ba mai mult, daca pe langa faptul ca ati crede in Dumnezeu,ati mai crede cu adevarat in viata vesnica si ati avea certitudinea existentei paradisului eu va intreb simplu : ce va mai retine in aceasta viata? Cum puteti sa cautati mereu sa va prelungiti viata aceasta atat de imperfecta, atat de efemera in fond, cand aveti posibilitatea de a avea acces cat mai rapid la o viata infinit mai buna, infinit mai valoroasa decat aceasta?Oare nu spune chiar Mantuitorul ca trebuie sa lasati in urma si frati si surori si sa va duceti crucea pentru a va mantuii?Oare nu spune tot Mantuitorul in atatea randuri ca trebuie sa va pierdeti pe voi insiva pentru a gasi Imparatia Cerurilor?
Si de ce cand moare cineva plangeti? Nu credeti ca exista viata vesnica, sau oare toti cunoscutii vostri sunt atei si ajung in mod sigur in iad?Chiar nu aveti nici un dram de credinta in ceea ce priveste mantuirea macar a unora din oameni. Mai ales voi ortodocsilor, doar faceti si pomeni pentru a fi cat mai siguri ca omul ajunge in rai. Dar tot voi si bociti. Omul ala nu e fericit acolo unde e? Chiar nu puteti sa mai rabdati un numar de ani pana veti ajunge si voi langa el?
Si daca mai adaugam si iubirea de Dumnezeu si de aproapele, atunci tabloul imi pare si mai absurd. Il iubiti voi pe aproapele si pe Dumnezeu? Pai daca L-ati iubii pe Dumnezeu, nu doar ca fiecare gand ar merge catre El, ba mai mult, ati cauta sa muriti cat mai curand pentru a ajunge alaturi de El. Si acum veti sarii toti pe mine ca va indemn la sinucidere. Dar cum puteti sa nu vedeti ca vi se ofera cel mai frumos, cel mai demn si inaltator, cel mai crestinesc mod de a murii mai curand?
Caci puteti oricand in numele iubirii de Dumnezeu sau de aproape sa fiti primii in frontul luptei contra tuturor bolilor, primii acolo unde sunt razboaiele civile, primii acolo unde exista oameni loviti si unde puteti sa fiti la randul vostru loviti. Sau celor carora le place sa propovaduiasca cuvantul Domnului le este mereu deschisa poarta cea stramta a martirajului in tarile islamice.Sau nu spune Biblia ca stramta este calea ce duce la viata vesnica?Iar ceea ce faceti voi nu face toata lumea? E asa o mare virtute crestina sa stai pe un forum sa mai pui cate o intrebare, sa mai dai un sfat, cand ati putea sa va dovediti in fata Celui Preanalt credinta ? Nu va mai ascundeti in spatele argumentelor de genul : Dumnezeu nu se va lasa inselat si va stii ca noi vrem defapt sa ne sinucidem si sinuciderea e un pacat. Asta e o scuza ieftina, oare martirii inceputurilor crestinismului nu si-au dat seama ca vor murii? Ce au facut ei nu seamana pentru mintiile necredincioase si slabe cu o sinucidere? Voi daca imi replicati ceva de genul asta nu faceti decat sa va bateti joc de moartea propriilor vostri martiri.
Unde este asadar trairea voastra, unde este autenticitatea voastra? Stati aici pe un forum, spuneti pilde, discutati daca Isus se scrie cu un i sau doi de i, daca e un pacat sa emigrezi si alte maruntisuri.Cand veti ajunge in fata celui Prea Inalt asta veti fi intrebati? Daca ati scris ortografic corect? Unde va este frica si cutremurul credintei? Sunteti voi capabili sa va aruncati la mii de leghe in adancuri pentru a-L gasii pe Dumnezeul cei Viu si Adevarat?
Si pe deasupra cum puteti sa ii dispretuiti pe atei? Macar noi ca nu credem, macar noi suntem onesti in necredinta noastra, pe cand voi ce scuza aveti? Doriti toti sa ajungeti in rai, dar nici macar unul nu isi doreste sa moara. Pe nici unul din voi gandul mortii fizice nu il bucura, nimeni nu o priveste cu adevarat ca pe o poarta spre lumini nevazute si lucruri ce nu pot fi simtite de inimiile noastre omenesti atat de lumesti.
Si fireste vor reancepe atacurile la persoana mea. Sunteti invitati,sunt sigur ca repertoriul de acuzatii nu a fost inca epuizat, de altfel mai e loc si de injurii, doar sunt ateu, nu va jenati, insa atacurile imi intaresc inzecit spusele :)

Dar lasand la o parte ''credinta'' voastra, revenind la ale mele, poate vreunul din voi intelege macar acum ce vreau sa spun cand afirm ca crestinismul este un nihilism. Nu, nu ca nu ar avea valori mai mult sau mai putin corecte. Ci pentru ca luat cu adevarat in serios el nu incurajeaza viata aceasta, propunand o alta viata, infinit superioara acesteia, nu face decat sa o devalorizeze pe cea prezenta. Este asadar nihilist in raport cu aceasta viata efemera ce o traim acum.Iar daca pariul pe cealalta viata se dovedeste fals nu e adevarat ca nu pierdeti nimic. Pierdeti totul : aceasta viata, unica de care putem fi siguri...
mie imi pare bine ca ai un asemenea discurs, ceea ce dovedeste credinta ta si nu ateismul disimulat !
retorica ta agnostica se bazaza pe revolta interioara,si trebuie sa recunosti ca ateismul este un non-sens,deoarece pentru om nu reprezinta nimica !
hai,sa lasam laoparte argumentatii diverse si greoaie ale valabilitatii crestinismului ,si sa ne raportam,si referim, in schimb la una singura si esentiala,foarta simpla si de foarte mult bun simt !

Tu crezi,ca daca Cristos nu ar fi inviat cu adevarat,acel grupuscul de ucenici,ar mai fi avut curajul sa pledeze cu viata lor garantie, pentru invierea lui cristos ?
In evanghelie se spune (ia-o ca marturie istoriografica ),ca dupa ce l-au ingropat, s-au refugiat realmente de frica, si cu inima cat un purice,si s-au incuiat in casa,de frica sa nu-i gaseasca iudeii si sa-i omoare !
in aceasta situatie psihologica de groaza erau acei apostoli,si ei nu mai credeau demult in cel mort !
insa...cristos li se arata, in carne si oase, viu...si asta schimba datele problemei radical !
daca nu li s-ar fi aratat,cum a promis, a treia zi, nciunul nu mai avea, nici macar gandul fugar sa mai prpovaduiasca...ce ? un mort ?
Reply With Quote
  #36  
Vechi 20.06.2010, 15:22:01
Zarathustra_revenind Zarathustra_revenind is offline
Member
 
Data înregistrării: 14.06.2010
Mesaje: 91
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Domnule draga, noi nu dorim sa reprezentam ceva in ochii dumitale sau sa va convingem de ceva. Noi spunem ca suntem crestini. Daca dumneata nu crezi asta, e dreptul dumitale, pe noi nu ne lezeaza cu nimic. Nu tinem sa iti facem pe plac. Daca om fi sau nu crestini, Dumnezeu stie. Cum se spune in pilda de astazi, ca multi de la rasarit si de la apus vor sta la masa lui Dumnezeu, iar fiii imparatiei (adica nu doar poporul ales, ci si noi, care ne zicem crestini, care am citit Evangheliile si am vazut Tainele) vor arde in gheena. Eu nu stiu in ce crezi dumneata sau in ce nu crezi, dar sa ne ajute Dumnezeu pe toti (si pe dvs, "ateul Zarathustra") sa ajungem in imparatia lui Dumnezeu!
Da domnule, nici eu nu vrea sa reprezentati ceva in ochii mei. Dar din prisma unor lucruri pe care Biblia le afirma parca as astepta. Adica parca m-as astepta la ceva mai mult decat o eticheta de ''crestin''. La crestinism de duminica.
Pana acum cam reusiti sa evitati subiectul propus, cu cateva exceptii. Pentru voi e important se pare sa discutati despre persoana mea daca se poate, ca cu ce drept vin, ca ce autoritate am...
Ideile sa inteleg ca nu va intereseaza? Atunci o dupa amiaza placuta va doresc, eu pana una alta ma retrag de pe aici :)
Reply With Quote
  #37  
Vechi 20.06.2010, 15:32:26
Doriana Doriana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 2.619
Implicit

Dincolo de toate discutiile, ne-ai dat niste sfaturi foarte utile si ai spus niste adevaruri mari pentru care eu iti multumesc:

Citat:
În prealabil postat de Zarathustra_revenind Vezi mesajul
Daca ati avea nu credinta cat un munte ci un dram de credinta in Dumnezeu, daca ati crede cu adevarat ca exista un Creator a tot ce exista in primul rand nu v-ati simtii atat de ofensati cand cineva spune ca nu exista. Si in loc sa il atacati cu inversunare unii din voi chiar l-ati compatimii ca el nu a descoperit un lucru atat de pretios precum cel descoperit fara putinta de tagada de voi. Ba mai mult, daca pe langa faptul ca ati crede in Dumnezeu,ati mai crede cu adevarat in viata vesnica si ati avea certitudinea existentei paradisului eu va intreb simplu : ce va mai retine in aceasta viata? ......
Si de ce cand moare cineva plangeti? Nu credeti ca exista viata vesnica, sau oare toti cunoscutii vostri sunt atei si ajung in mod sigur in iad?Chiar nu aveti nici un dram de credinta in ceea ce priveste mantuirea macar a unora din oameni. Mai ales voi ortodocsilor, doar faceti si pomeni pentru a fi cat mai siguri ca omul ajunge in rai. Dar tot voi si bociti. Omul ala nu e fericit acolo unde e? Chiar nu puteti sa mai rabdati un numar de ani pana veti ajunge si voi langa el?
...... Pai daca L-ati iubii pe Dumnezeu, nu doar ca fiecare gand ar merge catre El, ba mai mult, ati cauta sa muriti cat mai curand pentru a ajunge alaturi de El. Iar ceea ce faceti voi nu face toata lumea? E asa o mare virtute crestina sa stai pe un forum sa mai pui cate o intrebare, sa mai dai un sfat, cand ati putea sa va dovediti in fata Celui Preanalt credinta ?.....Voi daca imi replicati ceva de genul asta nu faceti decat sa va bateti joc de moartea propriilor vostri martiri.
Unde este asadar trairea voastra, unde este autenticitatea voastra? Stati aici pe un forum, spuneti pilde, discutati daca Isus se scrie cu un i sau doi de i, daca e un pacat sa emigrezi si alte maruntisuri.Cand veti ajunge in fata celui Prea Inalt asta veti fi intrebati? Daca ati scris ortografic corect? Unde va este frica si cutremurul credintei? Sunteti voi capabili sa va aruncati la mii de leghe in adancuri pentru a-L gasii pe Dumnezeul cei Viu si Adevarat?
Si pe deasupra cum puteti sa ii dispretuiti pe atei? Macar noi ca nu credem, macar noi suntem onesti in necredinta noastra, pe cand voi ce scuza aveti? Doriti toti sa ajungeti in rai, dar nici macar unul nu isi doreste sa moara. Pe nici unul din voi gandul mortii fizice nu il bucura, nimeni nu o priveste cu adevarat ca pe o poarta spre lumini nevazute si lucruri ce nu pot fi simtite de inimiile noastre omenesti atat de lumesti.
1.Doua adaugiri as mai avea de facut: a fi crestin nu inseamna a fi desavarsit, ci a fi pe drumul spre desavarsire. Sunt unii care au ajuns la statura descrisa de tine, asta nu inseamna ca noi trebuie sa ne oprim din sfintire.

2. Viata frumoasa a crestinului incepe de pe acest pamant; nu e nevoie sa moara crestinul ca sa fie cu Dumnezeu. Dumnezeu umple cerul si pamantul si locuieste in sufletul credinciosului. Viata aceasta este pretioasa pentru ca El a hotarat sa ne nastem aici si are un plan pentru fiecare pe acest pamant. De aceea nu ne curmam viata inainte ca El sa considere ca trebuie sfarsita. Pentru crestin a trai inseamna hristos, a muri un castig, deci crestinului ii e bine oricum. :)
__________________
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
  #38  
Vechi 20.06.2010, 15:37:31
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.419
Implicit

Daca am inteles eu bine, Zarathustra doreste sa spuna ca un crestin
adevarat face faptele celui de la care isi ia numele, adica faptele lui
Hristos. Hristos a fost smerit, a iubit pe toti oamenii indiferent cat
de pacatosi erau, a spalat picioarele ucenicilor, inclusiv ale celui ce-L
va vinde, n-a iubit "lumea", dar a murit pentru noi, etc, in schimb ce
vede la noi, cei ce ne credem crestini? Vede cu totul alte fapte, ne
certam intre noi, ne facem eretici unii pe altii, nu ne spalam picioarele
dar ne aruncam apa in fata, suntem egoisti si rai, ne numaram rugile,
ne mandrim cu inchinarile, ne duelam cu dogmele, sechestram chiar
si harul, ca doar la noi e tot harul, la voi nu, ereticilor, strambilor,
cocosatilor, inselatorilor,.......................
Eu recunosc ca nu sunt inca crestin adevarat, dar ca imi doresc sa fiu.
Har, smerenie si jertfa de sine.
__________________
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele?
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
  #39  
Vechi 20.06.2010, 16:15:18
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 328
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Zarathustra_revenind Vezi mesajul
Nu am sa continui postarile la topicul cu potopul. M-am cam lamurit cam ce si cum in ceea ce ii priveste pe diversi membri ai acestui forum. Deschid asadar un nou topic cu o intrebare capcana (asta ca sa nu mai fiu acuzat de viclenie, iata ca si recunosc ca e o intrebare capcana, dar nu cred ca veti descoperii si care e capcana, daca descoperiti va pierdeti credinta si va recastigati ratiunea).
Deci sunteti cu adevarat crestini? Fireste asta depinde de cum definim crestinismul, de altfel la cat de faramitat este cred ca s-ar putea aproape vorbi despre crestinisme. Dar sa incerc totusi o simplificare prin reducerea la cateva atribute de baza ale crestinismului ( aici sa ma corecteze cineva daca gresesc, dar nu cred totusi sa gresesc in ultimul hal) : credinta in Dumnezeu, credinta in viata vesnica si iubirea de aproape si de Dumnezeu.
Iar eu va spun ca voi nu aveti nici una din acestea. Da, ma puteti ataca acum cat vreti, asta nu va arata ca ati avea atributele enumerate.
Daca ati avea nu credinta cat un munte ci un dram de credinta in Dumnezeu, daca ati crede cu adevarat ca exista un Creator a tot ce exista in primul rand nu v-ati simtii atat de ofensati cand cineva spune ca nu exista. Si in loc sa il atacati cu inversunare unii din voi chiar l-ati compatimii ca el nu a descoperit un lucru atat de pretios precum cel descoperit fara putinta de tagada de voi. Ba mai mult, daca pe langa faptul ca ati crede in Dumnezeu,ati mai crede cu adevarat in viata vesnica si ati avea certitudinea existentei paradisului eu va intreb simplu : ce va mai retine in aceasta viata? Cum puteti sa cautati mereu sa va prelungiti viata aceasta atat de imperfecta, atat de efemera in fond, cand aveti posibilitatea de a avea acces cat mai rapid la o viata infinit mai buna, infinit mai valoroasa decat aceasta?Oare nu spune chiar Mantuitorul ca trebuie sa lasati in urma si frati si surori si sa va duceti crucea pentru a va mantuii?Oare nu spune tot Mantuitorul in atatea randuri ca trebuie sa va pierdeti pe voi insiva pentru a gasi Imparatia Cerurilor?
Si de ce cand moare cineva plangeti? Nu credeti ca exista viata vesnica, sau oare toti cunoscutii vostri sunt atei si ajung in mod sigur in iad?Chiar nu aveti nici un dram de credinta in ceea ce priveste mantuirea macar a unora din oameni. Mai ales voi ortodocsilor, doar faceti si pomeni pentru a fi cat mai siguri ca omul ajunge in rai. Dar tot voi si bociti. Omul ala nu e fericit acolo unde e? Chiar nu puteti sa mai rabdati un numar de ani pana veti ajunge si voi langa el?
Si daca mai adaugam si iubirea de Dumnezeu si de aproapele, atunci tabloul imi pare si mai absurd. Il iubiti voi pe aproapele si pe Dumnezeu? Pai daca L-ati iubii pe Dumnezeu, nu doar ca fiecare gand ar merge catre El, ba mai mult, ati cauta sa muriti cat mai curand pentru a ajunge alaturi de El. Si acum veti sarii toti pe mine ca va indemn la sinucidere. Dar cum puteti sa nu vedeti ca vi se ofera cel mai frumos, cel mai demn si inaltator, cel mai crestinesc mod de a murii mai curand?
Caci puteti oricand in numele iubirii de Dumnezeu sau de aproape sa fiti primii in frontul luptei contra tuturor bolilor, primii acolo unde sunt razboaiele civile, primii acolo unde exista oameni loviti si unde puteti sa fiti la randul vostru loviti. Sau celor carora le place sa propovaduiasca cuvantul Domnului le este mereu deschisa poarta cea stramta a martirajului in tarile islamice.Sau nu spune Biblia ca stramta este calea ce duce la viata vesnica?Iar ceea ce faceti voi nu face toata lumea? E asa o mare virtute crestina sa stai pe un forum sa mai pui cate o intrebare, sa mai dai un sfat, cand ati putea sa va dovediti in fata Celui Preanalt credinta ? Nu va mai ascundeti in spatele argumentelor de genul : Dumnezeu nu se va lasa inselat si va stii ca noi vrem defapt sa ne sinucidem si sinuciderea e un pacat. Asta e o scuza ieftina, oare martirii inceputurilor crestinismului nu si-au dat seama ca vor murii? Ce au facut ei nu seamana pentru mintiile necredincioase si slabe cu o sinucidere? Voi daca imi replicati ceva de genul asta nu faceti decat sa va bateti joc de moartea propriilor vostri martiri.
Unde este asadar trairea voastra, unde este autenticitatea voastra? Stati aici pe un forum, spuneti pilde, discutati daca Isus se scrie cu un i sau doi de i, daca e un pacat sa emigrezi si alte maruntisuri.Cand veti ajunge in fata celui Prea Inalt asta veti fi intrebati? Daca ati scris ortografic corect? Unde va este frica si cutremurul credintei? Sunteti voi capabili sa va aruncati la mii de leghe in adancuri pentru a-L gasii pe Dumnezeul cei Viu si Adevarat?
Si pe deasupra cum puteti sa ii dispretuiti pe atei? Macar noi ca nu credem, macar noi suntem onesti in necredinta noastra, pe cand voi ce scuza aveti? Doriti toti sa ajungeti in rai, dar nici macar unul nu isi doreste sa moara. Pe nici unul din voi gandul mortii fizice nu il bucura, nimeni nu o priveste cu adevarat ca pe o poarta spre lumini nevazute si lucruri ce nu pot fi simtite de inimiile noastre omenesti atat de lumesti.
Si fireste vor reancepe atacurile la persoana mea. Sunteti invitati,sunt sigur ca repertoriul de acuzatii nu a fost inca epuizat, de altfel mai e loc si de injurii, doar sunt ateu, nu va jenati, insa atacurile imi intaresc inzecit spusele :)

Dar lasand la o parte ''credinta'' voastra, revenind la ale mele, poate vreunul din voi intelege macar acum ce vreau sa spun cand afirm ca crestinismul este un nihilism. Nu, nu ca nu ar avea valori mai mult sau mai putin corecte. Ci pentru ca luat cu adevarat in serios el nu incurajeaza viata aceasta, propunand o alta viata, infinit superioara acesteia, nu face decat sa o devalorizeze pe cea prezenta. Este asadar nihilist in raport cu aceasta viata efemera ce o traim acum.Iar daca pariul pe cealalta viata se dovedeste fals nu e adevarat ca nu pierdeti nimic. Pierdeti totul : aceasta viata, unica de care putem fi siguri...
Esenta crestinismului e :credinta, nadejdea, dragostea(nu neaparat in ordinea asta). Spunea cineva aici, pe forum, ca un crestin nu poate decat sa nadajduiasca in credinta si sa incerce sa ajunga la dragostea absoluta predicata de Iisus. Daca nu ai avea inima impietrita ti-ai da seama ca majoritatea contra-argumentelor care-ti sunt aduse sunt spre luminarea ta si nu spre inversunare. Unul din aforismele lui Montaigne spune asa(voi parafraza): Cel care este prea preocupat in a-si argumenta punctul de vedere nu mai are urechi catre celalat; se preface ca asculta(pentru a nu parea grosolan) dar de fapt se gandeste la cum sa distruga ceea ce i s-a spus.

Acum despre credinta. Credinta e contradictorie si misterioasa; cel mai bine rezumata in Marcu 9,24 :"Cred Doamne! Ajuta necredintei mele"( te rogi lui Dumnezeu deoarece crezi in El si in aceeasi rugaciune ceri sa ti se ierte necredinta). Recomand cu caldura cartea Jurnalul Fericirii a parintelui Nicolae Steinhardt, acolo explica mai mult din paradoxul asta.

Parintele Arsenie Boca spunea ca traim niste vremuri propice pentru increstinare; cred ca voia sa spuna ca nimeni nu te mai asupreste pentru credinta ta si nu mai presupune niciun risc(de genul aceluia la care erau expusi crestinii primelor veacuri) credinta in Iisus Hristos.

Acuma la intrebarea "De ce nu vrem sa murim cat mai curand?", sa stii ca am intalnit oameni care de la atatea necazuri isi doreau sa moara, au fost multi visatori care s-au sinucis pentru a scapa din absurdul vietii dar eu spun ca exista si o alta provocare, si anume: Traieste-ti viata la nivelul crezului tau!

Si mai era o intrebare cum ca de ce plangem la inmormantari ca doar exista raiul pentru oamenii aia, ca doar nu sunt toti atei sa ajunga in iad. Mie niciodata nu mi-au placut mentalitatea sofista si dialectica dar totusi, voi da un exemplu din Biblie: moare Lazar. Surorile lui il plang si Iisus(care stie ca Lazar ajunge in rai)...ei bine, Iisus plange cu ele pentru ca i se face mila...nu cred ca avea niciun sens sa le explice ca Lazar va ajunge in rai ca tot nu le consola in vreun fel si daca a vazut cat de mare e durerea si dorul femeilor, Iisus l-a inviat pe Lazar!

In ceea ce priveste zadarnicia vietii, citeste Ecleziastul.
Reply With Quote
  #40  
Vechi 20.06.2010, 16:28:39
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.350
Implicit

Alta persoana care confunda oamenii cu religia.
Atatea pagini scrise pentru ce?
Hello...suntem oameni toti,nu suntem perfecti!
De asta ne aflam aici,la Scoala Pamant:ca sa invatam fiecare lectiile pe care le avem de invatat pentru a evolua spiritual.
Daca am fi imaculati am canta la harpa cu ingerasii pe un norisor!Glumesc...
Dar,poate esti tu perfect si noi muritorii nu ne-am prins.
Sa stii ca in locul tau mi-as pune singura intrebarea:ce mai caut sa umplu atatea randuri cu inversunare contrazicandu-ma cu niste oameni despre care am parerea ca sunt falsi,nerealisti etc.
PS:Mentionez ca gasesc interesant faptul ca scrii cu majuscula numele Lui.
__________________
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share

Last edited by heaven; 20.06.2010 at 16:34:15.
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Voi sunteti lumina lumii!" Alex_Ciceu Preotul 0 18.07.2007 22:21:03
Multi dintre voi sunteti creduli SCORPIUS Generalitati 59 21.01.2007 08:07:31