Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.06.2010, 15:31:44
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Biserica nu poate face mai mult dpdv social,ea are rolul de a ne mantui.Guvernarea a ajuns in mana unor oameni fara Dumnezeu si nu mai este nimic de facut.
In rest,da sunt multumit de completarea pe care ai adus-o,mi-am adus aminte ca a doua oara ai luat si tu o catisma.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 15:48:00
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Biserica nu poate face mai mult dpdv social,ea are rolul de a ne mantui.Guvernarea a ajuns in mana unor oameni fara Dumnezeu si nu mai este nimic de facut.
In rest,da sunt multumit de completarea pe care ai adus-o,mi-am adus aminte ca a doua oara ai luat si tu o catisma.
Biserica face mai mult, dar numai in doua conditii:
1 - acolo unde slujitorii ei au astfel de initiative (personal am vazut cel putin doua cazuri - o biserica din Asau- Comanesti, si la Manastirea din Lunca Marcusului - langa Brasov), unde am participat la Sf Liturghie cu totul intamplator.
2 - acolo unde slujitorilor ei li se cere sa faca asta, iar in urma hotararii noastre, in postul trecut, am trimis numai eu la noua manastiri pomelnicele care sa fie citite 40 de zile, iar acum doar la trei. Multi dintre cei implicati au trimis si ei, macar la cate o manastire. Ti se pare putin lucru pentru Romania?
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 15:58:55
Banned

Implicit

Eu stiu ca pomelnicele sunt pentru persoane nu pentru tara.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 16:04:36
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Eu stiu ca pomelnicele sunt pentru persoane nu pentru tara.
Ei, detaliile se discuta in culise, nu pe scena!!

Sunt convins ca ai inteles (sau ai fi putut intelege) din ce-am spus mai sus referitor la cele doua exemple (Asau si Poiana Marcusului). Aceleasi detalii au fost scrise pe asa-zisele pomelnice. Dar cand omu' e Gigi-contra, trebuie sa-i desenezi!
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 16:10:21
Banned

Implicit

Nu am inteles,astept desenul.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 16:30:48
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Asa da.Dar erau doua elemente.
1.Erau impreuna,in acelasi loc.
2.Se rugau pentru ceva concret,oprirea unei nedreptati.

Lucruri pe care le semnalez, cred, a treia oara,lipsesc in cazul vostru.
Nu erau împreună într-un singur loc.Erau împreună cu preoți ,călugări,cu unii din familie,cu prieteni așa cum și unii dintre noi am fost prin multe locuri din țară și prin străinătate.

E bine că nu s-au tăiat pensiiile.Eu sunt pensionară,am o pensie modestă și faptul că nu s-a aprobat această nedreptate am considerat-o ca mila lui Dumnezeu atâta cât merităm după neputințele și păcatele noastre.
Și ploaia care a vanit chiar dacă a produs și stricăciuni tot dar de la Dumnezeu o consider căci omul harnic va avea ce mânca oricât de grele vor fi timpurile.
Iar necazurile pe care le-am avut în familie poate nu sunt necazuri ci așezare a lucrurilor plăcută lui Dumnezeu și folositoare pentru mântuire.

N-aș vrea să repet dar la sfârșitul Psaltirii sunt două pagini întitulate POMENIC care cuprind rugăciuni și pentru țară - dar am mai spus-o aceasta.
Vrei să-ți reproduc aceste rugăciuni?

Văd că eviți cele care nu -ți plac. Ce-ar fi să ne spui cine ești și în ce calitate judeci?
Ești preot,ești mason,ești leader de partid,ești sociolog,analist politic sau ești doar căutător de nod în papură?
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 16:40:09
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Ce-ar fi să ne spui cine ești și în ce calitate judeci?
Ești preot,ești mason,ești leader de partid,ești sociolog,analist politic sau ești doar căutător de nod în papură?
Acum hai sa nu exageram. Eu zic sa nu-i dam idei ca sunt destui care sa cada in capcana. Daniel e o victima, ca oricare dintre noi, in trecutul nostru. Intr-o zi va intelege si va zambi trist. Acum e de partea cealalta a baricadei, dar cu reale perspective de schimbare, fiindca se gaseste intr-un mediu care nu este lipsit de sanse!...
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 17:20:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Nu am inteles,astept desenul.
Ai suflet și minte de copil, nimic rău în asta, dar tot atât de adevărat este că reacționezi și răspunzi ca un copil f. obraznic ! Rușinică . . . !
Vechi 28.06.2010, 23:08:43
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Nu face rau,insa cand te rogi trebuie sa stii cui te rogi(asta cred ca nu e o problema-Domnului nostru Iisus,Maicii Sale sau unor sfinti) si pentru ce te rogi.In acest caz ,pentru ce te rogi,este destul de neclar.
Nu e nimic rau,dar cand faci ceva ,trebuie sa fii coerent si sa ai discernamant.Daca nu iti dai seama ca nu il ai,atunci poate fi o problema.Problema sa nu ai un scop bine definit a ceea ce ai de facut.
De asta unii lupta dpdv social,altii se pregatesc de apologetica,fac scenarii etc.Trebuie sa avem un scop precis si cand ne rugam pentru tara,de exemplu sa fie recolta,sau sa nu scada salariile,sa se schimbe guvernarea etc
Asa la modul general,ce inseamna sa te rogi pentru tara? : totul si nimic.
Eu cred ca atunci cand cerem mila lui Dumnezeu pentru noi, pentru o persoana sau pentru tara, Dumnezeu stie mai bine ca noi ce este mai de folos. Dumnezeu nu este roata noastra de rezerva pe care o utilizam cand avem chef si in scopul propus de noi. In rugaciunea ,,Tatal nostru" zicem ,,Faca-se voia Ta", nu ,,voia mea". Pai daca ne rugam pentru scopuri asa de precise, inseamna ca pretindem sa se faca neaparat voia noastra.

Dumnezeu este ca un tata bun care stie cand si ce sa ne dea pentru a dobandi in primul rand mantuirea.

Sa ascultam indemnurile parintelui Proclu:

Parintele Proclu: [COLOR=#FF0000]Toti diavolii din iad au iesit pe fata pamantului[/COLOR]

Trebuie sa facem un efort suplimentar pentru a reusi sa fim uniti in rugaciune. Ispite au mai fost si vor mai fi. Crestinii se aseamana cu albinele care se aseaza pe flori. Nu trebuie sa ne lasam ispititi intr-atat incat sa ajungem sa ne asemanam cu mustele astfel incat sa vedem peste tot gunoi si in final chiar sa ne asezam pe gunoi, ocolind florile!

Haide, frate Daniel! Inca mai faci niste confuzii. Sa ne ajute Dumnezeu sa intelegem frumusetea Ortodoxiei!
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 09:24:10
Banned

Implicit

Cand ceri un lucru cu credinta,atunci acel lucru se va indeplini.Dar pentru aceasta iti trebuie mult discernamant si multa credinta.Discernamant pentru a cere lucruri care nu sunt impotriva mantuirii tale.
Spune Mantuitorul: Daca ati avea credinta cat un bob de mustar si ati spune muntelui sa vina....
Mie mi se pare aici o cerere concreta.E adevarat ca avem si rugaciunea Faca-se voia Ta,pentru ca daca nu suntem siguri pe ceea ce cerem spunem ,dar Faca-se Voia Ta Doamne si nu a mea.
Cand ne rugam pentru tara nu avem aici o rugaciune concreta si intr-adevar aici lasam voia lui Dumnezeu sa se manifeste.Dar tocmai de aceea nu cred ca trebuia asa un efort pentru o cerere generala.Mie mi-ar fi placut ca sa existe o cerere concreta,unde se vedeau rezultate palpabile si masurabile,si exista responsabilitate fata de rugaciune.Asa,am facut rugaciunea bine sau prost,ce putem spune,o fi facut Dumnezeu ceva,daca ne-am rugat.Nu stim ce,dar ceva trebuie sa fi facut.
Daca a taiat salariile guvernul este pentru ca asa trebuia sa se intample,daca nu a taiat pensiile este pentru ca poate ne-am rugat noi..etc.Am dat un exemplu,nu am facut o judecata concreta.
Eu raman la parerea ca Dumnezeu vrea sa ne curatim sufletele si inimile noastre mai intai,asta este principalul obiectiv,iar ce o sa se intample cu tara si cu lumea aceasta se ocupa El.Dar obiectivul principal nu e lumea aceasta sau tara aceasta ,ci lumea cealalta care va exista in vesnicie.Deci ,daca ar fi sa ne rugam pentru lumea cea vesnica,da ,as fi de acord.
Daca noi o sa fim mai buni,curati,mai aproape de Hristos,poate asa vom schimba ceva in tara asta,schimbandu-i pe cei din jurul nostru,insa daca ramanem aceiasi,degeaba ne rugam pentru tara.
As fi de acord cu un obiectiv prin care am schimba ceva in noi insine,ceva din comportamentul nostru.Daca ramanem aceiasi,nu am facut nimic,sau aproape nimic.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Grup de rugaciune delia31 Umanitare 286 11.03.2024 04:41:48
Rugaciune pentru elevi si pentru profesori spre_rasarit Sectiune dedicata profesorilor de religie 5 07.07.2012 02:50:19
Acatiste la Manastiri, pentru cei care nu se afla in tara Iulia11 Generalitati 7 01.11.2010 12:48:47
Sfântul Vasile cel Mare : picături de înțelepciune - PENTRU SUFLETELE NOASTRE cristiboss56 Pocainta 19 12.01.2010 18:45:34
Pentru cei diaspora (dar si din tara)-aveti biblioteca de carti religioase? sophia Biserica Ortodoxa Romana 6 08.10.2009 23:35:55