![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate ma lamuresti tu daca tot vorbesti cu D-zeu atat de des, care e diferenta intre revelatie si halucinatie. Am mai intrebat undeva dar nu mi-a raspuns nimeni. Asadar, cum iti dai seama ca nu halucinezi? |
|
|||
|
|||
![]()
Diferenta ar fi ca halucinatia vine de la cel rau iar revelatia de la Dumnezeu. Vocea lui Dumnezeu o pot deosebi numai cei ce sunt ai lui Dumnezeu [Oile Mele cunosc glasul Meu]. Daca vei intra vreodata in familia lui Dumnezeu vei intelege.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Practic tu recunosti ca halucinezi dar introduci un mecanism de aparare, ca doar n-o sa fii linistita cu gandul asta. Spui ca Daca e de la D-zeu nu e halucinatie. Pentru mine e, din moment ce cred ca nu exista D-zeu sau diavol iar dovezile tale sunt de fapt confesiuni ale unor intamplari bizare explicate de medicina. Asta confirma faptul ca fiecare isi are D-zeul lui si acel D-zeu gandeste exact ce gandeste persoana in cauza.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O vorba spune: 'Cand ai in mana un ciocan, toate in jur ti se par cuie." Asa si cu halucinatiile: cand tot ce ai e vocea celui rau e normal sa ai pe lista doar halucinatii. Dar lumea e ceva mai mare de atat. Apropo de medicina, nu prea dau doi bani pe parerea ei in materie de spiritualitate...Lucrurile spirituale pot fi analizate numai de oameni spirituali. Un roman a stat trei zile la morga, apoi a inviat si a povestit ce era dincolo. Raspunsul doctorului: "Stiu, am mai auzit de la alti pacienti, dar nu vrem sa credem". Na, poftim inteligenta...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai mult, afirmatia ta scrisa cu majuscule mai sus ar nevoie, inainte de toate, de o definire a termenilor. Ce intelegi prin credinta? E un cuvant cu un sens foarte larg, la fel cu un alt cuvant aruncat degraba in discutii, si anume "spiritual/spiritualitate". Credinta e prezenta si la un deist relaxat, si la un habotnic care vede pe peste tot numai draci si ingeri. Ambele atitudini in fata divinului intra sub incidenta cuvantului "credinta", pentru ca ambii cred. Dar spune-mi, te rog, care din pozitiile de mai sus crezi ca va fi imbratisata de un om de stiinta, care traieste din gandire rationala si critica? Uite un citat din Einstein: “I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with fates and actions of human beings” Deci da, ratiunea unui om de stiinta poate fi compatibila cu un [i]anumit[i]gen de credinta. Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
Deci da, ratiunea unui om de stiinta poate fi compatibila cu un anumit gen de credinta.
Ok, atunci haide sa vedem un gen de credinta compatibila cu ratiunea unui mare om se stiinta. O sa dau doar doua nume, deocamdata: 1. Georges Lemaître - cam ce fel de credinta crezi ca avea el ? 2. Blaise Pascal - aceeasi intrebare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faza cu morga si "nu vrem sa credem" e exact genul de legenda urbana in care ai tu nevoie sa crezi. Un film, o stire, nimic. Dar pentru ca iti convine, crezi fara dovezi in orice aberatie. Last edited by ai2; 29.06.2010 at 22:47:27. |
|
|||
|
|||
![]()
Ne invartim in cerc. Tocmai spusesem ca un crestin Il cunoaste pe Dumnezeu pentru ca relationeaza cu El. Asa cum il cunosti tu pe tatal tau sau pe primar...e ceva absolut palpabil , desi nu e fizic. Eu pot sa strig doua ore ca tatal tau nu exista, ca ti se pare, ca a vorbit radioul si nu tatal tau...dar tu stii ca e tatal tau...pentru ca relationezi cu el.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Tu poti sa faci acelasi lucru cu D-zeu? Arata-mi o dovada concreta in favoarea D-zeului tau, care sa fie de necontestat, indiferent de credinta cuiva. Arata-mi cum fac diferenta intre D-zeu si unicornul roz pe care il vad doar cei care fumeaza un joint. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
fizicianul hawking iar se baga-n seama singur ! | Radu32 | Teologie si Stiinta | 38 | 23.10.2010 18:53:08 |
Stephen Hawking - Nu Dumnezeu a creat Universul | pisi | Generalitati | 263 | 30.09.2010 18:04:58 |
Ce puteti spune? | Darkanian | Generalitati | 19 | 04.07.2010 23:14:35 |
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge | yawbaj | Teologie si Stiinta | 1 | 23.06.2010 15:35:14 |
spune nu homosexualitatii | sososoreeena | Homosexualitatea | 36 | 13.05.2009 11:29:02 |
|