Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.07.2010, 22:50:22
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Iadul nu a fost inventat, a fost creat pur si simplu ca o consecinta a neascultarii...cand cel mai iubit si luminat inger Lucifer a cazut in pacatul maririi de sine, era normal ca nu putea sa mai locuiasca alaturi de Creatorul sau deoarece nu a dorit sa-si recunoasca vina...atunci a trebuit sa plece....unde? undeva opus a ceea ce a trait pana atunci.
Iadul este o varianta ! Depinde de noi si numai de noi pe care o alegem . Suntem liberi in alegerea ce o facem !
Vechi 05.07.2010, 23:16:30
Scotianul
Guest

Isaia 14:12 ne ofera date despre el inainte de cadere.In Iezechia 28:13-17 gasim o caracterizare si mai precisa a rolului sau precum si a cauzelor caderii.Daca ne intoarcem la Isaia 14:13-14 vedem ce si-a dorit iar in Isaia 14:15 ce-l asteapta.O referire,fie si indirecta,la cauza caderii sale o gasim si in Noul Testament,in I Timotei 3:6.

Dar avem si avertizari la fel de clare:in Ioan 12:31 ni-se spune ,,Acum este judecata acestei lumi; acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară."Doar oare de ce isi doreste sa conduca acesta lume? Gasim raspunsul in II Corinteni 4:4>,,În care Dumnezeul veacului acestuia a orbit mințile necredincioșilor, ca să nu le lumineze lumina Evangheliei slavei lui Hristos, Care este chipul lui Dumnezeu"si pentru asta nu se odihneste niciodata: ,,În care ați umblat mai înainte, potrivit veacului lumii acesteia, potrivit stăpânitorului puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării" (Efeseni 2:2)

Apocalipsa 12:10 ne arata cam cu ce se ocupa ,,Și am auzit glas mare, în cer, zicând: Acum s-a făcut mântuirea și puterea și împărăția Dumnezeului nostru și stăpânirea Hristosului Său, căci aruncat a fost pârâșul fraților noștri, cel ce îi pâra pe ei înaintea Dumnezeului nostru, ziua și noaptea"pt ca el mereu a incercat sa ispiteasca ca sa cadem in pacat,la fel cum a incercat si cu Mantuitorul(Matei 4:3)si daca nu i-a mers cu EL credeti ca se opreste cand este vorba de noi? Nici vorba. Priviti cele scrise in I Tesaloniceni 3:5>,,Pentru aceea și eu, fiind nerăbdător, am trimis ca să cunosc credința voastră, ca nu cumva să vă fi ispitit ispititorul și în zadar să ne fie osteneala"

Si asta nu este de ieri,de azi,ci de la inceputurile lumii(Geneza 3:1-5)pt ca stie ca pt el finalul va fi implacabil :,,Și l-a aruncat în adânc și l-a închis și a pecetluit deasupra lui, ca să nu mai amăgească neamurile, până ce se vor sfârși miile de ani.După aceea, trebuie să fie dezlegat câtăva vreme." Iar aceea ,,cateva vreme"va fi ceasul pentru ,,Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor."(Apocalipsa 20:10) intrucat la final ,,Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc.Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieții, a fost aruncat în iezerul de foc"(Apocalipsa 20:14-15).
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 03:09:23
orenda orenda is offline
Member

Data înregistrării: 06.07.2010
Implicit

Cred ca iadul este o inventie omeneasca.
Iadul descris de noi mai bine zis este o inventie a mintii omenesti.

Cat despre Iadul adevarat,cel necunoscut de oameni,exista in viata si in moarte asa cum exista si binele si raul.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 10:12:11
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orenda Vezi mesajul
Cred ca iadul este o inventie omeneasca.
Iadul descris de noi mai bine zis este o inventie a mintii omenesti.

Cat despre Iadul adevarat,cel necunoscut de oameni,exista in viata si in moarte asa cum exista si binele si raul.
Iadul este o stare existentiala nu este o inventie a mintii omenesti. Este prezent ca stare inca din lumea aceasta si va continua in vesnicie pentru cei care nu au reusit sa distruga egoismul. "Iadul este o vesnicie a singuratatii"F.Dostoievsky
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 16:28:02
orenda orenda is offline
Member

Implicit

Exact,tocmai asta am zis si eu. Am vrut sa subliniez diferenta dintre iadul conceput de oameni si iadul adevarat care cu siguranta nu-i nimic din cea ce credem noi.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 17:02:16
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orenda Vezi mesajul
Exact,tocmai asta am zis si eu. Am vrut sa subliniez diferenta dintre iadul conceput de oameni si iadul adevarat care cu siguranta nu-i nimic din cea ce credem noi.
Sa nu uitam ca omul contemporan constient ca nu este vrednic de rai inventeaza o fericire in iad- considerand ca in iad va gasi placerile fata de care el a devenit dependent. Sfantul Ioan Damaschin spune ca suferinta consta tocmai in lipsa celui dorit- pacatul- neputinta de a savarsi pacatul. Aceasta este suferinta iadului.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 17:11:17
orenda orenda is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Sa nu uitam ca omul contemporan constient ca nu este vrednic de rai inventeaza o fericire in iad.
Nu cred ca omul contemporan inventeaza o "fericire" in iad din adins.Cred ca o face din nestiinta.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 17:19:16
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Iadul a luat fiinta din cauza lipsei de comuniune cu Dumnezeu. Asa ca iadul nu este o inventie a cuiva, ci este o consecinta a unui act care are la baza neascultarea.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 18:57:06
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Iadul nu a fost inventat, a fost creat pur si simplu ca o consecinta a neascultarii...cand cel mai iubit si luminat inger Lucifer a cazut in pacatul maririi de sine, era normal ca nu putea sa mai locuiasca alaturi de Creatorul sau deoarece nu a dorit sa-si recunoasca vina...atunci a trebuit sa plece....unde? undeva opus a ceea ce a trait pana atunci.
Teoria aceasta are o mare hiba, si anume ca e contradictorie. Este si foarte simplu de vazut de ce. Din moment ce iadul ar fi fost creat pentru lucifer si ai lui, normal ar fi fost sa mearga ei mai intai acolo si sa "beneficieze" de "conditiile" din acel loc, si nu fiinta creata ulterior, omul.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 23:24:49
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Un pustnic a dorit sa arate ca Iadul, Raiul si Lumea au fost create
numai de iubirea lui Dumnezeu. Si atunci a construit o casa simpla
cu doar trei camere, insa puse pe verticala: etaj, parter si subsol.
Fiecare camera avea peretii acoperiti cu oglinzi. In camera de la
etaj oglinzile erau de cristal, in camera de la parter erau normale,
dar cu pete pe ele, iar la subsol erau oglinzi diforme. Apoi a ornat
camera de sus cu aripioare, cea de la mijloc cu pamant si iarba, iar
la subsol a pus tot felul de cozi. Apoi a rugat un ucenic sa mearga
prin toate cele trei camere si sa spuna ce vede. Ucenicul s-a dus si
apoi a povestit ca in camera de sus i s-a parut ca vede un inger, la
parter s-a vazut pe el, iar la subsol s-a speriat teribil findca a vazut
un monstru de diavol cu coada. Dar lumina, lumina cum era? - a
intrebat pustnicul. Lumina era aceeasi peste tot - a zis ucenicul.
Mda, zise batranul, iubirea lui Dumnezeu e aceeasi pretutindeni.
Dar ce era atunci diferit? - a intrebat iarasi pustnicul. Oglinzile -
a raspuns ucenicul.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
de ce a fost inventat divortul? DianaRoxana Generalitati 98 10.12.2014 00:03:05
Iadul rafella Generalitati 91 20.06.2011 20:23:40
Iadul drogurilor ecaterina Generalitati 6 07.07.2010 15:33:56
Iadul ofurnica Generalitati 35 01.03.2010 22:46:47
Raiul sau iadul silverstar Generalitati 69 19.01.2009 21:11:38