Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2010, 23:14:29
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de postasul. Vezi mesajul
Am citat exact din autorul ortodox (adica din comentariile si afirmatiile sale). Vedeti al 5-lea comentariu al autorului ortodox. Veti gasi fragmentul postat de mine.

P.S. Dvs. chiar nu aveti cunostinta de nerecunoasterea, de catre ortodoxie, a unor invataturi ale Sfintilor Parinti?
eu am incredere in Sfinti Parinti ca nu neau mintit,ci au spus adevarul despre totul ce ne poate afecta pe noi crestinii,adica problemele noastre de zi cu zi:mandria,iubirea de vrajmas etc.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Vechi 10.07.2010, 23:20:22
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
Indraznesti sa ridici glasul la un superior ?!
sa stii ca eu sunt un ortodox,sa nu crezi ca sunt sectar,tie clar,ca eu tin cu Biserica Ortodocsii si cu toti Sfintii ei care au marturisit pe Domnul Iisus Hristos si despre faptele Sale,eu cred in toate tainele Sale.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Vechi 10.07.2010, 23:35:22
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
sa stii ca eu sunt un ortodox,sa nu crezi ca sunt sectar,tie clar,ca eu tin cu Biserica Ortodocsii si cu toti Sfintii ei care au marturisit pe Domnul Iisus Hristos si despre faptele Sale,eu cred in toate tainele Sale.
E posibil sa fi facut eu o confuzie, insa mi se parea ca despre mine ai vorbi ca as fi un aparent marturisitor ortodox, insa dupa cortina un lup rapitor. Astfel poti sa iti explic reactia mea, nu e numic altceva la mijloc; probabil ca s-au facut niste confuzii.

Last edited by kesarion_breb; 10.07.2010 at 23:39:10.
Vechi 11.07.2010, 15:25:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Se pare că între timp diavolul a devenit mai neobrăzat. Dacă Evei i-a promis că vor deveni "ca niște dumnezei", ortodocșilor le promite că vor deveni de-a dreptul dumnezei! Nu știu cum ai reușit să tragi o concluzie atât de stranie din II Petru 1,4. E diferență enormă între a fi [κοινωνόί] părtași firii dumnezeiești și a fi dumnezei!
Da-mi voie sa iti spun ca tot mai mult iti dezvalui adevarata filiatie si adevarata inselare in care traiesti. Daca toata traditia crestina de 2000 de ani ne invata posibilitatea indumnezeirii dupa har (si nu mai ciunti cuvintele scrise de altii dupa cum ai tu chef !) inca de la Iisus Hristos incoace, ei bine trebuia sa vii tu si alti reprezentanti ai sectelor anatematizate sa ne spui ca Revelatia dumnezeiasca este de fapt invatatura a diavolului. Ei bine, continui cu obstinatie si cu incapatanare sa te arati al cui fiu esti si a cui voie o faci !

Suntem chemati sa devenim fii dupa har ai lui Dumnezeu, ceea ce in teologia si spiritualitatea crestina se mai numeste si cu termenul de dumnezei dupa har, pentru ca Dumnezeu dupa fire este numai Dumnezeu.

http://www.crestinortodox.ro/credint...ire-96183.html
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...lui-68925.html
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...oxa-68939.html
http://www.crestinortodox.ro/diverse...ane-69494.html
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...rea-88360.html

Ti-am scris aici doar cateva legaturi pentru lamurirea ta personala si a altora, insa resurse gasesti mult mai multe pe internet referitoare la aceasta tema, si nu numai pe internet ci si in carti si chiar si in viata daca o sa stii sa cauti (bineinteles numai in viata Bisericii lui Hristos, ca la secte nu ai nici o sansa). Poti acolo sa te dumiresti si sa vezi ca indumnezeirea dupa har este scopul vietii umane si asa este propovaduit de Insusi Fiul lui Dumnezeu. Felul in care intelegi tu crestinismul este din nou tipic sectar, rupt de adevarata traire si cunoastere a evangheliei precum si a operelor sfintilor parinti, rupt de adevarata cunoastere a lui Dumnezeu prin Hristos in Duhul Sfant. Se vede ca voi sectarii nu aveti partasie reala cu Dumnezeu (si de altfel in sectele voastre nici nu puteti avea asa ceva) ci aceeasi partasie inchipuita, imaginata dar lipsita de realitate.

Aceeasi lipsa de traire sfanta, de experiere a Duhului Sfant, de impartasire si unire cu Hristos, aceeasi lipsa de adevarata viata duhovniceasca transpare din tot ceea ce scrieti si faceti, acelasi gol spiritual care va caracterizeaza si care va determina si sa interpretati gresit Scriptura si sa nu o intelegeti in Duhul ei, ramanand asa cum va place la intelegerea literala, trupeasca, omeneasca, lipsita de iluminarea si calauzirea Duhului Sfant. Asta se simte din tot ceea ce fac sectarii, aceeasi neputinta de a intelege si trai mai mult, aceeasi lipsa de profunzime duhovniceasca, aceeasi goliciune spirituala, aceeasi "viata spirituala" al carei destin este sa moara si sa putrezeasca pentru ca are in sine acest sambure al putreziciunii, aceeasi lipsa reala de impartasire duhovniceasca si trupeasca (adica a intregii fapturi umane) cu harul lui Dumnezeu, cu sfintenia lui Dumnezeu.

Ca sa vezi cum poate ajunge un om care s-a impartasit de harul lui Dumnezeu cu adevarat si a devenit dumnezeu dupa har, fiu al lui Dumnezeu dupa har, pentru ca Fiu dupa fiinta este numai Fiul, te rog sa urmaresti urmatorul filmulet de pe youtube si sa te convingi singur; asa poate sa ajunga un om care cu adevarat L-a trait pe Dumnezeu in el, si noi vedem numai ceea ce se poate vedea pentru ca sufletul nu prea putem sa i-l cunoastem, insa daca cu trupul a atins neputrezirea, este cert ca a atins neputrezirea si cu duhul, adica a devenit un sfant, un fiu la lui Dumnezeu, asemenea cu Dumnezeu:
http://www.youtube.com/watch?v=4tm3VYSLkI0

Daca tu vreodata vei vedea un astfel de sfant in secta ta, sa ma anunti si pe mine; pana atunci, ia aminte care sunt posibilitatile adevaratei credinte si vietuiri in Hristos si fa o comparatie cu posibilitatile pe care ti le poate oferi credinta si vietuirea voastra crestina mincinoasa, gresita, neevanghelica, lipsita de adevarata sfintenie, lipsita de sfintele taine, eretica, sectara, lipsita de harul lui Dumnezeu curatitor, luminator si sfintitor.

Last edited by kesarion_breb; 11.07.2010 at 15:35:43.
Vechi 12.07.2010, 07:29:47
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Da-mi voie sa iti spun ca tot mai mult iti dezvalui adevarata filiatie si adevarata inselare in care traiesti. Daca toata traditia crestina de 2000 de ani ne invata posibilitatea indumnezeirii dupa har (si nu mai ciunti cuvintele scrise de altii dupa cum ai tu chef !) inca de la Iisus Hristos incoace, ei bine trebuia sa vii tu si alti reprezentanti ai sectelor anatematizate sa ne spui ca Revelatia dumnezeiasca este de fapt invatatura a diavolului. Ei bine, continui cu obstinatie si cu incapatanare sa te arati al cui fiu esti si a cui voie o faci !

Suntem chemati sa devenim fii dupa har ai lui Dumnezeu, ceea ce in teologia si spiritualitatea crestina se mai numeste si cu termenul de dumnezei dupa har, pentru ca Dumnezeu dupa fire este numai Dumnezeu.

http://www.crestinortodox.ro/credint...ire-96183.html
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...lui-68925.html
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...oxa-68939.html
http://www.crestinortodox.ro/diverse...ane-69494.html
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...rea-88360.html

Ti-am scris aici doar cateva legaturi pentru lamurirea ta personala si a altora, insa resurse gasesti mult mai multe pe internet referitoare la aceasta tema, si nu numai pe internet ci si in carti si chiar si in viata daca o sa stii sa cauti (bineinteles numai in viata Bisericii lui Hristos, ca la secte nu ai nici o sansa). Poti acolo sa te dumiresti si sa vezi ca indumnezeirea dupa har este scopul vietii umane si asa este propovaduit de Insusi Fiul lui Dumnezeu. Felul in care intelegi tu crestinismul este din nou tipic sectar, rupt de adevarata traire si cunoastere a evangheliei precum si a operelor sfintilor parinti, rupt de adevarata cunoastere a lui Dumnezeu prin Hristos in Duhul Sfant. Se vede ca voi sectarii nu aveti partasie reala cu Dumnezeu (si de altfel in sectele voastre nici nu puteti avea asa ceva) ci aceeasi partasie inchipuita, imaginata dar lipsita de realitate.

Aceeasi lipsa de traire sfanta, de experiere a Duhului Sfant, de impartasire si unire cu Hristos, aceeasi lipsa de adevarata viata duhovniceasca transpare din tot ceea ce scrieti si faceti, acelasi gol spiritual care va caracterizeaza si care va determina si sa interpretati gresit Scriptura si sa nu o intelegeti in Duhul ei, ramanand asa cum va place la intelegerea literala, trupeasca, omeneasca, lipsita de iluminarea si calauzirea Duhului Sfant. Asta se simte din tot ceea ce fac sectarii, aceeasi neputinta de a intelege si trai mai mult, aceeasi lipsa de profunzime duhovniceasca, aceeasi goliciune spirituala, aceeasi "viata spirituala" al carei destin este sa moara si sa putrezeasca pentru ca are in sine acest sambure al putreziciunii, aceeasi lipsa reala de impartasire duhovniceasca si trupeasca (adica a intregii fapturi umane) cu harul lui Dumnezeu, cu sfintenia lui Dumnezeu.

Ca sa vezi cum poate ajunge un om care s-a impartasit de harul lui Dumnezeu cu adevarat si a devenit dumnezeu dupa har, fiu al lui Dumnezeu dupa har, pentru ca Fiu dupa fiinta este numai Fiul, te rog sa urmaresti urmatorul filmulet de pe youtube si sa te convingi singur; asa poate sa ajunga un om care cu adevarat L-a trait pe Dumnezeu in el, si noi vedem numai ceea ce se poate vedea pentru ca sufletul nu prea putem sa i-l cunoastem, insa daca cu trupul a atins neputrezirea, este cert ca a atins neputrezirea si cu duhul, adica a devenit un sfant, un fiu la lui Dumnezeu, asemenea cu Dumnezeu:
http://www.youtube.com/watch?v=4tm3VYSLkI0

Daca tu vreodata vei vedea un astfel de sfant in secta ta, sa ma anunti si pe mine; pana atunci, ia aminte care sunt posibilitatile adevaratei credinte si vietuiri in Hristos si fa o comparatie cu posibilitatile pe care ti le poate oferi credinta si vietuirea voastra crestina mincinoasa, gresita, neevanghelica, lipsita de adevarata sfintenie, lipsita de sfintele taine, eretica, sectara, lipsita de harul lui Dumnezeu curatitor, luminator si sfintitor.
Vorba multă, sărăcia [spirituală] omului. Oricât încerci s-o dregi asta ai afirmat "credinciosii adevarati pot deveni dumnezei". După har sau după ne-har.
Vechi 12.07.2010, 09:20:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Vorba multă, sărăcia [spirituală] omului. Oricât încerci s-o dregi asta ai afirmat "credinciosii adevarati pot deveni dumnezei". După har sau după ne-har.
Este perfect adevarat si o sa sustin asta cat voi trai pentru ca asta este adevarul revelat, nu adevarul vostru sectar masluit, mincinos si eretic. Si aceasta este posibila (indumnezeirea dupa har) tocmai pentru ca suntem creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, si pentru ca Dumnezeu prin Iisus Hristos S-a facut om, pentru ca pe noi oamenii sa ne poata face dumnezei dupa har. Acesta este adevarul revelat si, mai precis, esenta intregii Revelatii Dumnezeiesti, si nu ii trebuie acestui adevar confirmarea ta sectarista.

Daca nu crezi adevarul revelat cu privire la sensul suprem al omului, atunci cum poti crede ca Dumnezeu necreat, Fiul, Unul-Nascut din Tatal, Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut, prin Care toate s-au facut, a putut sa se faca om, creat, pieritor, suflet si trup. Daca tu imi explici mie cum Dumnezeul necreat S-a facut si fiinta creata prin intruparea Fiului lui Dumnezeu, atunci s-ar putea sa iti explici si cum este cu indumnezeirea dupa har a omului posibila prin Iisus Hristos Mantuitorul. Indumnezeirea dupa har a omului (ca posibilitate si scop suprem) prin Iisus Hristos este o dogma la fel de grea ca dogma intruparii si se bazeaza pe aceasta.

Daca mergi dupa modul tau sectar si eretic de gandire, atunci nu vad cum ai putea sa crezi ca Dumnezeul necreat, Fiul si Cuvantul lui Dumnezeu, S-a facut trup. Insusi acest adevar evanghelic este de necrezut pentru foarte multi oameni, chiar si crestini fiind, pentru ca foloseste categorii si relatii intre categorii care par imposibile la prima vedere, iar fara adevarul istoric al intruparii si fara marturia evanghelica, nimeni nu ar putea sa creada asa ceva, pentru ca este o dogma chiar mai grea decat dogma monoteismelor, adica decat dogma existentei unui singur Dumnezeu. Aceste dogme ale crestinismului sunt insa chiar deasupra dogmelor monoteismelor gen iudaism sau islam, si insasi aceasta dificultate suprema a dogmelor (adevarurilor de credinta) ale crestinismului ii face pe multi sa nu devina sau sa nu poata deveni crestini, pentru ca aceste adevaruri dumnezeiesti sunt chiar deasupra dogmelor iudaismului si islamului si sunt imposibil de inteles cu mintea. Ele se primesc doar prin credinta si prin descoperire de la Dumnezeu.
Vechi 12.07.2010, 10:07:16
RobertN RobertN is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2010
Implicit

cand veti inceta sa mai spuneti cuvantul secta...daca eu as spune mereu la preotii ortodocsi homosexuali var conveni?mai terminati odata cu secte...secte...nu orice cult care nu este ortodox este secta...ma scuzati dar mi.am iesi din pepeni...m.am cam saturat de cuvantul secta...
Vechi 12.07.2010, 10:30:04
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
Nu te supara dar despre tine nu cred ca esti ortodox. Si in fond de unde stii tu ce plan are Dumnezeu cu mine ? De unde stii tu ca in planul lui Dumnezeu mie nu mi-ar fi incrisa macar posibilitatea de a deveni un sfant? Stii tu inima mea, stii tu ziua de maine?
Toti care se incred in Hristos sunt sfinti, deci daca te increzi din toata inima atunci esti un sfant...

Citat:
Iar in ceea ce priveste suburbanismul, Iisus Hristos S-a nascut intr-un loc care nici macar suburban nu era; Moise era gangav; David a si pacatuit dar s-a pocait; marii apostoli Petru, Andrei, Ioan si Iacob erau niste pescari insa acest lucru nu i-a impiedicat sa fie alesi de Hristos ca sa Ii fie marturisitori, apostoli. Din pescari de peste a facut pescari de oameni. Saul din Tars era prigonitor de crestini, insa Hristos a facut din el apostolul neamurlor.

Pentru ca Dumnezeu nu se uita la fata omului, ci la inima lui.
interesant punctul tau de vedere tinand cont ca ortodocsii ataca NP la nivelul conducerii spunand ca pastorii NP sunt niste inculti ,fara scoala, pe cand preotii lor sunt plini de studii si ca Dumnezeu nu poate vorbi unui electrician(ca sa dau un exp) dat fiind ca nu are aceeasi scoala ca un preot. In cazul asta, din spusele lor , Dumnezeu nu se mai uita la inima omului ci la studii...
Vechi 12.07.2010, 10:49:44
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
o sa sustin asta cat voi trai pentru ca asta este adevarul revelat, nu adevarul vostru sectar masluit, mincinos si eretic.
Dacă este "adevăr revelat" indică unde în Revelația divină apare ideea aceasta: "credinciosii adevarati pot deveni dumnezei". Până o faci, demonstrezi căci crezi tu însuți într-o dogmă "sectară", "măsluită", "mincinoasă" și "eretică".

Citat:
Si aceasta este posibila (indumnezeirea dupa har).
Nice try... nu despre "îndumnezeire" era vorba (deși nici acest termen nu este tocmai corect), ci despre a deveni dumnezei.
Vechi 12.07.2010, 11:23:59
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RobertN Vezi mesajul
cand veti inceta sa mai spuneti cuvantul secta...daca eu as spune mereu la preotii ortodocsi homosexuali var conveni?mai terminati odata cu secte...secte...nu orice cult care nu este ortodox este secta...ma scuzati dar mi.am iesi din pepeni...m.am cam saturat de cuvantul secta...
Fie ca iti place sau nu asta este explicatia din DEX.

SÉCTĂ ~e f. 1) Comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială. 2) fig. Grup de persoane izolate, care susțin o doctrină filozofică, politică etc. /<lat. secta, fr. secte

Ca ii faci homosexuali sau nu pe preotii ortodocsi asta nu schimba nicidecum realitatea. Preotii raman preoti, homosexualii raman homosexuali iar denumirea de sectari se mentine pentru cei care s-au rupt de dreapta credinta.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42