![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
||||
|
||||
![]()
sa stii ca eu sunt un ortodox,sa nu crezi ca sunt sectar,tie clar,ca eu tin cu Biserica Ortodocsii si cu toti Sfintii ei care au marturisit pe Domnul Iisus Hristos si despre faptele Sale,eu cred in toate tainele Sale.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
|||
|
|||
![]()
E posibil sa fi facut eu o confuzie, insa mi se parea ca despre mine ai vorbi ca as fi un aparent marturisitor ortodox, insa dupa cortina un lup rapitor. Astfel poti sa iti explic reactia mea, nu e numic altceva la mijloc; probabil ca s-au facut niste confuzii.
Last edited by kesarion_breb; 10.07.2010 at 23:39:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Suntem chemati sa devenim fii dupa har ai lui Dumnezeu, ceea ce in teologia si spiritualitatea crestina se mai numeste si cu termenul de dumnezei dupa har, pentru ca Dumnezeu dupa fire este numai Dumnezeu. http://www.crestinortodox.ro/credint...ire-96183.html http://www.crestinortodox.ro/dogmati...lui-68925.html http://www.crestinortodox.ro/dogmati...oxa-68939.html http://www.crestinortodox.ro/diverse...ane-69494.html http://www.crestinortodox.ro/dogmati...rea-88360.html Ti-am scris aici doar cateva legaturi pentru lamurirea ta personala si a altora, insa resurse gasesti mult mai multe pe internet referitoare la aceasta tema, si nu numai pe internet ci si in carti si chiar si in viata daca o sa stii sa cauti (bineinteles numai in viata Bisericii lui Hristos, ca la secte nu ai nici o sansa). Poti acolo sa te dumiresti si sa vezi ca indumnezeirea dupa har este scopul vietii umane si asa este propovaduit de Insusi Fiul lui Dumnezeu. Felul in care intelegi tu crestinismul este din nou tipic sectar, rupt de adevarata traire si cunoastere a evangheliei precum si a operelor sfintilor parinti, rupt de adevarata cunoastere a lui Dumnezeu prin Hristos in Duhul Sfant. Se vede ca voi sectarii nu aveti partasie reala cu Dumnezeu (si de altfel in sectele voastre nici nu puteti avea asa ceva) ci aceeasi partasie inchipuita, imaginata dar lipsita de realitate. Aceeasi lipsa de traire sfanta, de experiere a Duhului Sfant, de impartasire si unire cu Hristos, aceeasi lipsa de adevarata viata duhovniceasca transpare din tot ceea ce scrieti si faceti, acelasi gol spiritual care va caracterizeaza si care va determina si sa interpretati gresit Scriptura si sa nu o intelegeti in Duhul ei, ramanand asa cum va place la intelegerea literala, trupeasca, omeneasca, lipsita de iluminarea si calauzirea Duhului Sfant. Asta se simte din tot ceea ce fac sectarii, aceeasi neputinta de a intelege si trai mai mult, aceeasi lipsa de profunzime duhovniceasca, aceeasi goliciune spirituala, aceeasi "viata spirituala" al carei destin este sa moara si sa putrezeasca pentru ca are in sine acest sambure al putreziciunii, aceeasi lipsa reala de impartasire duhovniceasca si trupeasca (adica a intregii fapturi umane) cu harul lui Dumnezeu, cu sfintenia lui Dumnezeu. Ca sa vezi cum poate ajunge un om care s-a impartasit de harul lui Dumnezeu cu adevarat si a devenit dumnezeu dupa har, fiu al lui Dumnezeu dupa har, pentru ca Fiu dupa fiinta este numai Fiul, te rog sa urmaresti urmatorul filmulet de pe youtube si sa te convingi singur; asa poate sa ajunga un om care cu adevarat L-a trait pe Dumnezeu in el, si noi vedem numai ceea ce se poate vedea pentru ca sufletul nu prea putem sa i-l cunoastem, insa daca cu trupul a atins neputrezirea, este cert ca a atins neputrezirea si cu duhul, adica a devenit un sfant, un fiu la lui Dumnezeu, asemenea cu Dumnezeu: http://www.youtube.com/watch?v=4tm3VYSLkI0 Daca tu vreodata vei vedea un astfel de sfant in secta ta, sa ma anunti si pe mine; pana atunci, ia aminte care sunt posibilitatile adevaratei credinte si vietuiri in Hristos si fa o comparatie cu posibilitatile pe care ti le poate oferi credinta si vietuirea voastra crestina mincinoasa, gresita, neevanghelica, lipsita de adevarata sfintenie, lipsita de sfintele taine, eretica, sectara, lipsita de harul lui Dumnezeu curatitor, luminator si sfintitor. Last edited by kesarion_breb; 11.07.2010 at 15:35:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu crezi adevarul revelat cu privire la sensul suprem al omului, atunci cum poti crede ca Dumnezeu necreat, Fiul, Unul-Nascut din Tatal, Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut, prin Care toate s-au facut, a putut sa se faca om, creat, pieritor, suflet si trup. Daca tu imi explici mie cum Dumnezeul necreat S-a facut si fiinta creata prin intruparea Fiului lui Dumnezeu, atunci s-ar putea sa iti explici si cum este cu indumnezeirea dupa har a omului posibila prin Iisus Hristos Mantuitorul. Indumnezeirea dupa har a omului (ca posibilitate si scop suprem) prin Iisus Hristos este o dogma la fel de grea ca dogma intruparii si se bazeaza pe aceasta. Daca mergi dupa modul tau sectar si eretic de gandire, atunci nu vad cum ai putea sa crezi ca Dumnezeul necreat, Fiul si Cuvantul lui Dumnezeu, S-a facut trup. Insusi acest adevar evanghelic este de necrezut pentru foarte multi oameni, chiar si crestini fiind, pentru ca foloseste categorii si relatii intre categorii care par imposibile la prima vedere, iar fara adevarul istoric al intruparii si fara marturia evanghelica, nimeni nu ar putea sa creada asa ceva, pentru ca este o dogma chiar mai grea decat dogma monoteismelor, adica decat dogma existentei unui singur Dumnezeu. Aceste dogme ale crestinismului sunt insa chiar deasupra dogmelor monoteismelor gen iudaism sau islam, si insasi aceasta dificultate suprema a dogmelor (adevarurilor de credinta) ale crestinismului ii face pe multi sa nu devina sau sa nu poata deveni crestini, pentru ca aceste adevaruri dumnezeiesti sunt chiar deasupra dogmelor iudaismului si islamului si sunt imposibil de inteles cu mintea. Ele se primesc doar prin credinta si prin descoperire de la Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
cand veti inceta sa mai spuneti cuvantul secta...daca eu as spune mereu la preotii ortodocsi homosexuali var conveni?mai terminati odata cu secte...secte...nu orice cult care nu este ortodox este secta...ma scuzati dar mi.am iesi din pepeni...m.am cam saturat de cuvantul secta...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nice try... nu despre "îndumnezeire" era vorba (deși nici acest termen nu este tocmai corect), ci despre a deveni dumnezei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
SÉCTĂ ~e f. 1) Comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială. 2) fig. Grup de persoane izolate, care susțin o doctrină filozofică, politică etc. /<lat. secta, fr. secte Ca ii faci homosexuali sau nu pe preotii ortodocsi asta nu schimba nicidecum realitatea. Preotii raman preoti, homosexualii raman homosexuali iar denumirea de sectari se mentine pentru cei care s-au rupt de dreapta credinta. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|