![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
@Annajanette - eu te inteleg. Cred ca este vorba de o obseala psihica ,are si probabil si alte probleme.
Si problema cea mai mare cred eu ca este lipsa de lucru si bani. Asta doboara, distruge. Trebuie sa mergi sa faci o terapie. Nu se plateste asa ceva de la casa de sanatate? Trebuie sa te interesezi. Eu stiu ca se plateste. Sau nu esti asigurata? Spui ca nu ai de lucru, dar si somerii sunt asigurati la sanatate. Ideea cu manastirea nu este rea, daca este una mai la munte. Totusi exista pericolul ca in starea ta, manastirea sa-ti provoace depresie (mai mare). Este liniste, dar e o diferenta intre atmosfera din Maledive si manastire. Deci neaparat si in primul rand, du-te la terapie. Asta o face un psihoterapeut si sunt convinsa ca o plateste casa de sanatate. Pe urma ai sa capeti putere sa te duci si la lucru si castigand mai bine, poti sa-ti faci concediu in loc placut tie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() te pup voi tine cont de acest sfat ca si de celelalte va sarut pe toti prietenii mei!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Afectiunea tiroidei arata in primul rand dificultati de comunicare,de exteriorizare a unor lucruri care te macina,se refera la acea expresie de "a tine in tine".
Suferinta trebuie exteriorizata,altfel devine un venin care ne otraveste intai sufletul,apoi mintea si intr-un final trupul.
|
||||
|
||||
![]()
Annajannette, adaug si eu ca trebuie neaparat sa iti gasesti o activitate care sa iti tina mintea ocupata de la gandurile astea. Nu sta in casa sa numeri peretii, plimba-te, iesi in natura, fa gimnastica, citeste carti, fa-ti permis de biblioteca (uite, la Biblioteca Nationala e gratis permisul), daca te pricepi, poti coase, desena, picta, gati... Nu te mai indopa cu medicamente, ca iti slabesc corpul si nu ii fac nici un bine sufletului. Tu ai nevoie de prieteni buni, cu care sa comunici, sa povestesti. Uite, iti sugerez sa incerci sa iei legatura pe privat cu cateva persoane de pe forum, pe care le simti tu mai apropiate, schimbati niste ID-uri.
E bine ca ai parinte duhovnic. Cand te mai duci la el, povesteste-i tot ce ne-ai povestit si noua si roaga-l sa iti citeasca niste rugaciuni (stie el care) pentru asta. Si negresit in fiecare sapatamana sa te prezinti la Sf. Maslu, sa te rogi pentru sanatatea ta, auzi? Negresit!
|
|||
|
|||
![]()
pt depresie exista remedii naturiste pe care le poti folosi: remedii florale bach, fara sa mergi la medic pt ca nu au efecte secundare, iti trimit un mesaj privat, sper sa-ti fie de ajutor. Pe mine m-au ajutat in urma unor atacuri de panica (la fel, stau in buc, nu mai suportam aglomeratia, ritmul, simteam ca ma sufoc,aveam palpitatii).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in regula si depresia +anxietate ce cauza spirituala au? multumesc ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Insa,exista si cateva criterii generale,iar afectiunea tiroidei arata o problema legata de comunicare. Nu inseamna ca tu ca persoana nu esti o fire deschisa,comunicativa,insa,poate ai fost nevoita mult timp sa tii in tine inabusite suferinta,furie,sa reprimi anumite lucruri fiind in imposibilitatea de a le exterioriza. Deasemenea poate au fost situatii ce te-au marcat in care te-ai simtit umilita si ai fost constransa in a nu face ceea ce iti doreai. Nu pot sa iti spun in mod explicit ca este asta sau cealalta pentru ca tu iti cunosti cel mai bine viata. Anxietatea si atacurile de panica au la baza ceea ce se numeste complexul traumatic si il regasim si in viata animala,fiind implicat in instinctul de conservare. Ca un exemplu,o caprioara,nu doar cand isi simte pradatorul,ci si cand observa orice lucru nefamiliar in mediul ambiant,bataile inimii incep sa i se accelereze,intra in alerta si o ia la fuga.Nu apuca sa fie atacata efectiv,pentru ca deja exista acest arc reflex care o face sa fuga din fata traumei. Organismul se comporta de parca obiectul extern ar actiona deja asupra lui,iar acest comportament nu mai este de natura fiziologica,ci psihica.Este o reactie de aparare. La fel se intampla si in cazul unor atacuri de panica si trebuie analizat concret ce cauze duc la declansarea lor,ce a fost traumatizant pentru persoana in cauza si de asta spun ca aici ti-ar fi de folos un psihoterapeut. Nu stiu cat de apropiata a fost in timp nasterea,insa si ea poate fi un factor favorizant atat in atacurile de panica,cat si in depresie. Dar,sunt cateva exemple,cauzele putand fi multiple,de la factorii genetici pana la cei legati de o anumita medicamentatie,stres,tiroida isi poate face de cap dand si astfel de neplaceri,o anestezie generala,dar si alte afectiuni fizice etc etc etc Deasemenea,atentie la FUMAT si la consumul de cofeina! Trupul,mintea si sufletul sunt interconectate si se influenteaza una pe cealalta,insa suferinta primelor doua este clar data de cea a spiritului si daca il vei vindeca pe acesta,celelalte doua se vor vindeca de la sine. Revenind la cauzele spirituale,anxietatea arata neincredere in propria persoana,in cursul vietii si lipsa sigurantei,in timp ce depresia poate avea legatura cu furia,revolta reprimata,lipsa sperantei,culpabilizare. Toate acestea s-ar putea traduce printr-o fuga de sine,de familie sau de viata. Este important sa primim cu smerenie boala care ne este data,pentru ca ea este doar un semnal de alarma care arata ca sunt lucruri legate de sufletul nostru pe care trebuie sa le vindecam. Daca ne multumim sa reparam doar trupul sau sa pacalim psihicul cu pastile,chiar daca,poate pe moment se observa o imbunatatire,chiar o aparenta vindecare,afectiunea va reizbucni dupa ceva timp,pentru ca radacina ei se afla in spirit,iar acesta nu a fost vindecat. In speranta ca ti-am putut fi de folos cu oricat de putin,iti doresc sa ai parte de pace, lumina in suflet si sa te vindeci cat mai repede!
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 12.07.2010 at 08:13:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Aș vrea să-ți spun câteva lucruri: de depresie nu scapi cu pastile (dimpotrivă, am auzit relatări că ele măresc depresia) ci prin cunoașterea de tine însuți și controlul propriei minți. Gândurile care îți induc starea de depresie sunt niște fenomene străine de tine, exterioare, dar ele reușesc să te convingă că sunt propriile trăiri.
Al doilea lucru, destinațiile exotice spre care tânjești s-ar putea să fie doar o imagine, la fața locului nu ai simți mare lucru. Suntem atrași de ceea ce nu cunoaștem și avem tendința să-i atribuim dimensiuni senzaționale, dar nu e așa. Iar dacă vrei să dobândești ceva, trebuie să începi să faci ceva pentru lucrul acela, să te orientezi ce anume te-ar apropria de el. Fericirea depinde și de un scop în viață, dacă nu speri și nu faci nimic nu ai nici șanse și nici mulțumire. Și încă ceva: din descrierea problemelor tale, nu cred că atât aglomerația te deranjează cât atmosfera agresivă din București. Bucureștenii sunt oameni agresivi, aroganți, stupizi, neliniștiți. Dacă poți, petrece un timp în Ardeal unde oamenii sunt de bun simț și relaxați, te vei relaxa și tu.
|
|||
|
|||
![]()
Am trecut si eu prin stari de tristete ,de deznadejde,de gelozie si de dor si am scapat cu activitati dar si cu multa rugaciune.Roaga-te mult la Dumnezeu si liber,cere-i ce vrei,roaga-te cum stii tu mai bine dar da si ceva in schimb,arata ca iti pasa de Dumnezeu,acorda-ti timp sa vizitezi manastiri,sa te duci si sa asculti Sf.Liturghie etc.si totodata fa si alte activitati pentru inceput mai linistitoare.Eu am scapat de acele stari prin rugaciune si prin activitate,prin citit,vizitat,plimbat etc iar cand iti vin ganduri de gelozie,tristete te gandesti la Dumnezeu si iti pui in gand ca vrei sa fii normal si sanatos .E greu stiu dar fara RUGACIUNE si ACTIVITATE nu ai sa reusesti sa faci nimic.Daca stai si iti plangi de mila starea se va aprofunda.La mine au venit de la sine activitatile,am facut si rugaciuni si mi-am acordat timp si lui Dumnezeu si a trecut,nici nu mi-am dat seama pe moment,abia dupa am zis:m-am facut bine.Si sa stii ca psihiatrul sau psihologul si pastilele nu mi-au facut nimic,decat mi-au dat somn,cel mai bun medicament este vointa ta de a fi bine!Doamne ajuta si numai bine!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Am o problema. Poate ma puteti ajuta. | ionut98 | Intrebari utilizatori | 6 | 03.08.2011 09:37:44 |
Ma puteti ajuta? | mirela1990 | Generalitati | 10 | 12.09.2010 23:40:20 |
un sfat...poate ma puteti ajuta | Lisa-Lisa | Intamplari adevarate | 43 | 26.03.2010 23:28:09 |
Ma puteti ajuta | ioanhodean | Preotia (Hirotonia) | 3 | 27.03.2008 00:14:44 |
MA PUTETI AJUTA CU UN SFAT | iubire | Mari Duhovnici si predicile lor | 2 | 23.08.2007 16:39:19 |
|