Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.07.2010, 22:15:04
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CalmDown Vezi mesajul
Nu înțeleg care e problema! E prea mare crucea? Și dacă crucea va fi mai mică, smerenia va fi mai mare?

Doamne ajută!
Oare!?..eu cred ca te prefaci

Crucile mari, numeroase, dese in fiecare curte la fiecare colt de strada, tot ce este cruce in afara bisericilor, dau senzatia nu de credinciosie asa cum cu avint declari tu din nu stiu ce motiv , ci de CIMITIR.

Chiar vrei ca tot orasul sa arate ca un tzintzirim? :))..nu crezi ca avem destule pe cap?
Reply With Quote
Vechi 16.07.2010, 09:24:06
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Ai o gandire pre-primitiva...

Fara sa va dati seama de fapt sunteti demonstratia vie (inca una) ca Dumnezeu exista! Faptul ca va deranjeaza atat de tare acele cruci, sau ca sunt "prea multe" biserici etc arata foarte clar ce "energii" aveti in voi, ce va mana. Daca un taran pune o roata de caruta pe un stalp inalt nu deranjeaza pe nimeni, daca pune o cruce de 2 ori mai mica dintr-o data sariti ca ce aiurea e! Q.E.D.
Multumesc pentru apreciere ... esti foarte subtil ...

Ca am sau nu "energii" ce emana din mine nu stiu.
Dar ma deranjeaza intotdeauna cand se depaseste grosolan bunul simt, indiferent despre ce este vorba.
Comentez aici pe forum, pentru ca de asta exista forumuri.
Dar daca maine dimineata, in drum spre serviciu, as vedea prin curtile oamenilor cruci proaspat plantate, te asigur ca nu mi-ar deranja "energiile".
Nu ma deranjeaza crucea, daca asta ai inteles. Ci gestul in sine.
Nu sunt impotriva bisericilor, atat timp cat ele aduc alinare si speranta oamenilor care cred in ele.
Si eu am crezut ... Daca v-as condamna, ar insemna sa ma condamn pe mine ... sa-mi condamn trecutul.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2010, 09:35:47
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CalmDown Vezi mesajul
E o falsă problemă. Sunt fapte de credință! Mă rog cumva foarte mult? Mă rog cât simt nevoia sau am canonul. Fac prea multe metanii, mă închin prea mult? Mă închin (fac metanii) cât simt nevoia sau după cum îmi e canonul. Îmi fac o cruce cât Statuia Libertății? Nu înțeleg care e problema! E prea mare crucea? Și dacă crucea va fi mai mică, smerenia va fi mai mare?

Doamne ajută!
Metaniile, inchinaciunile si rugaciunile le faci in taina, in camaruta ta, unde esti doar tu si Dumnezeu. Nu te duci in piata mare si te apuci de metanii.
Ca te inchini cand treci prin fata unei biserici este altceva, ca citesti dintr-o carte de rugaciuni in tramvai la fel.
Ca tot vorbeai de smerenie, nu cred ca o cruce mai mare arata ca esti mai smerit. Si daca arata ... ce smerenie mai este asta?

Last edited by Dumitru73; 16.07.2010 at 09:38:19.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2010, 14:33:43
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Iar cu monograma lui Constantin ce vrei sa spui?
Ce? A purtat-o toata viata? Si-a pus-o in frunte sau a afisat-o la intrarea in palat?
Bineinteles. De la Constantin cel Mare incepand, simbolurile religioase au putut fi afisate in public, spre vazul tuturor. Armata a purtat Momograma lui Hristos pe steaguri si mai tarziu Sfanta Cruce.

Pe statuia de la Roma ridicata in cinstea victoriei sale asupra lui Maxentiu (deci a paganismului)Constantin cel Mare este prezentat purtand o cruce in mana, iar pe statuie este scris "victorie obtinuta prin ispiratie divina".
Reply With Quote
Vechi 16.07.2010, 15:26:50
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Bineinteles. De la Constantin cel Mare incepand, simbolurile religioase au putut fi afisate in public, spre vazul tuturor. Armata a purtat Momograma lui Hristos pe steaguri si mai tarziu Sfanta Cruce.

Pe statuia de la Roma ridicata in cinstea victoriei sale asupra lui Maxentiu (deci a paganismului)Constantin cel Mare este prezentat purtand o cruce in mana, iar pe statuie este scris "victorie obtinuta prin ispiratie divina".
Era vorba de postarea ostentativa a unor cruci imense, menite sa demonstreze apartenenta religioaza si credinciosia unora.
Repet ... nu consider ca asa ceva are legatura cu crucea afisata de Constantin, cu crucile de pe biserici, cimitire, vesminte preotesti, costumele templierilor, etc.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2010, 16:48:28
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul

si cruciatii au purtat crucea, da nu i-a ajutat la nimic, au luat bataie de la arabi de nu mai stiau ce e cu ei. Simbolurile religioase nu inseamna neaparat ca cel ce le poarta e credincios, ci trairea in ascultare de Hristos dovedeste credinciosia.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2010, 18:26:33
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
si cruciatii au purtat crucea, da nu i-a ajutat la nimic, au luat bataie de la arabi de nu mai stiau ce e cu ei. Simbolurile religioase nu inseamna neaparat ca cel ce le poarta e credincios, ci trairea in ascultare de Hristos dovedeste credinciosia.
Nu inseamna.
Dar nici nu se exclud reciproc. Adica poti foarte bine sa fii credincios si in acelasi timp sa afisezi simboluri religioase.
Vechi 19.07.2010, 09:26:41
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Sunt sigur ca daca traiam intr-un stat majoritar musulman nu mai erau atatia "viteji".
Toti ar fi spus ca adevarata credinta se afla in suflet si ca daca vrei s-o arati trebuie s-o arati prin faptele tale, etc.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2010, 10:38:20
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Sunt sigur ca daca traiam intr-un stat majoritar musulman nu mai erau atatia "viteji".
Toti ar fi spus ca adevarata credinta se afla in suflet si ca daca vrei s-o arati trebuie s-o arati prin faptele tale, etc.
Na, pai nu traim intr-un stat musulman,.
Nu vad de ce ar trebui sa ne cerem scuze cuiva ca traim in tara asta si ca avem voie sa facem display de simboluri religioase.
Vechi 19.07.2010, 10:52:46
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Na, pai nu traim intr-un stat musulman,.
Nu vad de ce ar trebui sa ne cerem scuze cuiva ca traim in tara asta si ca avem voie sa facem display de simboluri religioase.
Nu e vorba de cerut scuze, din ce inteleg din postarile lui Dumitru el se refera la faptul ca multi fac uz de simboluri religioase dar nu traiesc o viata crestina incercand astfel sa isi demonstreze "credinta" prin fel si fel de obiecte.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cruce rosie-cruce neagra dianadi Diverse Sarbatori 5 01.10.2016 12:26:21
SFINTA CRUCE cristiboss56 Din Noul Testament 47 20.01.2012 10:29:01
Iisus pe Cruce Templier Knight Din Noul Testament 14 13.12.2010 01:24:04
Cum facem cruce? Danut7 Generalitati 88 28.09.2010 00:58:35
cruce rosie cruce neagra padrevicentiu Generalitati 1 07.08.2010 11:58:19