Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.07.2010, 18:54:10
anaecaterina anaecaterina is offline
Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

pe acest parinte il cunosc de cand eram mica,este apoape de varsta mea. nu vreau sa il acuz de nimic, ci vreau doar sa spun o opinie. era destul de ciudatzel de copil fiind si tot timpul cauta altceva si altceva in materie de spiritual. prin toate atitudinile lui cerea atentie si oscila mereu. a vrut sa iasa in evidenta inca de mic, desi se purta destul de superficial cu oamenii si trebuie sa spun ca ii placeau destul de mult fetele. acum nu mai stiu cum este, l-am vazut ultima data acum cativa ani si nici atunci nu mi s-a parut normal. nu judec, doar nu cred o iota din ce spune. sa aveti o seara minunata!
Vechi 26.07.2010, 19:18:04
Cristina sibiu Cristina sibiu is offline
Member

Data înregistrării: 26.07.2010
Implicit

Mai oameni buni nu vreau sa va jignesc dar sunteti batuti in cap sau ce aveti ?O sa va spun eu de ce a ales preotul ala pocaitii.In primul rand cand intri intr-o biserica ortodoxa daca nu ai mai fost la biserica de ceva timp sau hai sa zic de multtttt timp se uita lumea(enoriasi) la tine ca la masini straine,preotul la fel.Si incep barfele : ui la aia sigur a facut ceva de a venit la biserica ,poate si-a inselat barbatu si acum se simte vinovata .etc exemple pot da o mie isi uita pt. ce au venit ,adica sa se roage ca au subiect de discutie pana la sfarsit.Incepe slujba : preotul e ca o moara stricata care nu simte ce spune si cred ca nici nu prea crede ce spune .Vorbeste doar sa treaca timpu fara nici un pic de daruire ,nu iti atinge sufletul deloc pt. el e doar o meserie un job .Eu merg la BO pt. ca sunt nevoita :inmormantari, nunti,botezuri si nu pt. ca as fi atee sau pocaita,sunt ortodoxa dar eu nu am simtit niciodata dragoste la ortodocsi.Nu toti preoti ortodocsi sunt asa dar majoritatea sunt.
Si inca ceva ce ma deranjeaza pe mine e ca BO are asa de multi bani ( sa nu spuneti ca nu are )dar nu ii ajuta pe saraci ,calugaritele se plimba cu masini scumpe ca dacia nu o pot conduce .
V-ati gandit ca poate preotul ala a gasit ce cauta si poate era la fel si daca era catolic sau mormon sau orice altceva ?El asa a simtit si daca a gresit e greseala lui si ce zice el despre BO daca minte este pacatul lui.
Vechi 26.07.2010, 15:12:08
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Sola Scriptura oricat ai vrea nu-l poti plasa inainte de 1517, este un slogan al reformei, in biserica primara nici nu exista o scriptura intreaga nici vorba de sola scriptura, versetul pe care l-ai dat nu face nicio referire la Sola Scriptura defapt nici Scriptura in intregimea ei nu pomeneste nimic de Sola Scriptura
ba il pot plasa , Ap Pavel ii spune f clar lui Timotei:
"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate,
Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun. "

Pavel afirma ca Scriptura este suficienta pentru a te invata si pentru a te duce pe calea desavarsirii. Ca tu nu vrei sa accepti e problema ta.

Citat:
Ba paralela isi are foarte bine rostul, femeia a incalcat principiul legii conform careia nu trebuie sa te inchini nimanui si mai ales sa ai idoli, ori gestul femeii este idolesc din punct de vedere al legii lui Moise, cu toate astea Mantuitorul nu o condamna deoarece avea o credinta puternica, la fel e si in cazul moastelor, numai ca noi le stim pe a noastre voi pe a voastre, Nu l-am comparat pe Dumnezeu cu nimic, ci am comparat un gest de reverenta si de inchinare
Lui Dumnezeu poti sa i te inchini, femeia a crezut ca Hristos este Dumnezeu si de aceea gestul ei nu este idolesc absolut deloc. Ea avea credinta in Hristos nu in niste moaste.
"Și I-au zis ucenicii Lui: Vezi mulțimea îmbulzindu-Te și zici: Cine s-a atins de Mine?
Și Se uita împrejur să vadă pe aceea care făcuse aceasta.
Iar femeia, înfricoșându-se și tremurând, știind ce i se făcuse, a venit și a căzut înaintea Lui și I-a mărturisit tot adevărul;
Iar El i-a zis: Fiică, credința ta te-a mântuit, mergi în pace și fii sănătoasă de boala ta!"

Vezi marturia pe care o da Domnul?"Credinta ta te-a mantuit" . Ea avea credinta in Hristos, asa ca nu poti asocia gestul ei cu un gest idolesc.
Vechi 26.07.2010, 15:41:20
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
ba il pot plasa , Ap Pavel ii spune f clar lui Timotei:
"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate,
Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun. "

Pavel afirma ca Scriptura este suficienta pentru a te invata si pentru a te duce pe calea desavarsirii. Ca tu nu vrei sa accepti e problema ta.

Lui Dumnezeu poti sa i te inchini, femeia a crezut ca Hristos este Dumnezeu si de aceea gestul ei nu este idolesc absolut deloc. Ea avea credinta in Hristos nu in niste moaste.
"Și I-au zis ucenicii Lui: Vezi mulțimea îmbulzindu-Te și zici: Cine s-a atins de Mine?
Iar femeia, înfricoșându-se și tremurând, știind ce i se făcuse, a venit și a căzut înaintea Lui și I-a mărturisit tot adevărul;
Iar El i-a zis: Fiică, credința ta te-a mântuit, mergi în pace și fii sănătoasă de boala ta!"

Vezi marturia pe care o da Domnul?"Credinta ta te-a mantuit" . Ea avea credinta in Hristos, asa ca nu poti asocia gestul ei cu un gest idolesc.
Nu mi se pare ca Pavel scrie "Numai Scriptura este Insuflata de Dumnezeu" deci versetul nu are nicio legatura cu sloganul Sola Scriptura, si ce te faci ca atunci cand rosteste Pavel aceste cuvinta, canonul Noului Testament nici nu era complet, deci Pavel vorbea acolo de scripturile legii vechi, conform teoriei Sola Scriptura, epistolele ar trebui sa fie privite ca o adaugare la Scriptura deoarece dupa cum afirmi, Pavel ii spunea lui Timotei ca Scripturile existente in acea vreme ar fi suficiente, ceea ce nu e cazul

Femeia nu stia ca El e Dumnezeu stia doar ca e un om care face minuni, si recunosti ca a folosit niste gesturi care nu sunt concordante cu ce spuneau Scripturile vechi despre inchinare

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 26.07.2010, 15:45:45
Banned

Implicit

Citat:
Nu mi se pare ca Pavel scrie "Numai Scriptura este Insuflata de Dumnezeu" deci versetul nu are nicio legatura cu sloganul Sola Scriptura, si ce te faci ca atunci cand rosteste Pavel aceste cuvinta, canonul Noului Testament nici nu era complet, deci Pavel vorbea acolo de scripturile legii vechi, conform teoriei Sola Scriptura, epistolele ar trebui sa fie privite ca o adaugare la Scriptura deoarece dupa cum afirmi, Pavel ii spunea lui Timotei ca Scripturile existente in acea vreme ar fi suficiente, ceea ce nu e cazul
Atunci trebuia sa spuna pavel "Sf Scriptura, cartea x etc sunt insuflate de Dumnezeu ". Problema care tu te faci ca nu o vezi e aceea ca Pavel, sub influenta Duhului Sfant, afirma ca Sf Scriptura e suficienta in ceea ce priveste invatatura care duce la mantuire.

Citat:
Femeia nu stia ca El e Dumnezeu stia doar ca e un om care face minuni, si recunosti ca a folosit niste gesturi care nu sunt concordante cu ce spuneau Scripturile vechi despre inchinare
Daca Hristos a spus ca are credinta mantuitoare atunci eu il cred pe El nu pe tine care nu stii ce era in inima femeii si o faci idolatra. Ea a venit la Hristos cu speranta ca El o va vindeca, ceea ce s-a si intamplat. De unde stii tu ca femeia nu credea ca Hristos e Mesia? Pe ce te bazezi? E doar o supozitie dar care nu are nici o acoperire. Daca ea ar fi avut o credinta idolatra nu i-ar fi spus Hristos "Credinta te-a mantuit". O credinta idolatra nu te mantuie.
Vechi 26.07.2010, 15:57:59
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
Atunci trebuia sa spuna pavel "Sf Scriptura, cartea x etc sunt insuflate de Dumnezeu ". Problema care tu te faci ca nu o vezi e aceea ca Pavel, sub influenta Duhului Sfant, afirma ca Sf Scriptura e suficienta in ceea ce priveste invatatura care duce la mantuire.

Daca Hristos a spus ca are credinta mantuitoare atunci eu il cred pe El nu pe tine care nu stii ce era in inima femeii si o faci idolatra. Ea a venit la Hristos cu speranta ca El o va vindeca, ceea ce s-a si intamplat. De unde stii tu ca femeia nu credea ca Hristos e Mesia? Pe ce te bazezi? E doar o supozitie dar care nu are nici o acoperire. Daca ea ar fi avut o credinta idolatra nu i-ar fi spus Hristos "Credinta te-a mantuit". O credinta idolatra nu te mantuie.
Pavel nu zice absolut niciun cuvant despre suficienta Scripturii, mai ales ca dupa ce ii scrie lui Timotei, s-au mai scris epistole , deci nu se pune problema suficientei , la momentul cand ii scria Pavel Lui Timotei,

Eu nu o fac idolatra , voi ati fi facut-o daca o vedeati ca face niste gesturi care cum spuneti voi, nu sunt scrise in Scriptura, deci cand am zis ca gestul era idolesc, am zis-o in ceea ce priveste interpretarea neo-protestanta
Poi am mai zis, era foarte putin probabil, luand lucrurile logic, ca femeia sa fi stiut ca El este Mesia, supozitie este si sa credem ca ea stia ca El este Mesia, nu avem nicio dovada

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 27.07.2010, 00:23:51
Raul Ortodox Raul Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 15.07.2010
Smile

Citat:

Cum iti explici faptul ca nu numai femeia aceea ci si o multime de oameni se atingeau de hainele lui Hristos si erau vindecati!? Ai vreo dovada ca toti acei oameni aveau credinta ca El e Hristosul Fiul Lui Dumnezeu? Nici decum oamenii il considerau "invatator" si "vindecator".
Ba mai mult, "Atunci a poruncit ucenicilor Lui sa nu spuna nimanui ca El este Hristosul"(Matei 15-16;20)"

Oamenii credeau ca El are puterea de ai vindeca. Nu toti credeau ca El este Mesia, de aceea a fost nevoie de jertfa Sa pe cruce.

"35.Si cunoscandu-L, oamenii locului aceluia au trimis in tot acel tinut si au adus la El pe toti bolnavii.
36. Si-L rugau ca numai sa se atinga de poalele hainei Lui;si cati se atingeau se vindecau"(Mate14-15)

De asemenea si Sfintele Moaste sunt facatoare de minuni!

Sfântul Grigorie Decapolitul, ale carui Sfinte Moaste se afla în Manastirea Bistrita din judetul Vâlcea, facea numeroase minuni de vindecare. Odata, a venit la el un crestin bolnav si-l ruga sa-l vindece. Dar cuviosul nu voia. Atunci el a intrat pe ascuns în chilia Sfântului si s-a culcat în patul lui si îndata s-a facut sanatos.

Moastele Sfintei Parascheva de la Iasi, de asemenea au facut si fac nenumarate minuni de vindecare. O femeie bolnava a fost consultata de medici si acestia i-au diagnosticat un cancer. Înainte de internare pentru operatie, s-a închinat la racla Sfintei Parascheva si a citit cu lacrimi Acatistul ei, ca sa scape cu bine. Dupa internare, la ultima consultatie înainte de operatie, a fost gasita sanatoasa si s-a întors acasa, multumind lui Dumnezeu.

La moastele Sfântului Mc. Ioan cel Nou de la Suceava s-au vindecat nenumarati bolnavi. În anul 1975 s-a vindecat aici un profesor care avea mâinile paralizate, în urma iradierii din laboratorul în care lucra.

La moastele Sfântului Calinic de la Cernica s-au vindecat multi crestini bolnavi de tot felul de boli, printre care si o copila nascuta oarba

In Vietile Sfintilor si în scrierile patristice citim despre multe minuni si vindecari de boli. Unii vindecau bolnavii prin rugaciune si punerea mâinilor pe capul lor, mai ales preotii. Altii atingeau bolnavii cu hainele lor si cu Sfanta Cruce si îi tamaduiau. Altii îi vindecau prin atingerea de Sfintele Icoane si prin stropire cu agheasma. Iar cei mai multi, stiind ca oamenii se îmbolnavesc din cauza pacatelor lor si ale parintilor copiilor pâna la al 4-lea neam, posteau si se rugau împreuna cu bolnavii si rudele lor, un anumit timp. Apoi îi dezlegau de pacate prin spovedanie, le faceau Sfântul Maslu si bolnavii se vindecau pe masura credintei si a pocaintei lor.

In fine este problema ta daca nu accepti anumite lucruri.Nimeni nu te obliga sa le accepti.Si din pacate am deviat putin mai mult de la tema :)
Vechi 27.07.2010, 11:12:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raul Ortodox Vezi mesajul
Cum iti explici faptul ca nu numai femeia aceea ci si o multime de oameni se atingeau de hainele lui Hristos si erau vindecati!? Ai vreo dovada ca toti acei oameni aveau credinta ca El e Hristosul Fiul Lui Dumnezeu? Nici decum oamenii il considerau "invatator" si "vindecator".
Ba mai mult, "Atunci a poruncit ucenicilor Lui sa nu spuna nimanui ca El este Hristosul"(Matei 15-16;20)"
Unde vezi ca toti care se atingeau de El se vindecau? Spune ca se atingeau dar numai in cazul femeii spune ca "o putere a iesit din El".

"Auzind ea cele despre Iisus, a venit în mulțime și pe la spate s-a atins de haina Lui.
Căci își zicea: De mă voi atinge măcar de haina Lui, mă voi vindeca!
Și îndată izvorul sângelui ei a încetat și ea a simțit în trup că s-a vindecat de boală.
Și îndată, cunoscând Iisus în Sine puterea ieșită din El, întorcându-Se către mulțime, a întrebat: Cine s-a atins de Mine? "

Hristos se referea la femeie nu la multimea care-l imbulzea.
Semnele care le facea Hristos ,si marturia lui Ioan Botezatorul, erau indicii clare ca El e Mesia.

Citat:
Oamenii credeau ca El are puterea de ai vindeca. Nu toti credeau ca El este Mesia, de aceea a fost nevoie de jertfa Sa pe cruce.
Din contra, pentru majoritatea moartea Lui pe cruce le-a zdruncinat credinta, nimeni nu se astepta la un Mesia care sa moara pe cruce. Petru s-a lepadat, ucenicii s-au imprastiat. Invierea Lui a fost confirmarea ca El e Mesia.
Dar moartea Lui era necesara pentru a ne putea ierta pacatele. Fara jertfa nu era posibila iertarea.

Citat:
"35.Si cunoscandu-L, oamenii locului aceluia au trimis in tot acel tinut si au adus la El pe toti bolnavii.
36. Si-L rugau ca numai sa se atinga de poalele hainei Lui;si cati se atingeau se vindecau"(Mate14-15)
Dupa cum vezi spune ca oamenii L-au cunoscut. Ce inseamna pentru tine asta?Episodul seamana cu cel din Marcu cu femeia ce avea scurgere, dar nu vad care e problema ca se atingeau de El?Doar era Dumnezeu.
Vechi 27.07.2010, 12:43:12
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Hristos a inviat

Toate or avea rostul lor, spre intarirea or spre caderea noastra..in foc ne vom lamurii cu totii, cand vor veni amagitorii. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa fim statornici..caci o clipa de ne vom inalta spre pierzarea noastra va fi. Cat de neplacut, de respingator, cat de hulitor este si pentru noi neinsemnatii sa vedem o ratacire atat de mare.
Cata rautate trebuie sa avem in noi, sa credem ca Toti Cei care s-au jertfit in inchisorile comuniste, toti Cei care s-au jertfit sub mormanele de pamant la canalul Dunare-Marea Neagra..Sfintii Martiri prigoniti pentru apararea dreptei credinte au sfintit acest pamant romanesc.. acest distins "domn pocait" spune ca Toti Acesti Sfinti Martiri or fi in ratacire..si el a gasit adevarul parasindu-si turma..lasand de izbeliste biata turma in Muntii Apuseni.
Asa cum om fi betivi, desfranati, nepasatori, necredinciosi, hulitori..da suntem tare pacatosi..dar nu ne lasa Bunul Dumnezeu..tara aceasta a noastra a fost tare zguduita..dar pacea ne-a adus-o mereu Milostivul Dumnezeu. Au venit turcii, erau puzderii..ne-am aparat asa cum am putut tara, familia, mama si copii nostri..ne-am aparat credinta aceasta pe care o tot denigreaza prigonitorii, inselatii. Au venit apoi comunistii, stiu oare "pocaitii" de Gherla, Pitesti..de Aiud..de Rapa Robilor? Ii va lasa potrivnicul sa vada chinul nesfarsit..durerea Celor ce si azi ne striga mereu?
Unde erau "pocaitii" cand au venit cotropitorii, turcii..tatarii..mai apoi comunisti care au declarat razboi direct bisericii. Trecand prin aceasta vale a suferintei acest popor a fost chiar obligat sa se lepede de biserica..de credinta, traind intr-o mare durere care se resimte si se va resimti indelungata vreme. Si cand cel bolnav are nevoie de tamaduire, de alinare.."pastorul" isi leapada turma, ba chiar o judeca, o denigreaza.. Cine o fi oare acest pastor si in slujba cui o fi?
Da..suntem atat de pacatosi..dar Bunul Dumnezeu ne primeste asa cum suntem..ne rugam sa ne ajute, sa dobandim smerenia, caci vedem cu totii ce face mandria dintr-un om. Cat timp va fi un credincios in tara aceasta pentru acesta Bunul Dumnezeu nu va lasa poporul roman, si noi sa traim in unitate ..asa cum spun Parintii nostri duhovnici..caci vor veni valuri si valuri de erezii..de rataciri.
Noi o avem pe Maica Domnului si pe Sfintii Parinti..noua nu ne va talcui Cuvantul lui Dumnezeu un eretic..un "pocait", noua ne vorbesc mereu Sfintii Parinti, Sfantul Ioan Gura de Aur, Sfantul Vasile cel Mare, Sfantul Grigorie Teologul..Parintii nostri Cei dragi, Parintele Arsenie Boca, Parintele Ilie Cleopa..Toti Sfintii Parinti care azi mijlocesc pentru noi.

Vedem cu totii ca ereticii pe Sfintii nostri Parinti ii necinstesc, ii nesocotesc ..acum ramane sa ascultam ori de cei care nu au post, care nu au Sfinte Sarbatori..care mereu sunt cu burta plina..sau sa dam ascultare Sfintilor Parinti care au renuntat la tot spre a fi in slujba lui Dumnezeu, in slujba aproapelui.

Sa ma iertati..dar daca distinsul "pocait" nu a binevoit sa-si apere turma, ba chiar mai mult azi o denigreaza..o vom apara noi, care nu suntem nici macar preoti..nici macar buni crestini..suntem niste bieti pacatosi.

Este bine sa ne ferim mereu de acesti teologi ai iadului..sunt pline siturile cu ei..ei au de dus o lupta..dar nu cu noi, lupta o vor duce cu Sfintii nostri Parinti, cu Scrierile lor..
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. tigerAvalo9 Intamplari adevarate 4 20.12.2012 12:22:21
Un preot a fost înjunghiat mortal la Focsani ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 63 23.06.2012 15:50:29
Un preot din Focsani a fost injunghiat Simply_me Preotul 23 19.06.2012 17:54:57
Ion Creanga - preot ortodox maria32 Generalitati 4 11.06.2010 00:02:09