Citat:
În prealabil postat de heorhe
De ce preferi asta? Abordarile sunt absolut echivalente. Ce te-a facut sa te inclini pe aceasta latura a abordarii ?
|
Pe de o parte, faptul ca "God did it!" imi ofera apartenenta la o comunitate care imi va dicta ce ritualuri sa parcurg cand ma casatoresc, cand am un copil, imi ia o gramada de bani din buzunar ca sa construiasca betoane cu semnul "plus" pe acoperis in loc de spitale, imi spune ca pamantul are 6000 de ani si incearca sa scoata educatia din scoala si s-o inlocuiasca cu o dogma fara pic de respect fata de alte civilizatii si modele culturale, incearca sa controleze politica, socialul, cultura, chiar si economia ("pe vremuri de criza, e bine sa construim mai multe biserici") si toate astea in beneficiul unei clase superioare - niste oameni imbracati in negru, cu barbi si lantzoaie de aur la gat care merg in mertzane si scalda in bani si nu patesc nimic, nici macar atunci cand sunt prinsi cu spaga in buzunar.
La toate astea se adauga neadevarurile implicate de respectiva dogma, viziunea ingusta asupra lumii, refuzul violent de a asculta orice opinie diferita sau contrara... si as putea sa continui, dar cred ca am spus suficient.
Pe de alta parte, acele modele matematice si "doar" teorii imi ofera: calculatoare, curent electric, acces la internet, telefonie mobila, telescopul Hubble, explorarea spatiului cosmic cu nave automatizate sau cu oameni la bord, sanatate, penicilina, o speranta de viata de 70 de ani sau mai mult si... as putea sa continui, dar cred ca intelegi :)
Ah, si mai presus de toate imi ofera rezultate palpabile, verificabile, testabile de catre terti si, deci, onestitate intelectuala. Adica o cale rationala catre adevar, oricare ar fi adevarul respectiv :)