![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai fost dezinformat, nu au fost găsite astfel de bacterii că ar fi fost ateii în culmea fericirii. Viața extraterestră e numai o ipoteză tembelă a celor ce visează cu ochii deschiși. Ce vei face tu dacă vei descoperi că există Dumnezeu? Citat:
Sufletul ești tu, cel ce simți durere sau bucurie. Materia nu e capabilă de senzații sau raționamente. SÚFLET, suflete, s. n. 1. Totalitatea proceselor afective, intelectuale și voliționale ale omului; psihic
|
||||
|
||||
![]()
Eu unul, o sa-mi fac cruce si-apoi o sa merg la biserica. Daca voi descoperi...
Ce parte a sufletului functioneaza defectuos la autisti sau schizofrenici?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sufletul nu are părți, e simplu, necompus. Poți să întrebi care dintre cele trei facultăți, rațiune, voință și simțire. Răspunsul e: rațiunea, memoria. Autiștii au o percepție bazată pe o cunoaștere incompletă a realității iar schizofrenicii pe o cunoaștere deformată. Personalitatea omului e o structură psihologică, un mecanism, rezultatul experiențelor de viață (mai ales a interacțiunilor sociale) din cea mai fragedă vârstă.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde ai gasit definitia aceasta a sufletului : ratiune + vointa + simtire ? |
|
|||
|
|||
![]()
Este și la Sfinții Părinți și în teologia ortodoxă dar și în definiția din DEX dată de mine mai sus.
|
|||
|
|||
![]()
Eu, din cate imi aduc aminte, parca era ratiune + vointa + memorie, dar nu-mi cere sa-ti spun de unde stiu, eram ferm convins ca asa e. Tu ai pomenit la un moment dat de memorie, in legatura cu ratiunea, dar ele sunt diferite. Nu am mai intalnit componenta numita simtire pana acum, pare un pic materialista.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Computerul o fi el complex, dar totusi este format din componente simple care la randul lor din materie si mai simple. Asa este si celula. Pai daca tu costruiesti toate piesele celulei si le pui la un loc, respectand anumite legi.. poate naste o celula. Daca ar exista Dumnezeu? ![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Isterism in masa.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Toată povestea asta cu viața extraterestră și cu apariția vieții pe pământ arată cât de imaturi și raționali sunt ateii, cât de înclinați să creadă în orice basm sunt, ignorând legile naturii care nu pot duce la apariția vieții în mod natural. Prin viață știința înțelege forme de organizare a materiei capabile de auto-susținere prin metabolism și auto-replicare (ceea ce presupune sisteme celulare incredibil de complexe) nu doar niște mecanisme apărute temporar, deși și acelea sunt foarte improbabil să apară. Înmulțirea animalelor, plantelor și oamenilor și procesele lor biologice au fost rânduite de Dumnezeu pentru fericirea și mântuirea făpturii Sale raționale dar din punct de vedere al unei naturi oarbe nu are cum să apară aceste organisme care corespund atât de bine bunăstării omului, împreună cu celelalte elemente de pe planetă și din cosmos. Citat:
Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Evolutionismul-religia care pregateste venirea antihristului! | flying | Teologie si Stiinta | 1589 | 28.07.2020 23:49:47 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
Bacteria Flagellum sau Motorul Organic sau De ce evolutionismul e o facatorie | colaps | Generalitati | 217 | 27.09.2010 14:37:40 |
|