![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sola Scriptura oricat ai vrea nu-l poti plasa inainte de 1517, este un slogan al reformei, in biserica primara nici nu exista o scriptura intreaga nici vorba de sola scriptura, versetul pe care l-ai dat nu face nicio referire la Sola Scriptura defapt nici Scriptura in intregimea ei nu pomeneste nimic de Sola Scriptura Ba paralela isi are foarte bine rostul, femeia a incalcat principiul legii conform careia nu trebuie sa te inchini nimanui si mai ales sa ai idoli, ori gestul femeii este idolesc din punct de vedere al legii lui Moise, cu toate astea Mantuitorul nu o condamna deoarece avea o credinta puternica, la fel e si in cazul moastelor, numai ca noi le stim pe a noastre voi pe a voastre, Nu l-am comparat pe Dumnezeu cu nimic, ci am comparat un gest de reverenta si de inchinare
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tocmai asta ți s-a spus, că Hristos este Dumnezeu, iar închinarea înaintea lui Dumnezeu este permisă. Stranie această sucire a Cuvântului divin... Adică a I te închina lui Hristos este idolatrie, iar a te închina oamenilor este corect! Bine a zis Hristos: "Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Mat.22,29) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Problema e ca femeia respectiva nu stia ca Iisus este Dumnezeu, ci doar un om a lui Dumnezeu si totusi i s-a inchinat si inca a facut niste gesturi nepermise de legea care spunea "sa nu ai alti dumnezei...sa nu te inchini lor" femeia a procedat complet inafara Scripturii deoarece legea lui Moise avea percepte clare cu privire la inchinare si aducerea jertfelor, cu toate acestea femeia este vindecata chiar daca face niste gesturi ne-biblice, cred ca orice neo-protestant ar fi respins din start gestul acesta al femeii care s-a ghidat dupa credintaa ei simpla si i-ar fi spus ca asa ceva nu e biblic si ea greseste recurgand la gesturi ne-predicate nici de Iisus si nici de lege
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) Last edited by danyel; 26.07.2010 at 15:56:19. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu numai. Poate fi o ripostă și la "mântuirea" prin fapte, prin pomeni, prin rugăciuni la maica Domnului, sfinți, icoane și moaște, etc. Și nu doar catolice...
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Luther a aruncat toate scrierile patristice si toata interpretarea Sfintilor Parinti, aratand cat este de cuprins de mandrie, impunandu-si propria interpretare a Scripturii si punandu-se astfel deasupra tuturor sinoadelor, l-a contestat pe papa dar el insusi a fost si "papa" si "sinod ecumenic" in ceea ce priveste interpretarea scripturii Unde am zis eu ca nu imi convine ce a rostit Hristos? tu ziceai ca Hristos prin "scris este" apara sloganul Sola Scriptura, cand sti bine ca atunci cand a rostit Iisus aceste cuvinte nici nu se putea pune problema existentei unei Scripturi depline Da , a fost o atingere a credintei, dar comform teoriei neo-protestante a fost ne-biblica Nici Biserica Ortodoxa nu incurajeaza atingerea din superstitie a moastelor sau icoanelor, dar aici vorbim despre interpretarea ortodoxa nu despre cum isi insuseste credinta baba Floare cu 2 clase din Cucuietii de campie
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
39. "Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine.(Ioan 5) Dacă crezi cuvintele Mântuitorului, spune-ne te rog: 1. Care Scripturi să le cercetăm? 2. În care Scripturi avem viața veșnică? 3. Care Scripturi mărturisesc despre Hristos? |
|
|
|||
|
|||
|
Eu vad ca femeia stia ca Hristos e Fiul lui Dumnezeu. Altfel cum i-ar fi zis Hristos "Credinta ta te-a mantuit"? Avea credinta autentica, si de aceea Hristos i-a spus ca e mantuita.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
E foarte putin probabil ca ea sa fi stiut ca El e Hristosul, cand vedem ca ucenicii care stateau permanent in prezenta lui Hristos nu erau convinsi pe deplin ca el e Hristos, aminteste-ti de episodul cand doar Petru il marturiseste a fi Hristos si asta numai in urma unei descoperiri a Duhului Sfant credinta care a mantuit-o pe femeie nu a fost alta decat ca acel Om a lui Dumnezeu despre care auzise ca face minuni , o va vindeca si pe ea
|
|
|||
|
|||
|
pe acest parinte il cunosc de cand eram mica,este apoape de varsta mea. nu vreau sa il acuz de nimic, ci vreau doar sa spun o opinie. era destul de ciudatzel de copil fiind si tot timpul cauta altceva si altceva in materie de spiritual. prin toate atitudinile lui cerea atentie si oscila mereu. a vrut sa iasa in evidenta inca de mic, desi se purta destul de superficial cu oamenii si trebuie sa spun ca ii placeau destul de mult fetele. acum nu mai stiu cum este, l-am vazut ultima data acum cativa ani si nici atunci nu mi s-a parut normal. nu judec, doar nu cred o iota din ce spune. sa aveti o seara minunata!
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. | tigerAvalo9 | Intamplari adevarate | 4 | 20.12.2012 13:22:21 |
| Un preot a fost înjunghiat mortal la Focsani ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 63 | 23.06.2012 16:50:29 |
| Un preot din Focsani a fost injunghiat | Simply_me | Preotul | 23 | 19.06.2012 18:54:57 |
| Ion Creanga - preot ortodox | maria32 | Generalitati | 4 | 11.06.2010 01:02:09 |
|
|