Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2010, 11:56:24
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
1. In primul rand nu cred ca am gresit atunci cand am spus ca Gavriil este arhanghel. Teologiei neoprotestante ii lipseste o ierhie a ingerilor. Prin inger desemnez fie o ceata din cele 12, fie ma refer la toate cetele. ca si Mihail, Gavriil este Arhanghel.
2.Nu a spus nimeni ca este datatoare de har- m-am referit la faptul ca a devenit vas ales al dumnezeirii.
Este greu sa fac o referire clara la notiunea de har. Aceasta invatatura lipseste cu desavarsire din teologia neoprotestanta.
3. Salutarea nu este o simpla urare, ci plecaciune. Asta nu se mai mentioneaza in Scriptura, dar trebuie sa apelez la obiceiurile evreilor ca sa inteleg. Dar iata inca o dovada ca va limitati doar la litera.
4. "Domnul este cu tine" este dovada transparentei sale fata de Dumnezeu in vederea intruparii Fiului lui Dumnezeu intr-un mod real, spre deosebire de cele invocate de tine, acolo unde intruparea lui Dumnezeu in sfinti sau in credinciosi este spirituala. Multumit?
Subscriu la cele afirmate.

as dori sa adaug:

la punctul 2:
Evident ca orice crestin ortodox stie ca Maica Domnului nu are putere in sine (in fiinta ei) ci toata puterea o are de la Dumnezeu mai precis de la Hristos Fiul ei si Dumnezeul ei si al nostru. Maica Domnului ne miluieste pe noi cu harul si puterea ce le are de la Hristos Domnul. Insa Maica Domnului nu poate fi despartita de Fiul ei, Hristos Iisus, de aceea in mai toate icoanele Maica Domnului este cu pruncul Hristos in brate.
Hristos Domnul este Dumnezeu atotputernic in fiinta lui.

la punctul 1:
Din pasajul urmator reiese fara echivoc ca ingerul Rafael face parte din ceata celor 7 Arhangheli (ca doar nu sunt doar 7 ingeri in cer):
" Eu sunt Rafael, unul din cei șapte sfinți îngeri, care ridică rugăciunile sfinților și le înalță înaintea slavei Celui Sfânt". " Cartea lui Tobit 12,15

Sfintii prooroci Isaia, Iezechiel au vazut ingerii care sunt cei mai aproape de Dumnezeu, cele 3 cete ale tronurilor, heruvimilor si serafimilor, care au fiinta diferita (heruvimii au ochi multi, doar serafimii au 6 aripi...).
" Serafimi stăteau înaintea Lui, fiecare având câte șase aripi: cu două își acopereau fețele, cu două picioarele, iar cu două zburau " Isaia 6,2

"Tot trupul heruvimilor, spatele lor, mâinile lor și aripile lor erau pline de ochi;" Iezechiel 10,12.

Last edited by Eugen7; 11.08.2010 at 11:59:11.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Maica Domnului NEKTARIOS. Intamplari adevarate 1 25.09.2014 08:14:13
Maica Domnului steliana-steli Generalitati 23 03.07.2014 18:59:57
Maica domnului patricia2006 Rugaciuni 7 29.09.2012 10:44:47
Maica domnului cristina13 Mari Duhovnici si predicile lor 6 06.06.2010 02:20:01
Maica Domnului elenavioletacocos Generalitati 148 30.10.2009 12:47:56