Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2010, 08:39:08
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

..............................

Last edited by penticostalulmantuibil; 16.08.2010 at 08:50:41. Motiv: am scris de doua ori acelasi mesaj
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 08:49:01
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
Esti singur impotriva tuturor...
Cu tepusa mereu inpungi,cam ispitesti...
Lasa-te de forum si mai vezi-ti de cele duhovnicesti...
Esti intr-un mare con de umbra, departeaza-te de intuneric, iesi la lumina si smecheria las-o altuia...
Da slava celui Preainalt si cuminteste-te pina inca se mai poate si nu e prea tirziu!.
Oare nu suportati tepusa mea? Daca nu va convine va las, sa loviti in continuare si sa nu aveti adversar,este bine asa?
Parerea mea este ca nu suporti loviturile si esti si o fire plingacioasa,
Fii tare domnule ca viata e din ce in ce mai aspra si ne apropiem de final...
Se pare ca m-ai nimerit la fix, frate elev de liceu.
Da, recunosc ca nu-mi convine ce ai scris, dar cred ca ai facut o radiografie corecta. Voi lua aminte.

Persoana mea insa nu face subiectul pe acest topic. Daca vrei sa-mi mai scrii ceva personal o poti face pe PM.
Multe binecuvantari...
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 08:59:21
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Fratele elev de liceu are intelepciunea unui om trecut prin viata. Nu m-ar mira sa fie si un poet deosebit de talentat. :))
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 09:44:42
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Fratele elev de liceu are intelepciunea unui om trecut prin viata. Nu m-ar mira sa fie si un poet deosebit de talentat. :))
dv.cine sunteti ca nu va cunosc?
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 10:43:07
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
dv.cine sunteti ca nu va cunosc?
Doar un user de pe forum. :)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 16:14:04
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Doar un user de pe forum. :)
ma bucur tare,Domnul sa te binecuvinteze,dar tot nu te cunosc.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 17:21:57
mihaila_alin
Guest

Implicit daca aceasta este poza dv.

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Se pare ca m-ai nimerit la fix, frate elev de liceu.
Da, recunosc ca nu-mi convine ce ai scris, dar cred ca ai facut o radiografie corecta. Voi lua aminte.

Persoana mea insa nu face subiectul pe acest topic. Daca vrei sa-mi mai scrii ceva personal o poti face pe PM.
Multe binecuvantari...
inseamna ca difera barba si camasa fata de portetul pe care l-am vazut eu.atuncia de ce te-ai revoltat asa tare scriind si ce nu trebuie,si mai aprinzind focul dragostei crestine a altor userii impotriva mea.apropos te vedeam intr-o camase pescareasca si fara barba, probabil te-am vazut putin mai smerit de cum esti, poate faci parte din elita de sus, de aceia sclipesti,io sunt mai smerit sunt de jos.Domnul sa te binecuvinteze sa nu mai dai cu tepusa si sa nu te mai plingi atita ca ori-cum arati bine.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2010, 17:35:28
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Unde va este smerenia? Unde va este constientizarea pacatului si a invartosarii inimii? A fi POCAIT este un lucru mare.... Cred ca in zilele noastre pentru a fi pocait, ar trebui sa te retragi in munti, in pustietate si sa nu mai ai contact cu lumea asta si lucrurile ei...

Pocainta vine din inima, din fapte, din smerenie....

A te considera "pocait" creeza mandrie, iar mandria este un pacat greu...

Nu va e frica de Dumnezeu?

PS Iertati-ma, dar tocmai mi s-a spus ca un ortodox nu poate fi considerat "pocait", ceea ce m-a facut sa realizez si mai tare ratacirea si pacatele lor fara de scapare
Pocăința nu e o stare de fapt definitiv câștigată, e un proces niciodată terminat, fiindcă suntem slabi în fața ispitelor și cădem adesea, iar legătura cu Dumnezeu poate fi refăcută prin smerenie, opusul mândriei.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2010, 10:00:34
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,lacrimi

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Unde va este smerenia? Unde va este constientizarea pacatului si a invartosarii inimii? A fi POCAIT este un lucru mare.... Cred ca in zilele noastre pentru a fi pocait, ar trebui sa te retragi in munti, in pustietate si sa nu mai ai contact cu lumea asta si lucrurile ei...

Pocainta vine din inima, din fapte, din smerenie....

A te considera "pocait" creeza mandrie, iar mandria este un pacat greu...

Nu va e frica de Dumnezeu?

PS Iertati-ma, dar tocmai mi s-a spus ca un ortodox nu poate fi considerat "pocait", ceea ce m-a facut sa realizez si mai tare ratacirea si pacatele lor fara de scapare
da,pocainta este intoarcerea la tatal si numai el poate spune cine-i pocait cu adevarat.
necunoscandu-se semnificatia cuvantului,acesta era aruncat ca si ocara asupra unor oameni din alte culte
Vechi 10.10.2010, 00:21:13
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Actul unu, doua mii de ani in urma:
- Ucenicii lui Iisus vorbesc mult despre Cel iubit sufletului lor: Hristos. Paganii, nestiind ce eticheta sa puna comunitatii ce se inchega inaintea ochilor lor ii numesc : crestini. In Antiohia se intampla prima oara.
Era, dupa cum se spune, un apelativ batjocoritor, o porecla. In timp, ucenicii lui Iisus adopta noua titulatura si se autodenumesc crestini.
Actul doi, secolul XX:
- O parte a ucenicilor lui iisus ( neoprotestantii) subliniaza mereu in vorbirea lor o importanta doctrina crestina: pocainta. Ceilalti crestini (ortodocsii in mod special) ii eticheteaza drept: pocaiti. Se dorea a fi, la vremea respectiva, o bataie de joc, o porecla. Imi aduc aminte cum, in urma cu treizeci de ani, veneau colegii mei de clasa primara si ma intrebau rautacios: e adevarat ca tu esti pocait? Nu, le raspundeam, doar parintii mei sunt. (de fapt nici nu eram, mai tarziu s-a petrecut metanoia in viata mea)
Actul trei, vremea noastra:
- Cei care ieri ne porecleau pocaiti astazi ne acuza: de ce va autodenumiti asa?
Nu, noi ne-am autodenumit asa niciodata sora Lacrimi. Noi ne-am autodenumit si ne autodenumim crestini.
Altii ne-au etichetat drept: pocaiti. Zeci de ani am cautat sa scapam de porecla aceasta. De cativa ani insa am renuntat sa tot repetam: noi nu suntem pocaiti, suntem crestini.
Da, zicem astazi, suntem pocaiti, ei si…?
Si…? Pai si de ce va autodenumiti asa, nu vedeti ce mandri sunteti?
Hmm...
Lucrurile stau de fapt puțin dar semnificativ diferit.

Actul 1: Nașterea Bisericii lui Hristos.

Actul 2: După aproape 1900 de ani, timp în care penticostalii pur și simplu nu au existat, apar penticostalii ca o sectă ruptă de Biserica lui Hristos și care pretind că vorbesc în limbi, problema fiind că vorbirea în limbi a penticostalilor nu are nici cea mai mică legătură cu vorbirea în limbi despre care se vorbește în Sfânta Scriptură.

Actul 3: Datorită mândriei care îi stăpânește se autodenumesc "pocăiți" spre a se deosebi de "nepocăiți", apoi sunt denumiți drept "pocăiți" pentru a fi ironizați pentru mândria care îi stăpânește pe cei care nu fac parte din Biserica lui Hristos însă se autodenumesc cu o autoritate nu se știe de unde luată "biserica" "lui Dumnezeu" "apostolică", autodenumire care spune totul despre înșelarea în care se află această sectă "penticostalo"-"carismatică".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ma puteti ajuta? mirela1990 Generalitati 10 12.09.2010 23:40:20
Ce puteti spune? Darkanian Generalitati 19 04.07.2010 23:14:35
Ma puteti ajuta? truthtostone Generalitati 1 26.10.2009 07:39:34
Ma puteti ajuta ioanhodean Preotia (Hirotonia) 3 27.03.2008 00:14:44