Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.09.2010, 14:39:43
Scotianul
Guest

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Mi-ar fi placut sa aud si parerea protestantilor care intra pe site, ce este pentru ei Cina Domnului, cum o numesc ei.
Dupa cum puteti observa, vi s-a spus si ce simtim,si in ce credem si ce gresim si mai ales ati aflat si de ce este inutil ca noi, protestantii, sa mai spunem ceva in afara de asta.Facem abstractie de faptul ca noi nu apucasem sa spunem nimic,lasam lucrurile cum sunt si mergem mai departe,avand certitudinea ca orice opinie am avea, ea va fi oricum contestata si se va pune problema utilitatii ei pe un forum ortodox.Prin urmare ratiunea si nu inima ma determina sa va cer scuze pentru ca nu va pot oferi acum informatiile solicitate. Cu deosebit respect.

Last edited by Scotianul; 02.09.2010 at 14:53:54.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2010, 15:54:39
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Dupa cum puteti observa, vi s-a spus si ce simtim,si in ce credem si ce gresim si mai ales ati aflat si de ce este inutil ca noi, protestantii, sa mai spunem ceva in afara de asta.Facem abstractie de faptul ca noi nu apucasem sa spunem nimic,lasam lucrurile cum sunt si mergem mai departe,avand certitudinea ca orice opinie am avea, ea va fi oricum contestata si se va pune problema utilitatii ei pe un forum ortodox.Prin urmare ratiunea si nu inima ma determina sa va cer scuze pentru ca nu va pot oferi acum informatiile solicitate. Cu deosebit respect.

Draga Scotiene, cer eu scuze pentru ortodocsii care nu au respect, si voi
suporta eu pietrele din partea lor. Imi face bine cate un masaj cu pietre.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2010, 16:22:31
Scotianul
Guest

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
La final prietene toti vom ajunge in fata Celui de Sus si las in Mila Lui judecarea noastra,a celor care,eretici si rataciti in viata asta, vedem fara sa vrem,sensul unui dialog din ,,Kingdom of Heaven">,,Ce se va intimpla cu noi?" ,,Lumea va decide.Lumea mereu decide". Fie ca Cel de Sus sa ne apare pe toti.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2010, 10:18:04
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
nu trebuie sa suportati dumneavostra "pietrele" care imi erau adresate... eu imi asum responsabilitatea pentru postarile mele. daca am suparat pe cineva cu ceva imi cer iertare... nu asta a fost intentia (sa aduc ofensa credintei cuiva).

daca am postat ceva rau sau gresit va rog sa ma corectati! am incercat sa fiu cat mai obiectiv cu putinta in a arata ca diferenta fundamentala intre crestinismul ortdox si cel protestant si neoprotestant, anume Taina Sfintei Euharistii.

noi ortodocsii marturisim ca ne impartasim intr-o unire reala cu adevarat trupul si sangele Domnului Hristos Iisus (caci painea si vinul sunt tranformate de catre Duhul Sfant in adevarat trupul si sangele Mantuitorului), iar cultele protestante neoprotestante sustin ca manaca paine si vin care simbolileaz trupul si sangele Domnului.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2010, 10:30:07
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
stiti bine ca nu asta a fost intentia... "sa va inchid gura" fara "drept de replica". am spus in nenumarate randuri ca apreciez modul dumneavoastra de abordare al subiectelor si argumentatia logica pe care o expuneti.

eu chiar va rog sa ma corectati daca am spus ceva gresit in postarile mele despre doctrina cultelor protestante si neoprotestante.

evident ca informatiile prezentate au fost succinte si am aprecia o explicare mai nuantata (ca sa intelegem mai bine puctul dumneavoastra de vedere), desi stim bine ca nu putem fi de acord cu invatatura protestanta si neoprotestanta cu privire la Sfanta Impartasanie (am fi ipocriti sa nu recunoastem asta), intrucat pentru noi crestinii ortodocsi, fara Sfanta Litrughie, fara Taina Sfintei Euharistii, fara unirea reala a fiecarui credincios cu Hristos Iisus prin impartasirea cu adevarat trupul si sangele LUI, nu exista Biserica si viata!

Sfanta Euharistie este inima ortodoxiei crestine. (Ca si oameni, ne putem pierde o mana, un picior, un ochi... dar nu ne putem pierde inima caci murim.)

"Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumenzeu miluieste-ma pe mine pacatosul".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Euharistia - Întîlnirea Cu Hristos iRoDiOn Impartasania (Taina Euharistiei) 3 05.12.2014 16:56:39
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 18:23:24
euharistia si demonizatii symbian01 Exorcismul 12 11.07.2011 17:51:59
Jertfa Euharistică sau Euharistia ca Jertfă doctor_faustus Impartasania (Taina Euharistiei) 0 10.10.2010 20:41:27
Euharistia alecsandru Impartasania (Taina Euharistiei) 42 21.05.2009 16:17:52