Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2010, 17:01:30
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
unde am mai auzit asta?
mda, la cei care ziceau si ei ''greu este cuvantul acesta. cum poate Acesta sa ne dea Trupul Lui sa-L mancam"?

''teoria mea'' nu-i deloc productie proprie, Tricesimus. E a lui Hristos. El a luat painea in mana si a zis ''Luati, mancati, acesta este Trupul Meu'' si vinul la fel si a zis: ''beti dintru acesta toti, acesta este sangele Meu".

Sfintiii parinti asa ne zic ca Dumnezeu s-a facut om pentru ca omul sa se indumnezeiasca, impartasindu-se din dumnezeire dar daca citim Scriptura cu simt exegetic si metafizic de prescolar pasionat de Scooby-Doo, sigur ca vedem vampiri monstruosi.

Dumnezeu S-a facut om pt. ca omul sa devina dumnezeu prin har, astfel incat singura deosebire sa fie: Dumnezeu e necreat iar omul creat. asta a
zis-o Sf. Athanasie cel Mare si o sustin toti sfintii parinti, bazati ghici pe ce? "au nu stiti oare ca sunteti dumnezei?''.

sarpele in Eden le-a propus oamenilor sa devina dumnezei dar fara Dumnezeu, excluzandu-l. Le-a propus sa o ia pe scurtatura, sa nu tina cont de ruta propusa de Dumnezeu.

Oricat de nebuneasca ti s-ar parea ideea asta, in ortodoxie exact asta e menirea omului, sa se indumnezeiasca prin har, sa ajunga de la chip la asemanare, adica avem "expectante de zei in devenire". dar nu pe scurtatura propusa de sarpe, ci numai impreuna cu Hristos.

exact asta e scopul omului: sa devenim una cu Hristos, cel ce este si Dumnezeu si om si prin asta sa ne indumnezeim ''pt. asta ma rog, ca toti sa fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine și Eu întru Tine, așa și aceștia în Noi să fie una"
exact asta intelege ortodoxia prin mantuire. a fi una cu Dumnezeu.

greu este cuvantul acesta.
be blessed Tricesimus
În cazul acesta vă doresc succes în acțiunea de "îndumnezeire". Doamne ajută și ferește!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Euharistia - Întîlnirea Cu Hristos iRoDiOn Impartasania (Taina Euharistiei) 3 05.12.2014 15:56:39
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
euharistia si demonizatii symbian01 Exorcismul 12 11.07.2011 16:51:59
Jertfa Euharistică sau Euharistia ca Jertfă doctor_faustus Impartasania (Taina Euharistiei) 0 10.10.2010 19:41:27
Euharistia alecsandru Impartasania (Taina Euharistiei) 42 21.05.2009 15:17:52