Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2010, 10:52:42
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Dar toti ar trebui sa ne intrebam: de ce a permis Dumnezeu islamizarea Europei ? Au incercat cu forta Imperiul Arab prin Spania si Imperiul Otoman prin sudul Europei..N-au reusit. Au reusit in acest fel ! Crestinului i se tot cere de la Revolutia Franceza abandonarea credintei...
Vechi 15.09.2010, 11:02:09
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
ca sa prigonesti un musulman pe motivul ca e musulman aceasta e impotriva legilor lui Dumnezeu Iisus Hristos care ne-a zis sa iubim si pe vrajmasii nostri si cu atat mai mult pe cei care nu fac acte violente impotriva ta chiar daca au alta religie.
Corect. Nu a cerut nimeni sa-i ucizi.Ii iubesti, f. frumos roaga-te lui Dumnezeu sa-i lumineze, tine post negru pentru ei, fa milostenii, da-ti organele spitalelor islamice dar nu-i intarii in gresala! Si daca-i islamul o gresala SI ESTE! Fa ceva sa-i luminezi. Si in incercarea asta a ta o sa avem un nou martir roman!

Citat:
Domnitori romanii au luptat impotriva ostasilor turci care inselati de draci veneau sa prade populatia din tarile romane.Erau razboaie de aparare dar impotriva unor armate.
Nu s-a pomenit prin Tarile romane sa fie prigonit cineva pe motivul ca era musulman.
Pai nici domnitorii romani nu prea aveau curajul sa o faca cum ar fi facut-o un taran? Ai uitat cum mergeau la Stambul arestati in tara lor ca sa fie executati? Ce trebuia sa faca Sf. Brincoveanu cu familia lui inafara sa accepte coranul ca carte sfinta?

Citat:
Asta se poate vedea foarte bine din faptul ca sunt moschei in Romania (exemplu la Constanta) si populatia musulmana a trait in pace cu crestini ortodocsi de acolo si nu s-a intamplat sa prigoneasca crestinii ortodocsi de acolo pe musulmani.
Mai omule cine a spus ca noi nu-i lasam sau nu i-am lasat vreodata sa traiasca? Dar vremurile acelea au apus. Acum nu mai sint citiva intr-o tara ci milioane. Acum nu se mai multumesc sa traiasca intre ei sa-si pastreze traditiile, credinta lor, acum incearca sa ne-o impuna si noua. Nu crezi ca-i o diferenta? Cum spuneam in Europa sint mai multi musulmani decit cei 20 din Romania care vind braga!!!Si se zice ca desteptul invata din patania altora. Intelegi?

Citat:
Se poate vedea ca si in Siria crestini ortodocsi de acolo traiesc in pace cu musulmani .
Chiar in Ziarul Lumina se arata de o manastire crestin ortodoxa unde vin in pelerinaj si musulmani:
Tu nu cunosti chiar nici o alta limba decit romana? Da pe google sa vezi cit de biŽne o duc si de ce cozile la emigrare sint in majoritate formate din crestini sirieni!
Si cei daca vin musulmani la minastire, tu n-ai vizitat moscheia din Constanta?
Vechi 15.09.2010, 13:40:10
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

http://www.youtube.com/watch?v=82VU-...layer_embedded
Vedeti ultimul interviu cu pr Arsenie Papacioc ce zice acolo de pe la minutul 4.
Unde spune sa zicem "iarta-l Doamne pe dusmanul ala al meu care a vrut sa ma omoare".
Si arata ca Dumnezeu Iisus Hristos a iertat cand era rastignit pe cei care il rastigneau si Sfantul Stefan a zis la fel cand era omorat cu pietre.
Daca o tara musulmana va veni cu razboi asupra unei tari crestine tara crestina poate sa se apere dar oare s-a mai intamplat de 100 si ceva de ani asa ceva?
Nu s-a mai intamplat.
Vechi 15.09.2010, 13:49:06
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Corect. Nu a cerut nimeni sa-i ucizi.Ii iubesti, f. frumos roaga-te lui Dumnezeu sa-i lumineze, tine post negru pentru ei, fa milostenii, da-ti organele spitalelor islamice dar nu-i intarii in gresala! Si daca-i islamul o gresala SI ESTE! Fa ceva sa-i luminezi. Si in incercarea asta a ta o sa avem un nou martir roman!
Mai frate eu am facut o gluma cu un musulman la un moment dat zicandu-i ca sunt evreu si nu mi-a facut nimic,nu mai crede tot ce citesti pe net,nu te omoara musulmanul daca ii zici de Coran ca e o carte care contine multe erori,nu te omoara daca ii zici ca tu crezi ca Dumnezeu Iisus Hristos e Dumnezeu intrupat.
Daca te duci sa ii ataci tara cu razboi e normal ca se va apara.

Citat:
Pai nici domnitorii romani nu prea aveau curajul sa o faca cum ar fi facut-o un taran? Ai uitat cum mergeau la Stambul arestati in tara lor ca sa fie executati? Ce trebuia sa faca Sf. Brincoveanu cu familia lui inafara sa accepte coranul ca carte sfinta?
Nu mai frate Sfantului Constantin i-a fost cerut sa se lepede de credinta crestina.

Citat:
Mai omule cine a spus ca noi nu-i lasam sau nu i-am lasat vreodata sa traiasca? Dar vremurile acelea au apus. Acum nu mai sint citiva intr-o tara ci milioane. Acum nu se mai multumesc sa traiasca intre ei sa-si pastreze traditiile, credinta lor, acum incearca sa ne-o impuna si noua. Nu crezi ca-i o diferenta? Cum spuneam in Europa sint mai multi musulmani decit cei 20 din Romania care vind braga!!!Si se zice ca desteptul invata din patania altora. Intelegi?

Tu nu cunosti chiar nici o alta limba decit romana? Da pe google sa vezi cit de biŽne o duc si de ce cozile la emigrare sint in majoritate formate din crestini sirieni!
Si cei daca vin musulmani la minastire, tu n-ai vizitat moscheia din Constanta?
Mai frate pai cine a mers peste musulmanii din Irak cu razboi nedrept si nu i-a lasat sa traiasca nu niste inselati de draci pe care musulmani ii considera crestini?
Unde sunt armele alea de distrugere in masa care se zicea ca sunt in Irak ca nu s-a gasit vreuna.
Cine a incercat mai frate in Europa sa impuna credinta musulmana?
Adica o musulmanca de ce nu are voie sa umble cu val pe strada in Europa?
Pe cine vatama cu ceva daca umbla cu val pe fata?
Nu e asta o incalcare a drepturilor omului ca doar nu vatama pe nimeni cu nimic facand asa ceva.
Vezi in cate tari europene le este interzis femeilor musulmance sa poarte val pe fata.
Unde sunt sunt milioane de musulmani in Europa?
In Germania?
Ca in alta parte nu sunt.
Da in Germania nu statul german i-a incurajat sa vina ca le murisera prea multi barbati in al doilea razboi mondial si le era frica sa nu piara ca natie?
Si unii turci de au venit in Germania s-au germanizat,altii nu.
Vechi 15.09.2010, 14:13:19
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Am scris eu acolo ca ar fi berber ? De ce nu iei cartea s-o citesti ?
conform afirmatiei (lui Eliade ,sa zicem..):

Mahomed era disperat sa gaseasca pt semenii sai berberi o religie..

semenii lui erau berberi..ok?...daca semenii..erau berberi..el ce doamne era?
(nustiu cum sa aerez raspunsul sa ma fac inteleasa.)
concuzia logica ar fi ... daca semenii erau berberi ..si el era berber.

sau poate comunica wireless peste Suez si peste Egipt cu ei.
jucam in Ionesco.
Vechi 15.09.2010, 14:55:32
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=82VU-...layer_embedded
Vedeti ultimul interviu cu pr Arsenie Papacioc ce zice acolo de pe la minutul 4.
Unde spune sa zicem "iarta-l Doamne pe dusmanul ala al meu care a vrut sa ma omoare".
Si arata ca Dumnezeu Iisus Hristos a iertat cand era rastignit pe cei care il rastigneau si Sfantul Stefan a zis la fel cand era omorat cu pietre.
Daca o tara musulmana va veni cu razboi asupra unei tari crestine tara crestina poate sa se apere dar oare s-a mai intamplat de 100 si ceva de ani asa ceva?
Nu s-a mai intamplat.
Pai lupti si ierti ! Asa a facut Hristos! Asa au facut nenumaratii sfinti mucenici - au luptata impotriva demonismului si n-au lovit oamenii ! Cred ca tu, cu toate exemplele de sfinti mucenici, postati chiar aici la acest topic.. si tu nu sti inca cum lupta un crestin.
Vechi 15.09.2010, 14:55:33
bmd
Guest

Implicit Mama ei de naivitate!

In primul rind am o intrebare: esti femeie?
Citat:
,nu mai crede tot ce citesti pe net,nu te omoara musulmanul daca ii zici de Coran ca e o carte care contine multe erori,nu te omoara ..
Prietene (?) spre deosebire de tine eu traiesc intre ei n-am nevoie de informatia de pe net, tv sau din ziare, muncesc linga ei, imi fac cumparaturile linga ei, nuta, botez...intelegi ? TRAIESC INTRE EI!
Deci nu vrei sa fi martir?De ce ma trimiti pe mine sa fac o experienta de a carui rezultat sint convins? Du-te tu in Arabia Saudita cu o Biblie in mina spune-le ca au si ei adevaruri prin coranul lor si pe urma...era sa spun mai vorbim dar de fapt trebuie sa spun : am incheiat discutia!

Citat:
,Nu mai frate Sfantului Constantin i-a fost cerut sa se lepede de credinta crestina..

Citat:
,Mai frate pai cine a mers peste musulmanii din Irak cu razboi nedrept si nu i-a lasat sa traiasca nu niste inselati de draci pe care musulmani ii considera crestini?..
Ba da! Dar faptul ca americanii nu au facut bine asta nu inseamna ca, coranul e bun! De fapt americanii daca-ti aduci bine aminte au bombardat chiar de Sf. Pasti si crestinii ortodoxi ceea ce nu face Biblia mai neadevarata. Razboaie intre crestini au fost de-a lungul istoriei si o sa mai fie ca si intre religii diferite

Citat:
,Cine a incercat mai frate in Europa sa impuna credinta musulmana?..
Scuza-ma da tu n-ai fost la scoala, n-ai avut istorie?
Daca te referi la prezent de exemplu in Germania o sa se studieze coranul de cine doreste in scolile generale, exista spatii de rugaciune pentru islamici, profesoarele musulmane cer sa poartecapul acoperit samd in acelasi timp in care se cere scoaterea crucifixelor din clase , a crucilor de la gitul profesoarelor crestine. Cam ce inseamna lucrurile astea pentru tine?

Citat:
,Adica o musulmanca de ce nu are voie sa umble cu val pe strada in Europa?
Pe cine vatama cu ceva daca umbla cu val pe fata?
Nu e asta o incalcare a drepturilor omului ca doar nu vatama pe nimeni cu nimic facand asa ceva.
Vezi in cate tari europene le este interzis femeilor musulmance sa poarte val pe fata...
Tu in naivitatea ta nu intelegi un lucru. Nu-i Romania, nu-i ortodoxie unde sotia ta daca are chef sa poarte batic il poarta daca nu nu! Purtarea baticului e o obligatie nu o libertate si ca atare Europa nu poate fi de acord cu asa ceva.

Citat:
,Unde sunt sunt milioane de musulmani in Europa?
In Germania?
Ca in alta parte nu sunt.
Da in Germania nu statul german i-a incurajat sa vina ca le murisera prea multi barbati in al doilea razboi mondial si le era frica sa nu piara ca natie?
Si unii turci de au venit in Germania s-au germanizat,altii nu.
In Germania sint citeva miloane numai de turci dar tu uiti ca nu doar turcii sint musulmani...altfel n-ai pune o astfel de intrebare. Gindeste-te citi algerieni, pachistanezi, africani sint in Europa si poate incepi sa intelegi despre ce vorbim!
Statul German ii incurajaza si sa plece dar nu mai vor! Oare de ce pleaca italienii, grecii, sirbii oricare crestin dar musulmanii nu?
Turci germanizati? Unde ai vazut tu asa ceva? De ce crezi ca nu mai stiu nemtii ce sa faca ca macar sa poate vorbii cu ei dupa 40 de ani de trait in Germania?

Last edited by bmd; 15.09.2010 at 14:58:11.
Vechi 15.09.2010, 14:56:23
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
conform afirmatiei (lui Eliade ,sa zicem..):

Mahomed era disperat sa gaseasca pt semenii sai berberi o religie..

semenii lui erau berberi..ok?...daca semenii..erau berberi..el ce doamne era?
(nustiu cum sa aerez raspunsul sa ma fac inteleasa.)
concuzia logica ar fi ... daca semenii erau berberi ..si el era berber.

sau poate comunica wireless peste Suez si peste Egipt cu ei.
jucam in Ionesco.
Pune mana pe carte si citeste-o..Deocamdata vad la tine postura nefericita de Gica Contra !
Pentru toti ceilalti : Istoria religiilor de Mircea Eliade
Vechi 15.09.2010, 15:00:19
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Nu ai spus la ce contradicție a mea te referi, ca să putem discuta.
ati afirmat :

Oricum, nu e singura astfel de confuzie, găsești o mulțime de astfel de contradicții între curan și Biblie aici:
http://www.answering-islam.org/Quran...dex.html#bible
(o singura contradictie,bine ca nu ati dat mai multe ,ca nu mai terminam..)

deci,conform acestor site-ri,avand tema ,,contradictii in islam,,la nustiu la ce sura ziceti:
Imran fiind Amram din VT evreiesc, tatăl lui Aaron și Miriam. Numai că aici este menționată Maria, Maica Domnului ca fiică, nu Miriam. De asemeni, în alt capitol, la 66:12 Maria e numită clar "fiica lui Amram".

cu alte cuvinte,siteurile respective
(nu mai conteaza ca sunt cei care citesc brothers like broters si sister like sister,ca ulterior m-am convins cine sustinea asta),

sustin ca musulmanii sustin ,cand de fapt sustineti ca ei mint...(nustiu sa fiu mai explicita de atat)

ca Maica Domnului e sora cu Aaron ( din VT)....adica sora cu Moise..fiind sora cu Moise ..Moise ar fi fost unchiul ?lui Iisus ..pt.ca coranul recunoaste nasterea lui Iisus din Feciora Maria( sau mint?)

deci,contradictia siteurilor de contradictii este ca sustineti ca Moise e contemporan si unchi cu Iisus ..ceea ce e fals.
Vechi 15.09.2010, 15:14:47
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Si cuvantul "Dumnezeu" vine din latinescul „Domine Deus”. A fost initial o expresie folosita de pagani, fiind adoptata de crestini mult mai tarziu.
al-illah (Allah) este zeul lunii la care se inchinau paganii animisti; astazi se numesc musulmani si au ca simbol luna si se inchina tot la Allah - deci continuitatea e reala si evidenta

Dumnezeu este termenul in limba româna, nu cred ca dacii vorbeau latina ... deci unde este continuitatea si de zeitate si de denumire?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istorie a islamului si Coranului Petruta2 Religia Islamica 0 24.05.2007 01:43:36