Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.09.2010, 14:23:30
lastunul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Cultul vostru e pe cale de dispartirie, iar ceea ce spui tu e total in afara realitatii...

Andrusca, am intrat pe mai multe site-uri (unele traduse, din limba engleza) ca sa vad ce se spune despre disparitia bisericii adventiste. Am gasit o gramada de articole mincinoase pe aceste site-uri (neadventiste). In dreptul bisericii adventiste se foloseau tot felul de expresii de genul "rata mare de extindere", "dezvoltare in sistemul educational si medical", etc. In plus, a aparut si un documentar (parca facut de cei de la National Geografic- daca vrei iti dau link-ul) despre conceptia si contributia adventista, in domeniul sanatatii.

Totusi, eu te cred pe tine. Tu le zici cu foc. Ei dau doar niste banale date statistice.

Citat:
Adventismul se zdruncina, pastorii vorbesc ba de evitarea crizei...ba de imbartisarea ei, vorbesc de crize nerezolvate inca de la infiintarea cultului,
Stii si tu ca toate bisericile se confrunta cu probleme (unele mai vechi, nerezolvate, altele noi aparute). Numai ca unele biserici recunosc aceste probleme si trec la rezolvarea lor iar altele se considera "fara pata si fara zbarcitura" si se amagesc.
Vechi 24.09.2010, 14:40:15
joseph_ben_iacob joseph_ben_iacob is offline
Banned

Data înregistrării: 22.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Omul acela din Africa a auzit evanghelia aceea distorsionata, intoarsa, rasucita, dupa bunul plac al traducatorului unei anumite misiuni asa zis crestine.
De unde stii tu asta?Nici macar nu stii ce Evanghelie a auzit si din start spui ca e distorsionata etc. Asta se cheama prejudecata, acuzi fara sa stii despre ce e vorba.
Si sa te mai intreb ceva, de ce evanghelia respectiva are putere asupra acelor oameni?De ce viata lor se schimba?Daca ar fi o evanghelie mincinoasa atunci nu ar trebui sa aiba nici un efect benefic.

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Prin lucrarea unei asa zise misiuni asa zis crestine, ajung doar la ceva presupus a fi Hristos. omul acela din Africa ar fi trebuit sa aiaba sansa sa vada toate variantele crestine si sa discearna apoi cu ochii mintii care e cea adevarata si care nu.
De unde stii asta?De unde stii ca nu ajung la Hristos cu adevarat?Alta prejudecata.
Si cum ar putea avea omul acela sansa sa vada toate variantele crestine?Net nu are, e in jungla etc. Ortodocsii nu fac misiuni in jungla, asa ca din punctul tau de vedere oamenii aia sunt condamnati.
Vechi 24.09.2010, 21:06:14
octavian_cde octavian_cde is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.09.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de floricica Vezi mesajul
Mantuitorul nu a schimbat nici o "religie" prin venirea Sa pe pamant, ne-a adus insa o lege noua: legea iubirii. Nu crezi ca ar fi de-a dreptul hilar sa scrie in Biblie ca exista mai multe religii si ca e pacat sa-ti-o schimbi sau nu?
Cat despre posibilitatea de a-l urma pe Hristos, da ,El a spus: "CINE VREA, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie".
Ce ne puteti spune legat de Cruce in cultul pe care-l propavaduiti?
Apreciez felul in care ati postat chiar daca nu in toate privintele sunt de acord.

Sa inteleg ca religia trebuie pastrata si in cazul meu? Chiar daca nu sunt ortodox? Asta spunea persoana pe care am citat-o. Cel putin eu asta am inteles.

Cred ca vreti sa amintiti despre versetul din Matei 16:24 "Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie." Din dorinta de a afla ceva la care tineti foarte mult, neglijati sa scrieti corect un verset. Poate ca daca ati citi mai bine ati intelege mai bine.
Stiti ca e o vorba in popor "Asta este crucea mea....." In versetul la care faceti referire nu e vorba de acea cruce. Este vorba de suferintele/ocarile pe care inevitabil un crestin le intampina urmandu-L pe Iisus.
Eu iubesc crucea despre care se vorbeste in acel verset. Cu toate ca sunt ispitit uneori si mai "tai" din ea.
Vechi 24.09.2010, 21:40:41
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Care este Crezul cultului din care faci parte? Despre Iisus Hristos, poti sa ne spui cine Este?
Crezul cultului meu este identic cu cel al cultului tău, punctele la care s-a referit părintele erau mult mai elaborate și așa cum am mai spus necesită foarte mult spațiu, nemaivorbind de faptul că am fi off-topic. Am încercat să dezvolt asemănările în ceea ce privește simbolul credinței, însă admin-ul a considerat că acel topic trebuie urgent închis ("Ce avem comun"), sunt mai "ziditoare" interminabilele dispute privitoare la ceea ce ne separă...
Vechi 24.09.2010, 21:41:15
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Mda...ia vezi ca pastorii tai spun ca raspunsurile pe care le detine cultul adventist nu mai multumesc adeptii, si e nevoie de altele noi...tu pe unde te situezi, si ce ai de gand sa faci?

Vine criza peste cultul tau...si asta peste celelalte crize nerezolvate inca de la inceputul istoriei cultului...asta a spus-o un pastor extrem de apreciat de adventisti, deci ce e de facut?

Eu cred ca tu nici macar nu mai esti adventist, si ai infiintat un nou cult...de White nu vorbesti, si te deranjeaza foarte mult cand vezi acest nume scris...despre atmosfera reala din cultul tau nu spui nimic, si ne oferi raspunsuri vechi...cand adventistii cauta altele noi dupa doar 2 secole ( nici mai mult, nici mai putin)...deci eu zic ca tu nici macar nu stii ce esti, dar stagnezi in confuzie!!!!
Back to topic!
Vechi 25.09.2010, 08:30:59
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de joseph_ben_iacob Vezi mesajul
De unde stii tu asta?Nici macar nu stii ce Evanghelie a auzit si din start spui ca e distorsionata etc. Asta se cheama prejudecata, acuzi fara sa stii despre ce e vorba.
Si sa te mai intreb ceva, de ce evanghelia respectiva are putere asupra acelor oameni?De ce viata lor se schimba?Daca ar fi o evanghelie mincinoasa atunci nu ar trebui sa aiba nici un efect benefic.

De unde stii asta?De unde stii ca nu ajung la Hristos cu adevarat?Alta prejudecata.
Si cum ar putea avea omul acela sansa sa vada toate variantele crestine?Net nu are, e in jungla etc. Ortodocsii nu fac misiuni in jungla, asa ca din punctul tau de vedere oamenii aia sunt condamnati.
Cel care rataceste pe cai gresite se va pierde, oriunde ar fi el pe acest pamant.

Lumea credintei, reportaj `` Africa ortodoxa``
``Nu sunt „ecumenist”. Când însă, după zile întregi petrecute între musulmani sau băștinași, întâlneam un creștin, era o bucurie. Măcar știa de Hristos.
Biserica Ortodoxă nu a făcut misiune prea puternică în Africa neagră, comparativ cu catolicii sau cu sectele neoprotestante. Cei catehizați de aceștia descoperă însă acum cu bucurie și primesc mult mai ușor învățătura Bisericii Drept*măritoare Ortodoxe. Și astfel, Biserica din Africa, prin pronia lui Dumnezeu, creș*te încet, dar sigur. ``

``Zambia, Misiunea Ortodoxă din Lusaka
Când am plecat din țară, calculasem ca a doua dumini*că în Africa să o petrec în ca*pitala Zambiei, Lusaka. „Tre*buie să fie pe-acolo vreo biserică”, mi-am zis. A fost însă cu adevărat o minune că am găsit-o. Lusaka are prea pu**ține construcții înalte și se în*tin*de pe o suprafață foarte mare.
Dis-de-dimineață către biserică au început să vină localnici, în general femei cu copii. Foarte mulți copii. Slujba a ținut-o, ca de obicei, părintele Silvestru, ajutat de diaconul său.
Nectarie și Victor, doi tineri absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox din Nairobi (Kenya), însă originari din Zambia, erau sufletul comunității. Ei au cântat la strană în kiswahili și din când în când în greacă sau engleză. Li s-au alăturat încet-încet mai multe femei, așa încât cântarea a prins putere. În Africa însă nu poți să cânți fără să dansezi. Așa că, pe fondul cântării psaltice, corul se legăna cu mișcări precise, însă suficient de discrete. Pur și simplu nu se puteau abține. Așa s-au dus să se împărtășească. A fost emoționant…
Nectarie se îngrijea de copiii care mergeau la împărtășit. Micuții trebuiau însă să treacă un examen: să se închine corect. Cine greșea stătea pe loc și repeta până reușea.
Poate că cel mai frumos moment a fost însă când, după predică, părintele Silvestru ne-a prezentat, pe mine și pe prietenul meu Kiril din Bulgaria, și toți cei prezenți, pe rând, s-au grăbit să ne strângă mâna și să ne ureze bun venit.``

``Am întâlnit foști credincioși catolici de culoare care, în căutarea lor sinceră, au descoperit ortodoxia. În general, de altfel, oamenii din Zambia, Zimbabwe, Malawi, Tanzania sau Kenya au un fond foarte bun. Sunt și secte ciudate, dar cred că, în majoritate, africanii sunt sinceri și chiar Îl caută pe Dumnezeu.
Neoprotestanții nu sunt ca sectanții de la noi. Nu îi urăsc pe ortodocși, ci, din contră, descoperind parcă o altă lume, sunt fascinați de moștenirea noastră bizantină și sunt dornici să afle cât mai multe. Când mă vedeau pe stradă, alb și cu barbă, copiii mă strigau “Moise”, dar nu în batjocură, ci cu prietenie și cu bucuria că mi-au găsit... porecla potrivită.
Îmi amintesc de soldatul înarmat care mă însoțea într-unul dintre parcurile naționale. Era o fire foarte tăcută și retrasă, iar eu, fascinat de animalele din jur, nu am avut timp prea mult timp pentru el. Când ne-am despărțit, mi-a strigat însă cu dragoste: “Frate, să ne vedem în rai!”. Altă dată, un băiat din Zimbabwe m-a abordat la Cascada Victoria. Am crezut inițial că vrea să-mi vândă ceva sculpturi de lemn și de aceea încearcă să ne împrietenim. El însă venise să vorbim de Dumnezeu. Nu era botezat. Am petrecut vreo 3 ore povestindu-i pilde din Pateric. Când a plecat, mi-a cerut adresa de e-mail și zilele trecute m-am pomenit cu un mesaj de mulțumire de la el “pentru cuvintele înțelepte” pe care i le-am zis.``

`Revenind la Sfânta Orto*doxie, deși am stat numai două zile în Nairobi, am avut șansa să îl întâlnesc pe Mi*tro*politul Macarie. Un om extraordinar, smerit și cu multă dragoste și jertfelnicie, despre care de altfel auzisem deja foarte multe lucruri bune. Știam că au semi*nar teo*logic, școli, colegii, grădi*nițe, biserici și preoți misionari, dar ajungând acolo am realizat că activitatea sa misio*nară a transformat Kenya în inima ortodoxiei africane.``

``Părintele John (Ioan) Kihanga s-a născut în Mbarara, în sud-vestul Ugandei. în 1971, într-o familie deja ortodoxă. El este primul din cei 6 frați (3 băieți și 3 fete). A urmat școala primară în localitate, iar liceul în Tanzania, devenind profesor de chimie. A absolvit apoi Seminarul Teologic Ortodox din Nairobi și a fost hirotonit ieromonah de ÎPS Proterios, pe atunci Mitropolit de Irinopolis (Dar-Es-Salaam). De șase ani slujește în biserica ortodoxă din Arusha, la poalele Muntelui Kilimanjaro.
Am petrecut împreună două duminici. Înainte de ascensiune și după.
Este un om de o blândețe și o cumințenie deosebite. Nu cred că ar putea vreodată ridica tonul sau să se certe cu cineva. Deși nu a ajuns niciodată în Sfântul Munte, am regăsit la el același duh de dragoste, delicatețea și smerenia părinților aghioriți.
Când i-am spus că sunt din România, a ridicat privirea luminat la față și mi-a zis: „România, Țara Ortodoxiei!”.

Romani, mostenirea noastra de la strabuni este ortodoxia. Pana si africanii stiu asta. Aveti grija de aceasta mostenire sfanta si nu o pierdeti.
`
Vechi 25.09.2010, 16:11:54
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de octavian_cde Vezi mesajul
Apreciez felul in care ati postat chiar daca nu in toate privintele sunt de acord.

Sa inteleg ca religia trebuie pastrata si in cazul meu? Chiar daca nu sunt ortodox? Asta spunea persoana pe care am citat-o. Cel putin eu asta am inteles.

Cred ca vreti sa amintiti despre versetul din Matei 16:24 "Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie." Din dorinta de a afla ceva la care tineti foarte mult, neglijati sa scrieti corect un verset. Poate ca daca ati citi mai bine ati intelege mai bine.
Stiti ca e o vorba in popor "Asta este crucea mea....." In versetul la care faceti referire nu e vorba de acea cruce. Este vorba de suferintele/ocarile pe care inevitabil un crestin le intampina urmandu-L pe Iisus.
Eu iubesc crucea despre care se vorbeste in acel verset. Cu toate ca sunt ispitit uneori si mai "tai" din ea.

Frumos raspuns in,legatura cu neglijenta mea de a reda corect versetul din Matei, m-ati prins cu garda jos! Justificarile de dupa nu mai au nici o valoare.
Deci: conform versetului de mai sus, toti sunt chemati, dar nici unul nu este constrans sub nici o forma sa primeasca invatatura contra vointei sale, pentru ca in crestinism accentul principal se pune pe libertatea de vointa, pe libertatea de constiinta.
Au fost multi dintre fauritorii religiilor care au chemat lumea la fericrea vremelnica si vesnica, dar numai Domnul Hristos ne-a spus adevarul si ne-a aratat calea cea dreapta care ne duce la adevarata fericire.
Ca sa putem urma lui Hristos, trebuie neaparat sa implinim cele doua conditii: lepadarea de sine si a doua, sa ne luam crucea noastra.
Despre lepadarea de sine sunt multe de spus, oricum fara aceasta dezbracare a omului de haina cea veche si murdara a pacatului nu putem vorbi despre un om nou al lui Hristos.
Cat priveste Crucea...aceasta este cea mai mare lectie pe care o invata crestinul chiar inaintea Crucii lui Hristos: suferinta lui Iisus, cai El a binecuvantat Crucea si a primit-o cu bucurie. Crucea aceasta a suferintei este cea mai grea de dus, de aceasta cruce se poticnesc multi, cartesc multi si nu ajung s-o duca pana la capat pentru ca n-au pus la temelie recomandarea Domnului Hristos: lepadarea de sine.
Crestinii care se vor folosi cel mai mult si care vor avea cu adevarat folos vor fi aceia care vor purta aceasta Cruce cu doua fete, pe care a purtat-o si Iisus, adica Crucea vazuta cu chipul lui Hristos rastignit pe ea, iar pe cealalta parte chipul suferintelor pe care le intampinam in toate zilele.
Crucea este puterea lui Dumnezeu , caci" pentru cei pieritori crucea e nebunie, iar pentru noi, cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu"
Daca prin Sfanta Cruce a lui Hristos s-a risipit imparatia diavolului, blestemul s-a calcat, moartea s-a omorat, iadul s-a golit, mortii au inviat, raiul si cerul s-au deschis,daca Iisus a primit-o ca pe o binecuvantare, de ce voi nu ii dati cinstea care i se cuvine si afirmati continuu ca e vorba despre "altfel de cruce"?
In inima crestinului trebuie sa stea Crucea Mantuitorului si cultul ei, pentru ca Crucea este STEAGUL DE LUPTA si SEMNUL DE BIRUINTA AL CRESTINISMULUI
In concluzie, am ajuns la un numitor comun, acela ca in versetul citat este vorba de suferintele indurate de crestini , dar..... cu cealalta parte a Crucii, cea vazuta cu chipul lui Hristos rastignit, voi ce faceti cu ea?
Vechi 25.09.2010, 16:24:08
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Crezul cultului meu este identic cu cel al cultului tău, punctele la care s-a referit părintele erau mult mai elaborate și așa cum am mai spus necesită foarte mult spațiu, nemaivorbind de faptul că am fi off-topic. Am încercat să dezvolt asemănările în ceea ce privește simbolul credinței, însă admin-ul a considerat că acel topic trebuie urgent închis ("Ce avem comun"), sunt mai "ziditoare" interminabilele dispute privitoare la ceea ce ne separă...

Bine, ma bucur ca avem acelasi Crez!
Am auzit insa ca la voi Iisus Hristos este arhanghelul Mihail(sau Gavriil?)Este adevarat?
Vechi 25.09.2010, 17:20:12
lastunul
Guest

Implicit

Citat:
dar..... cu cealalta parte a Crucii, cea vazuta cu chipul lui Hristos rastignit, voi ce faceti cu ea?
Facem exact ceea ce au facut Sfintii Apostoli: adica, nu purtam cruciulite la gat sau atarnate pe mai nu stiu unde; nu ne facem semnul crucii si nici un alt fel de semn.

Hristos si Sfintii Apostoli, prin invatutile si exemplul lor, nu ne-au cerut sa practicam tot felul de nascociri "duhovnicesti" (cruci sau cruciulite atarnate la gat, pe pereti, acoperisuri, etc sau sa ne facem vreu-un semn cu mana sau altele din acestea). Nu-i frumos sa-i acuzati pe altii (prin intrebari acuzatoare) pentru faptul ca nu practica niste nascociri omenesti. Unii au o credinta crestina-apostolica (respecta numai ce au invatat de la Hristos si Sfintii Apostoli).
Vechi 25.09.2010, 17:25:06
lastunul
Guest

Implicit

Citat:
Bine, ma bucur ca avem acelasi Crez!
Am auzit insa ca la voi Iisus Hristos este arhanghelul Mihail(sau Gavriil?)Este adevarat?
Singurul personaj din Sfanta Scriptura, care este numit arhanghel, este Mihail (Gavriil nu este arhanghel). Verifica in Biblia ortodoxa.

Arhanghelul Mihail (Mihail = cine este ca Dumnezeu) apare in Sfanta Scriptura doar de trei ori, in confruntari directe cu cel rau. Nu vad nimic gresit sa consideri ca acest singur arhanghel il semnifica pe Domnul Iisus Hristos (Singrul care ne poate izbavi de cel rau).
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
penticostalii sunt sectari? ingerul_pazitor Generalitati 51 16.05.2018 17:43:56
A mai trecut un suflet la Domnul mela me Slujba inmormantarii 76 26.03.2016 19:24:54
Acestea au trecut sau inca nu? Mihai36 Din Vechiul Testament 1 26.06.2011 15:05:21
mesaje din trecut Jamaica Generalitati 4 28.11.2010 01:13:55
A mai trecut o zi... laurschepsis Generalitati 8 19.09.2009 00:28:33