![]() |
![]() |
|
|
Vezi rezultatele sondajului: Doresc ca: | |||
neo-protestantii/musulmanii sa fie exclusi de pe forum! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 8,82% |
neo-protestantii/musulmanii sa ramina! |
28 | 41,18% |
doresc un forum pur ortodox! |
34 | 50,00% |
Votători: 68. Nu poti vota in acest sondaj |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum vrei sa-mi ridici pe cei care sint impotriva emigrarii in cap? Nu te ostenii am facut-o singur! ![]() Oricum oricit de slab ortodox oi fi eu si de emigrant sint cu siguranta mai roman decit toti pocanitii tai sau decit tine! Citat:
Ș Citat:
Rodica si Windorin ori pomul este bun si face roade bune ori este rau si face roade rele. Daca in inima lor este bunatate, iubire inseamna ca Iisus este in inima lor (iarta-ma Doamne!) ca numai atunci ar putea scoate lucruri bune! Daca lupta impotriva BO, a preotilor, a Euharistiei, a spovedaniei, a ortodoxiei, a bunului simt unde gasiti voi dragoste? Pai credeti voi ca sarpele cind a indemnat-o pe Eva sa ia marul a injurat-o mai intii? S-a rastit la ea? Pr. Gheorghe eu stiu ca exista preoti pe forum nu trebuia sa mi-o confirmati! ![]() BO incearca sa fie corect politic. Admitem homosexualii, admitem prostitutia, admitem erezia admitem orice pentru avantaje lumesti! Sfintul Nicolae unul dintre cei mai blajini sfinti a dat pame ereticilor; noi ii iubim! Noi sintem mai ceva ca sfintii! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De asemenea nu doresc sa discut toate aberatiile din cele 4 puncte insirate deoarece pe aceste doar 4 puncte se poate scrie o carte intreaga desppre dogmatica si dreptul canonic si bisericesc ortodox, doresc insa sa folosesc doar aiureala de la punctul 1 pt a reaminti ortodoxilor macinati de dragostea si iertarea fara frontiere ca in religia ortodoxa nimic nu este ,,total din suflet" si fara judecata sau fara a rtine cont de normele de vietuire ortodoxe care sunt : dreapta socoteala si buna rinduiala , luate de la insusi Hristos ! Deci, cine crede ca Hristos a invatat sau a poruncit sa-i iertam sau sa-i iubim pe toti otova se inseala ! Si dracii stiu ca exista D.zeu , se cutremura de frica lui ca si de sfinta sa cruce, de aghiasma , de sfintele moaste si de sfintele taine si ierurgi dar nu fac nimic bun pt. aceasta adica nu se pocaiesc, adica , a lor credinta este stearpa , ori acesti draci ca si toti oamenii asemnea lor, adica acei care nu vor sa se pocaiasca nu vor fi iertati niciodata !! Ca sa fi iertat sunt necesare mai multe etape : sa-ti recunosti caderea/greseala/tradarea/insulta impotriva lui D.zeu, sa iti ceri iertare cu inima infrinta si smerita (ca sa nu te urgiseasca in continuare Hristos !) sa indrepti raul facut si sa te pocaiesti , adica sa nu mai faci nici o data greseli indreptindu-ti viata . Abia dupa toate acestea esti iertat . Socotind ca Hristos a poruncit/recomandat sa ii iertam pe toti am ajunge la alienarea lui Origen , numita apocatastaza, prin care la sfirsitul veacurilor si diavolul va fi iertat ?!?! Vai ce nebunie !! Ori aceasta idee pusa aici la punctul 1. de catre acest tovaras de forum este un sofism deosebit de periculos pt. cei care nu stapinasc cuvintul lui Hristos si care inseala pe multi itineranti prin credinta numiti asa-zis ,,cu inima buna". Ori, in primul rind Hristos porunceste la sfirsitul evangheliei lui Matei apostolilor sa invete si sa pastreze toate cite le-a spus lor, pe oameni . Repetam , toate cite le-a poruncit si nu doar citeva, care ar voi fiecare dupa a lor parere !!!! De asemenea le-a dat putere apostolilor ca sa lege si sa deslege atentionind ca ce vor lega pe pamint vor fi legate si in ceruri si ce vor deslega pe pamint vor fi deslegate si in ceruri . Atunci punem intrebarea : ce sa lege preotii si mai ales pt. ce sa lege si la urma urmei de ce El insusi Hristos va lasa legat in cer ce se va lega pe pamint ? Sa lege prin porunca pedepsei pe cei care gresesc si nu vor sa se indrepte si sa se pocaiasca !!!!! Pai intrebam iarasi, Iisus ,daca este cum a zis tovarasul mai sus amintit, ca a poruncit sa iertam pe toata lumea sau sa ii iubim ca este acelasi lucru , de ce il lasa legat in ceruri pe cel care nu se pocaieste de greselile lui ? Asadar fratilor ortodocsi, se iarta doar cel care se pocaieste de greseala lui , si atit ! Cei asemenea diavolilor , care stiu ca exista Hristos , care gresesc mai mult sau mai putin dar in primul rind nu vor sa se intoarca de la greseala lui pocaindu-se sau doar simulind pocainta, acela se leaga si nu se iarta pina ce se va pocai cu adevarat ! Daca moartea il surprinde in starea de nepocainta , legat va fi si in ceruri ! Mare atentie la cuvintele lui Hristos , pt. ca din interpretarea lor in duh si adevar a iesit trairea si vietuirea ortodoxa iar din interpretarea lor rationala si aiurita a iesit ceea ce vedem si cunoastem cu totii ... deoarece una este ortodoxia si de aceea se si numeste ortos- doxia ! Si asa cum am spus , si cu celelalte 3 puncte ramase se poate discuta despre ce sunt sofismele si ce rol au ele in trairea in duh si adevar . Numai ca cu celelalte este mult mai usor de depistat si inteles inselarea !!! Eu insa am pus, ori de cite ori am avut ocazia pe viu sau virtual , religionarilor straini de ortodoxie dar romani de natie cum au ajuns ei sa imbrace o credinta aiurea , alta decit ortodoxa atita timp cit acest popor s-a forma o data ca fiind roman si ortodox ? De ce au imbratisat idei straine de neam si credinta atita timp cit sunt romani ... nu am inteles nici o data ?! Nici nu mai vorbesc ca religiile neopreotestante au vechime de aproximativ 200 de ani pe cita vreme ortodoxia este bimilenara . Cu alte cuvinte cine poate crede nebuneala ca Hristos s-a retainuit aproape 2 milenii dupa ce singur se descoperisera ca sa se descopere unui liber cugetator cind el insusi a lasat dintru inceput dogma, baze pt. cult, ierarhie , biserica,s.a.m.d. Dar nu exista padure fara uscaturi ! Last edited by zaharia_2009; 27.09.2010 at 13:03:44. |
|
||||
|
||||
![]()
Daca tot facem sondaje ca sa aflam opinia forumistilor, cred ca ar fi trebui sa fie si optiunea actuala, ce permite tuturor sa se inregistreze.
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa e Zaharia, sunt de accord cu tine. As vrea doar sa mai adaug ca noua tactica a dracilor e AMANAREA(multumesc lui...stie el cine)!
Marturii despre parintele Arsenie Boca: ''Odată, se strânsese multă lume la Mănăstirea Sâmbăta. Înainte de a începe slujba, Părintele Arsenie a zis: „Acum începem Sfânta Liturghie. Toți mucării ( sectarii) să plece”. Unii au plecat, alții nu au plecat, iar cei ce au rămas, au dormit tot timpul cât s-a ținut Sfânta Liturghie. Când a terminat slujba, Părintele Arsenie le-a zis: „Acum sculați-vă!”. Unii mucări au spus: „Părinte, vrem să ne întoarcem”. Iar părintele le-a zis: „Întoarceți-vă, dar această pată nu se va șterge niciodată”. http://vestitorul.blogspot.com/2008/...e-boca_19.html Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sint peste 700 de membrii activi pe forumul asta dar la chestionar abia au participat 20. Oare restul nu au nici o parere? Le este perpendicular cine intra pe forum si ce seamana atita timp cit parerea lor nu-i contrazisa? Se pare ca da! Ma gindesc sa fac un chestionar despre ciini pisici ca sa vedeti acolo abundenta de mesaje!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Personal, găsesc forumul bine structurat subiectele incitante și discuțiile interesante. Mi-aș dori să și contribui la acele subiecte (unele nefiind în directă legătură cu ortodoxia), din păcate sunt pe alte secțiuni unde am și fost avertizat să nu mai postez. Că mai stau pe acest forum denotă faptul că nu m-am plictisit, cum nu m-am plictisit să stau și pe alte 5-6 forumuri creștine. Pot concepe să nu mai postez pe forum, nu e vital pentru mine. Am demonstrat-o deja pe două din huburile creștine (din întâmplare sau nu, ambele sunt ortodoxe) pe care activez de șase ani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Strămoșii noștri daco-romani au fost într-adevăr creștinați de [aproape] 2.000 de ani, însă cum arăta acel creștinism, aceasta e o altă poveste. O poveste adevărată, care între timp a devenit una foarte tristă, ca și istoria acestui neam (poate tot nu întâmplător). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ignorati sectantii | Lucian008 | Secte si culte | 1845 | 04.03.2024 12:36:50 |
Ce rost are sa postim ? | gheorghe roger | Intrebari utilizatori | 8 | 18.08.2012 18:56:14 |
Daca tot vorbim de arta sa discutam si despre ACTORI | alinaR | Arta bisericeasca in general | 13 | 28.10.2010 13:06:23 |
Un mesaj crestin ortodox catre ecumenisti! | ortodox4life | Generalitati | 0 | 17.10.2008 09:02:44 |
Ce rost are o strada care nu duce la Biserica? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 8 | 25.07.2008 08:14:39 |
|