Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.10.2010, 14:04:35
ionut stefan ionut stefan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 0rtodoxia Vezi mesajul
cum si la ce varsta l-ati aflat pe hristos?
Si a doua intrebare, ce scriere v-a miscat , adica ce scriere v-a adus acea stare umilicioasa in care simti ca dumnezeu iti vorbeste in suflet? Sau ce sfant, ce imprejurare, intamplare? (intrebarile se leaga de fapt)
pe mine ma misca foarte tare evanghelia dupa ioan , acel capitol despre trimiterea unui mangaietor, capitolul precedent si cel care ii urmeaza , cand eram mic le citeam in fiecare zi si multa mangaiere aflam..acum are mare efect asupra mea sfantul gheron iosif isihastul..
in urma unor necazuri am inceput sa-l caut pe dumnezeu si acest lucru sa intamplat la biserica zlatari,sf ciprian din bucuresti.pe mine m-a IMPRESIONAT cartea,viata parintelui gheorghe calciu dumitreasa

Last edited by ionut stefan; 02.10.2010 at 14:06:50.
Reply With Quote
Vechi 02.10.2010, 14:11:25
0rtodoxia 0rtodoxia is offline
Banned

Data înregistrării: 21.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionut stefan Vezi mesajul
in urma unor necazuri am inceput sa-l caut pe dumnezeu si acest lucru sa intamplat la biserica zlatari,sf ciprian din bucuresti.pe mine ma miscat cartea,viata parintelui gheorghe calciu dumitreasa
da, am citit odata un fragment, oare o gasesc pe net? in acel fragment povestea despre vederea Luminii Necreate care i-a stralucit Parintelui dupa ce a fost batut de tortionari o noapte intreaga la sfarsit i-a spus celui ce l-a batut "Hristos a inviat" iar acela a raspuns Adevarat a inviat! desigur fara sa vrea ,dar Duhul Sfant vorbea prin gura lui si a ramas uimit tortionarul si deodata camera s-a umplut de aceasta Lumina blanda si intelegatoare ,pace nesfarsita, dragoste, liniste fericire inlauntru Lumina, afara Lumina, cateva minute..cand straluceste aceasta lumina esti exact ca Adam in Rai in acele clipe.. Lumina acea este ce este si Dumnezeu ,de fapt este El.. si tasneste din inima, cuprinzand din interior intreaga fiinta facand-o Una cu El, atunci tu esti ce este El,te uiti la tine si te vezi El totodata.. asa a fost mangaiat Parintele.. am sa-i citesc cartea!
Reply With Quote
Vechi 02.10.2010, 14:16:34
ionut stefan ionut stefan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 0rtodoxia Vezi mesajul
da, am citit odata un fragment, oare o gasesc pe net? In acel fragment povestea despre vederea luminii necreate care i-a stralucit parintelui dupa ce a fost batut de tortionari o noapte intreaga la sfarsit i-a spus celui ce l-a batut "hristos a inviat" iar acela a raspuns adevarat a inviat! Desigur fara sa vrea ,dar duhul sfant vorbea prin gura lui si a ramas uimit tortionarul si deodata camera s-a umplut de aceasta lumina blanda si intelegatoare ,pace nesfarsita, dragoste, liniste fericire inlauntru lumina, afara lumina, cateva minute..cand straluceste aceasta lumina esti exact ca adam in rai in acele clipe.. Lumina acea este ce este si dumnezeu ,de fapt este el.. Si tasneste din inima, cuprinzand din interior intreaga fiinta facand-o una cu el, atunci tu esti ce este el,te uiti la tine si te vezi el totodata.. Asa a fost mangaiat parintele.. Am sa-i citesc cartea!
nu stiu daca o vei gasii pe net,daca esti din bucuresti o gasesti la libraria sophia.pt mine dupa sf biblie si vietile sfintilor este cea mai buna carte,m-a intarit foarte mult si o recomand tuturor
Reply With Quote
Vechi 21.01.2013, 13:23:45
Petre.'s Avatar
Petre. Petre. is offline
Member

Data înregistrării: 03.01.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Un thread pt ceea ce cautam eu, o sa-l citesc cand o sa am timp.

Deschisesem si eu ceva asemanator, insa i-am dat o denumire mai ciudata: ce feedback primiti de la Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fie-va mila de un om aflat in mare, mare ispita! Ana-Maria N Umanitare 42 08.04.2012 15:12:22
Pomelnic pentru cei adormiti de care am aflat pe acest forum...+ LapetiteMoc Slujba inmormantarii 22 03.08.2011 03:41:54
"Acum stiu, am aflat si eu... " de Nicolae Steinhardt Andrei B. Generalitati 4 27.07.2011 21:36:49
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
Despre iubirea pentru Hristos-D, in si cu Hristos! alecsandru Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 05.11.2009 02:45:24