Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2010, 19:23:57
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
problema este a ta. esti nesigur pe tine, gelos fara motive etc. astea sunt frustrari venite din nesiguranta. nu te roade ca ea nu mai ese virgina ci te roade de ce nu mai este, cum a fost cu celalalt etc. daca chiar vrei sa fii crestin nu pune atata importanta pe trecutul fetei, iarta, iubeste, nu-ti lasa frustrarile sa-ti macine iubirea.
Referitor la aceasta problema delicata, un Parinte imbunatatit recomanda in aceasta privinta- "Sa nu existe comparatie"- de ce? Pentru ca de aici vin toate relele .
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Vechi 24.10.2010, 19:26:29
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Noi asteptam de la fete sa fie virgine,curate nepatate de nimeni.Dar oare de ce ele nu pretind ca noi sa fim feciorelnici?
Sa lasam persoanele in cauza sa ne ofere un raspuns.
Vechi 24.10.2010, 19:33:31
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Noi asteptam de la fete sa fie virgine,curate nepatate de nimeni.Dar oare de ce ele nu pretind ca noi sa fim feciorelnici?
Sa lasam persoanele in cauza sa ne ofere un raspuns.

Asa, bravos, Seraphim, ai pus punctul pe i! Dupa parearea mea, daca esti fecior / fecioara, ar trebui sa iti gasesti un partener asemenea. Dar daca tu, ca barbat (nu vorbesc despre tine, Seraphim, ci in general), nu esti fecior, ai umblat cu nu stiu cate pana acum si vrei una fecioara cu care sa te casatoresti - ceea ce mai vezi ca se pretinde - inseamna ca ai o mare problema!
Vechi 24.10.2010, 19:40:44
Senior Member

Implicit

Dar ,pot fi si exceptii,insa in general barbatii au mai multi ochi,sunt ispititi mai usor si nu sunt asa de fideli ca si fecioarele.Eu am vrut sa urmez calea monahala,si nu am pretuit valoarea feminina nici macar la cuvioasele canonizate,si am gresit subestimand feminitatea.
Vechi 24.10.2010, 20:15:12
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Referitor la aceasta problema delicata, un Parinte imbunatatit recomanda in aceasta privinta- "Sa nu existe comparatie"- de ce? Pentru ca de aici vin toate relele .
da acel parinte si o solutie pt cazul in care aceasta comparatie exista? daca da, ar fi bine sa auzim aceasta recomandare, daca nu aceasta recomandare este nu numai o recomandare inutila ci chiar prosteasca. de ce prosteasca? pt ca este similara cu "ti-e foame si nu ai bani de mancare? solutia este sa ai bani".
situatiile de acest gen exista, sunt multe si nu sunt singulare. sa spui ca "sa nu existe comparatie" este solutia in loc sa intelegi ca aceste negari si trimiteri la abstinente teoretice (cati preoti sau calugari sunt intr-adevar casti dpdv sexual?) nu ajuta la nimic. ai un om cu o problema. ii explici ca ceea ce il roade pe el este rezultatul unor ganduri negative, unor nesigurante care vin din interiorul sau si ca ar trebui sa primeze dragoste si increderea reciproca in locul modului de gandire ARHAIC si INAPOIAT vis-a-vis de fecioria femeii. cu ce ajuta sa-i spui unui barbat/tanar "ar fi bine sa nu existe comparatie" cand el iubeste o femeie care DEJA nu mai este virgina? ajuta la ceva in afara faptului ca vrei sa pui la zid acea femeie? ajuta la ceva sa arunci cu pietre intr-o "pacatoasa"? asta inseamna a fi crestin? eu cred ca nu.
concluzia si sfaturile mele nu or avea ele prea multe in comun cu doctrina crestin-ortodoxa dar sunt realiste si SUNT DE FOLOS intr-o lume REALA. omul are ganduri daca acea fata il iubeste. gandurile ii vin din indoiala ca nu cumva el sa fie mai putin barbat decat barbatii anteriori avuti de fata. orice om trebuie sa stie asta, nu e mare mister. daca acel tanar o iubeste pe acea fata si are suficienta putere psihica/spirituala sa inteleaga ca iubirea nu inseamna competitie sexuala, sa stie ca dragostea inseamna acceptare cu bune si cu rele, sinceritate, ca dragostea inseamna sa privesti inainte si nu inapoi, atunci nu conteaza daca acea femeie a fost cu unul sau mai multi barbati. mai mult, daca acest tanar isi pune problema asa, fara a intelege aceste lucruri si isi doreste doar ca acea fata sa fie virgina (adica ingenua, fara cunoasterea altor barbati etc) acest lucru nu-i va fi suficient oricum, el va fi macinat de ganduri negre date de aceeasi nesiguranta (gen: dar daca femeia mea se gandeste cum e cu altul, daca o vrea sa se culce cu altul din curiozitate, de ce s-a uitat nu stiu cum la vecinu? de ce-a intarziat la munca ? etc etc)
Pe scurt: trebuie inteles ca gelozia este un sentiment negativ (in limbajul acestui site: un demon) care trebuie controlat si eliminat din mintea noastra. Gelozia nu face decat sa iti altereze mintea si gandurile ducand implicit la alterarea casniciei/vietii. Sfaturi gen "sa fie fata virgina" arata o minte atrofiata, egoista care nu stie ce este iubirea adevarata.
Vechi 24.10.2010, 20:25:40
Senior Member

Implicit

Wassabi ai un punct de vedere bun ,exprimat intr-un mod original.Da asa cum un pretendent la monahism daca tot ai pus la indoiala castitatea monahilor,atunci cand este facut monah,indiferent daca a fost cast sau nu el ,daca pazaste castitatea din acel moment are aceeiasi valoare ca unul cast din fire.Ei asa si cu tinerii sau tinerele dupa casatorie iondiferent daca au fost pure sau nu dupa casatorie trebuie sa intretie relatii sexuale doar cu partenerul si castitatea lor naturala este abolita,n-am gasit alt cuvant,dar avnd relatii si cu alti barbati isi vor stirbi castitatea spirituala.
Vechi 24.10.2010, 20:27:50
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de inkognito Vezi mesajul
stimati vizitatori ai forumuluias dori sa aflu pozitia Dvs, daca vi s-ar intimpla (-t) ca domnisoare cu care incepeti sa aveti o relatie, v-ar spune ca si-a pierdut virginitatea cu prietenul ei precedent?
va multumesc anticipat.
Nu intentionez sa ma amestec, fiindca on-topic n-as spune decat sa meargi la duhovnicul tau sa iei sfat, daca problema ce o pui te intereseaza in punct de vedere spiritual.

Vreau insa sa prezint o situatie speciala dar asemanatoare: daca "inkognito" ar fi un pretendent la preotie, casatoria cu o astfel de fata s-ar constitui intr-un impediment la preotie! Ca sa nu mai vorbim de o relatie intima in afara casatoriei pana-n preotie!

In rest, nu ma bag! Nu ma bag, aici, pe forum!
Vechi 24.10.2010, 20:40:38
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
da acel parinte si o solutie pt cazul in care aceasta comparatie exista? daca da, ar fi bine sa auzim aceasta recomandare, daca nu aceasta recomandare este nu numai o recomandare inutila ci chiar prosteasca. de ce prosteasca? pt ca este similara cu "ti-e foame si nu ai bani de mancare? solutia este sa ai bani".
situatiile de acest gen exista, sunt multe si nu sunt singulare. sa spui ca "sa nu existe comparatie" este solutia in loc sa intelegi ca aceste negari si trimiteri la abstinente teoretice (cati preoti sau calugari sunt intr-adevar casti dpdv sexual?) nu ajuta la nimic. ai un om cu o problema. ii explici ca ceea ce il roade pe el este rezultatul unor ganduri negative, unor nesigurante care vin din interiorul sau si ca ar trebui sa primeze dragoste si increderea reciproca in locul modului de gandire ARHAIC si INAPOIAT vis-a-vis de fecioria femeii. cu ce ajuta sa-i spui unui barbat/tanar "ar fi bine sa nu existe comparatie" cand el iubeste o femeie care DEJA nu mai este virgina? ajuta la ceva in afara faptului ca vrei sa pui la zid acea femeie? ajuta la ceva sa arunci cu pietre intr-o "pacatoasa"? asta inseamna a fi crestin? eu cred ca nu.
concluzia si sfaturile mele nu or avea ele prea multe in comun cu doctrina crestin-ortodoxa dar sunt realiste si SUNT DE FOLOS intr-o lume REALA. omul are ganduri daca acea fata il iubeste. gandurile ii vin din indoiala ca nu cumva el sa fie mai putin barbat decat barbatii anteriori avuti de fata. orice om trebuie sa stie asta, nu e mare mister. daca acel tanar o iubeste pe acea fata si are suficienta putere psihica/spirituala sa inteleaga ca iubirea nu inseamna competitie sexuala, sa stie ca dragostea inseamna acceptare cu bune si cu rele, sinceritate, ca dragostea inseamna sa privesti inainte si nu inapoi, atunci nu conteaza daca acea femeie a fost cu unul sau mai multi barbati. mai mult, daca acest tanar isi pune problema asa, fara a intelege aceste lucruri si isi doreste doar ca acea fata sa fie virgina (adica ingenua, fara cunoasterea altor barbati etc) acest lucru nu-i va fi suficient oricum, el va fi macinat de ganduri negre date de aceeasi nesiguranta (gen: dar daca femeia mea se gandeste cum e cu altul, daca o vrea sa se culce cu altul din curiozitate, de ce s-a uitat nu stiu cum la vecinu? de ce-a intarziat la munca ? etc etc)
Pe scurt: trebuie inteles ca gelozia este un sentiment negativ (in limbajul acestui site: un demon) care trebuie controlat si eliminat din mintea noastra. Gelozia nu face decat sa iti altereze mintea si gandurile ducand implicit la alterarea casniciei/vietii. Sfaturi gen "sa fie fata virgina" arata o minte atrofiata, egoista care nu stie ce este iubirea adevarata.
Era o recomandare - intamplator, pentru un candidat la Preotie.Fiecare face ce vrea cu viata lui, dar...sa ne abtinem de la jigniri- dialog civilizat, sau nu intra in discutie.Si apoi... faptele vorbesc... vorbe goale pot insira si eu.Si cam atat.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Vechi 24.10.2010, 20:55:20
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Virginitatea nu e o virtute fiindcă nu ne naștem cu virtuți. Dar e o stare de integritate benefică pentru viața duhovnicească de luptă cu patimile, pentru că cine nu a gustat din păcat nu este atras de el cu atâta putere ca cel ce a gustat.

Tinerii care cunosc sexul opus numai la căsătorie și rămân cu acea persoană până la moarte sunt și ei feciorelnici până trec la cele veșnice și dincolo de asemeni.

Iar cei ce și-au pierdut puritatea nu numai prin actul sexual propriu-zis ci și prin sărutări, atingeri etc nu pot deveni din nou puri decât prin mari eforturi de pocăință, asemănătoare celor ale Sf. Maria Egipteanca (17 ani de luptă cu patimile în pustie). Însă de obicei cei ce s-au întinat nu-și pun problema purității ci a situației sociale, își găsesc pe cineva de asemena întinat și întemeiază o familie din care ies copii cu probleme.
Vechi 24.10.2010, 20:56:59
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Era o recomandare - intamplator, pentru un candidat la Preotie.Fiecare face ce vrea cu viata lui, dar...sa ne abtinem de la jigniri- dialog civilizat, sau nu intra in discutie.Si apoi... faptele vorbesc... vorbe goale pot insira si eu.Si cam atat.
deci un viitor candidat poate face sex inaintea casatoriei, important e ca fata sa fie virgina. interesanta abordare si mod de gandire. nu a comentat nimeni despre faptul ca el, baiatul (viitor preot!!) face sex cu fata ci doar ca fata n-a fost virgina. eu intreb acu, asa, fara sa vreau sa jignesc, nu va este un pic rusine?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Viitorul meu sot si prietena mea eudiana Nunta 67 11.06.2011 02:33:24
prietena penticostala ionell Generalitati 26 17.11.2010 10:35:27
prietena mea nu este fecioara livadarufelix Nunta 184 11.08.2010 20:47:30
ajutati-ma, sa ajut o prietena! maria_aura Secte si culte 37 12.03.2010 20:26:33