![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa parerea dumneavoastra, solutia optima este ca, inainte chiar de 30 de ani, sa limitam/ignoram acest aspect ?! Si asta nu este puritanism ?! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca plictisul se instaleaza repede (cica trei ani).. poate ca este un fenomen firesc! Voi nu intelegeti ca mare parte din interesul pt sexualitate este intretinut de un life style modern: televiziune, muzica, filme, imbracaminte, reviste glossy, sfaturi "psihologice" care spun sa-ti satisfaci placerile neintarziat etc.. La mine in casa NU exista televizor. Nu cumparam ziare si reviste. Eu cred ca acest detaliu a contribuit semnificativ la schimbarea mentalitatii noastre fata de sexualitate. Altfel gandesti cand vezi, scuzati, funduri pe ecran si chiloti in ziare. Eu cel putin sunt socata de cate ori dau cu ochii de un televizor. Acum nu zic ca nu trebuie sa avem televizor.. alegerea fiecaruia.. dar macar ganditi-va cat de conditionati suntem sa cautam placerea! De unde stiti ca acesta este firescul? De unde stiti ca nu suntem indoctrinati, orbiti, supusi prin altfel de metode fata de cele totalitare, dar cu acelasi efect (sau mai eficient). edit: cititi cartile lui Virgiliu Gheorghe despre televiziune. Sunt excelente. F. folositoare. O sa va treaca cheful de deschis televizorul. :) Last edited by anna21; 26.10.2010 at 22:09:58. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poate ca adolescenta (asadar perioada din viata in care 90% din oameni nu sunt casatoriti) trebuie sa fie cea mai activa perioada din viata sexuala a unui om, pentru ca tocmai atunci dorinta trupeasca atinge punctul maxim. De acord?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
După sex, televizorul ! Oare ce va trebui să mai scoatem din cășile noastre, dnă Anna ? Murăturile ! Cum de nu m-am gândit ? Murăturile întrețin lăcomia, goana după senzualitatea simțului gustatoriu. Decadența exprimată prin combinația oțetului cu zahărul și mierea, rezultând gustul dulce-acrișor, atât de mult contra firii ! Îmi vine să-mi dau palme că deunăzi am pierdut două ore din viață ca să umplu murăturile ! În timpul acesta, aș fi putut face lucruri mult mai folositoare sufletului decât pregătirea burții pentru iarnă grea ! În două ore aș fi putut face patru acatiste. Sau aș fi putut citi Cartea Înțelepciunii a lui Ben Sirah, comentată de sfinții părinți. Sau măcar Osea și tot ar fi rămas vreme pentru Habacuc ! Dar eu m-am îndeletnicit cu adulmecarea cu ochii a gogonelelor celor rubiconde, a verzei roșii spre a da culoare pătimașă borcanelor pierzării, a morcovilor demni de iepuri și nu de creștini ! Vai și iarăși vai ! Atâția sfinți au trăit numai cu pâine și apă, ba chiar și fără acestea și s-au umplut de har, iar eu mă gândesc numai la cele ale vintrelor ! Sunt un morman de păcate ! Mi-e scârbă de mine ! Mă scuip în oglindă. Mă urăsc. În sfârșit, acum că ochii mei s-au deschis, am ajuns la o atitudine creștină !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar solutia nu este cealalta extrema, subevaluarea si renuntarea - nu pentru toata lumea, in orice caz. Daca dorinta dispare natural, foarte bine. Dar daca nu dispare? Cred ca depinde foarte mult de fiecare cuplu. Sexualitatea reflecta viata omului si a cuplului pe celelalte planuri.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu inteleg de ce va faceti ca nu intelegeti, ca Dumnezeu ne-a dat o libertate si o constiinta, chiar daca o parte din viata libertatea este prost inteleasa, si constiinta adormita. Ele exista si la momentul oportun omul va constientiza aceste lucruri, cautand sa-si recuperez libertatea, pierduta prin alipirea de pacate, precum si sa asculte de constiinta sa, in care Dumnezeu a inscris Legea. Cand va face acest lucru? Cand va constientiza ca acestea sunt singurele lui sanse pentru a se mantui. Sunt oameni, care tot timpul vietii se roaga si lupta cu patimile personale; dar evidenta o arata, ca cei mai multi sunt "scurtcircuitati" la un moment dat si astfel sunt pusi sa aleaga intre modul de viata de pana atunci si un altul, in care trebuie sa tina cont de ceea ce-I place lui Dumnezeu. Am gasit si in biblie exprimata aceasta ideee, si anume, ca Dumnezeu are intelegere pentru anii tineretii noastre, si as adauga pentru imaturitatea noastra, dar pana la un moment dat. Mai scria acolo, ca vom plati "libertatile" acestea ale tineretii. Dumnezeu are rabdare cu noi si nu se maniaza la fiecare greseala a noastra. Dar de aici si pana la a crede ca Dumnezeu ne-a dat placerea ca pe o prajitura din care sa tot mancam, fara grija, la infinit, e cale lunga. Sub nici o forma placerea si mantuirea NU merg mana in mana. Acesta este si motivul pentru care multi oameni sufera in timpul sau la sfarsitul vietii: caci Dumnezeu nu este insensibil la suferintele noastre, daruindu-ne in schimb mantuirea. Viata in doi presupune prezenta sexualitatii si implicit a placerii, dar nu aceasta este scopul vietii, asa cum cred tinerii in general si cei fara minte, pana la adanci batraneti....... Scopul vietii este si ramane mantuirea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu are intelegere fata de "scaparile" tineretii insa totodata pedepseste aceste greseli....?!
|
|||
|
|||
![]()
"Ne permite, dar nu ni le trece cu vederea". Nu mi se pare ca sunt in contradictie.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca mama ii dai voie fiului sa manance bomboane inainte de masa si te uiti la el cum le molfaie incantat, stiind in acelasi timp ca-l vei pedepsi dupa ce termina de mancat? ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! | mihailt | Nunta | 23 | 02.11.2010 21:03:03 |
permis biometric | cosmin95 | Generalitati | 8 | 30.08.2009 16:11:12 |
|