Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.10.2010, 00:39:13
Miha-anca
Guest

Implicit

ancah
Guest

Acesta este fostul meu cont, care la solicitarea mea a fost inchis.

In caz de banare scrie "Banned".
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 01:18:07
gioni39 gioni39 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.10.2010
Implicit Raspuns la mesaj pe forum crestin-ortodox .

Lourdes 19 , în primul rînd îti sugerez sa fii atenta la sfaturile extremistilor si frustratilor ortodoxi , indiferent ca sunt femei sau barbati [ adica nu lua totul mota-mo ] ; Într-o casatorie din dragoste este permis orice in ce priveste relatia sexuala dintre sot si sotie daca cei doi isi doresc si le face placere , acuma nu stiu ce intelegi tu prin pervesiune sexuala ? daca tu esti genul de femeie care nu vrea decat o relatie sexuala clasica cu sotul tau trebuia sa ai o discutie sincera , deschisa si fara o rusine de copii mici înainte de casatorie cu viitorul sot si poate ca nu mai erai in aceasta situatie ; Ori daca el nu ti-ar fi spus atunci adevarul acum ai fi avut un motiv in plus sa divortezi . Daca vrei sa-ti traiesti viata dupa canoanele manastiresti dar ca mirean atunci intretii relatia sexuala cu sotul tau pe intuneric in toalele intime si de cateva ori pe an , daca faci asa cand esti tanara cand vei avea 55 de ani ce mai faci ? AVERTISMENT TALIBANILOR ORTODOXI = NU sunt adeptul orgiilor sau exagerarilor sexuale sau a îtretinerii de relatii sexuale in zilele MARILOR SARBATORI CRESTINE ORTODOXE [ NU LE MAI ENUMAR PTR. CA SUNT CATEVA ] ; În alta ordine de idei daca nu poti suporta, decat sa te înbolnavesti mai bine Divorteaza , pleaca din caminul conjugal la mama si la tata acasa [ daca ai si daca poti ] sau incearca sa vorbesti cu el si daca intelege si se lasa de treba asta atunci e bine . Important si esential este ce simti tu fara a te lasa influentata de oricine alticineva , sa mai gandesti si singura si sa ai o COMUNICARE Fara bariere cu sotul tau [ daca este genul ] . Sanatate si credinta blînda .
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 10:34:55
OmuBun
Guest

Implicit

Mda. Iata un sfat cu adevarat... profesional. Mai putin... confesional, dar ce mai conteaza?
E foarte ciudat faptul ca nu ne tenteaza sa spunem o "vorba de duh" pe un thread obisnuit, dar ne mananca degetele pentru a ne spune parerea despre viata sexuala pe un forum ortodox. Desi nu sunt adeptul analizei pe text, aici consider ca e necesar pentru cineva care posteaza pentru prima oara. Nu parerea fata de acest fel de probleme este deranjanta (in fond, fiecare e liber sa faca cu viata lui ce doreste), ci pozitia de sfatuitor din primul mesaj.

Citat:
În prealabil postat de gioni39 Vezi mesajul
Lourdes 19 , în primul rînd îti sugerez sa fii atenta la sfaturile extremistilor si frustratilor ortodoxi , indiferent ca sunt femei sau barbati
E foarte posibil sa ai dreptate, dar frustrarile celorlalti nu cred ca sunt motivul insomniilor tale. Oricum, in principiu ti-am inteles punctul de vedere si nu cred ca ai pretentia de a fi infailibil. Intr-un fel sau altul, fiecare dintre noi dorim acelasi lucru: sa ne fie bine, dar nu cu orice pret. Iar daca nu invatam din greseli, nu ne mai inteleptim in veci.

Citat:
Într-o casatorie din dragoste este permis orice in ce priveste relatia sexuala dintre sot si sotie daca cei doi isi doresc si le face placere
Iata cel mai prost sfat pe care-l poate primi un cuplu tanar. In fond ce nu ne este permis? Te poti droga, te poti tatua pe 99% din corp, te poti destrabala fara a face rau nimanui, te poti arunca din avion cu un sac de cartofi in loc de parasuta... Cine te opreste? Doar ca parerea inteleapta pentru o persoana care se lasa condusa de slabiciuni, este departe de a fi una buna. Ori eu consider ca viata nu ne este data sa ne batem joc de noi, ci sa ne slefuim cat putem mai bine, pentru vesnicia ce ne asteapta.

Citat:
acuma nu stiu ce intelegi tu prin pervesiune sexuala ? daca tu esti genul de femeie care nu vrea decat o relatie sexuala clasica cu sotul tau trebuia sa ai o discutie sincera , deschisa si fara o rusine de copii mici înainte de casatorie cu viitorul sot si poate ca nu mai erai in aceasta situatie ;
Perversiune sexuala inseamna ceea ce inseamna pentru toata lumea. Restul sunt povesti de "noapte buna"!

Citat:
Ori daca el nu ti-ar fi spus atunci adevarul acum ai fi avut un motiv in plus sa divortezi .
Inclin sa cred ca nu esti casatorit, fiindca esti departe de a intelege cum stau lucrurile cu adevarat. Iar daca totusi esti, libertatea asta o sa-ti faca mari probleme intr-o zi...

Citat:
Daca vrei sa-ti traiesti viata dupa canoanele manastiresti dar ca mirean atunci intretii relatia sexuala cu sotul tau pe intuneric in toalele intime si de cateva ori pe an , daca faci asa cand esti tanara cand vei avea 55 de ani ce mai faci ?

Nu vad care-i problema noastra cu cei care reusesc sa procedeze astfel, si nici ce se intampla cu ei dupa 55 de ani. Daca reusesc sa procedeze astfel, ferice de ei si vai de noi care nu putem fi asa! Oricum, am observat ca in familiile in care libertatea sexuala este la mare cinste, nu se poate vorbi de liniste sufleteasca, ci de un zbucium permanent...

Citat:
AVERTISMENT TALIBANILOR ORTODOXI = NU sunt adeptul orgiilor sau exagerarilor sexuale sau a îtretinerii de relatii sexuale in zilele MARILOR SARBATORI CRESTINE ORTODOXE [ NU LE MAI ENUMAR PTR. CA SUNT CATEVA ] ;
Da bine ca ne-ai linistit. Aveam chiar o problema cu momentele in care faci perversiune (exagerata) si cand te retii din cauza marilor sarbatori religioase (miercurea, vinerea, posturile de peste an oricum nu sunt in randul marilor sarbatori!!) Cat despre fanatismul la care faci aluzie pentru cei care duc totusi o viata in credinta, e problema ta si chiar nu vad cu ce drept judeci libertatile celorlalti. Sa ne intelegem: eu nu cu slabiciunile tale am ceva, ci cu indrazneala de a da astfel de sfaturi, altora, pe un forum crstin-ortodox, intr-un prim mesaj (sau poate esti un user mai vechi, cu un cont nou!...)

Citat:
În alta ordine de idei daca nu poti suporta, decat sa te înbolnavesti mai bine Divorteaza ,

Da' de ce sa divorteze? Mai bine sa-l otraveasca, nu?

Citat:
pleaca din caminul conjugal la mama si la tata acasa [ daca ai si daca poti ]

Mama si tata nu trebuie sa fie implicati intr-o astfel de problema, sub nici o forma. Consider ca este groaznic pentru un parinte.

Citat:
sau incearca sa vorbesti cu el si daca intelege si se lasa de treba asta atunci e bine . Important si esential este ce simti tu fara a te lasa influentata de oricine alticineva , sa mai gandesti si singura si sa ai o COMUNICARE Fara bariere cu sotul tau [ daca este genul ]
In sfarsit si un sfat bun!!
Citat:
Sanatate si credinta blînda .
Mult prea blanda, din pacate!
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 11:19:32
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Incredibil!!!

Thread deschis pe 20 octombrie! Pana pe 28 - adicatelea in 8 zile...are 32 de pagini si 9330 vizitatori!!!

I'm sure you get the point...
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 11:25:55
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerinul Vezi mesajul
Incredibil!!!

Thread deschis pe 20 octombrie! Pana pe 28 - adicatelea in 8 zile...are 32 de pagini si 9330 vizitatori!!!

I'm sure you get the point...
S-a ajuns la atatea pagini pentru ca:

1. S-a exprimat punctul de vedere catolic si de aici s-a ajuns la obisnuita paruiala intre catolici si ortodocsi;
2. S-a ajuns la subiectul mai larg, asceza vs. destrabalare, puritanism vs. libertarianism, gnoza vs. hedonism, subiect care e cel putin la fel de incitant.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 11:33:47
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Da, si pe mine m-a socat vulgaritatea in public de fiecare data cand am fost la Bucuresti, orasul meu natal.
Dar nici tu nu stai in Romania, nu?
Sunt de acord ca ar trebui sa ne protejam copiii intr-o anumita masura de volgaritate si obscenitate, dar nu sa facem ecran total.
Exact cum si cat, nu pot inca sa ma pronunt...
Nu e vorba de ecranare sau protejare ,e bine ca noi ducand o viata crestina si copiii crescandu-i in spiritul unei educatii crestine ,ei singuri sa decida ce e bine si ce este rau.
Din pacate copiii din zilele noastre sunt atat de debusolati incat imi este mila de ei.
Vad la bloc ,mai ales vara ,in vacanta ,copilandri de 14-15 ani fete si baieti in pozitii indecente ,cu tigari ,plictisiti .Nici macar nu sunt indragostiti ,sexul si hormonii ii atrag prematur.
Si sa nu ne miram ,spunea Valeriu Tabara la o conferinta ca acestia sunt produsul nostru ,astia suntem si avem copii asemenea noua.
Educatia incepe de la cele noua luni cand mama e insarcinata.
Ce copil sa iasa cand parintii practica perversiuni.
Oare nu ce au facut parintii vor face si copiii?
As vrea sa stiu ,daca cei cu pareri liberale de pe acest forum s-ar simti bine daca si-ar vedea fata sau baiatul maturiati sexual prematur sau eventual cu tendinte homosexuale sau lezbiene.
Suntem libertini cand e vorba de altii dar cand vine vorba de familie nu mai este asa.

Last edited by anita; 28.10.2010 at 11:39:05.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 11:47:18
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Oare nu ce au facut parintii vor face si copiii?
Aveti si alte argumente in afara de intuitie cand afirmati acest lucru?

Stalin a ucis sute de mii de oameni insa fata lui pare a fi un om pasnic si credincios. Sa nu i se fi transmis gena dementei ucigase?
Vechi 28.10.2010, 12:16:34
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Aveti si alte argumente in afara de intuitie cand afirmati acest lucru?

Stalin a ucis sute de mii de oameni insa fata lui pare a fi un om pasnic si credincios. Sa nu i se fi transmis gena dementei ucigase?
Draga mea ,
Eu ma bazez pe ce a spus Hristos si iau asta drept un adevar care trebuie inteles ca atare ,nu o vorba in vant:"Pomul bun face poame bune ,cel rau poame rele"
Noi cand mancam ,o facem impotriva firii ,mancam peste puterile noastre?
Asa e si cu perversiunile in viata sexuala,la ce sunt ele necesare daca ne simtim bine ducand o viata sexuala normala?
Se da prea multa atentie la sex .
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 12:42:26
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Draga mea ,
Eu ma bazez pe ce a spus Hristos si iau asta drept un adevar care trebuie inteles ca atare ,nu o vorba in vant:"Pomul bun face poame bune ,cel rau poame rele"
Noi cand mancam ,o facem impotriva firii ,mancam peste puterile noastre?
Asa e si cu perversiunile in viata sexuala,la ce sunt ele necesare daca ne simtim bine ducand o viata sexuala normala?
Se da prea multa atentie la sex .
Multumesc pentru explicatie Anita. (Eu nu ma referisem doar la aspectele legate de sex, ci in general la repercusiunile faptelor parintilor asupra copiilor.)

In privinta fetei lui Stalin nu sunt lamurita. Eu cred totusi ca botezul isi joaca rolul in viata unui om, nu putem fi predestinati in mod ireversibil de faptele parintilor nostri.
M-ar interesa si opiniile celorlalti forumisti despre "pomul bun face roada buna iar cel rau roada rea".

Doamne ajuta!
Vechi 28.10.2010, 12:50:19
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Multumesc pentru explicatie Anita. (Eu nu ma referisem doar la aspectele legate de sex, ci in general la repercusiunile faptelor parintilor asupra copiilor.)

In privinta fetei lui Stalin nu sunt lamurita. Eu cred totusi ca botezul isi joaca rolul in viata unui om, nu putem fi predestinati in mod ireversibil de faptele parintilor nostri.
M-ar interesa si opiniile celorlalti forumisti despre "pomul bun face roada buna iar cel rau roada rea".

Doamne ajuta!
Iarta-ma ,nu am citit cu atentie ,ai zis de fata lui Stalin?
In acest caz Dumnezeu are judecatile lui nepatrunse iar pe Stalin il putem incadra la cazuri de psihiatrie .
Eu ma refeream la altceva ,la perversiuni sexuale si repercursiunile lor asupra copiilor si chiar a vietii noastre fizice si spirituale.
Ca sa fim on topic ,raspunsul la intrebare ar fi :ele sunt permise ,dar nu tot ce este permis este si de folos.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 21:03:03
permis biometric cosmin95 Generalitati 8 30.08.2009 16:11:12