![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crezi că toată lumea care scrie poezie are nevoie de aplauze?Sunt mândră să fiu un poet amator și anonim,dar un poet totuși. Aș dori să citesc și eu măcar o singură carte de-a ta .Poate ești un supradotat... "Poate că,între noi,peste traiul de câine Sunt cei supradotați pentru ziua de mâine!"(Orfanii de A.P) Cele exprimate de tine sunt doar părerea ta pe care cu nonșalanță și nepăsare ți-o etalezi la adăpostul anonimatului,plin de ură și redical(ca de fiecare dată de altfel). Doamne ajută Dorina Stoica Last edited by dorinastoica14; 30.10.2010 at 20:57:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Este foarte usor sa credem ca ne pricepem la toate. Romanii au aceasta manie daunatoare de a-si da cu parerea in toate cele, dar mai ales cred ca au dreptul sa se exprime in orice domeniu. Daca stiintele exacte par a fi apanajul cercetatorilor, umanioarele (cum li se spunea in Iluminism) au ajuns sa fie considerate la indemana tuturor. Grav.
Fiecare se pricepe doar la meseria pe care a invatat-o, iar literatura, oameni buni, este o stiinta (a cuvantului, a stilului, a frazei, a manuirii cu inteligenta a sintaxei si a semanticii). Chiar daca ati facut in scoli ore de limba si literatura, nu este deloc suficient pentru a va exprima si opinii in domeniu. In scoala pitagoreica cei ce vroiau sa se initieze intr-un domeniu, taceau timp de cinci ani si abia apoi primeau dreptul de a se exprima in public (si numai pentru domeniul pentru care se pregatisera minutios timp de cinci ani!). Cand vom invata ca trebuie sa-i lasam pe fotbalisti sa joace fotbal, pe medici sa trateze, pe profesori sa ne invete, pe cizmar sa repare ce are de reparat, pe mecanic sa mestereasca masina etc., abia atunci va progresa si societatea. Pana atunci ramane (de-ar fi numai atat!) cum este. Doamna Dorina a dat replici in cunostinta de cauza, este autor de carti si stie pe ce lume se afla cad isi expune o opinie literara. In rest, mila Domnului in toate! Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac! |
|
||||
|
||||
![]()
"Și totuși există iubire / Și totuși există blestem / Dau lumii, dau lumii de știre / Iubesc, am curaj să mă tem . . ." Citiți dragii mei, citiți-i poezia , și decideți :e scrisă aiurea , sau e scrisă de o minte și-un suflet de OM ce a știut să înmulțească talanții primiți de la Dumnezeu ? Mai înainte de a arunca cu pietre , atât de ușor, să ne vedem neputințele și greșelile noastre , și să ne punem o simplă întrebare :Și totuși există iubire / Și totuși există blestem . . . ". Până găsim un răspuns, răspund tot prin vorbele poetului Adrian Păunescu:"Doamne , fă-mă călugăr / Și cheamă-mă până la tine /Să-ți spun adevărul /Despre marele dezastru pământesc. /Doamne , fă-mă călugăr . . .". Vă las pe voi să citiți mai departe , dar vă rog din suflet să o faceți în clipe de liniște, lăsând necazurile și mânia , pentru puțin , a se "odihni":http://www.scribd.com/doc/465348/Adrian-PaunescuPoezii
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 30.10.2010 at 22:10:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Adrian Paunescu este un artist.
Iar de la un artist se asteapta sa joace bine pe scena. Nu sa fie un om politic de exceptie. Adrian Paunescu era, pe vremea lui, un mare Voievod. Nu va faceti sange rau, el stia ca vine vremea cand rolurile mor si cand destui "doctorasi" il vor "dracui": http://www.esnips.com/doc/0fd66357-4...8-c30bc28801cb Insa A.P. lasa neamului romanesc valori pe care nu le-au lasat toti detractorii lui. Laolalta. Last edited by apologetdindamasc; 31.10.2010 at 00:00:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu Iisus in celula http://video.google.com/videoplay?do...6893770987675# Tudor Gheorghe - Cu Iisus în celulă (integral) http://www.youtube.com/watch?v=OV5cYmzsfXY Aveți aici texte culese și interpretate muzical de Tudor Gheorghe, texte scrise de adevărați poeți care au suferit în pușcăriile acelui sistem care a atentat atât la Biserica Ortodoxă cât și la Ființa Națională Românească, însă printre ai cărui slujbași credincioși a fost și numitul AP. Poate învăța de aici atât AP cât și oricine altcineva ce este aceea adevărata poezie; pentru cei cu inima împietrită recomand "Anii noștri schingiuiți", nu de alta dar ca să se știe pe schingiuirea cui și-au construit unii gloria efemeră. Reamintim așa doar cu titlu de memorie că Arsenie Papacioc a făcut 14 ani de pușcărie comunistă, și acesta este doar un exemplu. Alții își făceau cariere ale gloriei efemere pe suferința acestor oameni care au suferit din cauza terorii comuniste. Cât despre "voievodatul" lui AP, părerea mea este că era cel mult un "paharnic", un "pivnicer" al adevăratului "Voievod", Nicolae Ceaușescu. Aceia care pentru Hristos, pentru Ortodoxie și pentru Neamul Românesc (inclusiv și dintre Legionari) au suferit teroarea și prigoana Fiarei Comuniste, aceia sunt adevăratele valori ale românilor !!! Bine cel puțin că n-am rămas la mila unui asemenea "voievod" ca să ne cunoaștem adevăratele valori, adevăratele repere atât spirituale, morale, cât și intelectuale și chiar estetice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lumina lina - Clip realizat pe versurile lui Ioan Alexandru și muzica lui Tudor Gheorghe http://www.youtube.com/watch?v=fmhnFb_cIWs Tudor Gheorghe - Luminã linã (varianta initialã) http://www.youtube.com/watch?v=p_xmy6IsPxk Asta ca poet net superior lui Adrian Păunescu. Însă ca și caracter, poetul Ioan Alexandru a militat activ după 1990 pentru oprirea fenomenului avorturilor pentru că el ca și creștin ortodox știa că este un păcat împotriva lui Dumnezeu. Nu ați auzit și nu a auzit nimeni însă de ceva similar din partea lui Adrian Păunescu, deși a fost în politică, deși a fost parlamentar al României și din partea PSD, adică acel partid condus de Ion Iliescu, personajul care a abrogat decretul lui Ceaușescu de interzicere a avorturilor în România. Iată că deși cu rang în politică, deși pe lângă personaje la cel mai înalt nivel decizional, AP nu a întreprins nici cel mai mic lucru în favoarea unei idei pentru care alții ca Ioan Alexandru făceau manifestații publice în stradă deși puțini îl ascultau. Asta este cu profeții din țara lor... Putem deci avea o perspectivă mai largă atât artistică precum și morală și să vedem cine sunt adevăratele valori ale românilor și cine sunt doar niște false glorii cu gura mare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Ceea ce facem fiecare facem pentru ceilalți, nu pentru noi înșine. Dacă facem pentru noi înșine sau pentru Dumnezeu atunci nu trebuie să așteptăm nici recunoașterea celorlalți nici cumpărătorii. Cum am zis, naivitate, naivitate dusă la extrem.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teodora Păunescu Tucă | Mihaela19 | Muzica Bisericeasca | 1 | 17.04.2012 23:29:02 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
Poetul din gara Sinaia | Pelerinul | Generalitati | 102 | 21.02.2011 10:59:37 |
Adrian Fageteanu | achimovjan | Generalitati | 33 | 15.10.2008 14:10:09 |
Adrian | Adrian27 | Generalitati | 11 | 23.08.2007 14:46:07 |
|