![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Un poet adevărat nu este un răsucitor de vorbe ci un profet, care revelează ceva necunoscut până atunci.
Poezia lui Păunescu poate fi impresionantă prin cantitate dar sub aspectul calității e doar un versificator banal. Omul era obsedat cu propria importanță și nu a creat o operă de valoare, nu se remarcă prin nimic. Nici o șlefuire extremă ca la Eminescu, nici un substrat filozofic ca la Blaga sau Barbu, nici o atmosferă ca la Bacovia sau un delir controlat ca la Stănescu. Dacă cineva consideră că Păunescu a fost original prin ceva să spună prin ce. Să nu uităm că și Nicolae Guță a scos un număr impresionant de piese muzicale care sunt un surogat de artă pentru care și termenul de comercial e prea nobil. Deci cantitatea nu e un criteriu pentru valoarea unei opere. Păunescu s-a remarcat prin mișcarea socială pe care a creat-o și mulți confundă aceasta cu valoarea lui de poet. Nu se are în vedere că este foarte posibil ca un om să aibă o operă vastă și să fie o persoană publică importantă dar opera lui să fie complet lipsită de valoare; există o gândire stereotipică și o confuzie asupra a ceea ce înseamnă valoare în artă. Cât despre mântuirea lui Păunescu, eu cred că acest om va fi rușinat pentru trufia lui și nu va avea parte cu Sfinții.
|
||||
|
||||
![]()
E rusine ca nu ne abtinem macar in ultimul ceas!Despre morti, numai de bine!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa mult mai interesant este omul Paunescu,poetul care a trait fiecare clipa ca poet ,chiar daca toti criticii literari stiau foarte bine ca ,comparativ cu experienta literarar trecuta,poezia sa nu avea mare valoare .Doar timpul va spune adevarul. Dar asa asumare a unui destin de poet nu am mai vazut de la Nichita Stanescu.A trait fiecare clipa in umbra muzei,a cautat mereu ,cu fiecare intamplare,sa lase ceva. A stiut sa traiasca poezia in mijlocul maselor,a stiut sa daruiasca fericire multora. A fost un apostol,al unui regat minuscul. Daca acest om era al Bisericii,cred ca aducea la credinta jumatate din tara asta. Dar despre mantuirea lui nu sunt deloc de acord cu dv.Nu l-am simtit nici eu un om prea bun,dar ce stim noi ce era in sufletul sau si ce simtea cu adevarat?Ce stim noi cati oameni a ajutat,sau pur si simplu le-a daruit un strop de fericire.Si mai ales ce stim noi judecatiile lui Dumnezeu. A plecat insotit de dragostea sincera a atator oameni.Macar o scurta rugaciune dc zice fiecare pt el ,si se face un cor imens in cer . Nu stiu daca se mantuieste,dar i-o doresc din tot sufletul. |
|
|||
|
|||
![]()
E rușine să fii politicos dintr-o frică superstițioasă față de morți. E o credință păgână această teamă de a critica morții.
Și de asemeni e trist că unii nu renunță la pretențiile de pedagogi nici pe un forum de internet.
|
||||
|
||||
![]()
Oare cum ne simtim noi , draga Iustin ? Suntem noi oare far de pacat si vrednici de a arunca cu pietre ? Suntem noi , oare , atat de buni ,ca avem acest drept sa spunem ca X sau Y este mai putin bun , sau foarte rau ? Cine ne da acest drept ? Ne-am folosit noi oare toti Talantii de judecam un om care a lasat ceva in urma lui , si acel cava exista , va exista in inima si consinta multor generatii de acum incolo ! Asa ca , hai mai intai sa vedem ce simtim noi insine despre noi , cu toata sinceritatea , si sa tragem o linie ca sa vedem ce lasam noi in comparatie cu Adrian Paunescu ( Dumnezeu sa-l odihneasca !+ )
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uneori viata si noi pe langa ea suntem asa de aiurea ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Efectiv mi-am dorit din tot sufletul ca acest om sa se mantuiasca in cele din urma,pt ca a purtat cumva deziluziile,si razvratirile noastre. Scuza-ma, dar eu nu pot fi integral de o parte sau de alta,decat in cazul vreunui sfant,sau al vreunui monstru .Tuturor celorlalti,le acord sanse si circumstante atenuante,pana in ultima clipa . |
|
||||
|
||||
![]()
Atunci nu intra la astfel de dezbateri , numai pentru a aduce un plus de dezbinare , ce te va costa , nu acum ci in viitorul apropiat , nu de la cei de aici , ci de la Cel ce sade in Adevar ! La zazanie si vorbe pompoase suntem mesteri mari , dar daca ne ia CINEVA la bani marunti suntem paduchi si plosnite urat mirositoare ! AI INTELES ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Iti multumim " maestre " . . . !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teodora Păunescu Tucă | Mihaela19 | Muzica Bisericeasca | 1 | 17.04.2012 23:29:02 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
Poetul din gara Sinaia | Pelerinul | Generalitati | 102 | 21.02.2011 10:59:37 |
Adrian Fageteanu | achimovjan | Generalitati | 33 | 15.10.2008 14:10:09 |
Adrian | Adrian27 | Generalitati | 11 | 23.08.2007 14:46:07 |
|