Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2010, 23:01:59
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Fain mai scriai in urma cu ceva zile , adica erai ( vorba userului zaharia ) - F .F . F . SINCER
Cristi, oricat te-ai osteni de mult, (si vad ca ai multa energie) pe tine nu ma pot supara din doua motive:
in primul rand peste o ora intram in post, iar noi doi... stii tu
iar in al doilea rand... nu pot pentru ca sa-ti spun!...
Vechi 14.11.2010, 23:02:37
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Cristi, prietene, mai 'nainte de a scoate din arhiva si niscai cuvintele d'ale mele, promit ca merg la culcare pt.ca maine trebuie sa incep ziua ceva mai devreme.

Post usor si binecuvantat tuturor!
Vechi 14.11.2010, 23:05:11
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
Cristi, prietene, mai 'nainte de a scoate din arhiva si niscai cuvintele d'ale mele, promit ca merg la culcare pt.ca maine trebuie sa incep ziua ceva mai devreme.

Post usor si binecuvantat tuturor!
Saru'mana, Carmina, si post binecuvantat si tie! Iarta-ma daca pe vreundeva am zis ceva mai... ne-la-locul-lui. Sper sa nu fii suparata pe mine!...
Vechi 14.11.2010, 23:11:31
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
A, si inca ceva ce ma tot tineam sa spun: Mi se pare ca uneori se face o confuzie intre mantuirea sufletului si Imparatia lui Dumnezeu. De mantuit multi se pot mantui, chiar scos din iad dupa ce biserica face cele de trebuinta. Dar in Imparatia lui Dumnezeu... nu prea cred sa aiba acces oricine. Noi, mirenii, nu ne putem compara cu preotii si cu-atat mai putin cu calugarii si pusnicii. Dar ne multumim si noi acolo cu o bucatica mica langa Poarta Raiului... Pana la urma, cel mai important lucru este sa nu fii in iad! Eu asa cred!
Da frate , bine si frumos zici , ca mai mereu dar am o veste trista : sa sti ca si dupa poarta raiului nu mai este loc (acolo unde se pune matura si farasul)deoarece asa cum a marturisit singur acel loc a fost rivnit de gheronul Cleopa . Deci sa sti ca atunci cind vom fi dusi sa vizitam raiul ca sa vedem ce am pierdut , dupa usa il vom gasi pe parintele Cleopa . Si atunci noi unde sa mai stam ?
Asta intro ordine de idei dar intro alta trebuie sa zic si eu un cuvint : mai zic unii ca intre mintuire si rai se face o confuzie, dar sa nu ii crezi pe acestia deoarece eu stiu sigur ca atunci cind spui de mintuire nu poti sa te referi la iad deoarece in iad sunt numai cei nemintuiti precum si ca cei mintuiti sunt numai in rai ! Asa ca nu are ce confuzie sa se faca , da ?
Doamne, atit de mult ma bucura discutiile constructive !
Vechi 14.11.2010, 23:11:50
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marimira Vezi mesajul
Stind pe margine am constata sora ca oricine nu este de acord cu tine sufera de rautate si dreptate . Neplacuta constatare ! Ti s-au dat marturii destule dar voiesti altceva , si asta nu inseamna in mod obligatoriu ca ceilalti nu iubesc , nu iarta si nu... Diferenta este in discernamint !
Era gata-gata sa imi placi ca user . M-am intristat insa deoarece paleta-ti este mare !

Subiectul era acesta:omul Adrian Paunescu nu era necredincios..era ortodox, era roman, mai mergea si pe la biserica in plus el a murit!!! Acum sufletul lui este in mana Domnului nostru Iisus Hristos..De ce nu se cuvine sora anna21@ sa-l trecem in pomelnic ..este din neamul nostru..

Pt.fratele Zaharia:Iertare pt propozitia -suntem plini de rautate si dreptate!-
Sunt si eu om si sunt supusa greselii... din graba...in loc de soson am zis galos! Vroiam sa spun Suntem plini de dragoste si drepate!
Frate Zaharia sa ai un post binecuvantat!

Te rog nici sa nu iei in sema aceasta parere , ea este defapt pt. ceilalti !
[/quote]

Sora draga, ori citesti despre Sf. Liturghie si pomenirea mortilor (Sf Simeon al Tesalonicului spune clar ca pot fi pomeniti doar cei "dreptmaritori", fara pacate de grave, care se straduiesc sa se indrepte etc.. deci CRESTINI TRAITORI, nu de ocazie!), ori faci cum vrei.
Vechi 14.11.2010, 23:12:45
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Saru'mana, Carmina, si post binecuvantat si tie! Iarta-ma daca pe vreundeva am zis ceva mai... ne-la-locul-lui. Sper sa nu fii suparata pe mine!...
De 70 de ori cate 7!

Va dati oare seama, fratilor, cate ocazii de a schimba ceva in viata noastra irosim?
Vechi 14.11.2010, 23:15:00
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit Intrebare

Se mantuieste cineva cu forta?
Sau se mantuieste cineva intamplator, fara sa doreasca aceasta?
Tare ma intreb.

Daca nu-L cauti pe Dumnezeu, sa zicem, ci iubesti slava desarta.. oare cum ar fi Raiul pt tine? Nu tot ca un iad? Ma intreb si eu.

Dumnezeu este discret si il lasa pe fiecare sa faca cum vrea, pana la urma.
Ca vrei sa te mantuiesti, dar nu stii calea? DSigur ca Dumnezeu te ajuta.
Dar daca nu vrei sau nu te intereseaza.. ?
Vechi 14.11.2010, 23:15:24
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
NU emit judecati superficiale.
Omul caruia ii este foame/sete de Dumnezeu face multi pasi din timpul vietii ca sa-L gaseasca. Putini realizeaza ce lucru extraordinar este sa te nasti in tara ortodoxa (paranteza: zilele trecute am vazut un documentar din seria invazia pagana si eram impresionata de sacrificiile facute de occidentali in cautarea adevarului. Renuntau la avere, sotie, copii ca sa caute la sute de mii km departare pe dumnezeu.. si intr-un final cadeau sub influenta vreunui guru sau alt posedat!).
Cum vor fi judecati cei nascuti in ortodoxie, nici nu vreau sa ma gandesc!

Despre mersul la biserica. Zilele trecute am ajuns la biserica in timpul unui botez, la care am asistat desi oamenii imi erau necunoscuti. Preotul a explicat in final importanta botezului, a impartasaniei pt ca oamenii sa vada dincolo de ritualul pe care evident nu-l intelegeau. In final o doamna se apropie de mine si-mi spune cu un zambet larg: "ce Liturghie frumoasa!"
Adica: trebuie mai mult deca mersul la biserica pt a te mantui.
Perfect adevarat, dar omul Paunescu nu era necredincios, sufletul lui este dincolo si face parte din ffaptele milosteniei sufletesti a putea sa-l pomenim in rugaciunile noastre.Asta este datoria noastra de buni crestini sa ne rugam pt.toti cei de o credinta cu noi, daca acest om Adrian Paunescu se mantuuie sau nu ...lasam in seama lui Dzeu Judecata sufletului sau.
Dar de aici si pana la a spune ca era necredincios, ca este pacat sa-l trecm in pomelnice..este distanta draga sora...
Vechi 14.11.2010, 23:18:33
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
Perfect adevarat, dar omul Paunescu nu era necredincios, sufletul lui este dincolo si face parte din ffaptele milosteniei sufletesti a putea sa-l pomenim in rugaciunile noastre.Asta este datoria noastra de buni crestini sa ne rugam pt.toti cei de o credinta cu noi, daca acest om Adrian Paunescu se mantuuie sau nu ...lasam in seama lui Dzeu Judecata sufletului sau.
Dar de aici si pana la a spune ca era necredincios, ca este pacat sa-l trecm in pomelnice..este distanta draga sora...
Sa ne rugam ,dar sa nu il introducem in manualele scolare! Anna a vrut sa spuna sa nu punem la Liturghie decat pe cei pe care ii cunoastem foarte bine,din familie,asta era discutia!
Vechi 14.11.2010, 23:24:57
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
Nu noi spunem ca a fost necredincios ci el prin faptele si cuvintele lui a spus aceasta, noi doar ne uitam la el si vedem cum a vietuit, nu este simplu ? Sau ne trebuie vreo scoala speciala pt. asta ? Sau a trait si in ascuns si doar dumneata sti cum !
Pe noi crestinii nu ne intereseaza sa implinim un lucru dupa rinduiala si tipic , adica corect ci doar sa-l implinim , nu conteaza cum, nu conteaza daca acel cineva se poate pune sau nu la soroace ! Noi avem treaba noastra desi poza de ,,crestin smerit si milostiv' ne atrage . Nu, nu sunt de noi tipicul , canoanele si invataturile parintilor , de noi sunt smiorcaielile si pozele .
De, asa se intimpla in viata , unii isi aleg ceva altii altceva si la urma nu se mai stie cine procedeaza bine si cine nu !

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teodora Păunescu Tucă Mihaela19 Muzica Bisericeasca 1 17.04.2012 23:29:02
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
Poetul din gara Sinaia Pelerinul Generalitati 102 21.02.2011 10:59:37
Adrian Fageteanu achimovjan Generalitati 33 15.10.2008 14:10:09
Adrian Adrian27 Generalitati 11 23.08.2007 14:46:07