![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu stiu un singur lucru :tot ceea ce sunt si tot ceea ce am fizic, mental si spiritual este primit ca un dar de la Dumnezeu. Si Cel ce m-a nascut din nou din apa si din Duh si mi-a luminat calea pana acum se v-a ingriji si de acum in colo de mine si ma v-a hrani cu acea 'mancare' care sa-mi aduca cresterea potrivita. Cu siguranta:" La inceput era "Cuvantul" si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu". Eu nu contest acest adevar pentru ca il simt real si prezent in Sfanta Scriptura si in inima mea.Este atat de viu si aproape pentru fiinta mea si as putea sa dau marturie in fiecare zi despre felul in care "Cuvantul" este pentru mine ca o "sabie cu 2 taisuri pana acolo ca desparte maduva de oase".Da, aceasta sabie taie , ori de cate ori ma las curatata,toate 'crescaturile',toate cancerele , toate neghinele si ranile pe care mi le cresc singura.De aceea nu inteleg( poate pentru ca n-am avut a face cu ea) 'ortodoxia pe dos" despre care vorbesti si nici nu-mi bat capul. Judecata nu este a mea, nu mi s-a dat mie s-o fac si eu nu ma urc pe acest tron. Judecata mi s-a dat pentru propriile-mi fapte pentru a le duce la Sf. Spovedanie. Din multele mele experiente in care oamenii se erijau in 'prooroci' si 'mesageri' divini, in care fiecare secta afirma ca este "Unica, singura si adevarata' revelatie a lui Dumnezeu, singurul "Cuvant Adevarat" si vrednic de primit am gasit un indrumar extraordinar atat in Sfanta Scriptura cat si in Sf. Traditie si in scrierile Sf. Parinti pentru a deosebi adevarul de minciuna.Sf. Scriptura spune ca doar dupa implinirea prorociilor se vor cunoaste prorocii adevarati.Iar Sf. Parinti au avut acest dar mare,parintele Arsenie Boca de exemplu,pentru a sluji oamenilor spre mantuirea sufletelor.In afara de scumpul meu duhovnic este tot ceea ce am nevoie sa stiu spre calauzire sufleteasca. Daca acolo sunt cu adevarat proroci sau nu se va vedea dupa implinirea prorociilor lor si daca acolo este lucrarea Domnului se va vedea, caci" dupa roadele lor ii ve-ti cunoaste" si " "Orice vita pe care n-am sadit-o Eu va fi taiata si aruncata in foc". Imi place foarte mult pilda cu neghina.Lucratorii se intrebau nedumeriti: -"De unde a aparut neghina cand noi am semanat doar seminte curate" Stapanul le-a raspuns: - "Un vrajmas a facut acesta". -"Ce sa facem? Sa smulgem neghina?" -"Nu,lasati-o pana la sfarsit" Deci raul si binele, neghina si graul, plusul si minusul coexista in univers pana la 'seceris' si atunci totul se va vedea in adevarata lumina. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și la sfârșit e tot Cuvântul! Dar Cuvântul Lui Dumnezeu, Iisus Hristos și nu a omului mincinos. Și draga mea, nu mă acuza pe mine de judecată, când eu nu am judecat decât tangențial nu ca să-mi caut slava mea ci doar ți-am arătat că iarăși te lași hrănită cu desfrânarea jidoveacă idolicească, ca și în sectele din care au reușit să fugi... a judecătorei vulpițe cumetrițe care vrea ea, mereu vrea ea ceva, oare ce vrea ea pentru ei? Păi vrea dacă e cineva care o să creadă, vrea să zică că e meritul contrioverselor ei explicaționiste pentru cei ce vor crede. Adică dracul se vrea la originea credinței voastre în Dumnezeu... adică ''ciuma'' și ''lepra'' se întoarce... că de aia are lupul îmbrăcat în haina sfântă așa o râvnă deșertică de nedescris... căci știe că i se apropie sfârșitul tiraniei blestemate... Nu confunda lucrurile căci numai Domnul este Proorocul și Învățătorul care dă cui vrea darurile Sale și nu omul care se erijează la proorocie ca să se dea mare și să se țină mare că știe dând tuturor minciuni dar nici cu degetul nu se atinge ca să trăiască conform cu proorociile pe care cică le știe, conform cu buna învățătură trasă din ele... ci omul acela rău și necredincios e un lăudăros și un mitoman notoriu... Tu uită-te bine la oameni și deosebește-l pe cel care e omul cel lăudăros și se iubește pe sine și atât, deosebește-l pe fratele tău și deosebește duhurile... uită-te atent, ia aminte la fapte și la roade... și vezi care e hoțul și criminalul căci e ușor să acuzi pe slujitorii cei vrednici și buni cu faptele și ''roadele'' cele rele ale altora! Nu te zăpăci! Păi nu e vorba de ei, de prooroci căci Domnul e proorocul ci de Cuvânt, de ce este scris în cărți, și doar citind vei înțelege că este purul Adevăr care s-a împlinit și se împlinește în vederea venirii Domnului a treia oară! Ca să plinească ce mai are de plinit căci așa cum s-a ridicat, tot așa va și reveni, dar de data asta în slavă mare pe norii Cerului... și numai pentru poporul Lui dreptcredincios! Și nu pentru mincinoși sau vicleni sau desfrânați sau răi! Oare ce mai tot așteptați ca să lăsați secul, gLumea? Dacă nu are cine să vă spună, vă repet eu: acolo la Pucioasa Domnul este proorocul și Învățătorul... pregâtind popor dreptmăritor întru venirea Sa. Și cine să vă scoată neghinele din inimă? Toți ispidolii pătimășiei prea pătimașe pentru care vă luptați cu Dumnezeu? Eu? Păi nu despre ei e vorba, neghinele din inimă trebuiesc scoase afară... ci acolo în textul citat de tine e vorba de oamenii neghină! Care au fost sădiți de un vrăjmaș și un potrivnic al Lui Dumnezeu și al omului. Pe ăia lăsa-ți-i, lăsați-i ca să nu cumva să smulgeți și grâul odată cu neghina... deci lăsați gLumea! Și mai bine haimana... decât... Last edited by vsovivi; 15.11.2010 at 15:09:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
«Drumul spre Mine este postul, rugăciunea, milostenia, spovedania și împărtășania. Nu vă depărtați de biserică». Dar pe de altă parte zicea: «Vai vouă, preoților care fumați în sfântul altar sau vă căsătoriți a doua oară!». si: Dar în luna octombrie 1960, pe când grăia Domnul la mine în casă, și fiind sigură că nu este nimeni străin, a început Domnul să strige: „Femeie, pentru ce te-ai despărțit de biserică? Mai bine îți frângeai mâinile și picioarele decât să te desparți de biserică. Femeie, femeie, ard doisprezece fluturi în foc, și cu tine treisprezece, femeie. Mergi la biserică și te spovedește!“. Maica Verginica a început să se zbuciume în pat și să strige mai tare. Eu plângeam, că nu știam ce înseamnă acest lucru, dar lângă pat a apărut o vecină, cu numele Teodorescu Anastasia, și pe care o adusese mama mea să asculte în ascuns, și a început să strige cu lacrimi în ochi: „Eu sunt, am douăsprezece avorturi și m-am dus la adventiști“. Dimineața s-a dus la biserică, s-a spovedit, și urmează la biserica Sfânta Parascheva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și nu pe mine să mă crezi că la nimic nu-ți folosește, nici ție, nici mie, ci crede Lui Dumnezeu... și Credința Ta te va Mântui. Căci sf. Pavel identifica pe Domnul cu Credința! Deci nu mă încântă pe mine cu nimic dacă mă crezi sau nu că eu nu caut să mă crezi pe mine și ''nu cad oare două vrăbii la un ban''? Adică fiind noi cuprinși de vraja cea mai mare pentru a nu mai răbda!.. sărăcia?.. pentru eterna reîntoarcere în gLumea poftelor rele. Last edited by vsovivi; 15.11.2010 at 15:55:57. |
|
|||
|
|||
![]()
"O, împacă-te cu Dumnezeu, neam român! Ia-L de Stăpân al tău, ca să nu-ți fie ție rău pe pământ! Întreabă-L pentru soarta ta și ascultă-I povața, că are pe vatra ta albia cuvântului Său din vremea aceasta și grăiește cu tine ca un tată bun și plin de grijă pentru viața ta! Voi, cei din porți, (Din parlament și guvern, n.r.) nu întoarceți spatele înspre cuvântul Meu de peste voi,iar voi, cei ce stați în nume de păstori peste neamul român, nu fiți necredincioși cuvântului Meu, care vă îndeamnă să fiți sfinți și credincioși venirii Mele cuvânt pe pământ acum, la sfârșit de timp! O, așa cum am grăit prin vasele purtătoare de Dumnezeu până în vremea întrupării Mele, de am lăsat pe pământ cuvântul Meu, care s-a făcut carte și care s-a adeverit întru Mine tot, o, tot așa grăiesc și azi, căci am puterea toată în cer și pe pământ dată de Tatăl Meu spre folosul oamenilor. Iubiți pe pământ iubirea Mea în om și între om și om! Treziți duhul rugăciunii cea pentru zilele acestea, căci zilele sunt grele, iar duhul lui antichrist dă să cuprindă în duhul lui și acest neam, pe care Eu, Domnul, l-am ales Mie! Vă voi cere socoteală dacă nu veți păstra viața acestui neam, viața cu Dumnezeu din zi în zi mai mult, spre nimicirea lucrării satanice de pe pământ, căci neamul român are alegere aparte între neamuri, iar cei ce nu cred aceasta, vor lua plată cu cei necre- dincioși cuvântului Meu, care descoperă planurile Domnului"
Mie mi se pare o chemare la o traire sfanta ,la cainta si pocainta la unire si iubire sfanta si nu la dezbinare . |
|
|||
|
|||
![]()
Poate nu ați priceput programarea... iată atunci cheia... sol sau fa-ls.
Și apoi Recapitulare: ''La așa concluzii, am rămas mască și fără cuvinte așa că las să vorbească doar placa stricată, aia cu zmeus: „Deci nu te mai agita dejaba, că oricum nu te mai cred! Și oricâte p-ape vei arunca din guriță după copiii lui Dumnezeu, să fii pregătită că la un momendat se vor întoarce toate val vârtej asupra ta... săramnă amăgită de cel rău. ”'' (Îmi cer iertare pentru cei căzuți în mrejele artistei foarte frumoase și foarte ademenitoare, căci este doar o fetiță... și zic asta pentru cei căzuți fără să vrea în ispita poftei rele, a lor, căci videoclipurile sunt foarte dure pentru oricine chiar dacă par inofensive și frumușele și colorate.) Last edited by vsovivi; 15.11.2010 at 16:26:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci ți se pare perfect Adevărat și ai înțeles bine ce ai citit și nu te teme de gLumea cea rea și spurcată că gLumea nu face nici cât o ceapă degerată. Last edited by vsovivi; 15.11.2010 at 16:48:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar draga mea Grabriella, se pare că nu ai dat data atunci când ai prezentat citatul din Cuvântul lui Dumnezeu ca să afle și să știe cel interesat unde anume să caute... după dată.
Mă bucur totuși de vorbele tale, nu pentru mine ci pentru tine... că eu nu vreau să mă laud cu trupul tău... Și uite îți pun o melodie frumoasă. Și una pentru mariamargareta roata bicicleta... . Și la sfârșit una pentru amândouă, ca un fel de mesaj de la cei morți... despre noi... și apoi încă odată. Și una pentru mine. Și apoi placa stricată, aia cu zmeus: „Deci nu te mai agita dejaba, că oricum nu te mai cred! Și oricâte p-ape vei arunca din guriță după copiii lui Dumnezeu, să fii pregătită că la un momendat se vor întoarce toate val vârtej asupra ta... săramnă amăgită de cel rău. ”'' Last edited by vsovivi; 15.11.2010 at 19:16:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un pas mic, ușor de făcut, dar cu consecințe uriașe. După aceea ți se ivesc două opțiuni, una mai grea și alta mai ușoară. Ce mai grea este să alegi care dintre biserici sau "sectele cele bune" este simultan și cea adevărată, pentru că toate mărturisesc despre sine că sunt "singura cea adevărată". Cea mai ușoară este să alergi necontenit de la una la alta, ca fluturele care trece din floare în floare, căutând mereu ceea ce nu vei găsi niciodată. Last edited by mariamargareta; 16.11.2010 at 11:00:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am să-ți răspund eu. Secta "Noul Ierusalim" își are originea în revelația pe care o tânără cu probleme psihice severe a avut-o în anul 1955 când i s-a părut că-I vorbește Însuși Domnul. Pe tânără o chema Virginia(Verginica) Tudorache, iar evenimentul avea loc în satul Maluri din jud. Dâmbovița. Îndată niște săteni mai exaltați au preluat fenomenul și l-au stimulat, transcriind toate mesajele care veneau de acum tot mai des de la “Domnul”. În această perioadă mesajele erau 100% ortodoxe, de aceea fenomenul a fost încurajat și de preotul bisericii din sat. Cu timpul, pe lângă Verginica s-au atașat o droaie de profitori, căci tânăra era cotată de acum ca "proorociță" și primea multe daruri materiale și de altă natură de la cei nevoiași care veneau la ea ca la o ghicitoare, ca “să le spună Domnul”: cu cine să-și mărite fata, când o să-i fate vaca, ce dușmani are și cu să se păzească de ei, ș.c.l. Printre profitori s-au numărat doi inși, unul exaltat (Dănciucă Gheorghe, zis nea’Mișu, zis și “pătorul Daniel”) și altul de-a dreptul grosier și brutal ( Costache Cristea, zis nea’Cristea, zis și “tătucul” Cristea), care s-au autointitulat “păstori” și care făceau și dregeau totul ca sfetnici de taină ai Verginicăi. Alt profitor a fost Stoica Nicolae care, deși era mai mic cu 15 ani decât Verginica iar Verginica era chioară de un ochi, s-a căsătorit "creștinește" (citește: din interes) cu ea, a dus câțiva ani o viață privilegiată în cadrul sectei, iar apoi a părăsit-o și s-a încurcat cu altă femeie. Verginica a fost internată în cursul vieții de mai multe ori în clinici psihiatrice la Plătărești, Bălăceanca, Jilava, Târgoviște. În ultimii ani ai vieții, Verginica s-a mutat și a “proorocit” la Pucioasa, iar în anul 1980 a murit. A urmat imediat o derută totală în rândul adepților ei, deoarece Verginica “proorocise” că ea nu va muri până ce ea și “poporul ei” nu vor vedea venirea Domnului pe norii cerului și-L vor întâmpina în văzduh. După mai bine de un an tăcere (14 decembrie 1980- 2 februarie 1982, perioadă în care “Domnul” Pucioasei a tăcut chitic, fără să mai dea nici un mesaj și nici un alt semn de viață) “păstorii” nea’Mișu și nea’Cristea au îndemnat-o pe lelica Maria, sora după trup a Verginicăi, să preia cârma “proorociei”. Lelica Maria a început să “proorocească” șovăitor, aducând mesaje evident diferite ca substanță, tonus și întindere de mesajele Verginicăi. “Poporul” Verginicăi însă se risipise în mare măsură, fie întorcându-se în bisericile din sate, fie căzând în necredință. Lelica Maria a “proorocit” până în anul 1994, și ar mai fi proorocit încă mult și bine (deoarece a murit abia în 1997) dacă n-ar fi apărut o concurență acerbă la “proorocie” în persoana Mihaelei Tărcuță. Această moldoveancă îngâmfată și ambițioasă a început și ea să “proorocească”, în paralel cu lelica Maria, încă din anul 1990, într-un stil și de o factură mult mai elevată și mai convingătoare,așa încât între anii 1990 și 1994 “Domnul” Pucioasei vorbea pe două canale simultan, dar într-o manieră complet diferită: prin lelica Maria vorbea simplist ca și prin Verginica, în perioadele când ea era compet adormită și inconștientă, iar Mihaelei îi vorbea elevat, pe când era trează, la ureche (când la una, când la alta, când la amândouă). În 1994 Mihaela a forțat-o pe lelica Maria, prin mesajele aduse de ea “de la Domnul” , să se retragă din funcția de “proorociță”, ceea ce lelica a și făcut , lăsând-o pe Mihaela singura stăpână în fruntea bucatelor. Acum urmează cotitura. Mihaela avea deja (încă din copilărie) unele afinități și influențe dogmatice fie de la adunările “Oastei Domnului”, fie de la grupările adventiste din Moldova, fie de la viziunile paranoice ale unor monahi rătăcitori “ortodocși pe stil vechi” precum a fost călugărul Gherasim, așa încât a început treptat să instituie un trend deviaționist în cadrul “mișcării” de la Pucioasa, care fusese până atunci ortodoxă. S-a folosit de un ierarh ortodox pentru a sfinți un locaș de cult proiectat de ea a fi folosit în circuit închis și apoi l-a instigat spre a obține o recunoaștere oficială din partea BOR pentru “mișcarea de la Pucioasa”, ca fiind un model de trăire ortodoxă pentru întreaga Biserică. Deoarece Sinodul BOR a calificat “mișcarea” de la Pucioasa ca “străină ortodoxiei”, iar ierarhul s-a trezit la timp că este pe cale de a face o mare greșeală susținând o mișcare cu tendințe sectare, Mihaela a dat semnalul replierii și schismei. Pucioșii s-au rupt de BOR, mesajul lor s-a schimbat complet și s-a radicalizat, trecând de la apreciere la blasfemie la adresa BOR și infestându-se treptat cu erezii. Așa se explică de ce în perioada Verginicăi și a lelicăi Maria, cuvântul de ordine al “proorocițelor” era: “creștini, nu vă depărtați de biserica strămoșească!” și “creștini, cinstiți fețele bisericești!”, iar în perioada Mihaelei cuvântul de ordine este “în biserica din lume (BOR) a ajuns urâciunea pustiirii la loc de cinste” și “toți preoții și episcopii din BOR au pe frunte pecetea lui Antihrist”. Consecințele? Astăzi nici un credincios “pucios” nu mai calcă în vreo biserică a BOR, nu-i cinstește pe preoți, nu apelează la serviciile religioase uzuale (botez, cununie, maslu, spovedanie, împărtășanie, vecernie, liturghie), excepție făcând slujba înmormântării – asta pentru că nu au (încă) un cimitir care să fie numai al lor. Mai mult, ei au o pseudo-instituție a “Bisericii Noul Ierusalim” separată, schismatică, în care slujesc “preoți” și “arhierei” fără hirotonie. Slujesc prin paraclise improvizate, nesfințite, amenajate în poduri de case sau în subsoluri (pe vremea călugărului Gherasim, printre pucioși erau și femei care slujeau ca "preotese" și făceau sfânta liturghie prin case particulare). Nu mai recunosc cele 7 Sfinte taine ale Bisericii, considerând printre altele că instituția căsătoriei este o formă subtilă de legalizare a desfrânării dintre bărbat și femeie, iar de botez nu mai au nevoie îndată ce ei nu mai vor și de aceea nu mai fac copii. De asemenea, taina hirotoniei este desfigurată, ei renunțând la sluba tradițională în care are loc punerea mâinilor episcopilor pe capul candidatului la preoție sau la arhierie. Au o colecție de predici adunate din mesajele Verginicăi, Mariei și Mihaelei într-o carte, pe care ei o consideră o carte sfântă, care prelungește învățăturile Bibliei, și pe care ei o denumesc “Evanghelia după Sfânta Virginia” (impropriu denumită așa, deoarece textele nu aparțin numai Virginiei, ci tustrelelor “proorocițe”; și oricum, sunt pline de erezii) Last edited by mariamargareta; 16.11.2010 at 12:33:34. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Mesaj,propunere | TEOLOGUL | Generalitati | 45 | 08.01.2011 12:16:34 |
Fenomenul Noul Ierusalim de la Pucioasa | mihailt | Secte si culte | 2319 | 30.07.2010 23:36:37 |
un mesaj frumos | The_Fallen | Generalitati | 1 | 14.07.2010 22:22:29 |
|