![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu îmi amintesc ca papa Ioan Paul al II-lea și patriarhul Teoctist să fi slujit vreodată împreună. Cel puțin nu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Se prea poate să fi făcut o rugăciune împreună.
Eu aș fi foarte fericit să mă rog împreună cu ortodocșii și protestanții. Asta e altceva decât Liturghia și intercomuniunea: acestea le voi face cu și mai mare bucurie împreună, atunci când vom fi "o turmă și un păstor". Cât timp suntem mai multe turme, cu păstori diferiți, nu se poate.
|
|||
|
|||
![]()
Stiti ce.Daca patriarhul Teoctist sade in iad pt maarturisirea ta,si daca patriarhul Serbiei va ajunge tot acolo daca nu se va pocai,atunci noi unde o sa ajungem????
Noroc ca cel ce judeca este Dumnezeu,ca altfel,daca am lua-o dupa litera,care dintre noi s-ar mai putea mantui? Canoanele da,sunt bune,dar sa lasam pe Dumnezeu sa judece,caci El stie cel mai bine adevarul din sufletul si din faptele fiecaruia. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asta este cel mai important. Cela ce se află în dreapta credință nu deznădăjduiește niciodată, pe când cela ce hulește prin erezie are o nădejde falsă. Din Pateric: Se spunea pentru avva Agathon că s-au dus oarecari la dânsul auzind că are dreaptă și mare socoteală. Și vrând să-l cerce de a sa mânie, i-au zis lui: "Tu ești Agathon? Am auzit pentru tine că ești curvar și mândru". Iar el a zis: "Ei bine, așa este". Și i-au zis lui: "Tu ești Agathon bârfitorul și clevetitorul?". Iar el a zis: "Eu sunt". Au zis iarăși: "Tu ești Agathon ereticul?". Iar el a raspuns: "Nu sunt eretic". Și l-au rugat pe el, zicând: "Spune-ne nouă, pentru ce atâtea câte ți-am zis ție le-ai primit, iar cuvântul acesta nu l-ai suferit?". Zis-a lor: "Cele dintâi asupra mea le scriu, căci este spre folosul sufletului meu. Iar cuvântul acesta "eretic" este despărțire de Dumnezeu și nu voiesc să mă despart de Dumnezeu". Iar aceia, auzind, s-au minunat de dreapta lui socoteala și s-au dus zidiți, adică folosiți.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||
|
|||
![]()
Daca PF Irineu a facut asa ceva este treaba Sfantului Sinod al BO Sarbe.
Crestini ortodocsi,parerea mea,sa isi vada de treaba si sa nu recurga la acte anti-semite violente,ca acestea sunt impotriva legii lui Dumnezeu Iisus Hristos. Se poate foarte bine sa nu participi la ceremoniile religioase ale evreilor,dar sa traieste in pace cu dansii si sa marturisesti cu smerenie,cu blandete,cu dragoste,cu pace credinta crestin ortodoxa.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Situația este foarte clară în Serbia: Irineu ereticul e cel negru iar Artemie cel prigonit pentru dreptate e cel alb. Ați văzut doar cu câtă sălbăticie au trimis fiarele poliției albaneze (musulmane) să evacueze călugării și maicile de la mănăstirea părintelui Artemie din Kosovo! Și apoi cum BOS a recunoscut independența. Sau mai bine spus Irineu a recunoscut independența. Mare grijă fraților! Asta ne privește pe noi toți! Nu că „nu-i treaba mea, noi să ne vedem de ale noastre”. Astea sunt ale noastre! Vedeți că e foarte grav păcatul să asculți de un eretic, în cazul ăsta Irineu. Vedeți că în cazul ăsta nu numai că nu mai trebuie ascultat Irineu, dar e și păcat grav! Căci toți cei ce-l ascultă dau defapt ascultare unui eretic. Grijă foarte mare! Treaba asta cu „nu e treaba mea”, „să fie sănătos, nu mă bag”, „am alte treburi”, „noi să ne vedem de păcatele noastre” e falsă smerenie și ignoranță! Să nu dormim, să veghem pururea! Dar să ne și rugăm pentru sufletul lui Irineu, ca să înțeleagă căile greșite în care se află! Să ne rugăm lui Dumnezeu să îl facă să înțeleagă că ecumenismul duce spre pierzare, la fel cum duc și masonii care cel mai probabil l-au pus în scaunul patriarhal.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! Last edited by colaps; 12.12.2010 at 23:21:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Astfel,nu ca facem ceva pozitiv,constructiv,ci doar nu facem ceva negativ. 99% din cei ortodoxi de aici,respectam si iubim toate invataurile ortodoxe,si stim sa deosebim adevarul de erezie. Suntem deci toti cei 99% mai buni ca preafericitul Teoctist? Asa usor castigam noi mantuirea si asa usor o poate pierde un om care si-a inchinat toata viata ortodoxiei? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În ochii lui Dumnezeu mult mai plăcut va fi un păgân care n-a aflat niciodată adevărul decât un ortodox care s-a lepădat. E o lepădare domnule. Nu e vorba aici de Canoane cât e vorba că acel om s-a dus în sinagoga satanei și a aprins lumânări de o sărbătoare iudaică! Citește ce este scris în Ioan 8 despre iudei: 31. Deci zicea Iisus către iudeii care crezuseră în El: Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei; 32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi. 33. Ei însă I-au răspuns: Noi suntem sămânța lui Avraam și nimănui niciodată n-am fost robi. Cum zici Tu că: Veți fi liberi? 34. Iisus le-a răspuns: Adevărat, adevărat vă spun: Oricine săvârșește păcatul este rob al păcatului. 35. Iar robul nu rămâne în casă în veac; Fiul însă rămâne în veac. 36. Deci, dacă Fiul vă va face liberi, liberi veți fi într-adevăr. 37. Știu vă sunteți sămânța lui Avraam, dar căutați să Mă omorâți, pentru că cuvâtul Meu nu încape în voi. 38. Eu vorbesc ceea ce am văzut la Tatăl Meu, iar voi faceți ceea ce ați auzit de la tatăl vostru. 39. Ei au răspuns și I-au zis: Tatăl nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Dacă ați fi fiii lui Avraam, ați face faptele lui Avraam. 40. Dar voi acum căutați să Mă ucideți pe Mine, Omul care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a făcut aceasta. 41. Voi faceți faptele tatălui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am născut din desfrânare. Un tată avem: pe Dumnezeu. 42. Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu are fi Tatăl vostru, M-ați iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieșit și am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis. 43. De ce nu înțelegeți vorbirea Mea? Fiindcă nu puteți să dați ascultare cuvântului Meu. 44. Voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni și nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăiește minciuna, grăiește dintru ale sale, căci este mincinos și tatăl minciunii. 45. Dar pe Mine, fiindcă spun adevărul, nu Mă credeți. 46. Cine dintre voi Mă vădește de păcat? Dacă spun adevărul, de ce voi nu Mă credeți? 47. Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați pentru că nu sunteți de la Dumnezeu. Ăștia sunt iudeii: hulitori și blasfemiatori. Ei Îl ucid pe Hristos zilnic prin hulele lor. Cum dar să se ducă creștinul în sinagoga satanei ?? Ei sunt vrăjmașii noștri și ai lui Hristos și cică un patriarh ortodox se duce la sărbătoarea lor... e trădare curată!
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! Last edited by colaps; 12.12.2010 at 23:37:48. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt destule citate in ap Pavel,care explica mai bine,ca iudeii au fost lasati sa cada,tocmai pentru ca noi sa fim infiati.
E drept ca ,crestini nu trebuie sa mai aiba de a face cu vechea credinta evreiasca,dar atunci cand au fost date aceste Canoane ,ofensiva iudaica cauta prin viclesug sa se infiltreze in crestinism,si sa adauge legile lor celei vechi,legii celei noi. Acum,nu a fost vorba de acest aspect,care e criticat de acele canoane. Eu nu cred ca patriarhul Serbiei crede in iudaism si cauta mantuirea prin acea lumanare aprinsa. Cel mult a fost un act de bunavointa,poate de reconciliere,dar ,inca o data,nu cred ca el a cautat mantuirea in sinagoga,acest lucru fiind cel pentru care ar merita cineva excomunicarea Caci Canoanele nu sunt o politie a gesturilor fiecaruia,ci a sufletului si credintei in Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine doreste trebuie sa se adreseze Sfantul Sinod al BO Sarbe,ca Dumnezeu nu e al tulburarii,ci al pacii si al oranduielii.Si Sfantul Sinod al BO Sarbe sa actioneze cum le-a lumina Duhul Sfant mintile. ("33. Pentru că Dumnezeu nu este al neorânduielii, ci al păcii. " - Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 14). Noi aci nu suntem sub PF Irineu,ca sa ascultam de el,ca nu face parte din Sfantul Sinod al BOR.
"și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." - nu luati de bun tot ce scriu eu. Last edited by mihailt; 12.12.2010 at 23:48:23. |
|
|||
|
|||
![]()
"33. Ei însă I-au răspuns: Noi suntem sămânța lui Avraam și nimănui niciodată n-am fost robi. Cum zici Tu că: Veți fi liberi?
34. Iisus le-a răspuns: Adevărat, adevărat vă spun: Oricine săvârșește păcatul este rob al păcatului." Avram nu era evreu? Nu a invetat el crestinismul, iudaismul si islamismul? Crestinismul uraste ereticii, ereticii au creat crestinismul deci crestinismul ii erezie. Ihihih ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lepadarea de sine si chipul Lui Dumnezeu in om. | MariS_ | Din Noul Testament | 36 | 24.08.2011 14:23:00 |
Patriarhul Pavle al Serbiei va fi înmormântat mâine , 19 noiembrie 2009 | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 18.11.2009 21:13:19 |
A murit Patriarhul Pavle al Serbiei | Hector | Stiri, actualitati, anunturi | 16 | 18.11.2009 14:22:32 |
moartea patriarhului Alexei | alexandrumelenteev | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 06.12.2008 15:17:41 |
|