Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.12.2010, 16:49:39
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu este chiar asa.
Canonul respectiv a fost scris in alt conbtext decat traim noi acum, in care crestinii trebuiau sa se distinga de evrei;
Dar parerea mea este ca intotdeauna crestinii trebuie sa se distinga de evrei sau alti ne-crestini. Asa a fost acum 1500 de ani, asa este si acum. Adevarul-adevarat este ca unul, si cel mai important, motiv pentru care noi suntem crestini si nu altceva este fiindca noi credem ca il avem pe Dumnezeu, ca felul in care credem noi este revelat , pe cand ceilalti nu, si cred ca este bine sa se pastreze distinctia.

Nu, nu cred ca este o blasfemie sa aprinzi lumanari de hanukkah. Pe de alta parte nu inteleg de ce unii episcopi aleg sa participe la lucrurile astea cand stiu ca se va crea tulburare de care nu este nevoie. Pe de alta parte, trebuie sa ne gandim si la misiunea Bisericii, aceea de a aduce pe toti oamenii la lumina Adevarului. Ii va ajuta actiunea de mai sus pe evrei sa vina la adevarata credinta? Probabil ca nu, dimpotriva, se creaza un fel de amagire cum ca e OK sa fii evreu...si nu este.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lepadarea de sine si chipul Lui Dumnezeu in om. MariS_ Din Noul Testament 36 24.08.2011 14:23:00
Patriarhul Pavle al Serbiei va fi înmormântat mâine , 19 noiembrie 2009 cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 18.11.2009 21:13:19
A murit Patriarhul Pavle al Serbiei Hector Stiri, actualitati, anunturi 16 18.11.2009 14:22:32
moartea patriarhului Alexei alexandrumelenteev Despre Biserica Ortodoxa in general 1 06.12.2008 15:17:41